Автор Тема: Януари-Февруари - 2007: За състоянието на планетата и какво можем да направ  (Прочетена 51269 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
Re: За състоянието на планетата и какво можем да направим!
« Отговор #60 -: Февруари 07, 2007, 18:34:45 pm »
Учения, знания, опит, обяснения, сравнения, анализи..., за да стигнем до тук:

Не ти трябвам нито аз, нито Монро за да провериш това, което е описано според теб от двама ни. Просто излез, отиди, виж и си направи своите заключения. Тогава ще разбереш всичко за “някой от някъде, “събирателите” и т.н. 

Аз не питах какво ми трябва, а какво разбира арторът от взаимстван откъс. Ами вярно, че не ми трябва Монро, но вие ми го предлагате в книгата си. Сега ако почна да анализирам и ще стигна до извода, че ми предлагате неща, които не ми трябват, а това не е хубаво и аз няма да правя такъв анализ.  :-X

Joro и Румене,
Опитът и знанието са си ваше бреме, след като това ви харесва трупайте знания и опит. Но и с тези знания и опит стигате до "виж и си направи своите заключения". Аз моите съм си ги направил. Удобно и практично е да вземеш готовия цитат и да кажеш на всеки, който има въпроси по него, да го провери сам, нали? Тогава това се отнася и за материала на Хорус: проверете предоставеното от него сами, не правете анализи, защото ще сгрешите. Излезте и проверете сами, а който може – и да вижда.
Успех и на двама ви.  :)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #61 -: Февруари 08, 2007, 00:30:49 am »
   Преди та изложа ;) мислите си да ви спомена, че имащите въпроси към Румен и опита му, може да се обърнат директно към него чрез електронната му поща.

Xpuctoc Muxaul, ти си направил своите заключения. всеки прави своите заключения. Това е натрупване на опит, както знаеш.
   НО!
   Ако видиш, роднина, близък приятел или просто човек да се движи в минно поле, какво ще направиш?
   Ще гледаш сеир или ще го информираш?
   Нима всички ние тук, съфорумците, не правим точно това - предлагане на личната си опитност? Нима това, наречено от тебе бреме е безполезно?
   Какво изобщо търсим във форума, след като никой не ни е питал или искал мнението да спасяваме или не света?

Ако човек не е открил сам, че има Път и никой не му го е показал, дали ще тръгне по него?
   Затова приемам наставленията, препоръките и критиките като знаци, с които се съобразявам съобразно целите си.

НАПЪЛНО подкрепям това:
Цитат
Излезте и проверете сами, а който може – и да вижда.
Румен прави точно това - проверява лично. И аз го правя когато мога. Но умението не може да се предаде на други защото е лично достояние. Това става чрез предаване на информация, била тя и от цитати.
   Защото преди да подкараш автомобила, се занимаваш с теория. И някой ти я предава. Има и самоуки водачи, но най-често те се блъскат по улиците. ;)
   Успех и на Вас, Xpuctoc Muxaul!
   Както и на Всички!
« Последна редакция: Февруари 08, 2007, 00:36:47 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
  • Публикации: 69
« Отговор #62 -: Февруари 08, 2007, 19:09:30 pm »

Като кажеш "А" ...следва и "Б"а после и .....Това е за Румен.

Обикновенно добрите инструктори, изкарват начинаещите водачи на моторни презовни средства веднага на пътя ! Освен ако не става въпрос за отчайващо случаи  ;)

Велев, ти критикуваш добре, обаче когато към теб има критични въпроси, бягаш  8)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #63 -: Февруари 08, 2007, 20:24:43 pm »
                    Като кажеш "А" ...следва и "Б"а после и .....Това е за Румен.

