Не си виждал заек стръвник, затова.
По-важното е, че той не те е видял.

... ако реша да ям месо, и не мога да си го убия, не би следвало да го ям.
Струва ми се правилно.
Аз,
ако се налага да се заколи някое животно, навярно бих могла, да му тегля ножа... но се надявам никога да не ми се наложи да доказвам това твърдение.
От 2 години насам не ям месо (много, ама много рядко консумирам риба). От чист егоизъм смятам да продължавам с този режим на хранене, а това, че мога да гледам животните и да им се радвам, без да ми е гузно, че е малко лицемерно, хем да им се радвам, хем да ги унищожавам на вечеря, е по-скоро страничен бонус. Основното за мен е, че се чувствам добре, здрава съм - нито се чувствах добре докато ядях месо, нито бях здрава.
Вярно е също, че освен месото промених коренно начина си на мислене, начина си на живот.
Аз си бях направила един експеримент след една година неядене на месо да нагъна малко количество от някакво подобие на мръвка омесено с други неща. Изумително ми се видя, че 1)събудих се все едно с тежък махмурлук/натравяне 2)гадния сутрешен дъх(няма да навлизам в подробности) 3)въпреки желанието ми да се успокоя и да гледам положително на нещата, доста начесто ми идеше да извия нечии врат (държа да отбележа, че съм спокоен човек... ъъ жена, не човек)
Усещането, което си самопричиних ме наведе на мисълта" месото от какъвто и да е бозайник, нарушава баланса на човек,а човек като непрестанно залита вътре в себе си, няма никаква идея какво се случва навън от него, функционирането му е някак орязано"

общо взето се почувствах безпомощно и осъзнах колко много съм започнала да разчитам в ежедневието си на вътрешния си глас...а месото така ме зацапа, че спрях да го чувам за бая време. Направо се изживявах като болен, човек, който спешно трябва да се оправи. ;D Сега ми е смешно като се сетя, но тогава, хич не ми беше.
Разбира се, гореизписаното е на базата на моите усещания. Може и да има хора, които да се чувстват добре с консумацията на месо, аз явно не съм от тях.
За любителите на коне и колбаси малко инфо: Част от спортните коне в България като се контузят влизат в колбасите, въпреки, че не ги пише в съдържанието. Влизала съм в стара конюшня, където беше пълно с куци и сакати коне, които бяха тотално зарязани и чакаха да им дойде края в мелачката.
Сигурно, някои от вас ще си кажат "еха щом и месо, че даже и конско слагат в колбасите, значи има надежда за този свят", но поне в моето усещане за света, конте, делфините и някои други животни са на едно прекалено близо до човека ниво. Опасно близко.