Автор Тема: The Secret  (Прочетена 126185 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен :)

• Четящ
  • *
  • Публикации: 44
  • Ако има нещо, няма нищо! :) Не се предавай никога!
Re:The Secret
« Отговор #195 -: Март 17, 2009, 04:15:01 am »
Аз току що гледах филма! :D Мога да кажа, че нещата наистина са така, но проспускат 1... И ТО Е ЧЕ НЕЩАТА ТАКА СТАВАТ АКО СЕ ОТЪРВЕШ ОТ ПРИНЦИПИТЕ, ЧЕСТНОСТТА СИ, ДУШЕВНОСТТА СИ, ЖЕЛАНИЕТО ДА ПОМОГНЕШ, БЕЗГРАНИЧНАТА ДОБРОТА И СИ ПРОДАДЕШ ДУШАТА НА ДЯВОЛА!!!
« Последна редакция: Март 17, 2009, 04:24:13 am от :) »
Разрушавайте системата по всеки един възможен начин!!!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #196 -: Март 31, 2009, 05:37:59 am »
   Зачетох се нагоре из постовете и ми светна една идея.
   Дайте да направим нещо обратно на "Тайната".
   1. да намерим режисьор и сценарист, които ще работят безплатно.
   2. хотел и ресторант в който екипа да поживее бгезплатно. (хотела и ресторанта задължително да се снабдяват с продукти безплатно)
   3. артистите и снимачния екип да работят безплатно
   4. да поискаме от енергото безплатен ток за продукцията (малеииии това ще е най-трудното май)
   5. енергото ще кажат на работниците си "Днес ще ви отрежем заплатите защото ще подаряваме ток за един добър филм."
   6. ВиК ще се хванат на опашката и ще ми орежат заплатата (нали работя там :) )
Схващате ли идеята ми? Да не забравяме съпътстващите разходи за тази много важна продукция. Всички разходи ще бъдат приспаднати от възнагражденията на създалите машините, храните и прочие творения.... Продукция от световен ранг , нали света ще поправяме....

Защо трябва да бъде огромна продукция от световен ранг ли?
   Ами на кого обръщат внимание повече, на момчето дало два лева на бъркащ в кофите безработен и бездомен кротък специалист по добив и прилагане на енергия от нулевата точка  :D , или на випове, брадъри, айдъли, рапъри, хамъри ...... и подобни лъскави ламъри?

Хората, които найстина си живеят живота не само нямат телевизори(както прочетох в един от постовете). Те и интернета ползват за да си свършат работата. Не ползват медиите, като повечето от нас рецидивисти, да убиват неубиваемото време. Те живеят а другите ги гледат. Те, другите, са вечно в театъра пред а не на сцената, пред а не на монитора/телевизора, на нивата, в свине- птице- или кравефермата а не в ресторанта, пред касата а не в трезора.....
   Едните работят а другите им дължат всичко.
   Пита се в задачата: Кой кой е???
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #197 -: Март 31, 2009, 10:09:04 am »
Жорка, идеята ти е страхотна.
Освен това аз предлагам като ще е обратното на тайната, да направим с всички средства изброени по-горе от теб, използвайки също целия арсенал рекламни трикове, НЛП похвати и прочее хиляди други приоми, да покажем (с огромно количество примери от живота, разбира се), в което ще включим известни професори, учени, езотерици, някоя и друга манекенка (така, за цвят). И всички те, убедено ще докажат, използвайки разбира се общоприети физични закони - като този за отблъскването например, че колкото повече желаеш нещо, то толкова повече се отдалечава от теб (например)... (Закон за отблъскването  ;D)А когато се откажеш от "искането си" - то си става само... И ти гарантирам 100% че това може да се докаже математически, физически, езотерически, а с примери от живота - да не говорим...
Така, че ако си намерил екипа, давай да снимаме...

Неактивен Hari

• Четящ
  • *
  • Публикации: 56
« Отговор #198 -: Март 31, 2009, 11:03:11 am »
Преди 10-12год. съм задействал "Тайната" в моя живот. По една или друга причина не съм имал "препъни камъчета" по пътя. Едва ли е случайно!?
Последната ми/ни... придобивка от "Нея" е къща на село /което го няма на картата/ в дивият-роден-Балкан. :D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #199 -: Март 31, 2009, 19:21:08 pm »
Цитат
Зачетох се нагоре из постовете и ми светна една идея.
   Дайте да направим нещо обратно на "Тайната".

