Автор Тема: The Secret  (Прочетена 126164 пъти)

0 Потребители и 11 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
Относно: The Secret
« Отговор #165 -: Декември 03, 2008, 11:30:32 am »
Искам само да отбележа че UpsideDown и Аlien ,с това мислене май стават потенциални теророисти :D Мн. агресия и никакво възприемане   laugh
« Последна редакция: Декември 03, 2008, 11:33:10 am от rump »
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #166 -: Декември 03, 2008, 21:21:31 pm »
Ми Жоро в последния ти пост където изброяваш и други методи от филми и книги реално се вижда че за да има успех нещо трябва да се проучи доста подробно и наистина ключа е в комбинация от различни методи които са добре обяснени как функционират.И за разлика от книгата на Реутов където що годе ясно и логично са обяснени нещата а и съвсем ясно е казано за възможните "подводни мини" аз не усетих че във филма "тайната" нещата са поставени по същия начин. В крайна сметка за този който реши да проучи надълбоко това което е казано в "тайната" проблем няма да има за него. Ако нещата се разберат повърхностно обаче може да има обратен ефект.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #167 -: Декември 03, 2008, 21:35:46 pm »
   Alienq съгласен съм.

Ако някой се храни само с един продукт, очаквайки в него да са включени всички необходими съставки.... или е болен или е принуден.
   Не съм срещал такива но почти всички искат вълшебства. Вълшебното хапче, вълшебното витаминче. Ако не с една дума то с един отговор да се изясни всичко, а с едно кликване да го заумее.
   Аз нито изисквам това от околните нито им го предлагам. Просто наблюдавам, анализирам и редя пъзела на живота си. Когато стане тогава, ако не - здраве да е. Поне ще има от какво да гледат следващите.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен dlakon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
  • 65% chance for critical post
« Отговор #168 -: Декември 04, 2008, 06:46:57 am »
Искам само да отбележа че UpsideDown и Аlien ,с това мислене май стават потенциални теророисти :D Мн. агресия и никакво възприемане   laugh

А ти защо реши, че твоето мнение е най-вярното и всички трябва да го 'възприемат'  ;) Само за миг си помисли, че има съвсееем малък шанс да не си прав за абсолютно нищо. Пък терористи ще станат като започнат да отговарят на мненията, различни от техните със 'SILENCE! I KILL YOU!!'.

И малко за филма.. Само аз ли смятам, че няма нищо общо с манипулация на действителността и някакви ТАЙНИ изобщо...
И само на мен ли ми се струва, че идеята е да накара хората само да си стоят на задниците и да искат разни неща? Да седят мирно и послушно.. като овчици.. и да чакат 'вселената' да им го подаде...
Asatoma sat gamaya, tamasoma jyotir gamaya, mrityorma anritam gamaya..

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #169 -: Декември 04, 2008, 12:36:52 pm »
И само на мен ли ми се струва, че идеята е да накара хората само да си стоят на задниците и да искат разни неща? Да седят мирно и послушно.. като овчици.. и да чакат 'вселената' да им го подаде...
ДАаа....изглежда си един от неразбралите.Не се коси , всичко с времето си  ;) В филма не чух да се споменава за room service  ;D
Исках да попитам Joro, дали ми е получил съобщението!?! :o
« Последна редакция: Декември 10, 2008, 02:02:02 am от H. »

Неактивен dlakon

• Четящ
  • *
« Отговор #170 -: Декември 04, 2008, 22:59:05 pm »
Съжелявам учителю, ще опитам да се поправя. А твоето мнение кога се превърна в абсолютната истина? С каква ТАЙНА се възвиши толкова, че да гледаш на всички отвисоко?  ;) И още нещо.. ТИ как използва тази велика ТАЙНА и с какво си направи живота по-добър? Моето мнение се ръководи от проста логика, а твоето откъде идва? От сляпата вяра във всичко, което ти показват в тоя филм? И защо не допускаш тоя малък шанс от 0.0000000000001% да не си прав..

Тоя филм може и да не е направен безцелно. Освен за парите. Ама помисли кой ще го гледа.. 25602815682 тъпи и затлъстяли келешчета от америка (че и не само от там), които ще почнат да си седят още повече вкъщи и щастливо да гледат снимка на циците на Анджелина, чакайки вселената да им ги донесе? И какво толкова му е манипулативното? Пича искал пари.. ами написал си е книжката и е изкарал, къде е намесата във вселената. На теб вселената ли ти определя дали ще ти хареса нещо и ще си го купиш? И за филма важи абсолютно същия пример. За къщата пък.. да си държа снимка аз за мечтаната къща и да не се усетя, че съм си купил точно нея? Ъ.. И къде е намесата на вселената тук, направил си е своя компания, бачкал е яко и е успял.

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #171 -: Декември 05, 2008, 10:45:33 am »
Има ли хора поискали и получили нещо с изключително лоши последици за тях или за някой друг? Има ли и хора отново получи ли нещо,без абсолютно никакви последици /поне за които не знаят/ и нищо не им се е променило ?

