Автор Тема: За "Пътя" и защо хората говорят за това  (Прочетена 32825 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
Re: За "Пътя" и защо хората говорят за това
« Отговор #45 -: Януари 22, 2007, 22:23:48 pm »
  Габаро, моето  мнение  е, че  човешкото  същество  има  нужда  да  слуша  собствения  си  глас. :)
От  опит  знам, че  БЕЗПРИКОСЛОВНОТО  следване  на  чужди  мнения  не  води  до  нищо  добро!
Но  и  абсолютната  откъснатост  от  тези  съвети  не  води  до  добро...
На  прав  път  си  да  се  осланяш  на  себе  си- от  изказванията  ти  обаче  разбрах, че  нямаш  достатъчно  вяра  в  другите, а  не  трябва  да  е  така... За  пътя: магистралата  ти  е  по- пряка; ти  коментира  как  от  точка  А  може  да  се  премине  до  т.Б  като  се  доближат- съответно  това  прилича  на  квантов  скок- е, ако  можеш   добре  е  да  го  използваш! ;)Това  е  времето, това  е  мястото! ;)

Ами наистина нямам много вяра в другите... като се замисля нямам много вяра в нищо освен в себе си!
За скока:
Сега съм тук...Сега съм Тук
Сега ги се опитай да възприемеш двете "тук" като едно... така де те и двете са едно потенциално "тук"... проблема е да се научиш да се нагаждаш към разликите в потенциала на двете "тук".
Абе да обичам да пожелавам попътен вятър. А ти Мир ВАМ! Като някой поп...
...Прост пример, не ти ли се е случвало да се насилваш за нещо, да мислиш, че трябва да стане така, да дадеш всичко от себе си и накрая то да не стане - нещата да тръгнат в друга посока. После изведнъж виждаш, че тази посока всъщност е по-добра за теб, че ти е дала нови неща в живота, нови уроци....
...Тоест, допуснах в сърцето си идеята за божия план...

Не се изживявам като поп просто"Мир Вам."(важен елемент е точката накрая)  много свежо звучи... :D съпътствано от камбанен звън и църковно пеене.
Случвало ми се е. Обаче пак съм оставал с впечатлението, че нещо в цялата ситуация ми е убягнало, че съм изгубил контрол.
Мне не мисля, че ще допусна в сърцето си нещо божие. Нито нещо чуждо.(Например хладно парче метал. ;D)

ако имаш предвид душа под човешко същество, да. но ако имаш предвид емоционално-менталния процесинг на долните три чакри, които определят съществото при 80% от любимите ни сестри и събратя, то си е много тъмна работа и обикновено не води до нищо добро. така че недей да се предоверяваш на всеки свои импулс и прищявка.

Точно душа имам предвид, а не първичните емоции. Все пак мисля с горната си глава.(Дано! ;))
[/U

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #46 -: Януари 22, 2007, 22:25:42 pm »
Съмняваш ли се, че съм имал предвид душата като същинското човешко същество - носещо Бог  в себе си и представляващо бог в развитие?
Нямам предвид животинското в човека - който иска да го следва, лошото е, че от личните ми наблюдения стигам до извода, че масово това е водещото в живота.  :o
 Но пък съм срещал и много добри човешки същности.  :-\ Ама някой някъде беше писал, че една птичка пролет не прави. Да ама "странните птици" като нас ставаме все повече.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #47 -: Януари 22, 2007, 22:30:31 pm »
всъщност би могъл да приемеш, преди да си го докажеш, че ти самият си планирал това, планирал си какво да преживееш, как да го преживееш и какъв опит да извлечеш от него. някой наричат този аз, висш аз.
Малко в стил, че душата си избира живота преди да с роди... нещо като резюме, либрето на последвалата опера.
Обаче дори да го приема, пак не мога да го докажа или отрека.
[/U

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #48 -: Януари 22, 2007, 22:32:37 pm »
Истината е, че тука никой нищо няма да ти докаже. Само житейският ти опит ще те накара да се убедиш в някои неща, които ние явно вече знаем в една или друга степен вътрешно.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #49 -: Януари 24, 2007, 17:35:06 pm »
Вдъхнових се от един пост на WhiteRider за тъмните сили...

Може ли някой да ми даде ясна и обоснована дефиниция на това, което нарича "Светлина" ? А не просто някакви брътвежи, в които иска да се изтъкне като просветител на умопомрачените.

