Автор Тема: Урантия  (Прочетена 106420 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
Re: Сферите на светлина и живот
« Отговор #195 -: Декември 18, 2006, 02:28:50 am »
Цитат на: Книгата на Урантия
стр.626 - §11 ...докато не достигне до един език, една религия и една философия. Съществуването на само една раса значително облекчава такова постижение.....

*космическо име на планетата Земя
Та кои са тези народи, че да се отървем от тях, па белкем минем първия етап.
Това много фашистко-масонско ми звучи.
Таз Урантия ми се вижда приятно ароматизиран булшит...
« Последна редакция: Декември 18, 2006, 02:29:50 am от xnet_user »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
Re: Сферите на светлина и живот
« Отговор #196 -: Декември 18, 2006, 09:41:29 am »
Та кои са тези народи, че да се отървем от тях, па белкем минем първия етап.
Това много фашистко-масонско ми звучи.
Таз Урантия ми се вижда приятно ароматизиран булшит...

Очаквана реакция, да.  laugh
Не вади думите от контекста - ставаше въпрос за устойчивост. По-добре дай пример за устойчиво равновесие на днешните човешки народи по който и да е въпрос на тема етноси, религия или философия - само 1 пример дай. За състоянието на религията у нас с двата Синода няма да говорим - религиите се разбират много "добре" наистина, не само у нас но и по целия свят. Няма "нито един" случай на религиозен фанатизъм, нито на етнически войни. Философиите ги пропускам, те и без това са единодушни по всички въпроси на битието. Най-добре ще направиш ако цитираш единодушно прието решение* на международна организация, там нациите се разбират "най-добре". Вземи едно НАТО, ООН, сега и ЕС, може и в нова тема ако имаш повече от един довод.  ;)

*в примера да прозира недвусмислено намерение за Благото на съответните народи, не на взимащите решенията

Oberon

• Гост
Re: Урантия
« Отговор #197 -: Декември 18, 2006, 11:08:55 am »
Бе и на мен малко на фашизъм-тоталитаризъм ми бие:)))) Това с едната религия, едната раса....Да не се окаже Урантия прокламатор на НСР ????? Още едно доказателство, че няма смисъл да се занимвате с тая книга....Всички да сме еднакви, като по филмите за Китай 80-те години...айде мерси:)))

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #198 -: Декември 18, 2006, 11:56:28 am »
Бе и на мен малко на фашизъм-тоталитаризъм ми бие:)))) Това с едната религия, едната раса....Да не се окаже Урантия прокламатор на НСР ????? Още едно доказателство, че няма смисъл да се занимвате с тая книга....Всички да сме еднакви, като по филмите за Китай 80-те години...айде мерси:)))

Ами то на тази тема има много тоталитарни изказвания и от Дънов, защо го заобикаляте. А пък в края на краищата всеки вижда това, което може и ИСКА да види.  :)

Цитат
УЧИТЕЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ
откъс от "Изворът на Доброто"
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/download/iz_dob_bul.html

В религиозно отношение у българина има много заблуждения. Не са се освободили още от идолопоклонничеството. Българите имат в живота си много неща, които не са Божествени, а човешки.

Под "българин" разбирам човек, който търси Учителя си, намира го и учи. От гледището на Божествената философия това е значението на думата "българин".

Българите ме интересуват дотолкова, доколкото могат да изпълнят Волята Божия, да служат на Бога. На българите, ако не се помага, не могат да се избавят. Те са така загазили, че само Божественото може да ги избави.

Ако сега България не приеме идеите, които проповядвам, ако изтърве благоприятните условия, които й са дадени, тогава ще я оставят и тя ще има същите условия за повдигане в най-добрия случай след 2000 години най-малко, или при най-лошите условия - след 15 хиляди години най-късно.

Желая в българите да се роди Новият Човек. Това е възможно, защото българинът има добро сърце.
« Последна редакция: Декември 18, 2006, 12:16:47 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен xnet_user

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 315
« Отговор #199 -: Декември 18, 2006, 20:24:24 pm »
Религиозен фанатизъм, етнически войни, ООН, НАТО всичко това е режисирано от една и съща хайка. От тях хармония не чакай. Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Затвори я тази Урантия и иди в някое родопско село (незасегнато от фанатизма) и виж как живеят мюсюлмани и християни....

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #200 -: Декември 18, 2006, 22:03:42 pm »
Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Абе прав си, но май има един Бог за всички народи, религии и философии.