Жоро  :P Аз Трейлъра на "обратния" филм на "Тайната" съм го направил още преди три месеца  :D

http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=9346.0

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
« Отговор #200 -: Април 01, 2009, 09:29:51 am »
Жоро  :P Аз Трейлъра на "обратния" филм на "Тайната" съм го направил още преди три месеца  :D

Alien,твойта препратка към филма,отваря някакви смайлчета.Не виждам филм.А относно филма,предлагам да играя ролята на оня плешивко със слона, само че аз ще визуализирам хлебарка вместо слон  ;D
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #201 -: Април 01, 2009, 21:24:41 pm »

Alien,твойта препратка към филма,отваря някакви смайлчета.Не виждам филм.А относно филма,предлагам да играя ролята на оня плешивко със слона, само че аз ще визуализирам хлебарка вместо слон  ;D
rump  ;) да не би за първи път да отваряш подобен род качени файлове  :P Естествено че ще има всякакви реклами - все пак хората като дават място да си сложа файла искат да си го избият  ;) Ако беше имал малко по-голямо търпение щеше да видиш че първо пише че има качен файл и големината му а доло в ляво се стартира брояч който след 30 секунди свършва и ти позволява да си свалиш файла - мисля че го обясних разбираемо  :P Дано ти хареса  филмчето :D
« Последна редакция: Април 01, 2009, 21:25:36 pm от Alien »

Неактивен Una

• Четящ
  • *
  • Публикации: 229
« Отговор #202 -: Април 02, 2009, 12:49:35 pm »
rump, aз бих играла слона (розов, в стаята, който никой не го вижда)...
Ти ще ме визуализираш и аз ще се появявям... Само недей визуализира хлебарки, че са гадни...  :D ;D

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
« Отговор #203 -: Април 02, 2009, 19:45:33 pm »
rump, aз бих играла слона (розов, в стаята, който никой не го вижда)...
Ти ще ме визуализираш и аз ще се появявям... Само недей визуализира хлебарки, че са гадни...  :D ;D
Ха ха  ;D бих те визуализирал но, не и като слон  ;).
Относно продължаващите негативни коментари,ще цитирам topteglo:

" Някои се оплакват че филма бил манипулация!!
Ама за какво?
Да ви манипулират да станете по щастливи ли?

Не думай,брате! Дано да не успеят!

Тук ви се дава сила- но от вас зависи!

Дошла златната река- да изчакаме.
Дошла сребърната- да изчакаме.
Дошла тинята- да се натопим щото така казаха по телевизията!!!

Хубаво е да проверява човек информацията.
Ядеш боклуци, пиеш отрови, всекидневно се къпеш и пудриш с неща дето те убиват- ама не се съмняваш!
Пребиваш се от работа за жълти стотинки и мизерстваш- ама пак не се съмняваш!
Стресът отдавна е изтрил усмивката ти и вече дори не си спомняш кога си се забавлявал последно истински- без да се напиеш и напушиш- ама не се съмняваш!
Живееш в град с стотици хиляди хора от които те е страх- да не те оберат, да не те изпреварят, да не те.... ама не се съмняваш!
Абе това е много съмнително човек хич да не се съмнява!?
Дайте да се съмняваме в нещо- а ето:
The Secret!
Спри да се съмняваш и изживей живота си такъв какъвто си мечтал навремето!
ЖИВОТА Е ХУБАВ- ПОВЯРВАЙ "
« Последна редакция: Април 02, 2009, 19:48:47 pm от rump »
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #204 -: Май 10, 2009, 19:35:37 pm »
Попаднах на нещо интересно в книгата на С.Н.Лазарев "Първа стъпка в бъдещето" и ми се стори достоен отпор на Изтока срещу Запада на тема "The Secret" и решавам, че си струва да го цитирам тук:

