Автор Тема: Déjà Vu и грешната предства за времето  (Прочетена 36893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
Re: Дежа вю-??? И грешната предства за времето
« Отговор #60 -: Февруари 24, 2007, 00:45:32 am »
сънищата са в миналото.
Дефинирай минало. Сигурен ли си че времето наистина "тече". Така де както казах преди времето е леко изкуствено и следователно минало, настояще и бъдеще реално пребивават в една и съща точка.
[/U

discorder

• Гост
« Отговор #61 -: Февруари 24, 2007, 22:33:18 pm »
С последните постове си дойдохме на думата...
Много ме радва посоката която поема този разговор.
Като стана дума за "контрол", "измерения" , интерпретации на "реалността", май най после се приближаваме към заветната цел...
Мисля че точно тук и сега е мястото да вметна нещо в което от доста време съм твърдо убеден:
   Всичко което попада в обсега на възприятията ни,дори това , което проектираме с умовете си и плавно наслагваме в света за да го доведем до реализация( ето ви контрола) , тоест всичко което сумарно е потока на съзнанието на даден човек или група... Всичко е просто описание на фрагменти от една по-глобална реалност , която не позволява да бъде описана или обхваната от ограничените ни умове
Знам че нищо ново не ви казвам сега...  Идеята ми е че наистина няма проблем да манипулира6 измеренията и дая си създаваш модели за собствено улеснение
Било то с познавателна или практическа цел, това работи
Аз лично ползвам този похват, именно налагането на събитията от "нашия свят" в двуизмерна или триизмерна координатна мрежа(матрица) . Този метод на пръв поглед изглежда чисто описателен и според някои сигурно няма да "проработи" Обаче... Бачка...
Независимо в колко измерения визуализираш, усещаш, резонираш с нишките, сенките, енергиите , вибрациите или който както иска да ги нарича , важно е едно...
Отношението към процеса. Намерението, проекцията и ясното съзнание че нещо става в "твоето " "сега"
Ето това работи и дава контрол над събитията, макар и не абсолютен , а относителен.
Все е по-добре от никакъв , нали?
Който не ми вярва, да опита.
Габаро и Гил  знаят

ioz

• Гост
« Отговор #62 -: Март 08, 2007, 18:14:03 pm »
мисля си,... а нали знаете, че има хора, които сънуват извънземни, и после твърдят най-нагло че са се срещали с тях, и са си убедени.  щото от страха на преживяването на "срещата", сънят им, така се е наситил с емоции и е станал такъв един "цял, истински" свят.
.... дмт-молекулата на духа.... обърнете й внимание http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%E4%EC%F2

скоро и обяснение за дежа ву ще има.   :)
;)

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #63 -: Март 08, 2007, 22:30:06 pm »
Имах дежа вю, обаче промених развръзката му  :o :o :o
Беше една 10 минутна "сцена" от моя живот, бях сигурен че това е ставало вече и знаех всяка дума на хората около мен - дословно, буква по буква, най-интересното е, че някакси се намесих и края на тези 10 минути се промениха.
Почувствах силно объркване и лека болка в главата, все едно гледам повторение на сериал, който съм гледал, а виждам друг развой на нещата.
Тва преживяване ме остави щокиран и замислен цял ден ...
Още немога да опиша нещата с думи, просто не съшествува такъв език с такъв речник ...
Много странно беше.

Все едно бях главния герой от филма "Ефекта на пеперудата" (ако някой го е гледал, знае за кво говоря - лудница пълна) ...

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #64 -: Март 09, 2007, 00:31:19 am »
Имах дежа вю, обаче промених развръзката му  :o :o :o
Беше една 10 минутна "сцена" от моя живот, бях сигурен че това е ставало вече и знаех всяка дума на хората около мен - дословно, буква по буква, най-интересното е, че някакси се намесих и края на тези 10 минути се промениха.
Почувствах силно объркване и лека болка в главата, все едно гледам повторение на сериал, който съм гледал, а виждам друг развой на нещата.
Тва преживяване ме остави щокиран и замислен цял ден ...
Още немога да опиша нещата с думи, просто не съшествува такъв език с такъв речник ...
Много странно беше.

