Автор Тема: Déjà Vu и грешната предства за времето  (Прочетена 36872 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Psyla

• Гост
Относно: Deja vu и грешната предства за времето
« Отговор #90 -: Март 10, 2008, 18:19:42 pm »
Матрицата ние сами си я създаваме. Ние сами рисуваме будещето си.
« Последна редакция: Март 10, 2008, 19:46:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
Относно: Déjà Vu и грешната предства за времето
« Отговор #91 -: Март 16, 2008, 18:37:23 pm »
Незнам да ви кажа. Ние си правим теоретични постановки, и те се изменят заедно с нас.
Примерно мога да тръгна от старата философска задачка, която показва, че разстоянието м/у две точки може да се изрази в безброй и безкрайно малки точки. Но щом става въпрос за безкрайност явно, че възгледа не е краен.
Ако времето е нещо подобно в линейното, което ние усещаме, какво би станало ако правата м/у А и Б, се огъне и всъщност А се пресече с Б?
Ти се намираш в А и прескачаш в Б. Но това се отнася само за теб, за останалите времето си тече нормално и линейно. Във времето от А до Б, ти не би трябвало да присъстваш.
Според мен, ако пътуването във времето е възможно, то това означава, че време не съществува.
Ест. това не е нещо, което звучи разбираемо. Самата идея за причина и следствие е линейна.

stiver

• Гост
« Отговор #92 -: Март 16, 2008, 19:58:08 pm »
Според мен, ако пътуването във времето е възможно, то това означава, че време не съществува.

А ако времето не е линейно а също многоизмерно? Тогава може да се каже, че нещо ще се случи в 3:15 ч. след обяд, 2 мин. надясно и 17 мин. нагоре ? Или в точка B с координати x, y, z и повече :-\

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #93 -: Март 18, 2008, 14:18:24 pm »
Времето е потенциалната възможност нещо да се случи, в едно с всички вариации на това случване. Времето е потенциал и е валидно само в триизмерен, веществен свят. Извън рамките на триизмеримата вещественост времето започва да се огъва и накрая отпада. Ако си представим телепортация, тогава какво време е необходимо за преминаването на едно тяло между точките А и Б? Също така, ако настоящият post се върже за крачето на гълъб, какво време е необходимо за получаването му от вас? А какво време е нужно, за да се разпространи този post по света чрез xNet? И до каква степен интересът (невремева категория) модулира скоростта на разпространението?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Psyla

• Гост
« Отговор #94 -: Март 18, 2008, 23:24:04 pm »
Докато за мен сега е 23:21ч. на друг часовника може да е 23:50,от това следва, че времето за нас двамата е различно, тоест ние го възприемаме различно. За мен времето е илюзия. Крион според мен го обяснява доста добре.
« Последна редакция: Март 19, 2008, 20:12:14 pm от Mirotvorec »

stiver

• Гост
« Отговор #95 -: Март 19, 2008, 11:39:02 am »
Веднъж прочетох в една дебела книга за квантова физика, че гравитацията не съществува като самостоятелна сила, а е функция на времето. От друга страна, пак в подобни книги пише, че времето е илюзорна величина, но е възприето за улеснение. Човек като събере две и две накрая се получава, че и гравитацията е илюзия. Значи ние всички можем да летим, и само илюзията ни е приковала за земята.  :)

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #96 -: Март 19, 2008, 18:56:21 pm »

Цитат
...гравитацията не съществува като самостоятелна сила, а е функция на времето.
Грешка. Гравитацита съществува, но не като самостоятелна сила, а е ефект на нещо съвсем друго и не е даже и функция на времето. Тя е също така материална, както материята и енергията. Не случайно има несъкрушима връзка с електричеството. Но времето няма материалност, защото такова нещо като ВРЕМЕ няма.
« Последна редакция: Март 19, 2008, 19:12:36 pm от SMSI-H »

Psyla

• Гост
« Отговор #97 -: Март 19, 2008, 23:23:38 pm »
Предлагам да се върнем на дежа ву.
« Последна редакция: Март 20, 2008, 07:53:01 am от Mirotvorec »