След като говорите толкова компетентно,все трябва да сте към една от двете групи.Давайте по един личен пример,кой,как и защо и готово.Край на дискусията,стотиците постове и едното нищо накрая.

И аз това питам?
Иначе споделям мнението на Жоро, че за да се получат нещата е необходимо желанието да е облечено с безразличие и потопено във Вяра.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #172 -: Декември 05, 2008, 18:31:23 pm »
Съжелявам учителю, ще опитам да се поправя. А твоето мнение кога се превърна в абсолютната истина? С каква ТАЙНА се възвиши толкова, че да гледаш на всички отвисоко?  ;) И още нещо.. ТИ как използва тази велика ТАЙНА и с какво си направи живота по-добър? .....
Здравей "потърпевши" от моите постове  :P Надявам се скоро не да се поправиш а да вникнеш в материала.Ако не от мойте, то поне се вгледай в постовете на Joro, той описва нещата по подробно  :) Никъде не съм налагал моето мнение за истина, само се опитвах да разясня детайли от казаното в филма.И първо не ме познаваш достатъчно за да казваш че гледам от високо.Нямам нищо общо с високомерието  :-X С какво си направих живота по добър ли !? Ами пожелах си да стана търсен и ценен специалист в моята област, и съответно по голяма заплата  8) И знаеш ли какво, получих оферта от друга фирма,бях пред напускане и изп.Директор на нашата фирма ме преследваше 1 седмица да поговорим,накрая ме сгащи и ми направи контра оферта  :D ,но това не е всичко.Докато говореше с мен в кабинета си, в заседателната зала го чакаха 15 чивека ,все различни началници на отдели, а той ги беше игнорирал заради мен  laugh
За заплатата се досещй какво е станало, няма да изпадам в подробности  ;) А....за малко да забравя. Именно той ми препоръча този филм.От него разбрах за съществуването му, за което съм му благодарен  :)
« Последна редакция: Декември 05, 2008, 18:43:14 pm от rump »

Неактивен dlakon

• Четящ
  • *
« Отговор #173 -: Декември 07, 2008, 05:50:58 am »
Явно си му бил ценен човек.. ама това ти си го постигнал, с труд и време, не е станало така, защото ВСЕЛЕНАТА е решила.. както и едва ли точно тя е манипулирала някой за да ти предложи работа.

Какво разбираш под 'да вникна в материала'? Аз във тоя филм не виждам нищо, в което да 'вникна'? Не отричам манипулирането на действителността по никакъв начин. Просто не е логично да поискаш нещо ей така и то да ти бъде предоставено. Искаш -> трудиш се над желанието си -> получаваш. Къде е "външната намеса"? И защо вярваш така безусловно на един филм? Обесни ми каква е логиката, според която нещата са така, както ги показват там.

П.С. Може да прозвучи смешно на повечето тук, но едно време доста съм се занимавал с окултизъм.. като средство за промяна и манипулация на действителността, и от опит мога да гарантирам, че нищо не идва при теб на сребърен поднос.. Както каза Самюъл Джексън в 'Jumper' -> THERE ARE ALWAYS CONSEQUENCES!  ;)
Всъщност, може би точно така става, ако не зачиташ неща като морал, добро, зло..

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #174 -: Декември 07, 2008, 10:22:16 am »
ами с окултизма така става. Гризеш дървото.

Виж за манипулирането на действителността. Не знам. Някои казват, че било невероятно просто. Ама малко хора наистина успяват с това.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #175 -: Декември 07, 2008, 14:43:47 pm »
Явно си му бил ценен човек.. ама това ти си го постигнал, с труд и време, не е станало така, защото ВСЕЛЕНАТА е решила.. както и едва ли точно тя е манипулирала някой за да ти предложи работа.
Да...това е въпрос на гледна точка.Но ти не знаеш цялата история, как въобще се стигна до там.Всичко започна когато най-добрия колега (говоря като умения) напусна фирмата.Тогава взех да се чуствам недооценен, не добре платен и че тъпча на едно място вече 4-ри години.Изпитах нужда от промяна.Случайно бях подметнал на една приятелка че се оглеждам за нещо по-добро.И так един ден, тя ми се обажда че се е возила с колега на баща и...в някакво BMW.И както си говорили, рзбрала че са хора от същия бранш, в който съм и аз.Не знам как се е сетила за моите думи, но му споменала за мене.Тогава той и дал визитка да му се обадя.Никъде не е имало обява за работа.Ако си обърнал внимание на филма"...ще срещнеш хора и събития, чрез които ще осъществиш мечтите си",или нещо подобно  ;)