Все едно бях главния герой от филма "Ефекта на пеперудата" (ако някой го е гледал, знае за кво говоря - лудница пълна) ...
Абе човек 10 минути дежа-ву си е доста дълго. Сигурен ли си че бяха толкова? Просто аз досега не съм чувал за 10 мин. дежа-ву... максимум от порядъка на 1-2 мин. не повече. И помниш всичко, станало през тези 10 минути или има дупки?  Болката в главата ти си мисля, че е плод на опита на мозъка ти да "осъзнае" и възприеме 2 реалности едновременно. Гадна работа. Понеже си "гътнал" едната в края и си я заместил с друга, макар и подобна се е получило разминаване,с което си обяснявам онова странното чувство. Много гадна каша ти става в главата после... и аз съм го изпитвал. Все едно да имаш раздвоение на спомените, ама си ги помниш едновременно. Бил си едновременно на едно място в едно време, ама 2 пъти. И после що го боли главата човека... абе к'во да си говорим.
[/U

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
« Отговор #65 -: Март 09, 2007, 19:57:59 pm »
Ми именно заради това немога да обясня какво стана, имам 2 спомена за едно и също нещо които са различни, 10 минути е грубо казано, по малко бяха (аз така си говоря, с гажито използвам само интервали от половин час  ;D, други времеви мерни единице не признавам  ;D).
Та тъй де, мисълта ми е че все едно съм превъртял видео касетата назад, а сцената с главния герой е станала по различна  :-\

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #66 -: Март 16, 2007, 12:31:03 pm »
Здравейте, Deja Vu е нещо, което винаги ме е вълнувало.
Като по-малък ми се случваше много често, имало е периоди в които е било почти ежедневие.
Виждам, че всеки има свое обяснение за явлението.
Въпреки, че всичко е относително, нека първо да дифинираме, що е то Deja Vu, да го дифинираме според нашите възможности и според нашата реалност, каквато ние я виждаме и възприемаме. Не да обясним какво е това, а как се проявява. Аз лично не мисля, че това даден град, местност да са ти познати, да ги чувстваш близки или преживяни е точно Deja Vu. Това е много общо, мисля си, и си мисля, че съм прав, че Deja Vu е кратък отрязък от време, от няколко секунди или повече, това е ситуация!, ситуация, с всичко съпровождащо една ситуация, като мисли, действия, думи, обекти, субекти и т.н. Няколко секунди в които ти знаеш, какво, ще кажеш, какво ще се случи, какво ще си помислиш, как точно ще си вдигнеш лявата ръка или ще направиш крачка и т.н. и т.н.

Ще се опитам да синтезирам няколко основни обяснения за същността на явлението...
Матрицата, тука може да се варира от тек-обяснението във фила Матрицата, до схващането на някои народи и учения, че реалността е всъщност илюзия.
Времето, изкривяване на времето, паралелни светове, например, ако приемем че паралелните светове съществуват, че ние всички си имаме по едно АЗ безброй много пъти, едно АЗ в безброй много светове, едно АЗ, което живее живот различен то нашият и в даден момент, някаква частичка от него, се случва във всички светове, нещо като допирна точка между всички тях. Или пък вариация със времето и паралелните светове, в които времето тече различно, и пак тази същата ситуация случила се в някои друг свят по рано, ни се случва на нас по късно.
Или предположението на един приятел, инспирирано от една книга "Пътят на душите" в която се обясняваше, как всеки избира следващият си живот, като има възможност да гледа някои бъдещи ситуации от този живот.
Или пък простото обяснение, че мозъкът ни генерира в момента ситуация, нещо като ясновидство, нещо като да гледаш секунда напред в бъдещето :)

Едва ли някое от тези всички предположения, е по слабо или по-силно от другите, но аз ще поставя още неизвестни в уравнението.
Аз съм имал случаи на проявлението на едно и също Deja Vu, повече от един, дори повече от два пъти. Според мен това донякъде обезмисля, казаното до тук. Нека помислим, еднократно Deja Vu, може да бъде обясненпо по всевъзможни начини, но кагато едно и също се повтаря няколко пъти?
Реалност или не, все пак ние констатиране дадена ситуация, и аз наистина не мога да намеря обяснение за Deja Vu, което се е повтаряло нееднократно. Както и да го въртя, не мога да го обясня дори приблизително. Всъщност имам едно обяснение, дотолкова, доколкото нямам друго :) Ако предположим, че реалностите се преплитат и се разменят, или нещо подобно, смисъла е, не виждам как може да преживеем една и съща ситуация в детайли в едно и също измерение.
Особено при такива н-кратни Deja vu съм се опитвал да променям развитието, например след като аз знам какво ще кажа след миг, съм се опитвал да кажа нещо друго, и знаете ли, казвал съм друго, правил съм друго и някак си Deja Vu-то се променя, смисъл, извършеното е по-различно от проектираното, но пак си остава Deja vu, сякаш в момента в които го променяш, излиза че всъщност точно това е било Deja Vu-то и така е трябвало да се случи. Но все пак съм успявал да прекратя Deja Vu, или по-скоро да размия границите, и следователно си мисля, че човек може поне в някаква степен да поеме контрол над "вече видяното".