Обикновенно добрите инструктори, изкарват начинаещите водачи на моторни презовни средства веднага на пътя ! Освен ако не става въпрос за отчайващо случаи  ;)

Велев, ти критикуваш добре, обаче когато към теб има критични въпроси, бягаш  8)
   В човешката цивилизация има доста примери за отчайващи случаи. Поразмисли над мнението си за добрите инструктори. Има и авио инструктори. ;)
   Дай идея за име на тема, в която да се говори за тази широкообхватна Вселена. Целия Форум се занимава с това и до никъде не сме стигнали. Всеки държи на мнението си, а ако го промени може и да му натрият носа със сол. ;). Някои разговори са възможни само при живото присъствие на участниците. Не съжалявам че си позволих да експериментирам, описвайки някои неща отвъд визираните в " За състоянието на планетата и какво можем да направим!".  Забелязвам, че малко, или изобщо не се вниква в написаното от мен, което е нормално.
Очаквам модераторите да ми направят забележка поради отклоняване от темата. Затова беше този "завой". Ако се позволи разширяване обхвата, ще бъде добре, но мнозинството от хората няма да приемат нещата, които са отвъд психофизичните познати моменти.
   Самия материал в " За състоянието на планетата и какво можем да направим!" е доста разтърсващ за незапознатите с нещата. И едва ли ще е подходящо да се претоварват с още съмнително за тях философстване.
Както реши мнозинството.... ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен portentosum_mare

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #64 -: Февруари 08, 2007, 20:37:41 pm »
Хммм... заради индивидуалното възприятиe ще говоря само за себе си: с интерeс следя дискусията и умишлено не се намесвам до момента, за да дам възможност на потребителите, които ce задълбочиха, да изложат тезите си.
Намирам, че това, което се пише, е крайно интригуващо и тъй като никoй не може обективно да прецени колко е \"напреднал\" нека да продължим полемиката, пък каквото \"сабя покаже\" ;)
В утротo, когато само ти, знаеш, че е още снощи,  животът е красив.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #65 -: Февруари 09, 2007, 04:52:39 am »
Странно, но аз се опитвам да дам точно някакви персонални изходи от нещата, а не обща картина, защото за нея пише всеки и знаят всички...
Това не е поредната книга за конспирации... Тя претендира да даде някакъв изход. Защото тънем. И да - опита е основното нещо! Но е време вече да опитаме! А да си избрал да опиташ, означава да вярваш, че имаш изгледи за успех. Означава да вярваш в Пътя, обусловил избора ти.
Затова винаги слагам вяра и чувство на място номер 0. Без тях, няма къща. Опита идва после.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
« Отговор #66 -: Февруари 09, 2007, 09:43:54 am »

Joro, от тебе ще излезе добър политик  :-\ Това не може да се отрече  :)

Защо трябва да чакаме позволение от админите, че да пишем нещо ? Ако искат, да трият или местят. Докато се замисляш за тези неща, губиш "тук и сега" и "ти си това".

Зададох ти конкретни въпроси, нямащи претенция да обхващат "широкообхватна вселена".

Това какво и как могат да понесат останалите участници в форума, остави на тях да решат. Иначе ги преценяваш отдалече, а после след като си ги квалифицирал, си ги поставил в удобна за теб рамка.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
« Отговор #67 -: Февруари 09, 2007, 09:53:17 am »

Хорус, книгата ти е супер  8)  И ми харесва, че още от начало си писал, че си заимствал някои идеи, а други са си твои.

Смятам, че наистина трябва да се опитат теи идеи, да се работи с тях , а после да видим какво се случва, какъв е резултата и ако е възможно да се въведат подобрения.

Действието е изключително важно - когато се учим да ходим, неминуемо падаме - нима това е "грешка" ? Това е по скоро необходима "грешка".

