Така този който ви праща това писание е сигурен че ще го разберат само тези които Го обичат толкова много, че преодоляват мързела си и могат да се изправят безстрашно пред противниците на Този Който умря заради нас.
Бог има противници? Малко на манихейска ерес ми мирише тва...

На тази планета нищо добро не остава ненаказано за съжаление
Този който умря заради нас (вина ли трябва да почувстваме от това) предполагам е Христос, а той е СИН Божйй. НЕ е Бог.

Защо пък точно вина? Това че е умрял за всички това не означава, че всички ще се възползват.
Аз например, понеже съм голям грешник и няма с какво добро да се похваля пред Бога се надявам единствено на жертвата на Христос, Който е нашия Творец.
Колосяни. 1:12 като благодарите на Отца, Който ни удостои да участвуваме в наследството на светиите в светлината;
Кол. 1:13 Който ни избави от властта на тъмнината и ни пресели в царството на Своя възлюбен Син.
Кол. 1:14 В Него имаме изкуплението си, прощението на греховете;
Кол. 1:15 в Него , Който е образ на невидимия Бог, първороден преди всяко създание;
Кол. 1:16 понеже чрез Него бе създадено всичко, което е на небесата и на земята, видимото и невидимото, било престоли или господства, било началства или власти, всичко чрез Него бе създадено;
Кол. 1:17 и Той е преди всичко, и всичко чрез Него се сплотява.