Мир Вам.
[/U

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #50 -: Януари 24, 2007, 20:39:42 pm »
Аз мога.:
концентриран поток от фотони
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #51 -: Януари 24, 2007, 20:57:34 pm »
 :o дори от гледна точка на сегашното ниво на физиката, това не е вярно. а сър габаро доколкото разбирам не пита за физическата светлина.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #52 -: Януари 24, 2007, 21:11:35 pm »
Сър Габаро пита за една думичка, която лесно може да бъде сменена. Важното е съдържанието зад тази думичка. Какво Габаро, не правиш ли поне разлика между Добро и Зло. Ако не правиш, значи имаш някакъв проблем с ценностната система. Ако правиш, нямаше да задаваш толкова въпроси в тази тема, поне аз така мисля. Щеше да ти е ясно кое носи светлина за човека и кое не, поне от личен опит. Тук под светлина няма предвид поток от фотони, разни трептящи нишки или каквото и да е там според съвременните теории.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #53 -: Януари 24, 2007, 21:19:17 pm »
Абе добро и зло са си чисто човешки измислици.Не е необходимо да ти е сбъркана ценностната система за да не виждаш разлика.
 Зло ли ще  е ако астероид се удари в Земята и избие всички.Зло ли е когато вълкът убива сърничката
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #54 -: Януари 24, 2007, 21:27:14 pm »
ще оставя това на твоето израстване и разбиране.
будхи може да различи правилно от неправилно и будхи е инструментът към нирвана. неправилните възгледи са причина за образуването на васани в ума (замърсявания) и са пречка пред това вечния аз да се прояви.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #55 -: Януари 24, 2007, 21:28:16 pm »
Абе не съм казал, че золото не е необходимо, за да се различи доброто като такова. Напротив и двете имат своето място. Е странно е, щом като си човек да не правиш разлика тогава, след като са човешка измислица. Ако някой счита че му е по-добре като лош, така да бъде.

Прибегнах до такива термини като добро и зло, щото явно не Габаро не го кефят Светлина и Мрак.

Няма да пиша вече в тая тема.
Но ще препрочитам какви сте ги мъдрели. Така като гледам най-големите мъдреци в този форум нямат особено отношение. Освен теб Гил.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #56 -: Януари 24, 2007, 21:54:00 pm »
Абе добро и зло са си чисто човешки измислици.Не е необходимо да ти е сбъркана ценностната система за да не виждаш разлика.
 Зло ли ще  е ако астероид се удари в Земята и избие всички.Зло ли е когато вълкът убива сърничката

Мисля, че не си прав. "Добро" и "зло"  са морални категории, засягащи най-вече човешкото самосъзнание и поведение затова са основа и критерий за определяне на основни морално-етични норми, визиращи предимно отношенията:  човек - Бог /висшето познание/, човек - човек  и  човек - заобикалящият свят. Добро и зло е отношение , израз на позиция спрямо човешките постъпки към всяка една от трите основни категории. Това са етични  норми, които са основа изградена на една хармония надхвърляща далеч пределите на нашата планета и цивилизация. По принцип има Добро, и на базата на това Добро ние  си изграждаме представа за не-добро, или всичко с което нараняваме и вредим, причиняваме умишлено страдание и нечистота - не-добро, тоест зло. Произхода на злото, обаче не е земен. Като начало не е зародено това на земята. Всъщност Земята е нещо като под окупация на злото, затова има и двете - тук и сега. Приемането на "добро"  и "зло"  като факт  и  израз на отношение, поведенчески модели и мислене, е всъщност начин за себеосъзнаване и поемане на отговорност към Аза и всичко което е извън нас самите, но с което сме едно цяло.
« Последна редакция: Януари 24, 2007, 23:07:39 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #57 -: Януари 25, 2007, 00:51:30 am »
... Какво Габаро, не правиш ли поне разлика между Добро и Зло. Ако не правиш, значи имаш някакъв проблем с ценностната система. ...
Добро-Зло, Светлина-Мрак... ми всичко е въпрос на гледна точка. Аз лично не мога да поставя някаква рязка граница между тях. За мен има действие и последствие няма добро или зло. Всяко действие извършено от нас (било то мисловно,астрално или физическо) дава съответния ефект спрямо някаква отправна точка. Като се разглежда от позицията на тази точка вече могат да се дават някакви категории, но така или иначе те няма да важат в общия случай, защото такъв просто не съществува.

Прибегнах до такива термини като добро и зло, щото явно не Габаро не го кефят Светлина и Мрак.
Няма да пиша вече в тая тема.
Но ще препрочитам какви сте ги мъдрели. Така като гледам най-големите мъдреци в този форум нямат особено отношение. Освен теб Гил.
Не че не ме кефят Светлина и Мрак, просто не ме кефи идеята за такова полюсно разделяне... не е реално просто.
Никой не е по-голям мъдрец от Гил!(освен Мориел) :D Абе това си е между мен и него...
[/U

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #58 -: Януари 25, 2007, 10:35:41 am »
        Габаро ето нещо като за теб.

http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2870.0;topicseen

anna

• Гост
« Отговор #59 -: Януари 25, 2007, 14:58:39 pm »
  Тук  се  оформи  много  дълъг  дебат.И  за  какво  е  целият  този  спор- Габаро  вече  си  е  изградил  собствено  мнение, не  е  нужно  да  му  се  натрапват  други  философии. laugh
Зло  и  добро- ами  просто  няма  нужда  от  обяснение, винаги  ще  се  взаимодопълват! 8)
И  още: ВСЯКО  ЗЛО  Е  ПРОСТО  НЕЕВОЛЮИРАЛО  ДОБРО !!! 

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12894 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
73750 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
26166 Прегледи