Дано повече хора действат  8)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #68 -: Февруари 09, 2007, 13:39:29 pm »
Цитат на: Робърт Монро
ДИФУЗИЯ НА ПЪРВИЧНАТА ЕНЕРГИЯ
...
На личностно ниво обобщението става специфично, всеки момент от съществуването ние представляваме смес от емоционални реакции както на вътрешни, и на външни стимули. Будни или спящи, постоянно променящата се мозайка на потока от енергия продължава да бушува с разнообразни амплитуди и честоти. Ние поставяме стойностни оценки на всички части така, както са определени от нашия опит и преживяване и са отпечатани в зависимост от културата на собственото ни съвремие. Когато двете са в противоречие, ние обикновено избираме победното като по-целесъобразно. По този начин се опитваме да дадем пълен израз на „доброто” излъчване от нас, „лошото” потискаме и задушаваме, като го крием от чужди погледи. За огромната част от нас това е разширяване на усилията ни за контрол на тази могъща и жизнена енергия, нашето истинско наследство. В най-добрия случай имаме частичен успех, използвайки грешен стандарт на измерване.
Взимаме решение, заслепени от гняв, а после сме възмутени от резултатите. Надяваме се, а после се разочароваме. Смеем се от радост, а когато моментът отмине, се чувстваме унили. Мразим, когато човек, място или предмет не пасват или не отговарят на нашата представа за онова, което „трябва” да бъде. Мислим, че „обичаме”, а после страдаме, когато разберем, че не е точно така, че сме сбъркали. Списъкът е безкраен; а ние продължаваме да се опитваме, защото сме безпомощни и не знаем нищо по-добро. Движим се по вълните на емоциите си, минавайки през върховете и спадовете, докато някой от нас не стане циник – пренебрегвайки по фин начин очевидното – цинизмът по своята същност е чувство. Неразборията нараства, когато наистина схванем, че ефективните и резултатни решения на лявото мозъчно полукълбо са взети изключително под въздействието на някой емоционален фактор, дълбоко заровен и прикрит, какъвто може да бъде. По този начин излиза наяве старият синдром: „не мога да живея без него, но не мога и без него”. Свободната воля повече не е свободна, а и не е останала много воля, заровена под множество емоционални прегради.
И всъщност най-големият акумулиран свръхтовар е емоционалната маса, хлабаво закрепена като човешки аз пръкнал се като филиз от внушението за оцеляване, той изисква и консумира постоянно безкрайни количества подсилени емоционални модели, които във връзка с естеството си са деформирани и деформиращи. Азът експлоатира теорията, че той е нужен за съществуването и постижението че чувството и доверието не могат да съществуват без подкрепата на аза, че щастието е преситен аз. Азът е в състояние да извади на показ стотици ирационални емоционални причини, за да зашити своето съществуване – заобикаляйки факта, че чувството и безразсъдството не са синоними. Той неотстъпно твърди, че не би съществувала човешката личност, ако не беше „личният аз”.
В най-лошия случай има едно вярно предположение. Човекът е емоционално създание. То просто подлежи на употреба или приложение.

Неактивен moridin

• Четящ
  • *
« Отговор #69 -: Февруари 12, 2007, 17:19:40 pm »

Ами Монро, предлага ли някаква техника, метод за преодоляване границите на аза ?  ;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #70 -: Февруари 16, 2007, 03:44:06 am »
Joro, от тебе ще излезе добър политик  :-\ Това не може да се отрече  :)
Мерси за обидата. ;) В тази връзка : Re: Вициве
Зададох ти конкретни въпроси, нямащи претенция да обхващат "широкообхватна вселена"
Зададе ми въпроси, които според теб не обхващат "широкообхватната вселена", и това за тебе може да е така.
Обаче отговорите ми я обхващат, дори на моменти биха излезли от нея.
...
  За съжаление цялото ни знание е част от матрицата и не върви да я пребориш именно с него.
...
  Това имах предвид, като споменавах за неспособността на системата да надскочи себе си, ако няма извънсистемна намеса. Със знание, дадено ни от обвиняемата Матрица, как ще излезем победители?
Не съм срещнал, или не си спомням в материала, който обсъждаме, да има определения за Матрица и Егрегор. Днес ще погледна пак.... дано пропуска е в моето възприятие.
На страница 47 :
Цитат
Именно затова правя и тази тотална дисекция на Матрицата (нисшия астрал) – самата Матрица няма генерираща способност!
Матрицата (нисшия астрал) ??? Това шега ли е?
Преди да бъда упрекнат отново, и да бъда класифициран сред хората, които:
... много държат да питат за неща, които много добре знаят и разбират и това не им прави чест.
нека да запитам, този огромен труд за знаещите ли е или за незнаещите?
Прочетете отново материала с чисто и непредубедено сърце. Наблюдавайте чувствата и емоциите си, породени от всичко описано. Едва тогава ще разберете на къде Ви води. Запишете си колко пъти ви е въздигал и колко пъти ви е сривал. Ако искате опитайте и пак ще си говорим, има ли съвпадение със заявената цел и действителната посока.
......
Това написах секунди преди да бъде спрян сайта за ремонт. Добре, че успях да си го копирам.
Мина доста време от тогава. Научих доста неща.
Автора дори не се досеща кой е подбудителя за написване на материала....
....
Преди някой да ме пита нещо старо или ново, нека прочете пак какво съм писал до момента в темата.
Според мен, само Albinoni схвана същността на това, което съм изнесъл.
Тъжното е, че едва ли някой ще седне отново да прочете всичко от книгата-наръчник, после и написаното в тази тема, за да се получи смислен дебат.
Аз уважавам и двама ви, въпреки че с Жоро си го показваме по странен начин понякога :P

