Автор Тема: The Secret  (Прочетена 126201 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:The Secret
« Отговор #210 -: Май 11, 2009, 22:17:37 pm »
Цитат
Не става дума за паралелни или последователни инкарнации, дори за инкарнации не става дума, а за това дали има "достатъчно" любов в душата ти или не, като тук "достатъчността" е условен праг, под който са консуматорите на енергия, а над него са излъчвателите. За тези от първата кагетория важи ограничението с балансирането на преживяванията и те не могат да надскочат нормата 50/50 или по равно +/-, защото са консуматори на чужда енергия и ако отнякъде се вземе съответно трябва пак отнякъде да се отдаде, докато при вторите няма такива ограничения, понеже те самите творят собствената си реалност, преобразувайки натрупаната любов в душите си в адекватни действия.

Добре, при изказаната по този начин теза (незнам тука дали визираш Лазарев че мисли така или пък ти си направил този извод)все пак зад всичко това трябва да стои някаква по-голяма формулировка от която този "закон" е изваден - би следвало да има обяснение за "излъчватели", "консуматори" и т.н термини и евентуално обяснение от къде все пак идват и на какъв принцип съществуват. Защо едните са такива а другите не са ?
« Последна редакция: Май 11, 2009, 22:18:27 pm от Alien »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #211 -: Май 11, 2009, 22:42:38 pm »
Тезата на Сергей Лазарев е, че всички проблеми при хората, без изключение, произтичат от недостатъчна любов и отдаденост към Бога. Той (Лазарев) обича да се позовава много на Библията, което пък ми се струва много странно, но както и да е неговите допускания на тази тема явно го водят в правилна посока и той успява да помага на хората, които търсят помощта му. Принципът му е "проба-грешка". "Деленето по категории" става със съзнателния избор и самоопределянето на всеки човек какви приоритети да има за себе си. Според Лазарев, ако избереш да следваш "Божията воля", ставаш един вид "излъчвател" на любов или активен елемент в системата и няма как да имаш проблеми с душата си, а ако не направиш този избор или ако изобщо не стигнеш до заключението, че такъв избор стои пред теб, което е едно и също напрактика, си оставаш "консуматор" или пасивен елемент. Термините са от мен, за да стане по-ясно, но идеята е негова. Формулировката той вади като прави обобщения на случаите, с които се сблъсква в работата си с хората. Естествено, че винаги има изключения и че той често дава доста нетипични примери, за да си потвърди тезата, но пък принципа се вижда така или иначе.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #212 -: Май 11, 2009, 23:06:21 pm »
А ти споделяш ли горенаписаното или просто го даваш като информация ? Защото  библейския "Бог" за мен не е равносилен на понятието което аз влагам и това само за начало.Та по тази линия си мисля че той умишлено е заблуждаван (от извънземните стоящи зад понятието библейски бог) като му се показва "програма в програмата" без да вижда по-голямата картина.

Цитат
ако избереш да следваш "Божията воля", ставаш един вид "излъчвател"

Това изречение много точно го показва и някакси бие на сервилност на пръв поглед.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #213 -: Май 11, 2009, 23:31:13 pm »
Донякъде споделям идеята, но без да се прави аналогия между "Бог" и "Библейски бог", което и ти виждаш. Поне според мен няма умисъл в това отношение, няма подвеждане. На човек може да му се помогне и чрез заблуда понякога, както може и да му се навреди с голата истина. Всичко е много относително. Не е нужно всичко да пращи от здрав или нездрав разум, за да върши работа.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #214 -: Май 11, 2009, 23:48:21 pm »
Цитат
На човек може да му се помогне и чрез заблуда понякога, както може и да му се навреди с голата истина. Всичко е много относително. Не е нужно всичко да пращи от здрав или нездрав разум, за да върши работа.

Това е така но отново донякъде. Няма как да знаем без да имаме достъп до "по-голямата картина". Защото това което се възприема като помощ на друго ниво може да е вреда и обратното.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #215 -: Май 12, 2009, 19:34:07 pm »
Цитат
Човек, който въвежда в подсъзнанието си програма „искам по-бързо да си купя кола, преразпределя потоците си енергия. Той изсмуква енергия от отдалеченото бъдеще и я премества в близкото бъдеще. И той действително получава кола и се радва, неподозирайки при това, че след известно време ще заплати за това с болести и нещастия.

И днеска чета това  :P :P :P, Xpuctoc Muxaul  според теб има ли някаква връзка - много леко за един грип 100 милиона  :D

12 май 2009 / News.dir.bg
25-годишна испанка от остров Майорка спечели най-големия джакпот в историята на лотарията "Евромилиони" от 126 милиона евро, играейки в интернет.
През целия уикенд тя не разбрала щастливата новина, тъй като грип я приковал за леглото, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
Победителката, чиято самоличност не се разкрива, спечели 126 231 764 евро, което се равнява на цената на два самолета "Еърбъс А-32", съобщи интернет лотарията Serviapuestas, чрез която младата жена закупила своя билет.
"Тя имаше грип и прекара целия уикенд без да знае, че е станала мултимилионерка и едва вчера представители на Serviapuestas успели да се свържат с нея", пише в комюнике на лотарията.
"Вчера все още бях болна, но реших да отида на работа, за да не загубя работното си място, като се има предвид кризата, която в момента изживяваме", заявила победителката пред генералния директор на Serviapuestas Хосе Миерес.

