Автор Тема: Земята  (Прочетена 35559 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Отг: Земята
« Отговор #45 -: Юли 28, 2006, 23:00:46 pm »
И ако трябва да се върнем към темата, то да поразсъждаваме-как, по какъв начин да изявяваме Любовта си към Земята?
От три години вече не си хвърлям фасовете на земята, обаче пък пуша, сиреч все пак я замърсявам. Но пък не хвърлям  хартийки и каквито и да са гнусотии, а съвсем съзнателно си ги събирам и ... на боклука.
Понякога, когато не съм в бетонната си кутийка, си приказваме с Нея. По-точно аз приказвам, а тя ме слуша. Тя не е от много приказливите, но пък ми дава много ясно да разбера какво и е.
Така от приказка на приказка взехме да си ставаме близки и сега, когато Нея я боли-и мен ме наболва, когато Тя се променя-и аз с Нея.
А за Любовта не сме си приказвали, щото...нали сме заедно  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #46 -: Юли 29, 2006, 00:37:04 am »
Това звучи обнадеждаващо...!
Незнам защо обаче трябва да има толкова много болка...явно на някои все още не им е ясно че ние всички сме част от огромното Земно съзнание. Ще минат още няколко години, и нови истини ще се разкрият...
musica universalis

Неактивен iti

• Четящ
  • *
  • Публикации: 123
« Отговор #47 -: Юли 29, 2006, 11:40:05 am »
Въпросът за любовта всъщност наистина не съществува релано. Съществува въпросът за личността която я изпитва. Любовта е лично чувство. Тя се заражда в личността, създава се от нея и следователно зависи от нея.

Много хора казват, обичам нещо. Когато се почувстват предадени от него или то им омръзне, те веднага отричат любовта и тръгват да я "търсят" някъде другаде. Човешкият аз е така устроен, че "обича" това което му доставя удоволствие, което му дава сигурност. Той търси ползата за себе си. Той се опитва да си набави това което му липсва чрез обичаното. При все това, всяка любов за този аз е истинска, защото той истински се е привлякъл от нещото. Често съм чувал - обичам планината, там се чувствам спокойно, там си отдъхвам, мога да карам ски... Кой обича планината - същността или аза? Азът е този който е подвластен на причината и следствието. Азът е този който обича, виждайки ползата за себе си.

Осъзнатата любов, не е променлива. Когато обичаш нещо значи наистина го правиш независимо от  външните фактори и ползи. Не може да се каже, че появата й не е свързана с причина, но самата любов не е продуктувана от тази причина. Просто нещата са паралелни. В осъзнатата любов ти се свързваш наистина с обичаното, един вид единение което да се противопостави на разединението на разумът. Това единение измества фокусът на осъзнаването от аза и желанията му. Когато азът "боледува" обаче и същността не може толкова лесно да се прояви. Състоянието на азът се определя от опита и  разумът. Така че нещата са свързани.

Смятам за нормално човек да се пита, как изразява тази своя любов, как тя се проявява, дали нещо й пречи, дали той помага в действителност, дали е прекалено мек, дали е прекалено суров... Когато човек е затворен в аза си, той не си задава тези въпроси, защото той се чувства удовлетворен и всичко за него е наред. Той е затворен в собствения си причинно-следствен свят. Когато същността обича, тя в крайна сметка трябва да се прояви чрез този аз, съоразявайки се с опитът му, а тя е наясно, че този аз никога не е завършен и прави грешки и не знае достатъчно. Следователно същността не е ипзравена пред нищо константно, а нещо което непрекъснато се променя. Само тя може да види това, защото азът е просто продукт на определни правила, памет и разбирания.

Така че не ми говорете просто любовта Е. Това го говорят само наивни момиченца, попаднали току що в оковите на аза и личното си желание просто да обичат, заради удоволствието което самите те изпитват и глупави момченца чули, че любовта била нещо велико.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Дъвиан

• Гост
« Отговор #48 -: Юли 29, 2006, 13:37:56 pm »
Така че не ми говорете просто любовта Е. Това го говорят само наивни момиченца, попаднали току що в оковите на аза и личното си желание просто да обичат, заради удоволствието което самите те изпитват и глупави момченца чули, че любовта била нещо велико.

