„Нима сте открили началото, та търсите края?Тъй като там, където е началото, там ще бъде и краят.Честит е онзи, който стои пред началото: той ще узнае края и смърт не ще вкуси."
Ако толкова добре сме подготвени да познаваме истината, защо не разпознахме Исус, а го убихме?
Нима си видял някой съвършен, превърнал се в Бог или ти самия си такъв?
Никога не залиташ по кривия път и винаги правиш всичко правилно?
Никога не правиш нещо егоистично(не мога да повярвам!!!!!!!!!)
Не мислиш ли, че истината винаги е пречупена през собствения ти мироглед?
Самия факт, че пишеш по въпроса и то с такъв хъс("Това са глупости - ако в ...") и защитаваш нещо така усърдно, е достатъчен да покаже, че това е твоето виждане за нещата, ти ги интерпретираш така(не можеш да бъдеш обективен когато взаимодействаш с нещо, каквото и да е то),а аз малко по различно(по същата причина).
Прави ли ме това грешна в очите на Бог? (в твоите очи, може би,но ти нямаш право да отсъждаш кое е глупост и кое не е, както и аз)Сигурен ли си, че съм избрала грешния път?
Няма да забравя един откъс от филма за Жана Д'Арк на Люк Бесон когато Дъстин Хофман каза на Мила Йовович:
"Коя си ти, че да знаеш кое е добро и кое лошо?" - беше много силно

Доказателство за това колко субективна е истината пречупена през призмата на всеки един има из целия форум, не само в тази тема.
Да, истината е една, но нашите две мнения са доказателство на моето твърдение, ОСВЕН ако ти не се смяташ за човекът-Бог достигнал до истината, който би трябвало да е прав!
ПП:Много съм далеч от масонските щуротии.Моето мнение няма нищо общо с техните разбирания,нито пък имам за цел да се налагам, нито да лепя етикети за глупавост и недомислие.Изразявам собственото си мнение, такова до каквото съм достигнала сама в множеството си търсения.Не отричам, че може и да не съм права, може би не съм израстнала достатъчно за да стигна до някаква категоричност и уверененост като теб, но тъй като ти явно си достатъчно извисен и знаеш каква е истината, надявам се ще простиш моето невежеството.