Автор Тема: Земята  (Прочетена 32057 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Отг: Земята
« Отговор #60 -: Юли 31, 2006, 15:29:23 pm »
(...) никой от вас не ме познава, нито знае какви емоции аз изпитвам докато пиша тези неща, нито с каква цел реално ги пиша. Не е ли така? (...) Опитваш се да ми налагаш някакви прочетени познати модели, но ако гледаш само какво съм писал, никога няма да разбереш що за човек съм, защото от тук мога да се представя за какъвто поискам. (...)

Често човек може да срещне тази тактика: някой казва нещо, което предизвиква по-сериозен от очакваното отпор и казалият започва да се смущава, да се крие зад някаква фасада, за да намали малко своето неудобство. И на друго място е ставало дума, но нека да повторим: човек НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ зад user-name-а си, нито зад своите привидно анонимни изказвания в internet. iti, нека си имаме уважението - ти просто беше по-арогантен горе, отколкото би било допустимо и хората естествено не се съгласиха с теб. Нека да не се правим на грандиозни манипулатори и будители на хорското его - действието ти си беше просто необмислено и прекомерно, "поглед от високо". Дъвиан е прав - "Любовта Е!" и ако теб не те познавам лично, за да имаш известно основание да ми се изплъзнеш измежду кабелите на internet, то него го познавам - има основание да пише това и основанието му много надхвърля четенето на мъртви книги. С риск да ти дам основания да ме обвиняваш в засягане на егото ми, iti, ще призная, че не разбрах към какво всъщност пледираш. Говориш ми някакви неща за Любовта - тази дума с главна буква, а текстът ти е една тромава категориална постройка, в която се призовава към освобождаване от тромавите категориални постройки. Трудна работа е сдържането на позицията ти в този случай, но винаги оставаш и с възможността удобно да се измъкнеш, като кажеш, че не съм разбрал. И правило - аз не те разбирам!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен iti

• Четящ
  • *
  • Публикации: 123
« Отговор #61 -: Август 02, 2006, 12:43:52 pm »
Не съм казал да престанем да се страхуваме, но зад всеки страх стои нещо. Мисля, че когато го разберем спираме да се страхуваме от него. Понякога е нужно да си слаб, понякога е нужно да си смел.

flyDragon, пак се разправяш с мен, а аз нямам никакво значение. Написъл съм това което искам и мога, не прави ли това всеки.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #62 -: Август 02, 2006, 14:52:29 pm »
Ако се замислим "Страхът е!'-тъй като страхът е в основата дори на любовта.

Иначе и лъвът обича антилопите,нали?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #63 -: Август 02, 2006, 15:07:17 pm »
страхът е нежеланието да загубиш нещо, което притежаваш, дори страхът от тъмното... ако за теб ценностите, както материалните така и духовните не са от първостепенна важност, страхът изчезва, загубата е просто факт, който приемаш, и каквото и да се случи, не се страхуваш
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #64 -: Август 02, 2006, 15:12:17 pm »
страхът е нежеланието да загубиш нещо, което притежаваш, дори страхът от тъмното... ако за теб ценностите, както материалните така и духовните не са от първостепенна важност, страхът изчезва, загубата е просто факт, който приемаш, и каквото и да се случи, не се страхуваш
А страхът от самотата?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #65 -: Август 02, 2006, 16:05:52 pm »
нежелание да загубиш състоянието, в което си, когато има хора наоколо, или нежелание да видиш нищожеството в себе си, т.е. да загубиш високата самооценка и спокойствието
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

IGLATA

• Гост
« Отговор #66 -: Август 06, 2006, 22:37:42 pm »
нежелание да загубиш състоянието, в което си, когато има хора наоколо, или нежелание да видиш нищожеството в себе си, т.е. да загубиш високата самооценка и спокойствието
УВАСНО ВЯРНО
да не си нещо преподавателкa по филосовия или нещо свързано с това защото много малко хора са способни да изкажат такава мисъл
« Последна редакция: Август 06, 2006, 22:40:14 pm от IGLATA »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #67 -: Август 08, 2006, 01:26:16 am »
Не вярвам, тя си пада по - артистична личност. Нали?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #68 -: Август 08, 2006, 11:42:35 am »
Cenestelle, говориш за самотата на физическо ниво. Тя наистина е свързана с усещането за вътрешна празнота и повечето хора не могат да се справят с това. Останеш ли сам със себе, трябва да си готов да приемеш себе си. Докато когато си с други, се включват модели на егото, на удоволствието получавани чрез него, чувстваш се по-значин, по-пълен. Баба ми примерно 1 минута не може да остане сама. Побърква се.

Но това са неща на физическо ниво свързани с незавършеността на егото. Неговият опит да се почувства цялостно, пълноценно. Нали се сещаш, че сме повече от его, и че има и друг вид самота.

И при все това, каква му е връзката с темата? Не трябваше ли да говорим за наши стрхове отразяващи се на Земята.

