Автор Тема: Може ли съзнанието да въздейства на реалността?  (Прочетена 72555 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
Щом думите "имат вибрация" как ще обясните променянето на значението на една дума през различните епохи и исторически моменти?
Абе не знам дали някога ще успееш да разбереш за какво точно иде реч,ама ти си живо доказателство за"вибрацията на думите".
 :hi:Поздравления..за броени дни успя да настроиш повече от половината форум срещу себе си.

Не позна!!!Той надмина себе се по криативност  ;).Говори много,НО нищо не казва и не доказва :nea:.Или не си е пил хапчетата,или толкова си може ;).Не бива да му се сърдим :).Той не е виновен ;).
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен spika

• Четящ
  • *
  • Публикации: 3
Съзнанието, доколкото това е някаква функция на мозъка, постоянно и силно въздейства на реалността. Обаче това става посредством човека, чрез неговите действия.

Всичко останало е сфера на хипотезите. Т.е. другите теории просто не са подкрепени от достатъчен брой безспорни факти.  ???

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
Spika, моля те, не забивай последния пирон в ковчега на тази тема с това си изказване:

Съзнанието, доколкото това е някаква функция на мозъка  :o, постоянно и силно въздейства на реалността. Обаче това става посредством човека, чрез неговите действия.

... особено след върховното т-ролиране  :mocking: на negativ в нея.

Съзнанието, Разума (да не се бърка с мозъчните процеси), Източника или Бог (за по-консервативните) е съществувало преди създаването на тази хологравска (за някого илюзорно физическа) вселена, както и ще продължи да съществува след като тя се върне в началното си състояние.
Защо "илюзорно физическа" - защото няма нищо физическо в едно холографско изображение. Особено когато Атомът от който е изграден този материален свят е вълна (вибрация). Този "материален" свят може да бъде усетен, видян, чут и разбран само чрез физическите ни сетива. Това далеч не го прави реален. Това е една илюзия в която Съзнанието пребивава временно.
Изживявайки тази холограма и приемайки я в конкретния момент за "реалност" отговаря автоматично на въпроса "Може ли съзнанието да въздейства на реалността?" с категорично ДА.
Факта, че тази холограма се Случва и Е, е достатъчен да се отговори отново с категорично ДА на същия въпрос, защото в противен случай всичко онова което се няблюдава просто няма да Го бъде.
Всяка наносекунда от пребиваването на Съзнанието в тази холограма Е въздействие върху реалността.

Всички ние, притежавайки Съзнание въздействаме на реалността постоянно, въпросът обаче е ДО КОЛКО.
И именно в това се корени проблема - можем ли да и въздействаме Повече.
Естествено, че отговорът е категорично ДА. Просто трябва да знаем КАК.

А Знанието "КАК" се придобива от онези, необременени от научни или религиозни вЕрвания...

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Съзнанието, доколкото това е някаква функция на мозъка
??? ??? ???

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Съзнанието, доколкото това е някаква функция на мозъка
??? ??? ???

Мозъка е функция на съзнанието :)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Може ли съзнанието да въздейства на реалн&
« Отговор #95 -: Юли 20, 2010, 17:04:42 pm »

Да..или по-точно мозъкът е инструмент чрез който си служи съзнанието,точно както сега аз си служа с компа :)
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 17:55:37 pm от Mirotvorec »

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
ммда

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #97 -: Юли 20, 2010, 19:00:18 pm »
Значи Съзнанието Може да Въздейства на реалността.? Чрез мозъка? И как точно става това. Ако приемем, че компютърът, на който пиша е мозъкът ми, а аз съм съзнанието, как конкретно въздействам на тази тук реалност във виртуалността?
Мога ли да стана един Администратор (примерно, че модераторството е много неблагодарно)? :)
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 19:01:56 pm от cassio »

Неактивен negative

• Четящ
  • *
  • Публикации: 78
« Отговор #98 -: Юли 20, 2010, 19:01:21 pm »

Ти си прекалено консервативен и тесногръд и нищо не разбираш и само се заяждаш с ПРОСВЕТЛЕНИТЕ!!!  ::)
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 17:55:59 pm от Mirotvorec »

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
emilkos, ти смяташ, че има, не, направо животът е матрицата.Ок, но как ще го докажеш, иначе си е само теория и една от гледните точки.
Другата е, че животът си е материален, всяка енергия си има носители, материалните тела са съставени от по-малки съставни части, до ниво молекули и т.н.И даже атомът да е вълна, то тази вълна също си има материалните носители-елементарните частици.Не може нещо да съществува без определени материални носители. В този смисъл мозъкът е материалния носител на съзнанието, което съществува чрез него.Съзнанието е сбор от огромно число биохимични процеси, протичащи в нашия мозък.А въпроса, кой го е създал е вече нещо съвсем друго.
Както и дали може да съществува съзнание без някакъв материален носител? Според мен-не.
Другото е, че съзнанието може да въздейства на действителността - пряко и непряко.
Да може да се въздейства и чрез компютър, но той не е мозъкът на въздействие, а междинен инструмент, чрез който се пренасят команди и информация за определени процеси към някакъв апарат или система, която вече въздейства на действителността.
Пример : съзнанието ти чрез компютъра може да нареди доставка на определени стоки в магазин, и те да влязат в продажба ; да вдигне или намали цените на стоки, които в момента купуват хора ; да забрани износа на нещо, да изключи за определено време тока /при претоварване/ ; да спре движението на влак и т.н.
Ако това не са въздействия върху действителността...здраве му кажи.. ;)
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 20:32:49 pm от marhs »