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 568
Предлагам да се върнем на дежа ву.
Според мен докато не раберем какво представлява времето и как работи няма да разберем какво е и дежа ву. Малко ще се отклоня от темата за да дам един пример от моя живот. Един единствен път съм ходил при една ясновидка и без да и задавам въпроси тя почна сама да ми рецитира автобиографията от както съм се родил до далечното бъдеще и за моя изненада позна всичко. Тази цялата история се развива във Варна, аз съм от друг град и бях решил да ходя при едни познати да преспя за 2 дена, но първо минах през тази ясновидка. Та тази жена без да и казвам каде ще ходя после ми вика, "теб сега те чакат едни хора но не ходи при тях а се прбери веднага от тук". И аз викам добре, но не се прибрах а си останах във Варна и два дена ядене пиене. А тези познати имат къща и дават стаи под наем и преди да тръгна за Варна по телефона се рабрахм че наяма да плащам за спането. Но накрая тези познати ми поискаха 20лв за нощувките, а аз само с 20лв. за билет седя като гръмнат и си мисля защо не послшах ясновидката, като тя даже искаше да ми даде 20лв за билет и не ми взе пари за гледането. И тука вече се пораждат "размисли и страсти", за мен ясновидцие са хора които са просто инстументи(марионетки)на разни духове и др. там невидими същества от отвъдното. Или сме затворени в някъква Матрица в която ни прожектират този живот като филм в съзнанието ни или сме супер тъпи и неможем а видим действителноста такава каквато е. Поне едно е сигурно, че докато "сънуваме" ни е се разхождаме в "бъдещето", но не го осъзнаваме или поне сегашния ни начин на живот ни пречи.     

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #99 -: Март 20, 2008, 16:53:37 pm »
Сигурно всеки има различна представа за явлението, но мога да обясня долу-горе в какво се е изразявало при мен. Ако не съм го правил де...
Това е някакъв момент, който според часовникарската представа може да трае  секунда, но и няколко секунди, например до десетина. Чувството е, че изпреварващо с части от секундата, в главата ти нахлува усещането за това, което говориш, или правиш и се съпровожда с една пълнота на обстановката. Обикновеното дежа вю не е чувство за нещо, което вече си преживял или видял, но напротив. Моментално нахлуващо интуитивно знание за това, което се случва...след части от секундата. Във всичко, отнася се до цялостната обстановка, например може да не правиш нищо, а да си само наблюдател. Всеки случай, особено навремето понякога се съпровождаше с някакво притъпяване на сетивата, някаква лека дезеорентираност. Просто казано, като на сън. Нереално. И въпреки това твърде реално. Освен това се появява и усещането за по-бавно протичащо време.
Още ми се случва, от време навреме, например последното беше скоро и беше най-обикновено, получих това чувство, когато четях една книга. Навремето многократно имах такива преживявания, който бяха много по-въздействащи или продължителни. Дори бях изградил такова усещане, че след дежа вю, ми се стоварва някакъв проблем. Така и се появи идеята да се опитвам да го прекъсвам или променям. При по-дълги изживявания имах чувството, че някак си вълнообразно дежа во-то ми не беше само по мигове напред а за секунди.
Не бих казал, точно като преминаване на фотолента, а някак си поетапно. Но разбира се, това всичко е условно, защото си говорим за секунди.
Имах много случаи в които докато се случва, се опитвах да променям нещата, но в крайна сметка след това ме връхлиташе чувството, че аз свъщност нищо не съм променил, ами този опит да променяне е бил включен в явлението.
Обаче също така понякога съм имал чувството че съм успявал и или съм прекъснал преждевременно всичко това или съм го променил някак си с което се излиза от усещането за дежа вю.
Но най-странните дежа вю-та бяха когато получавах усещането, че самото това настоящо дежа вю не е първо а второ или даже трето. Т.е., че например за трети път имам едно и също дежа вю.
И най вече това изглеждаше ненормално. Защото логично дори при нормално дежа вю в много отношения си сигурен, че тази ситуация никога не си я изживявал. А при усещане за втори или четвърто още по изключено. Изключено дори да си я видял по някакъв необикновен начин.
Така съм си мислел, че нормално дежа вю може да бъде много неща, например някой незапомнен пророчески сън или видение за бъдещето в подзънанието.
Обаче за тия другите, нищо не можех да измисля. Освен това, че всичко може би е плод на мозъка и самото дежа вю е заблуда. Може би нещо неясно, свързано с функциите на мозъка.
Това звучи доста лено обяснение, но все пак трябва да призная, че е възможно. Както е възможно зад това най-лесно обяснение да стоят неподозирани причини.

