Автор Тема: Не пийте вода "Горна Баня"  (Прочетена 109825 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Роксана

• Гост
Re: Не пийте вода "Горна Баня"
« Отговор #60 -: Февруари 28, 2007, 10:02:36 am »
Ето едно малко материалче за "живата" и "мъртвата" вода : как да я използваме и как да си я направим сами.

http://belsu.boom.ru/apteka/voda.htm

SCLover

• Гост
« Отговор #61 -: Февруари 28, 2007, 17:56:29 pm »
  Ако  водата  бъде  флуорирана, придобива  ли  някакъв  цвят  или  видими  свойства?

Нищо с което не можеш да я различиш не придобива. Сигурно си пил минерална вода, която да е флуорирана.
Една такава е минерална вода девин например. Мисля, че и Хисаря е флуорирана, не знам. Просто чети етикета на тази девинската пише "судържа флуорид, над 1.5 мг за литър "(нещо такова).

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #62 -: Февруари 28, 2007, 18:00:03 pm »
Цитат
тази девинската пише "судържа флуорид, над 1.5 мг за литър "
И на хисарската пише същото, то май на всички води е така...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #63 -: Февруари 28, 2007, 18:13:21 pm »
Не е на всички. В момента съм купила  "Водица" - ниско минерализирана, подходяща за всекидневна употреба. Добита от 1200 м. дълбочина - не е флуорирана. Добива се в  североизточна България  - бутилира се в с. Водица общ. Попово. Поне така пише :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #64 -: Април 06, 2007, 17:00:23 pm »
Минералната вода ДЕВИН (със син етикет), слабоминерализирана, флуорсъдържаща вода с приятен вкус и балансиран минерален състав. Подходяща е за профилактика срещу остеопороза и кариес. Препоръчва се за хора са активно ежедневие.

Изворна вода Девин с розов етикет е чиста планинска вода от Родопите. Комбинацията от много слаба минерализация (само 82 мг/л) и ниско съдържание на натрий (Na 5,4 мг/л), я прави подходяща за всекидневна употреба, както от възрастни, така и от новородени.

(http://devin-bg.com)

farsky

• Гост
« Отговор #65 -: Април 11, 2007, 23:24:34 pm »
Информацията на Хермес за полезността на жива и мъртва вода е безпорна, но уреда за приготвянето е доста стар, дори опасен. Електродите са от легирана стомана включваща хром и никел, които са тежки метали отлагащи се трайно или завинаги в организма с ракообразуващо действие. Режима на тока далеч не е без значение. На връзката http://belsu.boom.ru/apteka/voda.htm  уредът работи на 220в, докато съвременните уреди
работят от 9 до 24в импулсен ток при това със сребърни електроди с чистота 9999. Има огромно значение какво количество метал се отлага при процеса. Има норми указващи допустимите нива на включения на тежки метали
в питейната вода. Ентусистите да внимават.

Неактивен BlackBLOOD

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #66 -: Април 30, 2007, 14:33:56 pm »
Едни от малкото води с ниско флуоро съдържание са Девин Розов , Горна Баня , Банкя.

Вие така хубаво я оплюхте любимата ми вода Горна баня че сега се чудя дали да я пия.
Несъмнено ако е добивана от такова кофти място както го описахте тя няма да е полезна.

За мене водата трябва да има няколко основни качества.
1.Да е чиста без утайки и примеси. Без допълнителни добавки , в това число и на флуор който според много източници е изключително вреден.Това може да се постигне чрез филтриране за утайките и може би дестилация за флуора. Така или иначе дестилираната вода не става за постоянно пиене така ,че трябва да се търси вода която не е флорирана.

2. Да е правилно заредена с енергия. Водата от ВиК е кофти защото пътува много дълъг път докато стигне до нас . Минералната веднъж бутилирана по малко се влияе ми се струва. До колкото съм чувал натуралното природно състояние на зареденост на водата се постига чрез промяна на агрегатните състояния. Което пак води към дестилация, но може и със замразяване.По добрия и чист начин е както каза някой назад чрез молитва или добри думи. Най малкото осъзнатата благодарност към водата за това че утолява жаждата ни е не малка сила за нейното енергиино зареждане.Би било добре да се използва и слънчевата светлина за целта. Магнитите и вибрациите на определени честоти също вършат някаква работа.

3.Третото е среброто. То има пречистващи свойства тъй като убива микробите. Не случайно светената вода е онази в която е киснат сребърен кръст.

