Автор Тема: Любовта като разгром на егоизма...  (Прочетена 57356 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #210 -: Юли 07, 2019, 22:05:21 pm »
Здравейте на всички и благодаря за одобрението на регистрацията.

Чаках нещо подходящо(преценката ми разбира се е субективна),с което да започна.
Вчера попаднах на този материал,той ме "хвана" и реших да го преведа.
Избрах тази тема заради заглавието,с което,разбира се не съм съгласен,но съм сигурен,че авторът на книгата,от която е цитатът от първия пост е искрено добронамерен.


                                     Най-силното лечебно средство„В този пост исках да говоря за най-силното лечебно  въздействие,което един оцелял може да преживее:любовта.
През годините на моето собствено изцеляващо пътуване открих,че най-голямото лечение идва не от това,което човек знае,а от това колко е загрижен за другия.

Вярвам,че е добре да сте информирани как работи програмирането.Може да бъде от огромна полза за оцелелия да се увери,докато си спомня,че и други са преминали през същото.Но оцелелите от контрол на ума и ритуална злоупотреба са били наранени в една връзка(отношения) – и лечението често ще дойде от отношение,което е ненараняващо и предлага загриженост.

Имала съм няколко човека,поддържащи ме в различна степен по време на собственото ми лекуващо пътуване.Имах терапевт,предлагащ един час на седмица.Това бе полезно,но недостатъчно.Имах цял живот на привързаност към и обвързаност с хора,които още докато бях в утробата ми казваха,че ме обичат и се грижат за мен – и имах части,които вярваха в това.Едва когато срещнах индивиди, желаещи да ми покажат истинска,незлоупотребяваща грижа,тогава имах нова парадигма от която да започна:не всеки е нараняващ и не всеки иска да ме използва,за да получи нещо.

Истинската грижа прави това.Когато казвам „любов“ в една подкрепяща връзка,нямам предвид романтична или сексуална любов (оцелелият вече е преживял много от това).Говоря за връзка,в която оцелелият е изслушван,уважаван или поне  въпросът дали спомените му са „истински“ е поставен на рафта,докато се обработва повече информация и частите споделят повече.

Този вид отношение,което може да дойде от приятел или от някой,желаещ да върви заедно с оцелелия,по мое мнение е най-важното средство за лечение,дори повече от разбиране на програмирането.

Хората,грижещи се за мен направиха възможно да разкъсам обвързването ми с моите насилници.Те ми помогнаха да науча нови начини на общуване.Изслушваха раздразнените части от мен(които бяха доста недоволни от избора ми да напусна групата);лоялни към култа части(които се явяваха злокобни,гневни или мълчаливи,опитващи се да саботират приятелските ми отношения) и фалшиви Християнски части(които искаха да превърнат всичко в едно просто „почитай Господа и нека не гледаме към миналото“).

Приятелите ми показаха на тези части състрадание,така че и аз се научих да им показвам състрадание.Те вярваха,че мога да се излекувам – и ми помагаха да преодолявам ужасното отчаяние,нападащо ме понякога(от типа „може би бях наранена твърде много,за да мога да се подобря).

Една от най-важните задачи на оцелелия,който се лекува е да изгради подкрепящо и грижовно приятелство.

За това е нужно време.Понякога няма никого на разположение(минала съм през този период също и знам,че е трудно);но истинният Бог е винаги тук,истинският Исус ще чуе молитвите,така че Бог ще осигури приятели.Не е нужно да са много,през повечето време имах един или двама,но те са истинска благословия и толкова важна част от пътуването.

Уча се да бъда приятел на други сега.Това е резултат от грижата:оцелелият,докато се лекува,ще иска да помогне и на други.Също е и процес,в който научавам,че грижата не е това,което съм знаела в миналото.Това е ученето да изслушваш другите,да чуваш какво казват,докато говорят за това,което чувстват,и наистина да бъдеш с тях.

Моля се Бог да въздигне мнозина,имащи волята да помагат на оцелелите да лекуват и да бъдат част от благословията на това да видиш някого,че е излекуван“.

