Tangrata_ явно съм се изразила неправилно,за което се извинявам.Но по принцип говоря за самонадеяността на повечето хора.Да,ако я има онази всепоглъщаща любов я има и при двамата,инак човек може да я има и към света,и всяка прашинка,и т.н..
Това,което си изброил като 3 желания-виж,имали желание-имаш очаквания,но за истинска,всепоглъщаща любов поне за мен няма как да се говори.Може би в началото има желания,но останат ли си на това ниво-хората или се разделят,или си намират другите.Затова казах,че според мен има два варианта-единият е всеки човек сам си постига абсолютната любов и е щастлив.Другият вариант е да го постигне с някой друг,а и като включим факта,че живеем в дуален свят в първия вариант все нещо ще му липства.НО,за да стигнеш тази любов и пълна пустота с някой друг-трудно е,понеже или той/тя ще дръпне по някое време напред,или ти,и докато стигнете целта,и сте на едно ниво-интересно е.
За 3-ти желания,които си написал.Всяко едно желание е егоистично,предполагам,че знаеш какво е казал Буда за желанията.
Значи към онази божествена и всепостигаща любов трябва да добавим малък списък от правила:1. Да не спи с други жени-Нямам проблем с това,но,ако наблегнеш на божествена и всепоглъщаща любов,дори да заставиш човека,който я изпитва към теб да спи с други-той/тя самия/самата ще откаже.Защо?!Не ме питай,казах ти,че няма да разбереш,дори да напиша някои неща.По-добре ги изживей.
2. Да не ме изоставя-С това също нямам проблем.Ако наистина е любов,хм,айде ще си спестя коментара.А и какво означава за теб някой да те изостави?
3. Да е само МОЙ и тн-Е,това тука вече ме разби.Защо трябва някой да е само твой/мой или на който и да е?!Всеки принадлежи само на самия себе си!!!
Сорри,но наистина се опитвам,но ми е трудно да разбирам общоприетите представи за любов и егоизъм?!Ти искаш потвърждение,че и да спиш с други жени пак ще те обича човека,с който имаш любов-ок,дори да е така,това какво общо има с любовта и егоизма?Сорри,но наистина не разбирам какво променя факта,че някой е спал с 20 човека,докато обича друг някой?Ако се замислим,че секса е нещо,което е на няколко нива,а физическото е само едното-очевидно,че ние с теб имаме различни виждания за нещата.Пък и пак казвам,че ти,дори да имаш една торба с желания и изисквания-другия отказва ли да ги изпълни-бая страдание ще има и за двете страни.Аз затова не проумявам как хората винаги си правят сметки как другия ще е само техен или само еди-какъв си-без дори да питат този някой(Това по повод "моята" любов,понеже аз силно вярвам,че човек изпитва ли нещо към някой-то,той винаги ще уважи волята му).Просто не го разбирам това нещо,а и ако говорим за всепоглъщаща любов-там нещата стават още по-сложни,макар че са елементарни,но явно зависи кой как ги вижда.И май наистина повечето хора отказват да разберат,че отношението,чувствата,емоциите и прочие на другите хора са проекция на тях самите?!Но това са лично мой мисли и отказвам да влияя с тях,на който и да е-в крайна сметка,всеки има свободна воля и право на избор,и аз съм длъжна да го уважа.

dragonn,мило,ако дамата е достатъчно тъпа,а ти си достатъчно привлекателен или поне вещ в някои креватни занимания-да,може да те храни и глези,докато си и полезен и все още работещ уред.

П.С.:Все пак говорим абстрактно,нали?!