С най-искрена радост ще бъда такова момиченце и момченце,
просто защото с цялото си същество ЗНАМ, че Любовта Е!

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #49 -: Юли 30, 2006, 00:31:55 am »
Дъвиан, бас ловя, че не си рабрал и капка от това дето съм написал, нито дори си се опитал, но нищо необичайно...

Не целя нищо с писаниците си освен раздвижване на мозъка. Тука момичето което искаше да раздвижи чувствата нещо се покри... :) Надявам се да не съм я обидил с нещо, защото тя май не схвана, че просто я предизвиквам да вземе да напише нещо свое. Ами като не се опитва да схване, как да стане това от самосебе си...

И изобщо не ми пука дали ще оцелея или не, защото живота е колективна игра, а изобщо не ми допадат съотборниците ми. Нямат хъс, нямат мотивация, нямат желание да стигнат до същността. В общия случай безцелно пързаляне по повърността. Все повече се спирам на мисълта, че всеки заслужава съдбата си.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #50 -: Юли 30, 2006, 00:48:58 am »
iti, не ми харесва арогантното ти и рязко поведение. Дръж се по-прилично и толерантно и не гледай толкова от високо на другите. Тук може да има и такива, които разбират 108 пъти повече от теб, но не говорят по този начин.
Предизвикателният ти тон подсказва неразбирането ти за нещата, които сам изричаш. С този си начин на поведение, не се различаваш от другите, на които толкова те е страх да не приличаш.

Бъди по-мек и казвай нещата по-друг начин.

Поздрави!

Н.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #51 -: Юли 30, 2006, 00:51:34 am »
Iti, конкретно писах върху молбата ти да не ти се говори, че "любовта Е", защото според мен всичко Е Любов - цялата хармония, в която е изградена Вселената, както и причинно-следствените връзки са проявление на Любовта, в един по-висш план. Цялата разумност в устроението на света и природата виждам в Любовта и Бога, или в Любовта на Бога. По този начин, понеже смятам че Всичко е Бог, смятам и че Всичко е Любов. Затова ти отговорих така на поста, защото си мисля, че не можем да говорим за появяване на Любовта или скриване, или нещо подобно, именно защото Тя Е и пребивава постоянно, и именно защото Тя е Съзидателка и Вседържателка на този свят - отъждествявам я с Бога, защото те са едно и също.
А иначе мисловната ти рефлексия клони към насоченост в човека, и извеждане на твърдения от него и за него, но може да опиташ и същото, но спрямо Бога - спрямо понятието, идеята и или както го възприемаш - Бог.
Говориш за Аза и същността, но не мога да разбера в каква връзка и защо го говориш. Както и за коя любов говориш - човешка, религиозна... - или просто говориш за абстрактното понятие Любов? Това ми уточни.

dolphain

• Гост
« Отговор #52 -: Юли 30, 2006, 00:58:48 am »
Бейнс бърка!
Много правилно!

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #53 -: Юли 30, 2006, 01:17:29 am »
Цитат
Нямат хъс, нямат мотивация, нямат желание да стигнат до същността. В общия случай безцелно пързаляне по повърността. Все повече се спирам на мисълта, че всеки заслужава съдбата си.

Много интересно! Мен са ме учили да слушам какво говорят другите и, каквото кажат - се отнася за тях. А дали не възможно че ти нямаш мотивация, нямаш желание да стигнеш до същността и се пързаляш безцелно по повърхността.

Имам и учебник, в който пише:

"Запиши ключовите думи които използва този човек и се опитай да разбереш откъде идва тази психическа травма..."