Интересно ми е, дали сте приживявали нееднократно едно и също Deja Vu и какво мислите.

BTW, друго което ми е хрумвало, че Deja Vu е това да сънуваш наяве, но това също не обяснява повторенията на едно и също Deja Vu. Честно казано най-практичното обяснение, е че мозъкът генерира това усещане, като го прави да изглежда като вече преживяно, но някак си не го приемам това обяснение.
« Последна редакция: Март 16, 2007, 12:54:20 pm от Ashaman »

Неактивен iti

• Четящ
  • *
  • Публикации: 123
« Отговор #67 -: Март 17, 2007, 01:30:27 am »
И на мен ми се случва често, чак се плаша... Стъписвам се и съм неадекватен доста време докато пак се освестя. Опитвам се да си го обяснявам но е трудно, защото е нещо светкавично и колко по-се опитваш да го осъзнаеш, толкова по-се отдалечаваш от него. Случва се да е за бъдещи събития които са ми доста неясни, но по-често за неща които уж сега перживявам, а ми се струва, че ги знам отдавна. Чудел съм се да не би пък тези ситуации да са важни, ма отде да знам със сегашният си акъл това. Но факт е, че като подобно нещо ми се случи, ми се набива в мозъка и го помня.

smurf, ти си егати бътърфлай ефекта бе човек :) А пък аз някакви хапчета за оросяване на мозъка да вземам май :).
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
« Отговор #68 -: Март 17, 2007, 15:17:50 pm »
В интерес на истината аз преди 1-2 години често имах DeJa Vu после имах период през който почти бях забравил какво е това.
И таз случка наското ми дойде като гръм от ясно небе, все едно съм се подготвял за това...

дали пък DeJa Vu не е настройване на реалността ?!
Да сме успели за миг да се откъснем, да прозрем нещо друго, и някаква сила да ни връща веднага обратно ?!  :-\

Heinie

• Гост
« Отговор #69 -: Март 17, 2007, 18:56:27 pm »
Какво имаш предвид под нееднократно дежа вю? Да съществува дадена ситуация, да получиш дежа вю и да речем на следващия ден, когато ситуацията се повтори отново да получиш дежа вю ли?

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #70 -: Март 18, 2007, 16:33:46 pm »
Да, ама точно това, че не виждам как една и съща ситуация може да се повтори.
Аз казах, че съм имал едно и също deja vu, повече от веднъж.

ioz

• Гост
« Отговор #71 -: Март 20, 2007, 14:26:55 pm »
да, едни и същи, няколко пъти, и e очевидно, че обстановката и участващите са различни от това, което си наречаш "първото дежаву".
ама все така впримчен...

mecholari

• Гост
« Отговор #72 -: Април 04, 2007, 14:29:53 pm »

Абе човек 10 минути дежа-ву си е доста дълго. Сигурен ли си че бяха толкова? Просто аз досега не съм чувал за 10 мин. дежа-ву... максимум от порядъка на 1-2 мин. не повече. И помниш всичко, станало през тези 10 минути или има дупки?  Болката в главата ти си мисля, че е плод на опита на мозъка ти да "осъзнае" и възприеме 2 реалности едновременно. Гадна работа. Понеже си "гътнал" едната в края и си я заместил с друга, макар и подобна се е получило разминаване,с което си обяснявам онова странното чувство. Много гадна каша ти става в главата после... и аз съм го изпитвал. Все едно да имаш раздвоение на спомените, ама си ги помниш едновременно. Бил си едновременно на едно място в едно време, ама 2 пъти. И после що го боли главата човека... абе к'во да си говорим.

