Автор Тема: Какъв е смисълът на живота?  (Прочетена 93867 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re:Какъв е смисълът на живота?
« Отговор #135 -: Ноември 01, 2009, 13:16:46 pm »

:) Всеки търсещ, намира отговор за смисъла на живота от неговото ъгълче или височинка. Но ,кое е вярно и кое не е ние ли ще решим? :hi:
    Не ние, и със сигурност не и околните!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #136 -: Ноември 03, 2009, 17:16:53 pm »
 :)Има ли значение кой? Нали сме части :hi: от един пъзел?
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен ДАВИД

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
« Отговор #137 -: Ноември 03, 2009, 18:57:50 pm »
Животът не е права линия,по която се движим с еднаква скорост...Животът е долу и горе, реки и поля, планини и гори, слънце и луна, ден и нощ...
Смисълът на живота ми...В училище той беше един, в университета- друг, в семейството ми трети...в душата, в мисълта ми...
Има много смисъл...навсякъде...слава богу! И винаги е различен!
ИДВАМ ОТ МИНАЛОТО...ОТИВАМ В БЪДЕЩЕТО...

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #138 -: Ноември 08, 2009, 19:56:30 pm »
 :)ДАВИД, Разбира се, че житейският път е наниз от периоди на подем и на спад във всяка посока (мисловна дейност,чувственост, физическо състояние и пр.)И съвсем не мисля, че за всеки индивид и във всеки момент смисъла е константа за всички еднакво. Но не допускаш ли ,че има и общи основни параметри , които са обединяващи за човечеството? :hi:

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #139 -: Ноември 09, 2009, 22:45:02 pm »
Днес, тръгвайки за работа на спирката на тролея на един старец му прилоша и падна на земята. Слязох от тролея, оставяйки си лаптопа без да се замислям дали ще тръгне тролея с него и се втурнах да му помогна. Направо го зграбчех под мишници и го сложих да седне на пейката. Една жена се втурна да помогне също. Имаше много едри мъжаги в тролея, който чакаше, все пак, но никой не слезе да помогне - хвана ме яд на това. Старецът се посъвзе и аз се качих обратно. Докато пътувах в тролея, савсем внезапно ме усени мисълта, че ние хората сме тук, за да се научим да съжителстваме. Земята е един тренажор за научаване на много неща. Най-вече да се научим да живеем заедно вперили поглед в една посока, а не в различни. Може би там, където ни е отредено да отидем после не търпят същества, които не са се научили на любов, смирение и състрадание. Това ми мина през акъла, просто ей така.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #140 -: Ноември 09, 2009, 23:16:44 pm »
. . .
 Може би там, където ни е отредено да отидем после не търпят същества, които не са се научили на любов, смирение и състрадание.
. . .
А замисли ли се дали там, където отиваш, харесват същества изпълнени с; гордост, себеправедност и фарисейско лицемерие? Гледал си другите и си ги сочел може би не с пръст, но с арогантнност, а сега пищеш тук от егоистичното чувство на хитрец очакващ келепир.
Soli Deo Gloria!

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #141 -: Ноември 09, 2009, 23:27:29 pm »
Ти пък какво искаш сега?... :unknown: Какъв келИпир мога да очаквам точно от теб?

Фарисейско лицемерие е тафталогия, защото и двете думи означават едно и също нещо. Според последно проучване, неграмотните в България са 80%. Ти май влизаш в тях. Каквото и да ми говори един човек, казано по неграмотен начин, за мен звучи най-малкото несериозно. Не можеш да облечеш една истина в неграмотност.
« Последна редакция: Ноември 09, 2009, 23:40:48 pm от sidewinder »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #142 -: Ноември 10, 2009, 12:17:04 pm »
     Публикувана от: bogoizbrania,
     Публикувана от: sidewinder
     Привет,
     "Не съди, за да не бъдеш съден!!!!" Живейте така, че да оставяте след себе си хубави спомени!!!! Това е смисъла на живота момчета!