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
Re:Може ли съзнанието да въздейства на реалността?
« Отговор #101 -: Септември 16, 2010, 23:51:06 pm »
:) Всеки от нас посредством мислите, които допуска в съзнанието си е творец на реалността си! И по този начин  ;Dзащото мислите на по-големият % от населението на планета Земя е негативно ...та ето и реалността ни е  :dance:прекрасна. :hi:
"Реалността си"
"Реалността ни"

Последно за 'си' или за 'ни' говориш? Защото разликата е от земята до небето.
   :) Написала съм, че всеки със своите мисли създава реалност СИ, а мислите на по-големият % на съществата на планетата създават реалността НИ. Смятам, че мислите проектират реалността. Дали е така обаче?  :hi: 
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Pavli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
    • Минали животи и хипнотична регресия
« Отговор #102 -: Октомври 10, 2010, 00:22:23 am »
Ние създаваме собствената си реалност посредством ума и мислите си. каквото мислиш това получаваш.
това е и обяснение защо, когато се тревожим за дадена ситуация ние привличаме именно това от което се страхуваме.
Но защо правилото да е валидно само в едната посока, ако можем да създаваме проблеми защо да не можем да създаваме и решения за проблемите си :)

Сега мога да говоря от личен опит. Занимавах се със Силва метод около 2 години. Откак започнах работа не ми остава време, но в същото време чувствах че не мога да се оставя старата въртележка да ме погълне отново, трябваше да се направи нещо, нещо което да постави под контрол хаоса около мен.

И тогава започнах да си казвам наум окуражителни фрази, неща които бях научила от Силва метода, програмирах деня си , програмирах лека смяна на работа, неща като да стигнеш навреме на работа, да бъдеш защитен от неприятности, и т.н. На вас може да ви се струват малки, но в моята работа е нещо важно и има опастности които са доста реални.
Това което първоначално започна като игра за мен да си давам кураж в този нов свят с който се сблъсквах(непознат град, чужда държава, чужд език и работа която определено има своите опастности), започна да дава резултати веднага макар и аз да не го отдадох на моите услия първоначално.
С времето доказателствата бяха все по сериозни,
но и когато вярата ми отслабваше в добрия изход на нещата, съответно се случи точно това което не исках :) Аз сама си го бях предизвикала с мислите си.

От тогава се научих и се концентрирам, повтарям си всичко което искам, било за деня, било за бъдещето. Създавам го в ума си, и вярвам силно, всичко се задейства от вярата в себе си и в това което създаваш.
В крайна сметка мислите ни са енергия и е в наш контрол какво ще решим да правим с тях.

Както и да ви звучи ... много е лесно
Но е по трудно човек да си изгради добър BELIEF SYSTEM, нещата в които вярва, мирогледа му за живота.

Така че моя отговор по темата е Мислите въздействат на Реалността, а Съзнанието сме ние, ние трябва да контролираме мислите си така че да ни носят само добри неща, да ни защитават, да ни пазят от болести, да ни поднасят благоприятни ситуации в жиовта.

За тези които знаят какво е Силва метод... според мен като напредне човек вече дори медитации не му трябват, Силва метода се прилага и в будно състояние, изисква се само концентрация и мозъка пак се настройва на Алфа вълни.

Това което аз ползвам според мен си е чист Силва метод и нищо сложно.
Дано да съм била полезна на някои хора
Успех на всички

"It is the thoughts that are killing the planet and the people"
Dolores Cannon's "Convoluted Universe'

Неактивен Melody

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #103 -: Октомври 28, 2010, 13:41:34 pm »
  От хаотичното движение на атомите(от наша гледна точка)се определят проявленията и състоянията на това,което изграждат.Ако аз съм атом за вселената,то само аз не бих оказала определящо влияние за цялостното и състояние,но ако дори един атом действа различно,то и вселената няма да е напълно същата.Следва,че всеки един от нас участва(съзнателно или не)в изграждането на реалността.Ние сме реалността.
Опитай!

Неактивен Manve

• Четящ
  • *
  • Публикации: 126
« Отговор #104 -: Октомври 28, 2010, 16:10:14 pm »
Реалността може да бъде управлявана,насочвана и променяна в много голяма степен.

ТРАННСЪРФИНГЪТ е наборът от "инструменти",които помагат това нещо да се осъществи.

Авторът,Вадим Зеланд,в своите книги обяснява многократно и подробно всеки необходим аспект на тази система от познания.

За мнозина транссърфъри болшинството от важни въпроси са намерили своят отговор.
"Бъди възторжен идеалист - смел до безумство,влюбен в България до фанатизъм,честен до самопожертвува

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27