Psyla

• Гост
« Отговор #100 -: Март 20, 2008, 16:56:50 pm »
Да, прав си за дежа ву и времето. Според мен дежа ву е припомняне на момент от определено време. Това време според мен, както съм написал по горе е моментът, в който сме планирали бъдещия си живот.
« Последна редакция: Март 20, 2008, 19:46:49 pm от Mirotvorec »

Неактивен Морфей

• Пишещ
« Отговор #101 -: Март 20, 2008, 18:54:36 pm »
Абе всички забелязваме едно и също,и ако още някой го потвърди може да напишем някъкво определение. Веднъж си направих експеримент да не ям, да видя колко ще издържа. Два дена и на третия ме хвана шубето да не пукна щото взех да губя мощност. И последната сутрин от гладуването сънищата ми бяха толкова реални и осъзнати че не можах да пвярвам че съм сънувал като се събудих от сън. Извода е, че тези храни дето ги ядем ни притъпяват другите сетива. При природосъобразно хранене и избягването на всякви изкуствени буклуци пак се избистря съня. Когато се тъпча с каквото и да е, нищо не помня, даже имам чувството, че не сънувам изобщо.         

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
« Отговор #102 -: Март 22, 2008, 17:42:48 pm »
Цитат
Доста често имам дежа вю-та и съм почти на 100 % убеден, че идват от сънищата.По принцип не  помня какво сънувам, а дори и да запомна нещо,когато се събудя - доста бързо го забравям.Но почти винаги когато ми се случи или почувствам (не знам как е по-правилно да кажа) дежа вю , тогава се и сещам за определен сън.Разликата между съня и реалната ситуация е, че  аз или хората около мен  постъпват по различен начин  (различни неща се случват). 
Разбира се не изключвам и вероятността ежедневието ми да е  скучно и еднообразно, но дотегналите ежедневни дейности да предизвикват подобна тръпка, не ми се вярва.
Според мен това до известна степен доказва че чрез сънищата виждаме части от бъдещето , не мислите ли ?

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #103 -: Март 22, 2008, 21:10:56 pm »
Според мен това до известна степен доказва че чрез сънищата виждаме части от бъдещето , не мислите ли ?
Не само, че мислим така, то си е точно така. От десет години имам твърдото усещане (не само убеждение), че когато преживявам ДеЖаВу, осъществявам връзка със съня, който съм сънувал в миналото, което е най-невероятното. това значи виждане в съня на едно възможно бъдеще, което може да се случи,, може и да не се случи (при втория случай нямаме проява на ДеЖаВу, щото нямаме осъзнаване и връзка с миналото).  Интересното е усещането за пряка връзка с миналото, без да имам спомен, кога точно е бил самият сън, което си е направо съзнателно ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО. Но от десетина години ДеЖаВу не е се проявява след като са минали два-три месеца, тоест "сънувал" съм събитието преди не повече от два-три месеца.
Абе общо казано, ДеЖаВу си е една уникална форма на човешкото съзнание, в което то проявява творческите си способности за конфигуриране на възможните (невъзможните остават като непроявени) и след това проявените събития във вселената и нашето участие като непосредствени участници. Това си е истинско ясновидство с най-ралични форми, които все някога трябва да се систематизират (ако все още не е направено от тайната наука), за да се използват ползотворно от бъдещия човек, който ще дойде след 2012 г.
« Последна редакция: Март 22, 2008, 21:25:44 pm от SMSI-H »

Неактивен Морфей

• Пишещ
« Отговор #104 -: Март 22, 2008, 23:39:36 pm »
Не само мислим, но и го знаем вече със сигурност, че е така. ;) Абе ние си виждаме цялото бъдеще, но помним само части от него, щото тия дето ни конролират искат явно да сме в безсъзнание, пияни от любов по света и неговите блага.
Цитат
Битие
3:21 И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.
3:22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
3:23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.
3:24 Така той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27