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #143 -: Ноември 10, 2009, 12:59:02 pm »
      Няколко наивни въпроса: 1 - Защо трябва да се стремим към духовното, като муха към горяща свещ? Нали идваме от духовен свят и пак там ще се върнем след определен брой години. 2 - Защо трябва да бъдем материалисти? Ако това е целта защо не сме скали например?  3 - Защо тези две по принцип несъвместими същности са обединени е едно цяло?  4 - При раждане детето ли напуска майка си, или майката се освобождава от детето?   

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #144 -: Ноември 10, 2009, 13:10:18 pm »
1:аз не мисля ,че идваме от духовен свят или ,че ще отидем при него.2:защото скали има навсякъде и нямат особени характеристики.3:спред мен не само са напълно съвместими ,но и немогат едното без другото.4:бебето тръгва по свой път.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #145 -: Ноември 10, 2009, 13:24:53 pm »
Привет Mitko :hi:, ще ти оговоря накратко по същата логика.
1.Защото духовното(нетленното) е Божественното.
Все едно да питаш Защо съм се родил като е можело и да не се родя.
2.3.Защото без духът матрията е мъртва и няма как да се прояви без нея(Нетленното не може да се прояви без тленното)макар, че има доста случаи когато тленното се превъща в нетленно.4.При раждането майката се "освобождава" от детето но те остават свързани завинаги в един друг невидим свят.
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 13:40:04 pm от fishbone »

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
« Отговор #146 -: Ноември 10, 2009, 13:30:44 pm »
     Публикувана от: bogoizbrania,
     . . .
     "Не съди, за да не бъдеш съден!!!!
Защо мислите че bogoizbrania се страхува от съдът?, поне знаете ли коректния смисъл на гръцки на тази фраза и защо Христос я ползва само за учениците? Знам че не Ви интересува, само реших да питам.
" Живейте така, че да оставяте след себе си хубави спомени!!!! Това е смисъла на живота момчета!
Едва ли има човек който да е по благодарен на този форум от мен, понякога дори се притеснявам че ще ми искат авторски права за някои открития, направени след постинги като онзи дето се заяжда с bogoizbrania.
Господ да му е на помощ!
И едно уточнение, не съм момче, освен ако не наричате така връстниците на баща си.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #147 -: Ноември 10, 2009, 17:17:50 pm »
      Няколко наивни въпроса: 1 - Защо трябва да се стремим към духовното, като муха към горяща свещ? Нали идваме от духовен свят и пак там ще се върнем след определен брой години.
Да, след няколко години ще се върнеш в духовните светове. Мислиш ли че развитието на съзнанието ще ти позволи да пребиваваш там в достатъчно будно състояние и да имаш желаната от теб степен на свобода на избор и действие? Как оценяваш мислите и желанията си? Как би се справил с тях в свят в който те моментално се „материализират“? Мислиш ли, че можеш да бъдеш допуснат да действаш свободно в тези светове на пълна хармония, ако в теб присъства дори и най-малка капчица егоизъм и низши желания? Хората са несъзнателни във висшите светове. Физическия свят, астрала и низшия ментал – това са световете в които хората могат да пребивават и свободно да проявяват егоизма си. За да пристъпи по-нагоре, човек е необходимо да се освободи от целия излишен товар на низшата си природа, т.е. да я пречисти и трансформира.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #148 -: Ноември 10, 2009, 18:24:56 pm »

:) Всеки търсещ, намира отговор за смисъла на живота от неговото ъгълче или височинка. Но ,кое е вярно и кое не е ние ли ще решим? :hi:
   Не ние, и със сигурност не и околните!
Разбира се, че ние трабва да решим кое е вярно и кое не е. Нали за това ни е дадена свобдната воля и дървото за познаване що е добро и зло. И за това ядоха Адама и Евата с препоръката да не ядат от забраненият плод.
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 18:31:35 pm от fishbone »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #149 -: Ноември 10, 2009, 19:47:43 pm »
   :)Именно дървото на познанието им обърка представите за (ДОБРО И ЗЛО)  и така загубиха СМИСЪЛА НА СВОЕТО СЪЩЕСТВУВАНИЕ!  И днес ние след тях се питаме и търсим отговори :hi:
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 19:59:11 pm от Mirotvorec »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
10 Отговора
14875 Прегледи
Последна публикация Ноември 16, 2011, 00:08:36 am
от Нова Ера
29 Отговора
30173 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal