Ние създаваме собствената си реалност посредством ума и мислите си. каквото мислиш това получаваш.
това е и обяснение защо, когато се тревожим за дадена ситуация ние привличаме именно това от което се страхуваме.
Но защо правилото да е валидно само в едната посока, ако можем да създаваме проблеми защо да не можем да създаваме и решения за проблемите си

Сега мога да говоря от личен опит. Занимавах се със Силва метод около 2 години. Откак започнах работа не ми остава време, но в същото време чувствах че не мога да се оставя старата въртележка да ме погълне отново, трябваше да се направи нещо, нещо което да постави под контрол хаоса около мен.
И тогава започнах да си казвам наум окуражителни фрази, неща които бях научила от Силва метода, програмирах деня си , програмирах лека смяна на работа, неща като да стигнеш навреме на работа, да бъдеш защитен от неприятности, и т.н. На вас може да ви се струват малки, но в моята работа е нещо важно и има опастности които са доста реални.
Това което първоначално започна като игра за мен да си давам кураж в този нов свят с който се сблъсквах(непознат град, чужда държава, чужд език и работа която определено има своите опастности), започна да дава резултати веднага макар и аз да не го отдадох на моите услия първоначално.
С времето доказателствата бяха все по сериозни,
но и когато вярата ми отслабваше в добрия изход на нещата, съответно се случи точно това което не исках

Аз сама си го бях предизвикала с мислите си.
От тогава се научих и се концентрирам, повтарям си всичко което искам, било за деня, било за бъдещето. Създавам го в ума си, и вярвам силно, всичко се задейства от вярата в себе си и в това което създаваш.
В крайна сметка мислите ни са енергия и е в наш контрол какво ще решим да правим с тях.
Както и да ви звучи ... много е лесно
Но е по трудно човек да си изгради добър BELIEF SYSTEM, нещата в които вярва, мирогледа му за живота.
Така че моя отговор по темата е Мислите въздействат на Реалността, а Съзнанието сме ние, ние трябва да контролираме мислите си така че да ни носят само добри неща, да ни защитават, да ни пазят от болести, да ни поднасят благоприятни ситуации в жиовта.
За тези които знаят какво е Силва метод... според мен като напредне човек вече дори медитации не му трябват, Силва метода се прилага и в будно състояние, изисква се само концентрация и мозъка пак се настройва на Алфа вълни.
Това което аз ползвам според мен си е чист Силва метод и нищо сложно.
Дано да съм била полезна на някои хора
Успех на всички
"It is the thoughts that are killing the planet and the people"
Dolores Cannon's "Convoluted Universe'