Аз пък съм имал много  deja vu-та в още по-голям времеви интервал. Едно от тях беше с продължителност около час. Беше свързано с преживяване с опасност за живота и телесното ми здраве. Интересното е , че го бях сънувал близо седмица на ред, един и същи сън. За момент го бях забравил, но когато започна да се изпълнява вече знаех какво ще се случи, и се случваше , и не спирах да се учудвам. В крайна сметка ми се размина учудващо леко за самата ситуация. Изтълкувах го като закрила от добрата сила ,Бог. От това събитие започна моето търсене в отговор на въпроса:"Как е възможно всичко това?".Това беше преди 11 години. Прочетох доста книги за пророчества, вярвания, източни техники-медитации, мантри и др. Но никъде не се споменаваше моето състояние. Защото аз сънувах. И то страшно реално. Едва преди 3 години попаднах на книгата на Алексей Ксендзюк "Тайната  на Карлос Кастанеда", която ми даде отговори на много въпроси. Книгата е изключително интересна, защото авторът е ерудиран изследовател на религиите. В нея са заложени принципите на учението на Карлос. Самите книги на Кастанеда ги прочетох на скоро и те са по-неясни, защото описват състоянията му в различни етапи на обучението. Може да си ги изтеглите от www.izvorite.com . Прочетете първо книгата за сънищата.
  От научна гледна точка има обяснение на явлението в теорията на торсионните полета.
  Общо взето ако сънувате, това според учението на древните индиянци, означава , че "силата ви е избрала". И сте длъжни да се развивате, в книгите са публикувани техники. Ако искайте вярвайте-работят.
  Поздрави за духовните търсачи!

ipnovst

• Гост
« Отговор #73 -: Май 04, 2007, 14:39:21 pm »
 Темата ми  е безкрайно любопитна за това и аз ще драсна някое и друго редче :).
Искам да започна с това че ВСИЧКО започва и свършва в човешката глава!Демек самото дежаву си е изключително интимно събитие,а и от там се проявяват противоречията свързани с него.В самото дежаву ти си сам за себе си,защото никой друг не споделя този така сладък момент(тук си представям сцена от филм,където камерата бързо прави обиколка около главата на героя,който същевременно разбира че има нещо гнило в цялата работа,на фона нанякаква интересна музика :D :)).
 Искам да опиша и последното си дежаву.То беше вчера и се състоя докато гледах филма "The Secret".Занчи гледам си аз и се мъча да разбера какво точно се иска да се каже с този филм,и докато си чета субтитрие на единят ред пише нещо от рода как един от хората взели участие във филма си направил дъска на желанието или нещо такова.И тук почва интересното.Тамън прочитам зречението и ме връхлита дежаву-то.Знам че съм го чел този рад за тая дъска!След няколко секундното сътресение,успях да си спомня как съм го сънувла това.

ipnovst

• Гост
« Отговор #74 -: Май 04, 2007, 15:05:00 pm »
 Искам и да напиша нещичко и за споменатата идея че докато сънуваме едни вид можем да предизвикваме дежаву или да предсказваме бъдещето.Един пример че според мен това е възможно-Занчи преди 1 или 2 години бях решил да заложа намколко си пари на *врофутбол.Така и не заложих,но идеята тогава ми беше да заложа на мача Милан-Ювентус.Същата вечер докато се унасях във съня си през главата ми мина резултатът 3:1 за Милан.На сутринта не помнех че съм имал такъв сън/идея,но когато видях че мачът е завършил така се шашнах.Постепенно си дадох сметка че ако това не е случайност мога да си усигоря животеца!Почнах да упитвам и с други мачове,но за съжеление нищо не излизаше.Само че в тези мой опити така и не успях да изпадна в това състояние на полу-сън полу-будност и там да отговорите които ми трябват.След известно време вече преустъновил опити реших отново да пробвам само че този път не с мачове а с нещо по-важно за мен(предпочитам да не изяснявам какво точно).Цялата работа беше че трябваше да позная от 20 и няколко възможности коя ще се случи.Еми ПОЗНАХ!Имал съм и други подобни опити където съм познавал,но в повечето случаи които съм пробвал резултатът е бил отрицателен.Трябва да одбележа обаче че когата съм имал по-сериозна необходимост или нужда предварително да знам нещо,общо взети резултатите са доста добри!Всякаш има "нещо" което те допуска до предварителното знание по негово си усмотрение!!!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27