Поздрави, Жоро - с тебе ще се видим скоро приятелю ;)
Хорка, знам от доста месеци какви ги вършиш .....не говори за уважение а действай както си наумил!(ако искаш де)
Нема да се видим скоро, идеята ти не е одобрена от "моята" Вселена ;)

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #71 -: Февруари 16, 2007, 04:23:55 am »
На страница 47 :
Цитат
Именно затова правя и тази тотална дисекция на Матрицата (нисшия астрал) – самата Матрица няма генерираща способност!
Матрицата (нисшия астрал) ??? Това шега ли е?

Мне. Матрицата има пластове. Ако мислиш че като излезеш в астрала си извън нея значи не си наясно с някои неща. А ти обичкаш да пътуваш насам-натам, трябва да си наясно :)

нека да запитам, този огромен труд за знаещите ли е или за незнаещите?

Жорка, Жорка, пак не си прочел. На 1ва страница от темата го пише...

Цитат
Това е базов текст за начинаещи и напреднали, мисля че всеки един ще открие себе си по някакъв начин, както аз открих себе си многократно.

После писах че трябва да има някакво ниво. Някои неща са сложни за разбиране.

Автора дори не се досеща кой е подбудителя за написване на материала...

Е, щом казваш. Мога ли да споря, а и трябва ли :)

Хорка, знам от доста месеци какви ги вършиш .....не говори за уважение а действай както си наумил!(ако искаш де)
Нема да се видим скоро, идеята ти не е одобрена от "моята" Вселена ;)

Ок :)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #72 -: Февруари 16, 2007, 06:18:04 am »
Заявяваш чрез подзаглавието:
Цитат
Наръчник за извън-матрично и не-егрегориално мислене и живот
Дал ли си определение за начинаещите, какво представлява матрично и егрегориално мислене за да могат да получт различително познание?
Дал ли си им инфо за да им издигнеш нивото?
НЕ, почти в целия материал виждам как сочиш "Това е блатото, капана, лошото". Изхода се мержелее някъде там, "Но е необходимо ниво". Подразбира се, че ти го имаш нали?
Никъде Учителите не показват на учениците си погрешни техники и умения. Тук основно на такива се акцентира.

Пълно е с  твърдения , доста от тях верно не са твои, както и признаваш, а защо не посочи източниците? (не е поради тайната на конспирацията)
Много често пишеш в повелително наклонение.
Така ли даваш свободата на хората? Повелително?

Свободата се постига чрез свободно а не принудително разбиране. Разбирането не идва с голата вяра а доста след нея.
Писа, че съм вярвал в НЛО, нали? Да, ама не - виждал съм Непознати Летящи Обекти.
Подхвърли за описание на автомобила. Ядец, това ми е първата професия.

Зад кулисите прозира идеята, че егрегорите са енергоинформационни структури обслужващи матрицата.
Има ли и можеш ли да добавиш описание на структурата и отношенията им? За да им стане по-ясно на начинаещите и напредналите.
 Много често гледам се пише и говори за земни и неземни енергоинформационни структури. Но непознавайки собствените си такива се попада в капан, поради липса на познание за естеството и произхода им.
Малцина са се опознали....преди време осъзнах, че това ми липсва и тръгнах по Пътя.

Не визирам дали съм наясно има или няма, и къде са пределите на Матрицата. Визирам какво си написал.
Дали съм чел и какво съм разбрал, скоро ще прочетеш. За първите 20 страници от твоя тртуд съм написал 3-4  страници бележки в А4 формат.
Основното, което не ми допада е създаваната от труда ти атмосфера.
А това, което уважих е вложения труд.
Конкретно за съдържанието бъди търпелив. Глава по глава ще ти дам рецензията си ;) Свободно да си я четеш и осмисляш. Едва тогава ще споделиш тук със всички това, което прецениш. Така и аз ще видя какво си разбрал от мен.
Ако искаш до тогава си прочети материала, за да няма противоречия. :)

