Автор Тема: Какво е добро и какво е зло  (Прочетена 46363 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
Отг: Какво е добро и какво е зло
« Отговор #105 -: Април 27, 2006, 18:31:33 pm »
Това са глупости - ако в Стария завет можеха да имат основание, то в Новия, с идването на Христос в човешките души, вече не е така. Човекът може да бъде Бог, стига да избере този път. Милостта на Твореца е безгранична и никоя лампа, никое телесо, никоя далечност на слънцето, ни миша душица, ще спрат такова величествено разцъфване, каквото  е претворяването на човека в истинския му божествен Образ. Такъв е смисълът на цялата еволюция и съществувание - другото, че Истината е недостъпна, е масонска идеология: ти си малък и никога няма да достигнеш, заради това МИ СЕ ПОДЧИНЯВАЙ! Аз се отричам от такова разбиране. Иначе,aro, права си, че приемането на плода от дървото за познаване на Добро и Зло е символ на инициацията, а не на овенчаването. Човекът не е постигнал това висше разбиране (и това е видно от текста ми горе), а е поел върху себе си задачата да го постигне. Бог го благословил в това му търсене (любящият Бог не проклина и не прогонва, както някой е фалшифицирал Библията), а човекът, който имал да се заеме с една велика задача, се оттеглил в размишление и упражнения, които днес ние наричаме живот.  И така, сега вече е наближил зрелостният изпит на това грамадно училище. Въпросът за Доброто и Злото е една от важните теми в конспекта - подгответе се добре/зле...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

aro

• Гост
« Отговор #106 -: Април 27, 2006, 19:57:22 pm »
„Нима сте открили началото, та търсите края?Тъй като там, където е началото, там ще бъде и краят.Честит е онзи, който стои пред началото: той ще узнае края и смърт не ще вкуси."

Ако толкова добре сме подготвени да познаваме истината, защо не разпознахме Исус, а го убихме?
Нима си видял някой съвършен, превърнал се в Бог или ти самия си такъв?
Никога не залиташ по кривия път и винаги правиш всичко правилно?
Никога не правиш нещо егоистично(не мога да повярвам!!!!!!!!!)
Не мислиш ли, че истината винаги е пречупена през собствения ти мироглед?
Самия факт, че пишеш по въпроса и то с такъв хъс("Това са глупости - ако в ...") и защитаваш нещо така усърдно, е достатъчен да покаже, че това е твоето виждане за нещата, ти ги интерпретираш така(не можеш да бъдеш обективен когато взаимодействаш с нещо, каквото и да е то),а аз малко по различно(по същата причина).
Прави ли ме това грешна в очите на Бог? (в твоите очи, може би,но ти нямаш право да отсъждаш кое е глупост и кое не е, както и аз)Сигурен ли си, че съм избрала грешния път?
Няма да забравя един откъс от филма за Жана Д'Арк на Люк Бесон когато Дъстин Хофман каза на Мила Йовович:
"Коя си ти, че да знаеш кое е добро и кое лошо?" - беше много силно :)
Доказателство за това колко субективна е истината пречупена през призмата на всеки един има из целия форум, не само в тази тема.
Да, истината е една, но нашите две мнения са доказателство на моето твърдение, ОСВЕН ако ти не се смяташ за човекът-Бог достигнал до истината, който би трябвало да е прав!
ПП:Много съм далеч от масонските щуротии.Моето мнение няма нищо общо с техните разбирания,нито пък имам за цел да се налагам, нито да лепя етикети за глупавост и недомислие.Изразявам собственото си мнение, такова до каквото съм достигнала сама в множеството си търсения.Не отричам, че може и да не съм права, може би не съм израстнала достатъчно за да стигна до някаква категоричност и уверененост като теб, но тъй като ти явно си достатъчно извисен и знаеш каква е истината, надявам се ще простиш моето невежеството. :-[

firma

• Гост
« Отговор #107 -: Април 28, 2006, 09:18:41 am »
На привържениците на Дънов...

В брошурата си "Новото основание" Дънов  казва:
    "Да изучавате вашите глави и ръце - това е наука. Като почнете да ги изучавате, ще си съставите правилно понятие за своето развитие; ще видите как са живели ред поколения преди вас и вие на каква степен на развитие сте, ще имате правилно схващане и ще знаете правилно да се ориентирате. Ръката никога не лъже. Чрез пипането можете да имате най-вярно понятие за човека: като се ръкувате с него, можете да му познаете и сърцето, и характера, и разположението".
    "Казват за някой човек, че бил глупав. Глупав е, защото няма много възли за усещания и впечатления от ръката; защото, забелязано е, че по ръцете на глупавите, на лошите хора, тия възли са по-малко" (стр. 25).

Всичко с времето си сега е налудничево някой да доказва нещо,което едва може да си го побере в главата си.

П.С.
Душа има-невероятно красива е.
Бог има-Бог създаде 2 богове Исус Христос и Дявола.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #108 -: Април 28, 2006, 13:33:34 pm »
Айдеее и император Константин стана Бог
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #109 -: Април 28, 2006, 14:02:23 pm »
Цитат
(...) човека не е създаден да бъде бог,поне не и докато е жив,а за после не знам.Има един Бог и Той взима решенията.Според мен,това е целта на земният път,все повече индивидуализиращият се дух да се научи,че не притежава мъдростта да решава на кой какво му се полага и къде какво трябва да се направи.Другата възможност предполага паднали ангели.
=
църковно затъване в нищетата на страхливия дух подчинен на користни интереси с лъжата бой се от бога почитай царя аминнннн не надигай глава стой си завързан за дъното аминннннн никога няма да се вдигнеш обречен на тление смърт аминнннн

Заради това ли съществува Форумът?!
!
Цитат

firma

• Гост
« Отговор #110 -: Април 28, 2006, 14:44:09 pm »
Знаете ли защото хората харесвали Бойко Борисов,защото говорел кратко и ясно.