Какво разбираш под 'да вникна в материала'? Аз във тоя филм не виждам нищо, в което да 'вникна'? ....И защо вярваш така безусловно на един филм? Обесни ми каква е логиката, според която нещата са така, както ги показват там.
Тука не ства въпрос само за казаното в филма.Аз черпя информация и от книгите  8)
Обаче никоя книга не може да се сревни с онова на което ще те научи самият живот.Да рискуваш, означава да живееш. Ричард Бах казва "Онова което в очите на гъсеницата е краят на света, в очите на учителя е пеперуда".Ти избираш дали да минеш през тази метаморфоза, или да прекараш целия си живот в една лъжа  :--- Мн. хора са изменили на себе си и живеят неавтентично,просто за да се впишат в "тълпата".За да постигнеш нещо ново, нещо различно от това ,което имаш в живота си до момента, не мислиш ли че за да плучиш това което никога не си имал, трябва да вършиш неща, които никога не си правил  ??? Използвай въображението си. Нищо не се случва ....преди първо да е било мечта.Най важното е да имаш цел.Дори и аз признавам че напоследък малко съм загърбил целите си  :( знам че отлагането е естественият убиец, на възможностите.Ще трябва да поработя по въпроса."Не можеш да откриеш нови океани,ако нямаш смелостта да изгубиш брега от погледа си".Не аз съм този който може да промени възгледите ти по въпроса.Но това че твоето мнение е различноот моето само може да ме радва  :P Иначе би било скучно да си пишем тука.Дори и да не успееш от първия път,знай че неуспехът е единствената възможност да започнеш от начало, по по-разумен начин.Знам че поставяш под съмнение всичко.Какво правят "богатите","лидерите" или "идолите" !?!?.Те напускат "тълпата" и си проправят свой собствен път.Махатма Ганди не е следвал тълпата.Той е създал своя собствена визия , и е имал куража да не се откаже от нея.Пикасо е правел същото.Ти не живееш живота си за да угаждаш на другите и да се вписваш в "тълпата" от страх да не те изоставят, а да проявиш своята автентичност  :) или наречи го "индивидуалност".Повечето хора си мислят,че животът им е мн. ограничен, че трябва да живеят по един и същи начин и да правят едно и също нещо ,че не могат да направят еди какво си,че еди кой си е причината за това.....и т.н. >:( Така говорят жертвите. Изборът винаги е твой.
« Последна редакция: Декември 07, 2008, 18:17:15 pm от rump »

Неактивен ELSINOR

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #176 -: Декември 10, 2008, 16:35:36 pm »
Искам да питам Жоро има ли други книги от Андрей Реутов? Съгласна съм с Жоро, че всичко е сбор от тези филми и книгата "Хакери на сънища" и наистина трябва да си чисти мисли, за да не се получи нещо непредвидено. Искам да питам трябва ли да имаш и достатъчно енергия за осъществяване на желанията и това ли е причината само някои хора да могат да осъществяват контакт с Мирозданието(Вселената,Дъхът)? Според мен и това е фактор. Много е трудно сам да вървиш по пътя и да няма кой да ти обясни какво се случва с теб или нещата, които ти се случват какво означават. Много съм благодарна на този закон на Вселената , защото когато ми потрябва информация тя винаги достига до мен. Ама все пак е тудно.
« Последна редакция: Декември 12, 2008, 01:15:53 am от Mirotvorec »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #177 -: Декември 10, 2008, 17:46:07 pm »
Ами според мен с повечко енергия, евентуално може да се учиш по-ефективно. Нещо като ресурс, така да се каже. (бензина, с който движиш колата)
Разбира се, не е достатъчно като предпоставка. Трябва и да я употребяваш по определен начин.

А след като вече си постигнал развитието, дали ще умееш да вършиш нещата с минимално количество енергия ... не знам, по принцип обикновено е така.

(далеч съм от мисълта, че ще се върнеш към старите си навици и разхищения на енергия и пак ще успяваш)

Според мен, без ниво на енергията не може.
Първо, откъде на къде тоя свят ще те слуша?!
С повечко енергия, вече ставаш някаква единица, чиято воля се взима под внимание.
Другото обяснение (свързано и с първото), че с по-различно качество на енергията (по фина, по честа вибрация, и тн) ще имаш досег до повече лостове на Вселената. Все едно разполагаш с повече ключове. Все едно си развил по-добре радиото си, с което си разговаряш със всяка една частица (атом и тн) във Вселената.
Но, докато обикновеното радио се настройва на точно определена честота, твоето ще трябва да работи едновременно с хиляди честоти.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #178 -: Декември 16, 2008, 22:38:51 pm »
Хайде де, какво стана!?!? Да не се изчерпа темата  :) :-\Joro да не ме забрави  :o

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #179 -: Декември 16, 2008, 23:55:03 pm »
Освен хората да почнат да се хвалят , кой какво получил, не виждам какво друго може да се изпише. Говори се за последствията и ефекта от този "закон", за това как да стане номера/лепваш снимка на стената и искаш, искаш  :D /, намесиха се енергии и други неща доста извън темата, но същевременно свързани с нея  ??? , отново едната страна си говореше едно, а другата си знаеше нейното и все неща от този род, обявиха ме за терорист...какво повече можеш да искаш от поредната тема на деня за Хнет? :D
« Последна редакция: Декември 17, 2008, 00:05:35 am от Mirotvorec »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7111 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
5586 Прегледи
Последна публикация Септември 15, 2007, 21:15:54 pm