Явно си му бил ценен човек.. ама това ти си го постигнал, с труд и време, не е станало така, защото ВСЕЛЕНАТА е решила.. както и едва ли точно тя е манипулирала някой за да ти предложи работа.
Да...това е въпрос на гледна точка.Но ти не знаеш цялата история, как въобще се стигна до там.Всичко започна когато най-добрия колега (говоря като умения) напусна фирмата.Тогава взех да се чуствам недооценен, не добре платен и че тъпча на едно място вече 4-ри години.Изпитах нужда от промяна.Случайно бях подметнал на една приятелка че се оглеждам за нещо по-добро.И так един ден, тя ми се обажда че се е возила с колега на баща и...в някакво BMW.И както си говорили, рзбрала че са хора от същия бранш, в който съм и аз.Не знам как се е сетила за моите думи, но му споменала за мене.Тогава той и дал визитка да му се обадя.Никъде не е имало обява за работа.Ако си обърнал внимание на филма"...ще срещнеш хора и събития, чрез които ще осъществиш мечтите си",или нещо подобно

Какво разбираш под 'да вникна в материала'? Аз във тоя филм не виждам нищо, в което да 'вникна'? ....И защо вярваш така безусловно на един филм? Обесни ми каква е логиката, според която нещата са така, както ги показват там.
Тука не ства въпрос само за казаното в филма.Аз черпя информация и от книгите

Обаче никоя книга не може да се сревни с онова на което ще те научи самият живот.Да рискуваш, означава да живееш. Ричард Бах казва "Онова което в очите на гъсеницата е краят на света, в очите на учителя е пеперуда".Ти избираш дали да минеш през тази метаморфоза, или да прекараш целия си живот в една лъжа

Мн. хора са изменили на себе си и живеят неавтентично,просто за да се впишат в "тълпата".За да постигнеш нещо ново, нещо различно от това ,което имаш в живота си до момента, не мислиш ли че за да плучиш това което никога не си имал, трябва да вършиш неща, които никога не си правил

Използвай въображението си. Нищо не се случва ....преди първо да е било мечта.Най важното е да имаш цел.Дори и аз признавам че напоследък малко съм загърбил целите си

знам че отлагането е естественият убиец, на възможностите.Ще трябва да поработя по въпроса."Не можеш да откриеш нови океани,ако нямаш смелостта да изгубиш брега от погледа си".Не аз съм този който може да промени възгледите ти по въпроса.Но това че твоето мнение е различноот моето само може да ме радва

Иначе би било скучно да си пишем тука.Дори и да не успееш от първия път,знай че неуспехът е единствената възможност да започнеш от начало, по по-разумен начин.Знам че поставяш под съмнение всичко.Какво правят "богатите","лидерите" или "идолите" !?!?.Те напускат "тълпата" и си проправят свой собствен път.Махатма Ганди не е следвал тълпата.Той е създал своя собствена визия , и е имал куража да не се откаже от нея.Пикасо е правел същото.Ти не живееш живота си за да угаждаш на другите и да се вписваш в "тълпата" от страх да не те изоставят, а да проявиш своята автентичност

или наречи го "индивидуалност".Повечето хора си мислят,че животът им е мн. ограничен, че трябва да живеят по един и същи начин и да правят едно и също нещо ,че не могат да направят еди какво си,че еди кой си е причината за това.....и т.н. >

Така говорят
жертвите.
Изборът винаги е твой.