Много си мисля по въпроса как да се обединят тези три фактора в обсща методика която да ми стане ежедневие...

ipnovst

• Гост
« Отговор #67 -: Април 30, 2007, 16:28:00 pm »
 Абе моят съвет е пийте чай,и домашно винце  :).Някпй може ли да даде по-обстойна информация за "живата вода"?В мрежата не може да няма такава информация(на български език!).
 А и ако някой може да даде изпитан и научно обуснован начин за пречистване на вода,ще сам изключително благодарен.

P.S. Наскоро един приятел спомена за някакъв научно популярен филм за водата,в който се разкриват способностите на водата да отрейгирва на отношението на човека към нея(за това вече се говори в тази дискусия).Та интересуваме дали някой знае заглавието на този филм?В мрежата проверих с-secrets of the water,но не открих нищо!Вцяка помощ за намирането на този филм ще бъде оценена :).

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #68 -: Април 30, 2007, 16:44:12 pm »

Цитат
P.S. Наскоро един приятел спомена за някакъв научно популярен филм за водата,в който се разкриват способностите на водата да отрейгирва на отношението на човека към нея(за това вече се говори в тази дискусия).Та интересуваме дали някой знае заглавието на този филм?В мрежата проверих с-secrets of the water,но не открих нищо!Вцяка помощ за намирането на този филм ще бъде оценена

Посланията на водата
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=132.0

Великата тайна на водата
http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2189.msg38587
 ;) :P

ipnovst

• Гост
« Отговор #69 -: Април 30, 2007, 16:49:29 pm »
Благодарен :)

Неактивен Geo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 96
    • Fenomenibg.com
« Отговор #70 -: Май 03, 2007, 16:34:26 pm »
Цитат
И мен много ме занимава въпросът с водата, особенно от както поживях в USA - там, където бях хората не пият минерална вода. Водата, която се продава е с някакъв-никакъв вкус, като дестилирана - много неприятна, а тази чешмяната е просто жълта. Там, на едно място поживях и водата миришеше толкова силно на белина, че като се къпех после кожата ми и кърпата, с която съм се бърсала миришеха силно на белина цял ден и всичко ме сърбеше ужасно, а косата ми ставаше като изпръхнала...
Надявам се да не стане така и тук.

Описваш пре-пре-прехлорирана вода, с пъти над нормалните дози.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #71 -: Май 03, 2007, 18:45:48 pm »
Трапезната "Кристал" също не е флуорирана.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен BlackBLOOD

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #72 -: Май 07, 2007, 15:05:46 pm »
Предела Също не е а има вкус точно на високопланинска снежна вода... :)

topteglo

• Гост
« Отговор #73 -: Май 14, 2007, 12:33:00 pm »
Благодарско на Алиен за линковете-това трябва да правим всички да даваме линкове към информация по темата.
Филма Великата тайна на водата го има в колибката. Наскоро дадох още един филм за водата който качиха-WATER пак е в раздел Загатки  и е нещо като продължение на Великата тайна на водата.
Всички които са гледали филма вече знаят как да си направят вода положително енергизирана в домашни условия.
Това мисля ,че е най-безотказния  всекиму достъпен начин.
След като е преварена,водата е с балансирана енергия. Сега вие мозете да я заредите положително с някои източник на утвърздаващо положително влияние.
Препоръчвам това да бъде бележка върху каната на която да пише ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ или ОБИЧАМ ТЕ и БЛАГОДАРЯ.
Друг източник е смфоничната музика-но не всяко произведение.
Доказано положително въздействие имат
БЕТОВЕН- симфония 5,симфония 6-пасториална
МОЦАРТ- симфония 40
БАХ- аранжимент за пиано и цигулка в сол мажор
ВИВАЛДИ- четирите сезона

За тези произведения е доказано в лаборатория ,че имат положително влияние.
Може да ги слушате когато пожелаете или дори да оставите музиката да свири когато ви няма- това
ще зареди стаята и предметите в нея с тази енергия.
« Последна редакция: Май 14, 2007, 12:35:05 pm от topteglo »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #74 -: Юни 01, 2007, 18:19:11 pm »
Добре, бе аз тази тема я бях забравил и откакто казахте, че Девин става за пиене от доста време само нея пия. Сега излиза, че и тя не струва. Чудя се, защото някой казва, че това е естесвен флуорид, после друг казва, че е допълнително флуорирана и човек започва да се бърка. Въобще караме го само на слухове. Пуснете един кратък списък - марката на водата срещу нея става ли за пиене или не, ако не става, защо не става. Не е нужно да е дълго, съвсем накратко.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
18 Отговора
19200 Прегледи
Последна публикация Юни 16, 2010, 21:08:50 pm
от insomnia1304
42 Отговора
32186 Прегледи
Последна публикация Април 11, 2008, 12:28:57 pm
от daskala
8 Отговора
12659 Прегледи