Автор Тема: Какво е добро и какво е зло  (Прочетена 45026 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Oberon

• Гост
Отг: Какво е добро и какво е зло
« Отговор #75 -: Април 17, 2006, 12:31:13 pm »
Добрите хора страдат заради злобата и бездушието на лошите. Това е.
Аз ако съм просветен министър, ще обърна образованието наопъки и ще го направя като в древна Тракия и Гърция..ма кой ме пита мен. Няма нужда хората да знаят за глупости като хранителни вериги, едноклетъчни, да учат предмети като зоология, физика и тн. Всичко това трябва да е събрано накуп в една дисциплина, нещо като Светознание. И там нещата да преливат едно в друго. Да се учат етика, естетика, морал и тн. Образованието да е до 15 години, след това бачкане:))) или който иска да учи за вишист:) Абе объркано е...

llara

• Гост
« Отговор #76 -: Април 17, 2006, 12:39:25 pm »
ама за какво да учат децата?!
нали искат да ги направят послушни овчици без много да задават въпроси и да мислят
нас ни изпуснаха "пастирите" - имаме останала "чиста мисловна дейност"
знаем в общи линии кое е добро и зло
а тез малките - кучета ги яли >:(

Oberon

• Гост
« Отговор #77 -: Април 17, 2006, 12:44:12 pm »
мдам права си...аз скоро бих 3 лапета на Попа:))) такава свинщина и простотия рядко си виждала, да не говорим за селенията и помията която ръсиха навсякъде, ама така е, като се друста излизат на улицата и няма кой да им отнесе по един...туй да стане преди 1989? ахаха, веднага идва някой и ти дърпа ухото и ти се шашкаш, сега човека ше пребият на Попа ако им се опълчи....

llara

• Гост
« Отговор #78 -: Април 17, 2006, 12:49:34 pm »
 :-X

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #79 -: Април 17, 2006, 14:46:46 pm »
Съм съгласен.
На същото мнение, без думи....
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

ssi

• Гост
« Отговор #80 -: Април 17, 2006, 15:05:15 pm »
Абе личи си ,че отиваме към европа..
До сега все се различавахме от другите нации. И доста шампиони сме имали в спорта и много умове са се наложили навън. Сега все по-малко.... Започваме да се сливаме...

Oberon

• Гост
« Отговор #81 -: Април 17, 2006, 19:01:56 pm »
Не се изрази точно :) Не че е зло за тях ( планината вместо морето ) , но не е толкова добро както морето. Разница болшая::)
Зло е силна дума....

llara

• Гост
« Отговор #82 -: Април 17, 2006, 19:49:23 pm »
тук говорим за ценности, не за желания
за мен не е добро да лъжа, но за други не е зло /хората даже сме си измислили и благородната лъжа, сякаш е по-малко лоша от обикновената лъжа/
някой се кефат като убиват, за тях това е изкривеното добро - други се възмущаваме и го осъждьме кьто зло
и т.н. и т.н.
няма за какво да обяснявам
мисля, че съм достатъчно ясна

llara

• Гост
« Отговор #83 -: Април 17, 2006, 20:35:19 pm »
има такива хора - повярвай на които понятията добро-зло се сливат

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #84 -: Април 18, 2006, 22:36:48 pm »
а какво има, ако не прераждания?

Смърт

хаха, пълно безумие!!!

- така и не става ясно, че дуализмът е илюзорността на материалното съществуване, самата вкоренена матрица, която кара хората да "разделят", "разнищят" и "разберат" - кое е добро/зло, кое е тъжно/весело, бяло/черно...
( ....та нали човешката същност е единна и именно в тази единност се крие божествения произход ? )
musica universalis

ssi

• Гост
« Отговор #85 -: Април 19, 2006, 13:00:09 pm »
Ето това също може да се поспори дали е зло или добро. Ами въпрос на гледна точка и лично възприятие според мен. Едно време човешките жертвоприношения са се смятали от цялото племе за добро ,че дори и от жертвата!
« Последна редакция: Април 19, 2006, 16:45:13 pm от Horus »

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #86 -: Април 19, 2006, 15:51:03 pm »

/освободено съзнание/

Днес или утре
сега ли, след година,
в тази или следващата
форма на живот -
има ли значение
/дори минимално/,
когато обхващаш
ЦЯЛОТО това?

звънче

Само по между другото: на едно много специално място Петър дънов говори нещо от сорта на това, че Доброто и Злото си противоречат само на Земята, а на Небето те ще се помирят. Как обаче ще се получи това, е велика тайна, която никой на Земята не може да узнава. Ето защо ви каня на една екскурзия към Небесата - да се поучим ( :
« Последна редакция: Април 20, 2006, 12:51:57 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #87 -: Април 19, 2006, 22:45:22 pm »
Надяваш се на колективната вина/невинност?

не, надявам се и вярвам в човешката единност...
В самото начало хората бяха създадени с идеята за въплътена божественост, после обаче тази идея се изопачи, и те изгубиха много от заложените в тях способности, ограничавайки мисленето си само до две категории - красиво/грозно, весело/тъжно, страшно/смело и т.н....
Тази полярност в мислите и чувствата доведе до тоталното разцепление на цивилизацията на лагери, групи, кръгове и общности по интереси, които в наши дни са мутирали до безкрайност...
Едва в последните години се забелязва отдръпване на определени хора от този масов инертен цикъл, и въпреки опасенията на твърдоглавите учени, човечеството като цяло така или инак ще изживее своя духовен цъфтеж....... :) :) :)
musica universalis

Oberon

• Гост
« Отговор #88 -: Април 19, 2006, 23:34:48 pm »
Тия учени бре...много лоши хора:))) Твърдоглави, та чак вдлъбнати:) Приятелю, нали изцяло си заобликолен от ползата от труда на тези учени. Не говоря за духовната страна на нещата, не казвам, че правили само добро, но ако ги нямаше тях, къде щяхме да сме сега?  Помисли преди да ми отговориш. Говоря за учените спед Индустриалната революция.

Оберон

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #89 -: Април 20, 2006, 00:18:38 am »
Ако ги нямаше учените и техните открития ли?
Ами да си кажа как си представям евентуалното положение.
Щяхме да сме вегетарианци, или дори хранещи се със слънчева светлина. Да строим домовете си (ако изобщо са ни нужни) с помоща на мислите си - телекинеза. Вместо GSM-и - телепатия или невербално комуникиране (без ограничение на време и пространство). Био-левитацията щеше да е нормалното транспортно средство, ако не и трансформиране на цялостната ни същност в енергиен поток и материализирането му по желание, т.е. телепортация. Щяхме да затопляме волево не само телата си а и периметъра в който се намираме за момента.
Да вметна (за материал на скептиците), всичко това поотделно вече е наблюдавано при различни индивиди. Или поне така се пише. ;)
...
А аз говоря за учените по принцип. Или иначе казано за технологичния "напредък", който от перспективни и уникални хора ни прави инвалиди. Всяка една дарба в човека е заменена с технологично средство.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27