Автор Тема: Земята  (Прочетена 32604 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Antonium

• Гост
Отг: Земята
« Отговор #15 -: Юли 20, 2006, 13:40:05 pm »
Луната е особено жив организъм :)))))

Жив е, на всеки 29 дена мре и после пак расте. Туй го знам от наблюдения :P

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #16 -: Юли 20, 2006, 20:15:25 pm »
28 са дните или циклите на Луната. Това е точно 4х7 и 1/13 от една лунна година...365 - 1 ден извън времето = 364
musica universalis

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #17 -: Юли 21, 2006, 20:02:31 pm »
Една пълна обиколка на Луната около Земята е равна на 27денонощия и 7часа  - това етака наречения сидеричен месец. Интервалът между две новолуния е равен на 29 денонощия и  12 часа -това се казва синодичен месец. Причината за тази разлика е,че Луната обикаля около Земята в същата посока ,вкоято Земята обикаля около Слънцето.Ако под цикъл и фаза на Луната се разбира едно и също нещо, то тогава са 4 фази/цикли/.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #18 -: Юли 21, 2006, 21:42:36 pm »
Тази теория е измислена, за да се изкриви представата на хората за време - древните са изчислявали годините и месеците си по лунен календар, и по него циклите на луната са 13 - и всяка от тях се характеризира с определени вибрации. Отделно от това, 1 лунен месец е = на 4 х 7, 28 дни. На този цикъл са били подчинени всички основни биологични цикли на планетата, както и циклите на прилива и отливите...
musica universalis

Неактивен iti

• Четящ
  • *
  • Публикации: 123
« Отговор #19 -: Юли 22, 2006, 13:17:52 pm »
Това, че Земята е жив организъм не мисля, че представлява някаква загадка за който и да е. Всеки може да го усети. Но не мисля, че за всеки тя има нужното значение. Мисля, че материалистическото мислене най-много е засегнало нея, а това се разбира достатъчно. Аз следвам екология и виждам отношението на хората към мен когато направих този избор. Това всъщност е отношението им и към планетата. Те си мислят, че тя е създадена да им служи, тъй че и тези които се занимават с нея са нещо като техни служители... Абе то скоро ще станат такива неща, че искат не искат ще преосмислят мисленето си. Всяка арогантност си има край.

Доколкото, че има човешко съзнание... :) Помисли, най-малкото ако беше с такова да ни е изтребила до крак още отдавна и да си гледа спокоиствието и егото. Не е възможно неща изпълняващи различни роли да имат един тип съзнание, въпреки че в основата си то е едно. Според мен има много различни типове съзнания, създадени с различна цел и дори самите хора не са с един тип.

А Плеядинците ми се струва, че твърде много пренебрегват разумната страна на въпроса. Надявам се, че и мислиш като четеш... :)

Някакво мислене от твоя страна извън цитатите? :)
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен neven

• Пишещ
« Отговор #20 -: Юли 22, 2006, 19:45:18 pm »
Аз мисля, че най- важното е хората да разберат, че Земята е жива. Ние сме едно цяло. А какво съзнание има тя ? Може би съзнанието на един Вселенски човек, минал през всички етапи на земната еволюция/а може би и други/ Със сигурност е едно много духовно същество. Неуместно е да го сравняваме със съзнанието на днешния човек. Но нека да не забравяме - човек е Бог в развитие.
А Плеадианците кото ги чета наистина не ми се налага да мисля, защото просто ги  разбирам и си спомням :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #21 -: Юли 24, 2006, 21:07:03 pm »
:) Много ясно, че хората трябва да разберат, че Земята е жива. За това не се изисква чак такова мислене, ако питаш мен. За мислене е, защо те не го разбират и как евентуално могат да го направят, как ти да се отнасяш ти към тях.

Струва ми се, че има каша на понятията. Човек по принцип е физическо същество живеещо на тази планета. Нали не мислиш, че има живот само на тук. Щом четеш подобни книги, значи не е така, нали? Не можеш да лепиш на всички етикет - човеци. Говорим за днешен човек, защото бъдещия още не е израстнал и аз лично не знам до кава степен той ще го направи и колко време ще му отнеме. Засега не съм обнадежден от това което виждам.

"Човек е Бог в развитие" също е наизустена фраза. Всяко съзнание има потенцаиала да израснтне, да осъзнае себе си и способността си да създава. На първо място трябва да се научи да създава живота си. Хората са много далеко от това нещо, макар много да си мислят, че го правят.

Аз не мисля, че тези книги могат да събудят паметта. Ако си пропуснала да прочетеш, те сами си признават, че дават тяхната гледна точка. Тъй че голяма част от книгите са манипулация над разума. По-скоро нещата които четеш можеш да усетиш, че са верни по интуиция. Това не означава, че интуицията не се нуждае от осмисляне. Повечето неща които са написани всеки ги знае. Ще ми се да кажа, че разумът е проблема. Смятам обаче, че това е на повърхността. Отдолу стои слабост и загуба на връзка с Първосъздателя.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #22 -: Юли 24, 2006, 23:53:16 pm »
Всичко, що е "скривано отдолу" предстои да се разкрие....
Вярно е че има и изкривени интерпретации, които насаждат криви мисли у хората, но не можеш да отречеш корените на хиляди факти изложени в книгите, които пом/у си съответстват и съвпадат. Т.е. или всички автори са преписвали от 1 и също място, или са си представяли едни и същи измишльотини. И двете ми се струват малко вероятни. Помисли малко, прочети, отсей инфото, и после ще си говорим пак... ;)
musica universalis

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #23 -: Юли 25, 2006, 19:10:28 pm »
Не виждам къде съм отрекъл нещо ::) Пиша за гледна точка.