P.S.
Прегледай си отново темата за егрегорите (ако искащ). Визирам отговор #48 http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=656.msg9929#msg9929
Големи смешки си писал навремето. Дали още си на това мнение....кармичен егрегор? смех, смех и пак смех.... "Авторитети" така са я оплели, че ум да ти зайде буквално.
Sorry, за рязкото изказване...по принцип. ;)

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
« Отговор #73 -: Февруари 16, 2007, 07:46:09 am »
Пишеш поуст искрящ от злост с ясното съзнание, че е такъв, после го наричаш "рязко изказване", а впоследствие изведнъж се извиняваш за това. Това аз наричам лицемерие. Ти определено не си човека за когото се смяташ Георги Велев. Явно сме двама.

Подред.

Заявяваш чрез подзаглавието:
Цитат
Наръчник за извън-матрично и не-егрегориално мислене и живот
Дал ли си определение за начинаещите, какво представлява матрично и егрегориално мислене за да могат да получт различително познание?
Дал ли си им инфо за да им издигнеш нивото?

Не. Не е и моя работа. Книгата не може да бъде четена от съвсем начинаещи. За тях има други книги. Материала е насочен главно към тези, които имат някакво разбиране за нещата. Например конкретния форум. Събираме се, говорим си. Хубаво. Правим някакъв енергиен обмен. Създаваме импулси. Не е достатъчно за да променим нещата към добро. Нужно е да се обединим, за да създаваме по-силни импулси. Да бъдем по-силни и истински хора. Главната цел на текста е ясното разбиране за необходимост от обединение.

НЕ, почти в целия материал виждам как сочиш "Това е блатото, капана, лошото". Изхода се мержелее някъде там, "Но е необходимо ниво". Подразбира се, че ти го имаш нали?

Половината книга сочи блатото според мен. Другата половина сочи изхода според мен. Много умело във всичката си критика досега ти отбягваш условието "според мен".
Изход ли чакаш от мен Георги Велев? Тогава си по-голям клоун и от мен. Книгата е автобиография. Тя е единствено и нищо друго "според мен" - това е моя светоглед, моите моментни истини, моя възглед за изход СЕГА. Не се подразбира че имам нищо.

Никъде Учителите не показват на учениците си погрешни техники и умения.

Моля? Я пак?...

Тук основно на такива се акцентира.

Според мен.

Пълно е с  твърдения , доста от тях верно не са твои, както и признаваш, а защо не посочи източниците? (не е поради тайната на конспирацията).

Умишлено. За твое разочарование не е за да засилвам у другите чувството за собствената ми лична значимост. А за да не се забиват да търсят кой е казал красивите думи и да се ровят из други конспирации. Ако беше инак, първото, което щях да пльосна най-отгоре щеше да е моето име и изобщо нямаше и да споменавам, че аз съм взаимствал отнякъде си. Разбираш ли го това?
Откъде имам право да не давам възможността на хората да се забиват накъдето си искат ли? Поради същата причина, заради която си научил детето си да яде с нож и вилица а не с ръце. Ако имаше избор то може би щеше да яде с ръце. Ти така си избрал, ти така си решил, това е твоето дете, и ти си поел твоята отговорност. Този материал е моето "според мен" и не си ти този който можеш да ми кажеш какво трябва да представя аз и какво не. Така съм преценил, така направих. Изложих обяснението си. Вярвай в него или не. 5 пари не давам.

Много често пишеш в повелително наклонение.
Така ли даваш свободата на хората? Повелително?

Много често пишеш иронично. Така ли излагаш тезите си? Иронично? Другия да се почувства малък и обиден.
Сигурно ще кажеш "не". "Аз не съм такъв човек".
Еми и аз не.
Повелително, защото това е моето "според мен". Пиша го и на себе си преди всичко. Почти нищо, което съм развил в текста като идеи не е лично постигнато от мен. Ликувай и пирувай. Но вървя по този път. Повелително е, защото това е моето "според мен", а аз на себе си ще крещя дори ако трябва, за да ми увре собствената глава. Навсякъде пиша, че това е възглед. И в началото и в края. Проблем не виждам. Текста е пуснат масово с искрящия червен надпис "според мен" и го пише абсолютно навсякъде.