"църковно затъване в нищетата на страхливия дух подчинен на користни интереси с лъжата бой се от бога почитай царя аминнннн не надигай глава стой си завързан за дъното аминннннн никога няма да се вдигнеш обречен на тление смърт аминнннн"

Това не е вярно,българите са трезвомислещи,ако се надигнат всичко заедно става война.
Сега се сменят поколенията.

П.С.Ей сега ако ми кажат,че в Кърджали се надига армията на терористите, финансирана от Турция,ще се запиша доброволец,че нашата армия е едва 40000 ,от които 20000 офицери..
..кон боб яде ли,магаре трева пасе ли....

Форума е за да се види кои са тарикатите на света и да не си затваряме очите като балъци.

..като опре до кокала се разбира кой кой е и в какво вярва....на приказки е лесно...
« Последна редакция: Април 28, 2006, 14:52:25 pm от Ricardo »

ssi

• Гост
« Отговор #111 -: Април 28, 2006, 14:50:11 pm »
Цитат
Ей сега ако ми кажат,че в Кърджали се надига армията, финансирана от Турция,ще се запиша доброволец.

Стига бе!!!!!!
Грешно ли си се изразил!!!!!
Искаш да се запишеш в турска армия????

firma

• Гост
« Отговор #112 -: Април 28, 2006, 14:56:02 pm »
Благодаря! :D
Просто като разбрах,че ще ни увеличават тока заради европейските изисквания за спиране на 3 и 4 блок и ние си стоим кротко и се оплакваме като н******о мушкато.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #113 -: Април 28, 2006, 15:48:43 pm »
Цитат
Форумът е за да се види кои са тарикатите на света и да не си затваряме очите като балъци.

..като опре до кокала се разбира кой кой е и в какво вярва....на приказки е лесно...

...да си отваряме очите... ...за трактатите...

Цитат

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #114 -: Април 28, 2006, 17:59:07 pm »
“Какъв е нашият метод, по който трябва да работим? Отсега нататък трябва всякога да сме свързани умствено и сърдечно с всички хора по Земята, защото спасението е в нашите общи молитви – “Съединението прави силата”. А когато умовете и сърцата на хората се съединят, тогава ще настъпи Царството Божие на Земята.”
Цитат

aro

• Гост
« Отговор #115 -: Април 28, 2006, 21:06:15 pm »
"Бог е абсолютна (а не относителна)реалност, чието съвършенство е над всяко друго съвършенство.Абсолютното съвършенство на Бога се проявява като недосегаем предел, към който непрекъснато и вечно се стреми в процеса си на развитието си всяка друга разумна категория, но никога няма да го достигне"
Току що ми попадна, та реших да го вместя.Много ми хареса  :)

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #116 -: Април 28, 2006, 23:11:27 pm »

"църковно затъване в нищетата на страхливия дух подчинен на користни интереси с лъжата бой се от бога почитай царя аминнннн не надигай глава стой си завързан за дъното аминннннн никога няма да се вдигнеш обречен на тление смърт аминнннн"

Сега се сменят поколенията.

Форума е за да се види кои са тарикатите на света и да не си затваряме очите като балъци.

:-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X именно !!!
musica universalis

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #117 -: Май 02, 2006, 10:30:45 am »
Ако ти си избереш да бъдеш завинаги долу, недй да повличаш и останалите натам, въпреки опасността да те надхвърлят. Липсата на дързновение у теб самата не е свързана с невъзможност за всички останали. Чети православна литература - там ще видиш навсякъде лайт-мотива за милостта божия, по силата на която Той постоянно се приближава към хората и ги приема до Себе Си, на едно със Себе Си - стига те да положат известно нравствено усилие. Чети будистка литература - особено махаянското направление и дзен, където постоянно се говори за твоята непосредствена практика сега, която веднага може да те изстреля в просветеността. Чети кришнаидска литература, където се говори непрестанно за Всепривличащия и за неизбежността да се насочиш към обятията Му.  Чети и ще намериш, че в по-старите форми на религиозност Бог се представя като недосегаемо страшилище, а в по-новите завесата на храма се скъсва от тавана до пода и ВСИЧКИ могат да видят Светая светих, стига да погледнат натам. Бог, или каквото е там, постоянно ги приканва да погледнат натам, но те, изстинали за всякаква възвишеност,си слагат какви ли не черни очила на страха, гелове за защита от слънчевата Светлина, новинарски емисии за 6-тима убити и 32-ма ранени при избухването на снаряд. Хората се пристрастяват към своето безсилие и яростно започват да защитават тази зависимост, защото, също като опитващ се да се откопчае от хероина глупак, ще трябва да си признаят колко са зле и най-важното - ще трябва да полагат усилия за преодоляването на това. Изборът е собствен, aro, и моля те, не налагай собственото си предпочитание като Всевечна Божествена Недосегаемост, а опитай да усетиш Духа, който е бил вселен в нашето общо форумно предприятие. Бог е милостив - дори ислямът, който откъсва мирянина по безкомпромисен начин от божествеността, твърди такова нещо за Аллаха постоянно и възторжено, като не спира да изброява благодеянията Му.
« Последна редакция: Май 02, 2006, 10:45:18 am от flyDragon »
Цитат

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #118 -: Май 02, 2006, 10:47:01 am »

ДОБРО е стремежът към осъзнаване. ЗЛО е предпочитанието към невежеството.
(един от отговорите)
Цитат

Oberon

• Гост
« Отговор #119 -: Май 02, 2006, 12:03:21 pm »
Добре казано:)) хареса ми, и аз така мисля

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27