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
« Отговор #216 -: Май 29, 2009, 16:56:54 pm »

Цитат
Човек, който въвежда в подсъзнанието си програма „искам по-бързо да си купя кола, преразпределя потоците си енергия. Той изсмуква енергия от отдалеченото бъдеще и я премества в близкото бъдеще. И той действително получава кола и се радва, неподозирайки при това, че след известно време ще заплати за това с болести и нещастия.

Това са пълни глупости, които не мисля да коментирам.Според мен трябва някой да отвори тема "Философията ня един лумпен",там и е мястото.Не разваляйте страниците с разсъждения и тежки дебати от рода на енергии,мантри ,чакри,консуматор, божията воля,библията и други измишльотини.По голяма манипулация от библията не знам.Има и истини в нея, но в по голямата си част е редактирана от сума ти църкви и инквизиции,които ти втълпяват кое е правилно,кое богоугодно и т.н. :-X
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен lokmar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 239
« Отговор #217 -: Май 29, 2009, 17:20:08 pm »
Абсолютно вярно rump :)
« Последна редакция: Май 30, 2009, 00:49:51 am от Mirotvorec »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #218 -: Май 29, 2009, 22:52:11 pm »

Абсолютно съм го изпитала на гърба си. И какво, след това по- бързо последваха няколко години застой. защото може би е трябвало да го постигна бавно и да науча някой урок. Е, пак го научих.Оттогава здрава спирачка на желанията.
« Последна редакция: Май 29, 2009, 22:54:43 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен ELSINOR

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #219 -: Май 30, 2009, 13:29:07 pm »
Всъщност си мисля ,че самото мислене ,че като ти се изпълни желанието трябва да заплатиш довежда до нежеланата ситуация.Според мен ако желанието ти не бива да се изпълни има редица "знаци" които ти показват да спреш.А когато желанието ти съответства на твоя път всичко протича гладко и без последствия след това.Но това е мое виждане,а всеки вижда света по различен начин.

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #220 -: Май 30, 2009, 15:49:59 pm »
... И какво, след това по- бързо последваха няколко години застой. защото ....Оттогава здрава спирачка на желанията.

Като чета последното ти изречение разбирам от къде идва твоя застой.Но съм сигурен че не е само това.Вероятно след "бързото постигане"на целта, си се пуснала по старото течение.  8)
« Последна редакция: Май 30, 2009, 15:50:59 pm от rump »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #221 -: Май 30, 2009, 16:04:51 pm »
Ако някой пробва нещо различно от това да ИСКА или ЖЕЛАЕ, думи толкова срещани в тази тема, какъв ли ще е резултата ?

Цитат на: Magnolia
...Оттогава здрава спирачка на желанията.

Какво постигаш с подобна спирачка ? Да нямаш цели в живота, чрез изпълнението/достигането на които да научиш нещо, защото ако ги постигнеш бързо, следва ... "наказание" ? А ако постигнеш целта си бавно и пак получиш "наказание" ? Как определяш постигането на нещо за бавно или бързо ? Десет дена е прекалено бързо , но 3 години са достатъчно време за изпълнение ? Имаш ли достъп до мястото с... какво трябва и какво не трябва ? Може да ти се струва, че с подобна спирачка е минало достатъчно време, ами ако не е, защото там, където трябва, пише друго ?

Живот без цели / дума която се разбира по-добре под "искане" / е живот на зомби. Дори тези които съзнателно се опитват да ограничат "искането" си, пак искат - "Искам ...да не искам" .
Самата заблуда, че си си ограничил всякакви желания е парадоксална, защото не би трябвало да си жив при подобно състояние. Приел си се за нещо и спазваш определени принципи, които ти се струват правилни. Храниш се, пиеш вода, правиш това което намираш за добре, и не "желаеш" нищо... а искаш ли да изживееш този живот ? Ако не, какво още правиш тук ?

Определянето на целите в живота - няма значение материални или не, е по-наложащият и труден момент.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #222 -: Май 31, 2009, 02:31:08 am »
UpsideDown , естествено, че пак доведе нещата до абсурд, но и аз не доуточних, че става дума за интензитет на желанията, не точно за нежелаене. И по- скоро имах предвид материалните. Едно е да желаеш нещо, защото имаш реална нужда от него, друго е да го превърнеш във фикс- идея, както беше при мен.
rump , не съм се пуснала по течението, напротив. Едва след като преосмислих това, започнах пътя към истинския "живот". Преди това само живеех чужд живот,не моя.

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #223 -: Юни 01, 2009, 09:48:05 am »
Едно е да желаеш нещо, защото имаш реална нужда от него, друго е да го превърнеш във фикс- идея, както беше при мен.
Добре де.Тук нещо ми убягва.Защо да не превърнеш желаното в фикс идея ???

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
« Отговор #224 -: Юни 01, 2009, 10:37:13 am »
Преразход на енергия в грешна посока, предполагам. Ослепяваш за съществените неща. /Пак пояснявам, че говоря за материални желания./
« Последна редакция: Юни 01, 2009, 12:17:27 pm от Mirotvorec »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7111 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
5586 Прегледи
Последна публикация Септември 15, 2007, 21:15:54 pm
от Eon