Затвори я тази Урантия и иди в някое родопско село (незасегнато от фанатизма) и виж как живеят мюсюлмани и християни....

А ти не гледай и не слушай новини и не чети вестници без да знаеш защо го правиш. Ако не беше чувал медийното понятие "НСР" нямаше да правиш подобни "модерни" асоциации с всичко, което има численото "един" и производните му отпреде си. Ти също си един – и ти ли си от новия ред? А селото раса не прави.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #201 -: Декември 31, 2006, 05:35:06 am »
Цитат
Един език, един народ, една религия, една партия, един световен ред.

Много ще има да чакаме, дори да стане по най-възможния мирен път.
Само като си представя колко време ще е необходимо различните раси да се обединят. Т.е. докато се смесят до един цвят.....
Защо ли Бог е позволил да са толкова щом трябва да сме едно?
Нещо издиша тука. А може и аз да съм. ;)
А като дойдат нашите неземни братя, май ще се наложи и с тях да се смесваме за да сме един народ.....нали има и други етапи и евентуално ще е по-добре и за тях да сме готови.
То и в завода за пластмасови бутилки правят еднакви съдове. Но в едни и същи се слага както народната лимонада така и привнесени химически коктейли.

Колко красиво щеше да е на Земята да има една вода, една скала, един пясък, едно растение и едно животно (за предпочитане човека)
Не очаквах, че комунизма е заразил и космическите пространства.
УТОПИЯ.
Нека те ми показгат и докажат, че са едно! А не да се бият за нас и да ни намесват между шамарите си(разбирай бластерите и психовойните си).

Усещам как компютъра ми ще олекне с около 3 000 страници ненужен текст. ;)

По ми е добре да ме лъжат домашните политици. Тях поне ги разбирам защо го правят. :(
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Oberon

• Гост
« Отговор #202 -: Януари 03, 2007, 09:43:15 am »
Е нали уж Бог е разделил народите и езиците им? Нещо се нервирам - първо разделям ги, да видя как ще се изтрепат след хиляди години да станат пак едно, после- виж ги кви са селяни, не могат да се обединят...

Нещо намирисва в цялата тази история с Библията и Урантия, що се касае до езиците и народите...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #203 -: Януари 03, 2007, 16:43:50 pm »
Цялото разминаване става  от това че  под Бог за съжаление се разбират различни неща. Този от Библията за мен лично няма съмнение че е много мощен под-Бог.  Това е сила която може да сътворява  реалности , но не  се вписва в понятието за изначалния първосъздател сътворил и тези мощни енергии описани в Библията. Сега в Урантия се описва уж  "истинския" първосъздател. Но после някои неща от описаната история на Земята на мен не ми се връзват  :P

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #204 -: Януари 03, 2007, 21:31:26 pm »
В "Урантия" Истинския Бог, няма абсолютно никакво отношение към нашата планета. Да не се бъркат нещата.

"Бог" в Стария завет са рептилиите и Ануннаки, които разделят половете, рязват ни ДНК-то и създават националностите с цел контрол. "Разделяй и владей" е тяхно дело.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #205 -: Януари 04, 2007, 05:40:53 am »
Ще попитам верно ли е по смисъл тогава твърдението, че всичко е у Бога, и нищо не е станало без Него?
Нямам на разположение извора за точен цитат.
Ако да, то онези са си свършили своята Божия повеля.
Ако не, то какъв е тоя Бог та позволява такива своеволия и самодейности?
Ако пък онези са ни орязали нишките, следва ли те да са имали поне колкото нашите или повече? Защото ако са били с по-малко, просто не ми се вярва процедурата възможна по-принцип.
Ако са с повече нишки, следва да са но по-високо еволюционно стъпало. Тогава издишат нечии претенции, че високоеволюиралите са непременно по-морални, по-етични и отговорни...
Голема каша от твърдения без фактически доказателства. Работата намирисва на моменти като "Ако не вярваш на мене питай брат ми!"
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #206 -: Януари 04, 2007, 09:29:17 am »
Голема каша от твърдения без фактически доказателства. Работата намирисва на моменти като "Ако не вярваш на мене питай брат ми!"

Същото ти казах и аз в темата за GSM-ите, но ти там ми отговори така:

Ако не вярваш не се сърдя, за онези така е най-добре.