Относно манипулациите, засега не съм открил у тях умишлена такава. Защото манипулация попринцип не може да се избегне.

Ще ти дам пример - Единствената планета на изборът. Хубаво заглавие, хубави неща написани, много от тях общоприети и лесни за асимилиране... но на определени места има недомлъвки.  Обикновенно книгата те потапя в нейния свят и ти не можеш да ги забележиш лесно. На мен ми направи впечатление позицията която уж заемал този съвет на 9-те. И логично дойде въпросът - те наистина ли могат да я заемат? Ако се чете внимателно, те изобщо нямат нищо общо с баланса, защото вземат активна роля и то не особено кадърно. По-нататък пак се зачиташ и вече виждаш как местата с недомлъвки са чиста манипулации и лични интереси. В тази книга май се пишеше против Плеядите. От там била идвала отрицателна енергия... А отрицателната енергия не е ли част от Първосъздателя? Нал уж разбираха баланса? Защо идва тя, каква е причината? Това са въпросите, но на тях не е отговорено. Всъщност тези които се представят за този съвет има голяма вероятност да са тези заели се преди това с евреите и сътворили този вулгарен роман наречен Стар Завет.

Определено Плеядите искат да се намесят и определено влагат повече искреност в действията си от другите. Но това не означава, че тяхната истина може да замести необходимостта от изграждане на наша истина като планета и общност. В момента има невероятен потенциал за манипулиране точно по път на религията и той вероятно ще се осъществи. Това го пишеше и в книгите. Хората искат внесена истина и ще се намерят много които да им я доставят.

Но темата беше Земята като живо същество. Вероятно трябва да се включи и отношението ни към нея. Това, че в тези книги е писано по темата, не означава, че разговорът трябва да се изчерпва с тях, нали?

Неактивен neven

• Пишещ
« Отговор #24 -: Юли 25, 2006, 19:31:57 pm »
" По-скоро нещата които четеш можеш да усетиш, че са верни по интуиция. Това не означава, че интуицията не се нуждае от осмисляне. 

iti, интуицията е най-истинското което имам. Винаги, когато съм се съмнявала в нея е побеждавал разума . Едва тогава, след неговата победа, осмисляйки ситуацията отчитам истинността на интуицията. В този манипулативен свят тя е единственото, което не ме е подвело. И с риск да кажеш пак "наизустена фраза" ще спомена думите -"Интуицията е шепот на духа". Не помня чии са, не знам кога са казани - но са много точни и интуицията ми казва: "Не се мъчи! По-добро определение за мен на този етап не ще чуеш, а камо ли да го измислиш." :)

Дъвиан

• Гост
« Отговор #25 -: Юли 25, 2006, 20:03:47 pm »
Петър Димков

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #26 -: Юли 25, 2006, 22:02:20 pm »
Написъл съм: "Това не означава, че интуицията не се нуждае от осмисляне. "

Да съм писал, че има нещо по-истинско от интуицията :)? А какво да значи да победи разумът? Какво е разум? Знаеш ли? Защото на мен ми отне много време да открия. Да разбера какво означава, че той е вторичен. Да разбера замисълът му.

И не те обвинявам, че използваш наизустени фрази. Нито обвинявам изобщо някого за нещо. Просто констатирам :). Хубаво е човек да не използва готови изрази, защото не ги разбира. Те създават мислене което се проявява пагубно. Истината не е в нечии думи, нали знаеш това. А е по-надълбоко, зад мисленето. Когато някой я изкара от там, той я пречупва през собствената си гледна точка и мислене. Всяка форма излязла от дълбочината се проявява чрез мислене. Да не ме урекнеш пак в нещо, говоря за проявяване.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #27 -: Юли 25, 2006, 22:16:27 pm »
Цитат
Тази теория е измислена, за да се изкриви представата на хората за време

Точно ultrafutur!  :) Направили са го през вековете за да ни откъснат от естествените цикли и от майката Земя, Луната и звездите. Ние писахме че зодиите не са 12 ами 13 в друга тема. Защо - защото месеците трябва да са 13 - 28 дни х 13 = 364. Не съм убедена, че е трябвал 1 ден за високосна година при 13 месеца - просто защото природата е перфектна. Ако не бяха направили 12 месеца, нямаше да я има тази аномалия.

А вие чувствате ли го? Защото аз чувствам природните аномалии и страдам. Времето пак се е изместило и вероятно пак трябва да местят календара. Имаше една група Българи, които кандидатстваха в една огранизация за времето. Изпратиха всичко свързано с българския календар и колко е точен, а ония задници дори на благоволиха да им отговорят.  :'( :'( :'(  :'( :'( :'( :'(

"И ще дойде ден, когато просяците ще стоят на трона Господен и господарите ще се молят със сълзи на очи да умият краката им!"

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #28 -: Юли 26, 2006, 01:12:57 am »
Дами и Господа,

мога ли да попитам нещо - не знам дали е далеч от темата, но понеже писахме за прецакването с времето, искам да попитам и за прецакването със музиката / звука. Не ме оставя на мира тази мисъл.

Вибрацията на нотата "С" Западно - предполагам "Ми", е сменена през 1946-та в Стокхолм - от 2.5.6 вибрация на 2.6.4 вибрация, но проблема е че нашето тяло - тоест гръбначния стълб, на който отгаоваря тази нота вибрира на 2.5.6.   ::) :-\ :-[

Тоест и музиката ни е пре.... :'( :'( :'(

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #29 -: Юли 26, 2006, 03:47:18 am »
Има отделна тема за музикалнот промиване. ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27