Жалко - започна с такъв огън и го унищожи с безцелен ураган! Независимо от всичко ми е интересно да си пишем. :D

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #54 -: Юли 30, 2006, 01:22:54 am »
До Дъвиан:

През тоя век

Евтим Евтимов

През тоя век на радостни открития,
протегнал към пространството ръце,
на всяко нещо има заместител.
Дори сърце заместват със сърце.
Дори око, останало злочесто.
Дори ръка, работила добре.
Единствено любов не се замества.
Замести ли се с нещо друго, ще умре.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #55 -: Юли 30, 2006, 01:50:07 am »
Благодаря Тина - стихотворението е много хубаво, както и други на Евтим Евтимов. Преди доста време бях слушал интервю с него и там му зададоха въпроса кой е най-големия подарък, който някога е получавал. И той разказа как след някакъв концерт едно момиченце е отишло при него зад сцената като е държало нещо в шепите си и го е попитало дали може да му подари нещо. Той разбира се приел и когато момиченцето разтворило дланите си, от тях излетяла една пъстроцветна пеперуда. Това, каза Евтим Евтимов, е най-големият подарък, който някога е получавал. :)
« Последна редакция: Юли 30, 2006, 01:51:14 am от Дъвиан »

dolphain

• Гост
« Отговор #56 -: Юли 30, 2006, 03:04:40 am »
" По-скоро нещата които четеш можеш да усетиш, че са верни по интуиция. Това не означава, че интуицията не се нуждае от осмисляне. 

iti, интуицията е най-истинското което имам. Винаги, когато съм се съмнявала в нея е побеждавал разума . Едва тогава, след неговата победа, осмисляйки ситуацията отчитам истинността на интуицията. В този манипулативен свят тя е единственото, което не ме е подвело. И с риск да кажеш пак "наизустена фраза" ще спомена думите -"Интуицията е шепот на духа". Не помня чии са, не знам кога са казани - но са много точни и интуицията ми казва: "Не се мъчи! По-добро определение за мен на този етап не ще чуеш, а камо ли да го измислиш." :)
:)много добре казано-напълно те подкрепям

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #57 -: Юли 30, 2006, 08:49:58 am »
Не целя нищо с писаниците си освен раздвижване на мозъка. Тука момичето което искаше да раздвижи чувствата нещо се покри... :) Надявам се да не съм я обидил с нещо, защото тя май не схвана, че просто я предизвиквам да вземе да напише нещо свое. Ами като не се опитва да схване, как да стане това от самосебе си...
iti, ако визираж мен, че съм се покрила.Не, не съм се покрила, нито съм се скрила.Колкото и интересен да ми е форума и сайта, не мисля, че е необходимо по цял ден да стоя пред компа и да гледам кой какво ще напише и отговори. Моля да ме извинят и другите съфорумци, защото за много малко влизам във форума и това се таксува като "покриване".То така се случи /може би "случайно" :)/, че вместо да си следя темата за Земята, аз работих по нея.С приятели отдавна бяхме решили да оградим няколко мравуняка с дървена оградка.Те са покрай пътеките и така и не мога да разбера що за удоволствие е да забиеш крак или тояга в мравченото жилище!? Дано като видят,че някой се грижи и ги обича ще се смилят над тези така полезни насекоми!
А колкото до цитатите от Бейнс, Щайнер, Плеядите....е , имате глава на раменете си , имате сърце в гърдите си, знаете накого да вярвате ;)
Айде,че и без туй окъснявам, а днес тук пак ще е страшен пек.Но нагоре, в планината е много приятно.Приятен ден на всички и ...умната ;)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #58 -: Юли 30, 2006, 14:04:29 pm »
Ехааа, как темата се разгорещи като засегнахме егото... Жалко, че малко хора са наистина наблюдателни към себе си. Виждате ли, ако кажа нещата по този начин, егото ви ще се причисли точно към тези малко хора и то ще е значително по-спокойно. По този начин вероятно няма да съм толкова арогантен... Защото в крайна сметка никой от вас не ме познава, нито знае какви емоции аз изпитвам докато пиша тези неща, нито с каква цел реално ги пиша. Не е ли така? Може да прочетете просто думи и да ги отправите към собственото си мислене. Някой от вас да се наблюдава докато мисли? Да наблюдава какви процеси текат в него?

Какво значение има аз какво си мисля, че зная за вас или изобщо? Какво значение има кой съм аз и какво искам да кажа? За кого има значение? Не се ли усещате как темата която уж обсъждаме тук няма особено значение за вас. Една нападка към егото е готово да ви разпали, но не и самата тема. Не можете да излезете от егото и личното.