Ти вярваш на книги с определена насоченост, защото това отговаря на убежденията ти. Ти дори не си задаваш въпроса какви са убежденията ти и доколко са ти необходими. Дори да няма научни доказателства в тези книги (аз имам въпросната, където пише за "телевизорите-шпиони" и там няма доказателства, но да не смесваме темите) ти им се доверяваш. Защо не ползваш и двете полукълба на мозъка си, защо търсиш само логиката, защо не търсиш някакъв баланс с интуицията, или я нямаш?
Докажи ми, че има Бог, пък после искай аз да ти доказвам защо е такъв, а не онакъв. Като питали Ванга нещо за следващото си прераждане, тя отговаряла: "А на теб кой ти каза, че ще имаш друг живот?" Това се перефразира за Joro Velev и другите като него така: "А на вас кой ви каза, че има Бог?" На вас всичко ли ви е наред, та се опитвате на него кусури да връзвате? Себе си разбрахте ли, че искате него да разберете?
Пък и никой не иска от теб да вярваш в някаква си книга. Вярвай на себе си, не на книгите. :)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #207 -: Януари 04, 2007, 15:21:40 pm »
...
Ти вярваш на книги с определена насоченост, защото това отговаря на убежденията ти. ...
Аз нямам убеждения.
Когато знам, казвам че знам. Иначе обсъждам, задавам въпроси и търся отговори и мнения.
Явно съм засегнал личните ти убеждения за да си позволиш неуспешно да ме анализираш, вместо с доводи и факти да ми покажеш или поне насочиш по пътя към истината.
Толкова много изразходван ресурс на тема Joro Velev. Остави го него до тъне в духовна нищета. Дай хляб на другите, които очакват. Аз и на трохички се радвам.
Дай нещо принципно по зададените въпроси?
За телевизорите шпиони не съм чел, писах че е чуто от доверен човек. Толкова ли неясно е изречено? Не съм поднесъл твърдение прието за факт, а чуто.
И кога изобщо имащите се за сериозни събеседници най-после ще започнат да обсъждат темите принципно, ще захвърлят личностните квалификации, които не допринасят нищо освен подкрепа на доисторическото его?

За вярването в книгите.
Ако автора не е очаквал да вярваме в творбата му, включая и с цел манипулация, то си остава написването и с цел забавление. В противен случай е глупости на търкалета.

Ха дайте нещо по темата, че някои партньори бягат по тъч линията. ;)
« Последна редакция: Януари 04, 2007, 15:25:03 pm от Joro Velev »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #208 -: Януари 04, 2007, 18:10:12 pm »
Аз нямам убеждения.

Вярвам ти.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #209 -: Януари 04, 2007, 19:59:37 pm »
Ще попитам верно ли е по смисъл тогава твърдението, че всичко е у Бога, и нищо не е станало без Него?
Нямам на разположение извора за точен цитат.
Ако да, то онези са си свършили своята Божия повеля.
Ако не, то какъв е тоя Бог та позволява такива своеволия и самодейности?

И да и не, е отговорът:
 Първо, те са си свършили божията повеля, именно защото и те самите се учат, и вървят по спиралата на еволюцията. С тази разлика, че при тях са принципно изкоренени някои божествени опции, заложени в Човека априори..
"Те" са решили да използват тези способности в своя полза, като трансформират расата, орежат я генетично, и заличат спомените й за нещо повече..
 и второ - да, Бог е позволил случването на всичко това именно защото знае, че хората са божествени деца, и орязването ще е не само един тест, но и огромно доказателство за този произход.. Когато хората се пробудят, макар и живяли хилядолетия само с 2 спирали, този божествен план ще се разкрие и разбере, сега е още рано...  :)

Ако пък онези са ни орязали нишките, следва ли те да са имали поне колкото нашите или повече? Защото ако са били с по-малко, просто не ми се вярва процедурата възможна по-принцип.
Ако са с повече нишки, следва да са но по-високо еволюционно стъпало. Тогава издишат нечии претенции, че високоеволюиралите са непременно по-морални, по-етични и отговорни...

Когато са ни орязали нишките, онези са станали с повече ( пропорционално погледнато ). А процедурата е била възможна в един определен момент, след поредното гигантско разбушуване на планетата Земя. Т.е.: използвали са момента на хаос и безредие, за да наложат "тоталния" си контрол...
Абсурдно е да се смята, че те са на по-високо еволюционно стъпало. Именно защото са на по-ниско, се е случила цялата тази конспирация - възползвали са се от момента, наложили са си механизмите на доминация и подчинение, и готово... Нищо възвишено няма в това, и затова и управниците днес (политици и прочее...) са толкова "възвишени"... ;D
« Последна редакция: Януари 04, 2007, 20:01:36 pm от ultrafutur »
musica universalis

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27