Цитат
- Добре, а какво се случва с тези, които по петдесет пъти на ден пишат (на лист хартия, при опит за бърз достъп до подсъзнанието): „Искам по-бързо да получа кола"?
- Знаеш ли защо Христос е казвал, че на богатия му е по-трудно да попадне в Царството Небесно, отколкото на бедния?
- Защото парите развалят човека - с бодър глас заучено казва той.
- Парите не развалят човека - отговарям аз, - те го развиват. Когато имаш вила, кола, апартамент и други материални и духовни възможности, за тях трябва да харчиш по-голямо количество енергия и подсъзнателно да контролираш това, което притежаваш. Именно това е развитието. Просто главният поток енергия трябва да се насочи първо към грижата за душата, а след това вече за материалните и духовните блага.
Но ако се увлечеш по тези блага, тогава натрупвайки ги, можеш да ограбиш душата си и да загубиш бъдещето си заедно с всички материални и духовни блага. Христос е говорил и за тази опасност, никога ненаричайки парите „зло". Защото добродушният богат човек е значително по-добър от озлобения беден. А ако богатството не е обезпечено с вътрешна енергия, то ще изсмуче здравето и късмета. Ако богатството започне да вреди на душата, тогава човек също ще заплати за това със здравето си и здравето на потомците си. Свикнали сме да живеем с приказки за това, че беднякът е умен, а богаташът, като правило, е глупак, но фактите упорито свидетелстват, че няма богати глупаци.
Ако човек има любов и енергия в душата си, желанията му ще се сбъдват, и той ще си купи кола тогава, когато поиска, и това няма да навреди на душата му. Човек, който въвежда в подсъзнанието си програма „искам по-бързо да си купя кола, преразпределя потоците си енергия. Той изсмуква енергия от отдалеченото бъдеще и я премества в близкото бъдеще. И той действително получава кола и се радва, неподозирайки при това, че след известно време ще заплати за това с болести и нещастия.
В Америка сега са много популярни методиките за управление на подсъзнанието. Прагматичните американци се отнасят към него като към вълшебна кутийка, от която можеш да извадиш всичко, което пожелаеш. Неотдавна ми разказаха история за една жена, която нищо не писала на хартия, но две години се молила, и във всяка молитва молила Бог да й даде апартамент. След две години тя по чудодеен начин получила този апартамент, а скоро след това загинал единственият й син. Дали й настояще и й отнели бъдещето.
Какво е усмивката? Това е изблик на енергия, бликваща чрез радостта. Американците постоянно се усмихват и учат всички как да сбъдват желанията си, но при това са най-депресивната нация на земята. Депресията на жителите на Страната на залязващото слънце е свързана със страха за бъдещето, което се обезточва заради благополучното настояще.
- Между другото - обръщам се към приятеля си, - това, че майка ти я е заболяло сърцето, а на теб ти е станало лошо, ти е позволило бързо да осъзнаеш опасността от подобни техники. А другите пишат бележки, радват се на сбъднатото желание, но при това не се развиват, а значи просто крадат от себе си своето бъдеще. Този, който се обръща към Бог, по-бързо е наказван заради грешките си, и по-лесно стъпва на правия път, заживявайки в хармония с околния свят.
- Всичко разбрах - казва приятелят ми, - благодаря за съвета, ще звънна по-късно.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #205 -: Май 10, 2009, 19:46:09 pm »
Цитат
Човек, който въвежда в подсъзнанието си програма „искам по-бързо да си купя кола, преразпределя потоците си енергия. Той изсмуква енергия от отдалеченото бъдеще и я премества в близкото бъдеще. И той действително получава кола и се радва, неподозирайки при това, че след известно време ще заплати за това с болести и нещастия.

Това същия Лазарев, който е писал Диагностика на кармата ли е ?

Щото не му помня другите имена но стила доста прилича а в книгите му доста се пише за кармичните закони като главно той ги свързва с конкретните инкарнации и тежестите на "предишните". Та по горния цитат на някой предварително му е зададено какво и колко може да има и ако той направи нещо по въпроса се "прецаква" което ми се вижда доста песимистичен вариант да не кажа друга дума  ;)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #206 -: Май 10, 2009, 20:51:12 pm »

Съвсем същия е, горе пропуснах да го отбележа. А пък за "прецакването" - да, така излиза, за всеки е различно и вероятно зависи от това как балансираш енергиите. То и от чисто статистическа гледна точка пак така излиза, а квантовите машинации с вариантите не са нещо по-различно. Ако в съвкупността от всичките ти животи трябва да ти се случат примерно и условно 1000 "добри" и 1000 "лоши" случки, които при нормални условия са разпределени в някаква пропорционална зависимост, за да имаш баланс, ти ако изведнъж решиш да концентрираш повече от "добрите" в рамките на един свой живот, то това ще е за сметка на концентриране на повече от "лошите" при другите ти азове или дори на същия дето е тук и сега, но в друг отрязък от времето, както го пише и Лазарев.