                                                                          Свали, 6-ти октомври,2018

Източник:

https://svalispeaksagain.wordpress.com/2018/10/06/the-greatest-healing-tool/ 

От мен ще добавя това:любовта не разгромява,а обединява.   
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #211 -: Юли 08, 2019, 12:26:15 pm »
Здравей, Хоумър! Как е ОА? (бъзикам те)
Според мен, заглавието би могло да е "Грижата като разгром на егоизма..."
Ще се пробвам да обясня, защо така мисля.
Думите носят енергията/смисъла на нещото, което описват.В случая грижата си е грижа, любовта - любов, омразата - омраза, и т.н.  Масово хората бъркат Обичта с Любов.(Обичта по ми мяза на обсебване  :-X)
Любовта е видът енергия, заради която определени раси са спретнали тоя панаир, на който сме свидетели в момента, и е резултат(енергията) от определени взаимоотношения между мъж и жена в семейство. Не съм сигурен, че подобна енергия се отделя при хора, свързани в определена група и помагащи си и грижещи се един за друг.
Любовта я излъчва жена, грижата е мъжко качество според мен. Или мъж се грижи/енергия за жена си и я обича, и тя му отвръща/енергия със подобно(каквото дадеш, това получаваш). Това, дето го излъчва/отвръща такава жена, му викат Любов/енергия.
Ако искаш, погледни Слънцето ни. Това е жена от подобно семейство и излъчва Любов/светлина/топлина.
Авторката споделя че се учи да обича другите. Според мен това не се учи, а трябва да ти "идва" отвътре. Човещинка.
Това горното е изцяло моето субективно мнение по въпроса, и няма причина да се съобразяваш с него. Предполагам, че няма да го направиш, но аз да си кажа. :blum2:
Добре дошъл отново. И да знаеш, че ми е драго да те чета.(не те четкам) :D

П.п. Между другото тоя сериал "The OA", ако не си го гледал, не е лошо да му фърлиш едно око.

https://filmisub.com/filmi/drami/20475-the_oa_season_1_oa_sezon_1_2016.html сезон1

https://filmisub.com/filmi/drami/42509-the-oa-season-2-oa-sezon-2-2019.html сезон2« Последна редакция: Юли 08, 2019, 12:54:32 pm от paci1 »

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 401
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #212 -: Юли 08, 2019, 18:29:08 pm »
 :D
Ооооо, Котьо.

Живо-здраво.

Цитат
От мен ще добавя това:любовта не разгромява,а обединява.
   
Всяко нещо е такова каквото е,значи любовта люби.За да има любов трябват две неща,той и тя и много бачкане.Тя е към финните енергии които наричат чувства.За да се докараш до такива трябва да натрупаш бая енергия от някаква работа и воаля почваш да я чувстваш.Демек вече си чувствителна   :blush:.
С чужда пита/писание помен не се прави.Това с което се съгласиш ти идва на главата.Ако познаваш човека о,к. ,ама ако го четеш само идва и реда на  :diablo:.
В живота си тука, и не само, всичко трябва да го можем хубаво,щото сме в огледален свят.И нищо чуждо не ни помага а само ни вреди.

Цитат
грижата е мъжко качество според мен.
ЕДНА грижа,май е Ж.Р.
 :writer:

 :hi:
« Последна редакция: Юли 08, 2019, 18:32:09 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #213 -: Юли 08, 2019, 18:50:41 pm »
Вярно,че е в Ж.Р. грижата. Тъкмо щях да пиша, че и работа е Ж.Р. пък мъжете работим, и се сетих че нашата дума е труд. Недоглеждане.
 :hi:

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 401
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #214 -: Юли 08, 2019, 19:51:09 pm »
 :D
Задачка закачка.
Един АЗ-мъж.С уникална различност."Носител" на живот/дух.
Една Жена-един за друг родени и носи неговата различност/и тяло.А, и му е душа.
Само дето са седем.Що? Ми сигурно има защо.
То-"продукта" от съвместната им дейност.Любовта е,то Слънцето,казват му още христова енергия, що тъй.Но е яка енергия,щото сътворява живот когато е лична.
Една Земя.Въй,чи и Мама.Женското винаги е било едно и ще е.Затова е "бог" в единствено число.Мъжките "богове" са многочислени.Ние/българите/ ги назоваваме майстори не богове.
Та всяка мама си учи детето да си почиства местообитанието/стаята/.Що? Ми като иде накъде другаде да не сере навсякъде.Що? Ми щото трябва да си почисти акото ако иде някъде другаде/планета/ и ако си е почистило и има зор може да стигне до родно право,и да си построи дом и да свърши работа,която ще му донесе усет/чувство и ще напусне мястото с пълни дисаги и ще е нов човек,щото няма акано след него.
Тука/на Земята/ родно право имат седмината и душичките им.Родното право е лично и не може да се краде.Без него тука няма как да постигне нещо някой.Но работейки с тези които имат такова, те му потвърждават свършената работа по реда и правилата тука и той трупа енергия от работата си.За по лесно някой е извел всичко в БДС и за мъже и за жени.Другото е румсервиз ма много скъп.Всичко е енергия но материалното е концентрата им.
Една череша и бутилка сироп от череши,имат бая разлика.Така и е енергийно.
Ориентирайте се по БДС,мъжко и  женско.Патилата са къде къде по са, ядат.
 :hi:
« Последна редакция: Юли 08, 2019, 19:55:12 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #215 -: Юли 09, 2019, 11:50:02 am »
Цитат
     Задачка закачка.
Един АЗ-мъж.С уникална различност."Носител" на живот/дух.
Една Жена-един за друг родени и носи неговата различност/и тяло.А, и му е душа.
Само дето са седем.Що? Ми сигурно има защо.
То-"продукта" от съвместната им дейност.Любовта е,то Слънцето,казват му още христова енергия, що тъй.Но е яка енергия,щото сътворява живот когато е лична.       