Свободата се постига чрез свободно а не принудително разбиране.

Май затова говоря от самото начало.

Разбирането не идва с голата вяра а доста след нея.

В самото начало на Пътя си. Нямам право да давам такава преценка, но въпреки това ще посмея да я дам. Всичко идва с Вярата. Това което го мислиш, е това което е. Вярата и някои други неща са единствените неща които имаме в този свят. Това е чрез което ни манипулират, това е и чрез което ще сринем този затвор.

Писа, че съм вярвал в НЛО, нали? Да, ама не - виждал съм Непознати Летящи Обекти.

Много неадекватно изречение в тип "за протокола". Съветвам да не си хабиш силите за мен по този начин, още повече че такова поведение не ми минава на мен, камо ли да ме впечатли или да ме накара да се почувствам някак си...

Подхвърли за описание на автомобила. Ядец, това ми е първата професия.

Виж по-горния ред - същото и за тук.

Зад кулисите прозира идеята, че егрегорите са енергоинформационни структури обслужващи матрицата.
Има ли и можеш ли да добавиш описание на структурата и отношенията им? За да им стане по-ясно на начинаещите и напредналите.

В цялата книга се говори за това. Най-вече в главите "Самопрограмиране и самокапсулиране". Там се говори точно за начина им на действие и отношенията между тях. Как се кооперират в това да смучат енергия от хората. Претендирам, ама наистина претендирам да е максимално ясно, разбираемо и достъпно. Точно тази е и главата в която са всиките 3 картинки-схеми (в цялата книга са 4), за да е максимално прозрачно. Това е първото оплакване. Честно, оттук нататък не знам как...

Но непознавайки собствените си такива се попада в капан, поради липса на познание за естеството и произхода им.
Малцина са се опознали....преди време осъзнах, че това ми липсва и тръгнах по Пътя.

Пак ще кажа че не съм никой да те дефинирам, но този път ще кажа, че си прозрял нещата. Да не познаваме собствените си енерго-информационни структури е най-голямата ни слабост и заблуда както казваш. По една случайност и аз го открих. Сигурно си бил пръв, но това в крайна сметка е без значение. И съм го писал в книгата. Помниш ли? Изкарайте на един лист егрегорите, на които служите и паразитите, които захранвате. Разбира се, това няма да бъде обективен списък. Затова съм апелирал да се прави колкото пъти е нужно. Всичко се разкрива на пластове. Дори съм предложил някой друг да помогне като външен наблюдател. Дори казвам че е много полезно ако направите списъка си и го разпространите на другите. Това е голяма крачка. Нито един тук не го направи. Няма и да го направи. Ще го направя аз тези дни, може би така трябва.
Забелязваш ли как ме питаш или констатираш все неща, за които съм говорил вече? Колко пъти каза че си чел? 3?

Ами като автор съжалявам да го чуя. Не съм успял да вдъхна надежда в теб чрез този труд. Все си мисля обаче, че причината не може да е само в мен, но и в четящия. Самото заглавие го съдържа. "... и какво можем да направим!"
След това половината книга е уж пропита с надежда. Съжалявам че не съм успял. Но знай - никога не търси причината само в другия. Вложих цялото си сърце в това, ако не го чувстваш значи вибрираме много различно. Което само по себе си отразява Вселенските закони.

А това, което уважих е вложения труд.

Не бих го казал, но тъй като ти одеве каза да оставя уважението и да следвам това дето съм наумил, така и аз ще те помоля да забравиш за всякакво уважение свързано с мен и да следваш това, което си наумил. Всички затова сме слезли в крайна сметка тук :)

Конкретно за съдържанието бъди търпелив. Глава по глава ще ти дам рецензията си ;) Свободно да си я четеш и осмисляш. Едва тогава ще споделиш тук със всички това, което прецениш. Така и аз ще видя какво си разбрал от мен.
Ако искаш до тогава си прочети материала, за да няма противоречия. :)

Очаквам. Но очаквам смислена критика. Досега от теб според мен не получих такава.
Аз материала съм го писал, нямам нужда да си го чета. Обаче ти си го чел 3 пъти (повече от мен, признавам) и пак от одеве ти изнасям цитати за противоречия в които влизаш и неща които не си си си изяснил относно текста. Давай 4ти тур. Ако не, дай ми надежда че можеш да критикуваш и да задаваш въпроси по някакъв по-адекватен начин. Иначе другия път просто няма да отговоря. Това вече го пиша 30 мин. и не апелирам към теб нищо по-различно от няколкото изписани страници преди това в темата. Поука няма, другия път няма да има и отговор.

