Автор Тема: Опростачването на България  (Прочетена 53507 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 837
Re:Опростачването на България
« Отговор #120 -: Декември 09, 2010, 10:29:25 am »
Голямото шеговито опростачване

Голямото опростачване, голямото изпразване на душите от години е в ход. Дори тези, на които то е поверено, може да не са наясно - ако разбираха какво правят, може би нямаше да го правят, пише Веселина Седларска във в. "Новинар"

Бобо и Фифо са два сладура на около десет години, които интервюират участниците в едно интелигентно и благотворително телевизионно предаване.

Бобо и Фифо интервюират министъра на културата Вежди Рашидов. Дечицата питат министъра пипал ли е силикон. Министърът е пипал, казва самият той с пошличка усмивчица. Казва също така, че сътворил една жена с три гърди.

Дечицата са впечатлени - две не са ли достатъчни? Неее, на мъжете никога не са им достатъчни. И така нататък пред погледите на цял един народ, СЕМ, Агенция за закрила на детето и др., седящи пред телевизорите в кротка кома.

Създадени са тоест всички условия Бобо и Фифо да прераснат в Иван и Андрей, после да се превърнат в Слави и Годжи и накрая да станат премиер и президент.

Дисидентство в момента в България е отказът да се превърнеш в простак. За да запазят разума си, най-новите български дисиденти поемат България дистанцирано, като художествено произведение.

България е криминале, в което висшият администратор се казва Калина Илиева.

България е чиклит, в който звездата на киното се казва Мишел Бонев.

България е трилър, в който бившият вътрешен министър е може би дилър.

България е хорър, в който октоподът може да се чуе, види, усети, но не и назове.

България е фентъзи, няма такава държава.

Питате се каква е връзката на опростачването/ изпростяването с безпомощността/ примирението? Питате се какво общо има между кресливите, некадърни телевизионни шоута и жалката ни така наречена политика? Питате се пресичат ли се някъде чалгата с икономиката, кючекът с енергийните проекти, убийството на театъра и операта с дипломата на Калина и т.н.

На този въпрос може да бъде отговорено по много убедителни начини. Но попаднах на един, който непременно искам да споделя с вас. Това е обяснението на Елсуърт Тухи, един от главните герои в култовата за ХХ книга на Айн Ранд "Изворът" (Издателска къща "МаК", издателство "Изток-Запад").

Ето как според него може да се управлява по най-лесния начин един народ:

"Убий представата на човека за ценностите. Убий способността му да разпознава възвишеното или да го постига. Никой няма власт над велики хора. Ние не искаме никакви велики хора. Но няма да отричаме самото величие, а ще го унищожим отвътре. Великото е рядко, трудно, изключително.

Създай критерии, постижими за всички, до последния човек, за най-негодния, и ще пресечеш стремежите на всички, и на великите, и на нищожните. Ще пресечеш всякакъв стремеж към по-добро, към превъзходство, към съвършенство.

Присмей се на Роурк (в книгата: талантливият архитект) и обяви Питър Кийтинг (посредствен творец) за голям архитект. И вече си унищожил архитектурата...

Не си поставяй за цел да унищожиш всички храмове - ще уплашиш хората. Издигни в култ посредствеността и храмовете сами ще се изравнят със земята.Има и друг начин. Убивай със смях. Научи се да го използваш като унищожително средство. Превърни го в подигравка. Съвсем лесно е. Кажи им да се присмиват на всичко...

Ако унищожиш всичко свято в душата на човека, и самата му душа ще престане да е свята за него. Убий преклонението, за да убиеш героя в човека. Няма преклонение с кикот. Човекът ще се подчини и покорството му ще е безгранично. Ще се съгласява с всичко и няма да приема нищо твърде сериозно....Безсмислицата винаги има някаква цел. Не си губи времето да изследваш безумието - само се запитай каква е целта му... Природата не търпи вакуум. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш", казва учителят Тухи.

Спомнете си тези думи следващия път, когато се питате защо толкова шум около някого, който е очевиден некадърник, или убиват с тишина някого, който е очевидно талантлив. И не се чудете как стигнахме дотук.

Голямото опростачване, голямото изпразване на душите от години е в ход. Дори тези, на които то е поверено, може да не са наясно - ако разбираха какво правят, може би нямаше да го правят.

Но ние трябва да сме наясно - ако разбираме какво правят с нас, може би все пак няма да успеят да го направят.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3454831

Неактивен K0NSTANTIN_BG

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 12
Re:Опростачването на България
« Отговор #121 -: Декември 09, 2010, 16:46:09 pm »
Затова трябва да почне мот себе си, преди да се мисли в тази посока.
Според мен първото, което трябва да направим е да изхвърлим  телевизорите си.


Прощаваи neven ама тук не мисля ,че си прав -веднага давам пример преди време когато бат Боико "взе власта" мисля че беше няколко месеца след изборите направи одкриване на нов граничен пункт с Гърция направи изявление нещо от рода на ето на направих ново кпп това изявление много ме зарадва ,че кои няма да е щаслив?Его на за два часа и бяло море супер.Втората ми мисъл беше то убаво ама тоз що лъже ,когато туи нещо е проектирано и построено още преди да доиде на власт, е в еитоз момент (е и други такива) добих няква представа къв човек сме избрели да управлява нашта изтормозена държава.
Без таз телевизия ,верно няма вечер в която като гледам новини : разсеиващи и подвеждащи, лъжливи и кви ли не да се изнервям и псувам ,од къде човек да получи някаква представа за нещата случващи се по света.
-да спрем и весниците и те са същите
-да спрем и интернета че и там има кви ли не работи
-да спрем книгите че и в тях има дезинформация
е ко да правим тогава народа? Даи да хваштаме гората и да живем по клоните?
Прощаваи че съм малко рязък ама такива и подобни иде определено не ми допадът.Иначе хубаво изобръжение (+) за него
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 18:02:03 pm от K0NSTANTIN_BG »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
5572 Прегледи
Последна публикация Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
от elunez
1 Отговора
3924 Прегледи
Последна публикация Септември 17, 2010, 00:07:22 am
от insomnia1304
3 Отговора
4127 Прегледи
Последна публикация Декември 24, 2010, 14:53:07 pm
от cassio
5 Отговора
5460 Прегледи
Последна публикация Април 14, 2013, 01:40:01 am
от forcomnet
91 Отговора
47589 Прегледи
Последна публикация Февруари 19, 2012, 00:37:45 am
от Bibl

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27