Най-големият е страх от лична отговорност. Страх, че нещи по-голямо зависи от мен. Смятате ли, че ако внесем някои подобрения в лични си живот, като това да не си хвърляме боклуците навън, да си спираме крана на чешмата, да си загасяме лампите и т.н. , ще доведат до някаква качества промяна, освен евентуално лично удовлетворение? Защото навън действа мощна икономика която използва земните ресуврси и всички казват, тя е даденост, ние какво общо имаме с нея?

Не е ли това останало, вкоренено дълбоко в психиката примирение пред властта? Примирение, примемане, че някой друг трябва да управлява всичко което смятаме извън личнит си живот. Дали в крайна сметка, не ни харесва някой да ни управлява, а? Да мисли вместо нас, да действа вместо нас, да поема отговорността вместо нас. Чел съм, че хората от елита смятат за тяхно задължение да управляват, защото смятат, че самите хора не са способни на това. Не са способни да решат на къде да вървят, не са способни на единство,  на отговорност. Вероятно след всичките тези години, психиката е промита, но дали не й е харесало да бъде в това положение? Дали то не я удовлетворява? Дали това не е ужасяващата истина, която всява страх и е основа на толкова много заблуждения?
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #69 -: Август 16, 2006, 11:53:39 am »
Цитат
Част от двойнствеността или трсенето на равновесие в зоната на свободната воля е търпимостта към всичко, дори и към тиранията. В тази зона на свободната воля всеки е надарен със способността да създаде своя собствена действителност. Въпрос на свободна воля е да оставиш някой друг да създаде тази действителност вместо теб. Повечето хора на Земята оставят други да създават и определят тяхната действителност. Чрез честотен контрол са ви принудили да търсите отговорите извън себе си. Когато се появят нови богове, вие сте готови да ги боготворите. И това продължава до безкрай. Тези които контролират честотата по такъв начин, са се изгубили в същия водовъртеж, а вие сте тяхното огледало.
...
Искаме да разберете, че космическите същества, намиращи се на и около тази планета, които смятате за "лошите" - и с които вашите управляващи сили са се споразумели - са изправени пред същите проблеми като вас. Те са същества, които отразяват вашите вярвания и дилеми, така че да ги видите. Те са обвинявани в ужасно поведение, в извършване на мутации и похищения над човешкия род, което е предизвикало остра реакция на много от организационните членове, занимаващи се с проучвания на НЛО.

И все пак тези същества изпълняват ролята на огледало, което ви показва вашия собствен свят: с какво се примирявате и какво мълчаливо се съгласявате да правят вашите управници по целия свят. С какво вашето мълчаливо съгласие с управляващите и  медиите и начинът, по който  сте свикнали нещата да стават, е по-различен от кравата, осакатена от извънземна сила? Тези извънземни, които идват тук, не правят нещо по-различно от това, което собственият ви вид прави. Масите позволяват на управниците да правят каквото си искат от тяхно име, защото масите не могат да се изправят и кажат: "Хей, не одобряваме това!". На Земята цари една щастлива ленивост. На тази планета се мисли така: "Направи го ти вместо мен. Аз не искам да поемам отговорност. Ти ще бъдеш моя правителствен служител. Ти ще бъдеш моя учител. Ти ще бъдеш моя шеф. Нека някой да ми каже какво да правя."

