Много ясно, че хората трябва да разберат, че Земята е жива. За това не се изисква чак такова мислене, ако питаш мен. За мислене е, защо те не го разбират и как евентуално могат да го направят, как ти да се отнасяш ти към тях.
Струва ми се, че има каша на понятията. Човек по принцип е физическо същество живеещо на тази планета. Нали не мислиш, че има живот само на тук. Щом четеш подобни книги, значи не е така, нали? Не можеш да лепиш на всички етикет - човеци. Говорим за днешен човек, защото бъдещия още не е израстнал и аз лично не знам до кава степен той ще го направи и колко време ще му отнеме. Засега не съм обнадежден от това което виждам.
"Човек е Бог в развитие" също е наизустена фраза. Всяко съзнание има потенцаиала да израснтне, да осъзнае себе си и способността си да създава. На първо място трябва да се научи да създава живота си. Хората са много далеко от това нещо, макар много да си мислят, че го правят.
Аз не мисля, че тези книги могат да събудят паметта. Ако си пропуснала да прочетеш, те сами си признават, че дават тяхната гледна точка. Тъй че голяма част от книгите са манипулация над разума. По-скоро нещата които четеш можеш да усетиш, че са верни по интуиция. Това не означава, че интуицията не се нуждае от осмисляне. Повечето неща които са написани всеки ги знае. Ще ми се да кажа, че разумът е проблема. Смятам обаче, че това е на повърхността. Отдолу стои слабост и загуба на връзка с Първосъздателя.