Аз мога да го напиша и по друг начин - не можем да излезем от егото и личното. Така след като се отъждествя с другия, егото му е по-спокойно, но така то не се проявява драстично и този друг не може да го види. Само показвайки драстично моето его, другото се показва такова каквото е.  Какво по дяволите значение имам аз, че да събудя такова фокусиране върху себе си? Замисленете се. Вижте игрите му и в момента, как то се гърчи неразположено. Вижте го и осъзнайте, че чрез него може да бъдете контролирани. Егото трябва да служи на нас, а не ние на него.

Дъвиан, ти говориш за абстрактна любов и точно това имах в предвид още с първата си провокация за момченцата. Ако искаш мога да пиша за конктртни неща и ситуации от нашия живот, но не е такава темата. Моята любимата тема е родители идеца, но за жалост всички имаме травми от тези взаимоотношения и никой не ми отговаря, колкото и деликатно да пипам. Между другото причинно-следстсвената система няма нищо общо с любовта, а програма за развитие, разум. Изобщо незадължителна за нашето съществуване, но пък е вид помощ за да разберем себе си. При това този разум може би идва и от развит тип съзнание.

Тина, ако питаш мен от четене на много книги боли глава и се затъпява :). Човек забравя да мисли сам или поне да се опитва. Опитваш се да ми налагаш някакви прочетени познати модели, но ако гледаш само какво съм писал, никога няма да разбереш що за човек съм, защото от тук мога да се представя за какъвто поискам. Докато сама не видиш моделите в себе си, няма да ги видиш и в другия. И все пак, човек се познава най-добре по усещане и интуиция. По планети съм огън и вода, тъй че е напълно възможно да ми се отдава да прераствам в ураган :). Дали аз се пързалям по повърхността си е твой въпрос, имаш си глава на раменете,ти си отговаряй  на него. Защо ме питаш мен? :)

Невена точно теб визирам и тъй като не се поддаваш на моите манипулации, ще го карам по-леко :). Струва ми се, че човек ако наистина нещо го интересува, той намира време за него. Не е ли така? Защо изведнъж намери време да ми отговориш? Аз изобщо съм далеко от това да те обвинявам в нещо. Обвиненията вероятно за всеки е ясно са нещо порочно и затворено. Ако наистина има любов, вътрешно няма да се замърсяваме по този начин. Но това не означава, че на външно ниво нещата трябва да достигнат ленност. Точно това се заблуждават голяма част от хората, че чрез нещо външно, че чрез някакви рамки и правила, идеи за толеранстност и любов, може да се постигне тази вътрешна чистота и любов. Всяко нещо което излезе на повърността вече е идеята за него.
Разбира се всеки има на раменете си глава да мисли, но ти притежаваш индивидуалност и чрез нея можеш да обогатиш нас. Не казвам, да пишеш нещо заради нас. Прави го заради себе си. Нещата са свързани. Тия твои мравки сигурно имат нужда от твоето внимание, ама така пък ние се чувстваме пренебрегнати :(. Не е казано да ни споделяш философски размисли. Нещо простичко, свободно, както ти го усещаш. Струва ми се, че се страхуваш от нещо. Ако някой те обиди и пренебрегне, аз ще му се скарам... :) То, че с тая тема няма да спасим Земята е ясно, но поне да разберем, защо няма да го направим. От какво наистина се страхуваме.  Не бива да те притеснява убедеността с която говорят тук една камара пръчове (визирам и себе си), вътрешно всички сме доста несигурни, просто при различните хора несигурността избива различно. Не те карам, да си признаваш страховете или да говориш, просто помисли :).

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #59 -: Юли 31, 2006, 12:28:08 pm »
От какво наистина се страхуваме. 

Човешко е да се страхуваме. Ако престанем да го правим, означава ли, че не сме човеци? Човек без страх как се нарича?
Земята и ние сме едно цяло.Тя зависи от нашите мисли и чувства.Негативните я омаломощяват.Затова трябва да работим върху себе си. За да спасим не Земята,а самите  себе си. Манипулираното ни съзнание удовлетворява на този етап системата в която живеем. Е, тогава да разбием системата! Да станем разбивачи на системи. Как? Само не ми казвайте, че не знаете ;)
« Последна редакция: Юли 31, 2006, 12:32:45 pm от Horus »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27