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #207 -: Май 10, 2009, 21:55:43 pm »
И как така се определя кое преживяване е добро и кое лошо, след като това са неща измислени от хората ? Някъде там горе си седи един Висш Аз и събира преживявания и си ги смята "Днес имаме 5 добри и 3 лоши инкарнации, чакай да пусна тоя моя тиквеник да изкара 2 лоши за баланс" . Как така добри и лоши, като за всеки човек добро и лошо е различно ?
Живееш си един нормален живот и правиш "добри" неща, умираш и хоп, всичко отива горе под етикет ДОБРО. Слизаш пак долу по-определен сценарии и си правиш това за което си тук - отново според твоя мироглед "добро" или по-скоро правилно. Да ама за целия останал свят ти си убиец/ примерно, може да не е толкова силен пример/ и като цял ЛОШ човек.

Въпроса е следния - горе при Аз-а който събира преживявания, ще се качи това което той е избрал /лошо според всичко хора/ или добро според теб ? Така май е трудно ти да знаеш за какво си дошъл ?
Ами ако си тук, точно да се развиеш чрез излизане от трудна ситуация, мизерия и т.н ?

Колкото до цитата - неможеш да имаш духовно без материално / не говорим за лични самолети и строене на палати/, както и обратното. Към което и да залитнеш крайно, резултата ще е един и същ. Малко странно звучи " имай любов и енергия в душата си, пък после си оправяй материалния живот" . Човек живеещ на ръба/ малко му остава да се види с батко Аз, горе / случайно попаднал на тая ТАЙНА, колко ли любов и енергия минава през него ?

Другия абсурд е... след като приемаш съществуването на подобна сила на мисълта, то дори и да решиш да си заебеш материалния живот /нали сега подобно твърдение е модерно/ и да го караш само духовно, то мозъкът ти пак работи и пак иска, дори и подсъзнателно. Следователно ти пак си "проваляш бъдещето". Ако пък има играчи, които нямат никаква цел, дори подсъзнателно... някой ги папа доста лошо.
« Последна редакция: Май 10, 2009, 22:01:19 pm от UpsideDown »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #208 -: Май 11, 2009, 19:17:28 pm »

Съвсем същия е, горе пропуснах да го отбележа. А пък за "прецакването" - да, така излиза, за всеки е различно и вероятно зависи от това как балансираш енергиите. То и от чисто статистическа гледна точка пак така излиза, а квантовите машинации с вариантите не са нещо по-различно. Ако в съвкупността от всичките ти животи трябва да ти се случат примерно и условно 1000 "добри" и 1000 "лоши" случки, които при нормални условия са разпределени в някаква пропорционална зависимост, за да имаш баланс, ти ако изведнъж решиш да концентрираш повече от "добрите" в рамките на един свой живот, то това ще е за сметка на концентриране на повече от "лошите" при другите ти азове или дори на същия дето е тук и сега, но в друг отрязък от времето, както го пише и Лазарев.

Ти го обясняваш на базата на паралелните преживявания но не съм сигурен дали Лазарев споделя същата теза поне доколкото съм му чел няколко книги от по-старите. Там говори по-скоро за последователни инкарнации (включително извънземни- инкарнации изживяни на други планети). Даваше някакви примери как в предишен живот някакъв бил будист цял ден се молел и сега в настоящия си бил милиардер ( което за мен си е чиста пропаганда).Да възможно е да има някаква подобна връзка но съм сигурен че има повече от това а автора има някои залитания към "елита". Определено случките и ситуациите за които говори в книгите си както и "помощта" която е оказал на доста хора са интересни и от методологическа гледна точка могат да са полезни но за мен това е много малка част от цялото която се използва целенасочено за вкарване в определен стереотип.Та според мен отново се казва някаква част от истината но така изкривена през определена призма за да прави определени внушения.
« Последна редакция: Май 11, 2009, 19:18:11 pm от Alien »

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #209 -: Май 11, 2009, 21:08:16 pm »
Не става дума за паралелни или последователни инкарнации, дори за инкарнации не става дума, а за това дали има "достатъчно" любов в душата ти или не, като тук "достатъчността" е условен праг, под който са консуматорите на енергия, а над него са излъчвателите. За тези от първата кагетория важи ограничението с балансирането на преживяванията и те не могат да надскочат нормата 50/50 или по равно +/-, защото са консуматори на чужда енергия и ако отнякъде се вземе съответно трябва пак отнякъде да се отдаде, докато при вторите няма такива ограничения, понеже те самите творят собствената си реалност, преобразувайки натрупаната любов в душите си в адекватни действия.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7111 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
5586 Прегледи
Последна публикация Септември 15, 2007, 21:15:54 pm
от Eon