Мисля, че Откровението и подобни пророчества помагат да се разбере света в който живеем. Самите пророчества може да значат всичко и всеки луд с власт да ги изпълни.
Например, глава 13 много прилича на събитията след 11.09.2001 (тоест сега). В глава 10 има описание на нещо което прилича на ядрен взрив. Огън от небето (лъжезнамения) може да е всичко - от совалката Колумбия, самолети с терористи-самоубици до крилати ракети. Някои от описанията приличат на военна техника, може би световните войни? 12 звезди и раждане, символика на ЕС, може би и създаване на израелската държава? Глава 11 - може би 11 септември в разбъркан ред на описанието. Може още да се тълкува и може да се събере цялата поредица от събития.
Идеята ми е, че човек като чете, може да навърже нещата както си иска.

Самият текст ми се вижда доста рабъркан и хаотично написан, сякаш древния пророк наистина е имал видения и е нахвърлил описанията според своите рабирания. За небесната йерархия и нещата които се случват горе, не може нищо да се каже, но за това което става на Земята, всеки може да го тълкува според своите си асоциации.