Идеята ми беше да разменим информация и да говорим за съзнанието,мисля че точно там е ключът за всичко което търсим ,един вид колкото повече работиш със съзнанието си и върху съзнанието си толкова ще се отваря и вратата към едно познание
Мисля, че трябва да се направят доста уточнения.
1. Какво търсим? И защо в Съзнанието конкретно да е `ключът`. Всяко едно съзнание, ако е своеобразен ключ, а ключалката е една ... би се получило много неприятно за `ключалката`.
Съзнанието най-лесно се обяснява с близкото определение от психологията: СъзнаВАн(о). Това не е просто контрол на мислите, чувствата и поведението, а е осмисляне, като опомняне... Събуждането след сън си е осъзнаване. В самия живот, обаче има различни нива, според възрастта и опита на човек. И когато станеш пълнолетен или самостоятелен- заживееш отделно и се грижиш вече сам за себе си, неминуемо осъзнаването претърпява една по `шокова` амплитуда.
Както споменах по-горе, освен общото усещане за придобиване на по-важни отговорности и придобиване на зрялост, това се случва различно в различните области като чувства, мислене и поведение. Но като цяло, ако се разбира нещо като познание... да, то помага в известна степен, но е необходимото, но недостатъчно условие за `сигурен` и безпроблемен живот.
От една страна много неща предстоят да се случат, които и да осъзнаеш няма да можеш да разбереш... от друга, много ще ти се иска да се случат или ще се надяваш както сама си заявила, ноооо гаранция, че няма да се случат по начина, по който си ги представяш. За някои ще мине време, дори ще забравиш, че си ги искала и мислела. Ще се напълнят и изпразнят много Луни (както биха казали индианците) докато отделните парчета от `пъзела-живот`, започнат да се подреждат, така че да си пасват и да правят картинка.
2. Мисля, че няма нужда да работиш върху Съзнанието си. Довери му се! Нека то те води.