P.S.
Прегледай си отново темата за егрегорите (ако искащ). Визирам отговор #48 http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=656.msg9929#msg9929
Големи смешки си писал навремето. Дали още си на това мнение....кармичен егрегор? смех, смех и пак смех.... "Авторитети" така са я оплели, че ум да ти зайде буквално.

Наистина прекаляваш в стремежа си да ме окаляш просто за спорта. Да държа на написаното. "Кармичен егрегор" е термин на Авесалом Подводни (представи си - има няколко книги само за егрегорите), ползвам го и в моя материал. Този човек за мен е посветен езотерик на много дълбоко ниво, книгите му са изключителни и има познания, за които ти и аз можем само да гадаем и мечтаем. И не го смятам за смешка. Това че ти го смяташ, не е мой проблем, не и проблем на форума. Преди да правиш толкова рязки твърдения просто имай уважението към човека отсреща, проучи нещата и тогава пиши. А да, ти го имаше уважението и аз имах такова към теб, но и двамата си го отказахме. Е - другия път...
Опитай се да постъпиш мъдро.
Иначе не ти прави чест.
Резултата е този.
1 час за неща, които вече сме си казали.
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 07:49:21 am от Horus »

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #74 -: Февруари 16, 2007, 08:35:17 am »
Цитат на: Joro Velev в Днес в 06:18:04 am
Цитат

Ами като автор съжалявам да го чуя. Не съм успял да вдъхна надежда в теб чрез този труд. Все си мисля обаче, че причината не може да е само в мен, но и в четящия. Самото заглавие го съдържа. "... и какво можем да направим!"
След това половината книга е уж пропита с надежда. Съжалявам че не съм успял. Но знай - никога не търси причината само в другия. Вложих цялото си сърце в това, ако не го чувстваш значи вибрираме много различно. Което само по себе си отразява Вселенските закони.

Понеже книгата е четене от много от нас, искам да споделя специално за Жоро Велев, че това което е застъпено в нея:  за егрегорите и за шаблонното наложено мислене-матричното моделно мислене, и откъсването от определени обединени захранващи структури, за опита да поемем лична отговорност без странична помощ, а наистина лично да осъзнаем собственото си отношение към познанието. Няма да изброявам, а и няма да конкретизирам, само на л.с. мога да разкажа на Жоро, че всичко почти, което е упоменато в книгата, някак на мен ми се наложи да го преживея ама наистина ЛИЧНО в собствения си живот паралелно с написването на тази книга. Тук подкрепям тезата на Хорус, че книгата няма претенцията за абсолютизиране и преекспониране на цялостно лично творчество, но в крайна сметка пак е личен продукт, защото не може да се събере материал, добавят собствени разсъждения и всичко това да се върже логично, ако няма личностно вграждане. Само,който не е писал не може да има представа, че това няма как да стане. Това не е копи-пейст. Тук има връзка между всичко и дори и да има някакви слабости, ми още в началото се казва в уводната част, че това е един помощен материал, който се  създава с единствената цел да помогне на някого. Аз мога да заявя - ДА на мен ми беше много полезен, точно тогава имах много въпроси и в тази книга намерих накуп много от отговорите им. За източниците също не съм съгласна - накрая на книгата са посочени източници, а и четейки всеки от нас долавя някои от нещата които е чел вече някъде. Но ето какво трябва да направим, вместо да реагираме лошо  срещу едно добро начинание е по-добре да благодарим за труда и желанието на един човек да помогне и на други хора, като систематизира доста обхватен и разпръснат нматериал в един сборник и логично подреди нещата /поне до колкото това е възможно в такава деликатна материя/
Това заслужава даже благодарност, усмивка и насърчение, Жоро Велев. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
13 Отговора
12039 Прегледи
Последна публикация Януари 01, 2007, 00:54:20 am
от Albinoni
7 Отговора
7216 Прегледи
Последна публикация Февруари 07, 2007, 16:39:44 pm
от H.
0 Отговора
12191 Прегледи