Това както е описано прилича на Слънчевата система, обаче ми прилича и на мъж/АЗ, нищо че С.С.е Ж.Р.
Мъж/Аз със развити 7 тела/планетоиди(лично постижение). Със душа е, значи още 3 планети наоколо. Тяло на Майстор/Господ.
Обаче сметката нещо не излиза бре. Една планета/проявление липсва за да е пълна картинката/тялото.
Трябва да са десет а са девет. Липсващата да не е дето и викаш Мама?
На човешкото/материалното тяло структурата май е същата, само дето тук не се раждат слънца, а деца.
 :hi:

П.п. Хоумър, има ли проблем че ти пишем в темата, че май малко се отплеснахме?

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #216 -: Юли 09, 2019, 12:58:15 pm »
Благодаря за посрещането,paci1 и meander.Добре заварил от мен.
Ще ви отговоря по ред,както сте писали.

paci1,

Този филм ОА ми е известен,гледах един клип на руски,където имаше нещо като малък анализ.Но още не съм го гледал,само трейлъри.И тогава се сетих за една позната,която е и твоя.Но да не се отклонявам.


Авторката споделя че се учи да обича другите. Според мен това не се учи, а трябва да ти "идва" отвътре. Човещинка.
Това горното е изцяло моето субективно мнение по въпроса, и няма причина да се съобразяваш с него.


Съгласен съм,че не се учи,а е отвътре.Човещинка,както казваш,но само при човеците.Другите...ползватели на човешки тела(ако допуснем такава хипотеза) го нямат отвътре,макар че са възможни сполучливи имитатори.
Авторката казва,че се учи,защото е била доста разбита и сега си събира парчетата.
И с помощ от приятели,тя казва,че "Не е невъзможно".Това е заглавието на книгата ѝ,която бих искал да представя на читателите.Сходна е с книгите на Спрингмайер и Сиско.Довечера след 22.00 ще се включа пак. meander,

По принцип съм съгласен за чуждата пита(или писание),но нали съм казвал,че се уча по трудния начин.
Огледален свят като казваш,аз поне си представям 3Д-то и енергийното,както му казваш,че са взаимно свързани.
Ако съм те разбрал,де.Друга дума,която бих изполвал е "реципрочни"(евентуално подходяща).
Добре дошъл си,ако имаш коментари(включително и критични) по-нататък по моите материали.

.....

Само да уточня,че темата не е моя,а на авторката,която я е започнала.В по-широк план,темата е на Админа,защото форумът е негов.В тази връзка,ще се постарая да се впиша в Правилата,понеже видях как един потребител си самоуби темата за Вдлъбнатата Земя,поради непремерен ентусиазъм.

А сега трябва да ходя на работа.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #217 -: Септември 14, 2021, 16:36:01 pm »
За да избегна преиначаване на темата, или смесване на понятия, ще вметна, че Любовта не е нито само грижа, нито само отдаденост, нито само жертвоготовност или себеотрицание. Тя е сила, енергия, която е просмукана във всички брънки на Вселената - неизчерпаем източник, който генерира и свързва видимия свят (а също така и голяма част от невидимия)...
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
musica universalis

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #219 -: Септември 16, 2021, 10:45:45 am »
Септември 14, 2021, 23:44:00 pm


Сигурно трябва да си кьорав, че да не видиш тайминга от кого е в горния пост.
И за да не се мъчите, от ИИ е....

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Любовта като разгром на егоизма...
« Отговор #220 -: Ноември 28, 2021, 15:07:05 pm »

Сигурно трябва да си кьорав,...

Какво трябва да означава това?
musica universalis

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27