Тези извънземни отразяват това за вас
....
Ние ви казахме, че вашият урок е властта - да станете сами власт за себе си и да спрете да предоставяте процеса на взимане на решения на управляващите, на родителите или учителите или пък боговете. Време е хората на Земята да станат владетели.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #70 -: Август 16, 2006, 12:55:10 pm »
Един от най-фините пластове на организираното днес заробване на хората е впръскването на привидно удоволствие. Някога хората са били по принцип свободни и само някои, на определени места, са били оковавани като роби и качвани да гребат в галерите; тогава е могло да видиш робите, защото те са явно оковани, а останалите се разхождат на свобода. Някой мозъчно-промит "демократ" може да ми се опули с твърдението, че днес робство няма и аз веднага ще го попитам: коя вратовръзка от улицата "се разхожда свободно"? Може би няма белезници, но има GSM с organizer на него, който като GPS определя от минута до минута към кой офис вратовръзката следва да бъде отнесена. В някои фирми дори има глоби, ако до десет секунди не си вдигнете GSM-ма при позвъняване на шефа и съм напълно сигурен, че МНОГО ОТ ТУК ПРИСЪСТВАЩИТЕ са именно на такъв затворнически режим. Веднъж седмично в настоящата епоха на робите се позволява да се поразходят из затворническото си каре - за един ден да пресънуват свободата и докато още не са се опомнили, камо ли отпуснали, звънецът отново отмерва понеделнишката сутрин; опомнянето се случва чак към третото кафе в офиса...
Днес робството е подвързано с панделките на привидно удоволствие: парите могат да се натрупват, кредитите - да се получават или да се изплащат, стоките - да се закупуват. В действителност обаче, натрупването не прави живота по-богат, а коя да е операция с кредита нито донася щастие, нито дава свобода; само една мастурбационна замяна на свободата "да се разхождаш" с едно мимолетно решаване на наболял битов проблем, който ще изплащаш месеци наред след това. Днешното престъпно управление лишава хората от свобода и им твърди, че така им дава свобода.
Идвайки към офиса, в който съм прикован (слава Богу, че зад мен няма камера, която да следи какво пиша тук!), видях на спирката едно дребно, неизкъпано човече, с къси и тесни дрешки по него, които не бяха много здрави и чисти. Автобусът дойде и всички се качихме, а аз забелязах как хората излъчват ненавист към неугледността и я отбягват. В действителност този човек имаше чист поглед, ведро съзнание и веднага забеляза моя интерес (моят интерес не е много показен), на което отвърна с яснота. Колко от вратовръзките са способни на същото?
И така, днешното общество ни учи да се гнусим от всичко, което се различава от унифицирания модел, да се страхуваме от него и да го избягваме, осъждайки го, че си е позволило да се отклони. Може би този дребен човек е клошар. Може би от социална гледна точка животът му е ужасен, но дали това е така? Древна Гърция е блаженствала с това, че философът е можел да си позволи да бъде различен...
Възпитавайки този страх и пропагандирайки, че стандартното е добро (хитовете, които познаваш и обичаш), съвременната матрица нагнетява робска психика: човекът не може да търси своите ценности, а трябва да ратифицира предложените му отвън; ако откаже, околните ще се гнусят и ще го отбягват в автобуса. Вие представяте ли си какво ще настане, ако започна да говоря в офиса за нещата, които ви пиша в xnetbg?
Страхът от самотата, страхът за сигурността и който и да било такъв страх не е нищо друго, освен един инструмент на матрицата да ни държи в това невидимо робство, което разполага и с времето ни, и с местата, където "се разхождаме", и с мечтите ни (които иска да споделим с едно банково обещание за кредит!). Страхът обаче в същината си е едно празно пространство. Тази празнина страхуващият се от крокодили най-точно ще я усети, когато влечугите го връхлетят и започнат да го разкъсват. Тогава няма страх, няма дори емоция; гледаш отстрани какво става с тялото, някак като трети човек следиш случващото се и природата е така милостива към теб, че да те обгърне по време на "ужасната ти гибел" с една спокойна хладина. После може да дойде страх, съжаление или каквото и да било, но в момента на апокалипсиса имаш най-чистото съзнание, за което много будисти могат само да ти завиждат! В този критически пример можем да видим какво всъщност е страхът и дали изобщо има същност в него. Един приятел гениално ми каза, че не е важно това, че се страхуваш; по-важното е да се научиш да не се страхуваш от това, че се страхуваш... А от космическа гледна точка там, където има страх, страхът ще изчезне и на негово място ще дойде любопитството.

Земята мисли и диша чрез нас. Главната й задача е да бъде хранителница на съзнание и цялата еволюция не е нищо друго, освен зараждане на организми, биосфера и цивилизации, които да съдържат и разработват това съзнание. Сега хората са изправени пред портите на един грандиозен прелом: момента, в който това съзнание ще придобие цялостна взаимност и ще започне да се самоосъзнава. Това е великата задача на следващия еон. Ето защо имаме задачата да оставим страха назад, защото това мърляво човече в автобуса си ТИ, а не някой друг. А там, където няма страх, има истина, която ни прави свободни; тогава робство не може да съществува...
« Последна редакция: Август 16, 2006, 13:24:34 pm от flyDragon »
Цитат

Oberon

• Гост
« Отговор #71 -: Август 16, 2006, 14:03:24 pm »
"Земята мисли и диша чрез нас"

Хубав пост Флай, ама не съм съгласен с горното. Мисля, че ние мислим и дишаме чрез Земята:))

Оберон

Antonium

• Гост
« Отговор #72 -: Август 16, 2006, 14:54:23 pm »
Поздравления flyDragon!
Но никога един нормален човек не може да постигне истинска свобода. Истинската свобода е вътре в ума и постигне ли я човек, вече не не нормален. Когато бях малък четях много фантастика, насилих се и със зор прочетох "Скитник между звездите" на Джек Лондон. Това е една велика книга. А от тези в автобуса и аз страня, защото обикновенно миришат и малко кофти сутрин да ти мирише на гадно и целият ти ден се скапва.
 Така ли е ? Та ка е ;)

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #73 -: Август 16, 2006, 15:11:27 pm »
Този не миришеше, но те
не си направиха труда да усетят разликата...
<следователно="заблудата.властваше.над.тях">
Цитат

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #74 -: Август 17, 2006, 01:27:40 am »
До мен все сядат такива и после ми мирише :) . Да не би да ги привличам с нещо?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27