Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308216 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

coroviev

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #210 -: Март 12, 2006, 12:07:07 pm »
  Ами аз така съм го написал , че сам неможах да си го разбера.Сега ще се опитам по-ясно. Значи ,живот в съвременна цивилизация и такава хранителна философия са несъвместими.Малко хора наистина могат да " боравят" с вегетарианството "по предназначение". Изпадането в крайности без покритие на качествата предизвиква смях. Това за "Анастасия" си остава. Забравих за пържолата , нищо и няма  много хубаво нещо си е тя.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #211 -: Март 12, 2006, 12:14:45 pm »
Ама не можем да се откажем от духовната си еволюция, само защото видиш ли нямало условия - ако трябва ще плача и ще пълзя по земята, но ще изпълня този импулс, който ме боде дълбоко вътре в съществото. В крайна сметка, искам, не искам, еволюцията ме бута напред чрез законите на кармата - и ти ще станеш вегетарианец - не се безпокой - дори и сега да си мислиш, че няма да стане - Кармата ще те застави. По-добре се възрадвай от сега!

coroviev

• Гост
« Отговор #212 -: Март 12, 2006, 14:23:00 pm »
   Не съм против вегетарианството! Друго имам предвид! Даже сам почнах да си разбирам писанията! Ама щом досега неможах да кажа разбираемо тезата си , значи въобще няма да успея!
Цитат
Ама не можем да се откажем от духовната си еволюция, само защото видиш ли нямало условия
И такова нещо не твърдя , поне нямах предвид когато поствах.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #213 -: Март 12, 2006, 14:26:10 pm »
По-скоро несъвместимо ми се струва сравнението на Анастасия с "начина на живот в съвременната цивилизация"- ядене, пиене, борби за надмощие по улиците и в кревата....
musica universalis

coroviev

• Гост
« Отговор #214 -: Март 12, 2006, 14:30:24 pm »
  Ултра , определено писмената реч не ми иде отръки . Като ти прочетох поста окончателно се убедих! :'( Въобще нямах идея да пиша такова нещо , каквото ти си разбрал! Идеята беше Анастасия-начин на нживот ифилософия-среда на местообитаване! :'( :'( :'(

П.С.Никой не ме разбира-а-а-а-а!

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #215 -: Март 12, 2006, 14:36:49 pm »
ама разбира се бе...та нали с Хорус отдавна си говорим за такъв начина на живот!!
((( а ти ще бъдеш инженерният ум в групата - )))
просто ти се чидя, как можеш да ги ядеш още тия гнусни паржоли??? :-\
musica universalis

coroviev

• Гост
« Отговор #216 -: Март 12, 2006, 14:43:37 pm »
  Нищо явно не ми се разбира , ама се държиш възпитано и нещеш да ми кажеш! :P Моята философия на ядене е доста по-различна от вашата.За мен яденето е чиста загуба на време , сили и енергия.Принуден съм да го върша защото немога да фотосинтезирам. Освен това , смятам , че не важно какво ядеш , а как ядеш. Т.е. какви чувства и мисли влагаш в начина на хранене. Виждал ли си чревоугодник , на когото не са приготвили пържолата по негов вкус.Мното е смешно.Освен това се храня на периоди.Когато не ми се яде месо, не ям. И обратното.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #217 -: Март 12, 2006, 14:50:48 pm »
Ето за това става дума, приятелю:

Значи ,живот в съвременна цивилизация и такава хранителна философия са несъвместими.

Затова ти казах, че не можем да се откажем от еволюцията, защото няма условия - тоест, няма хармония между теорията и практиката, или казано по твоя си начин - съвременност и такава философия.

А колкото до това, че е по-важно как се храним, също има резон и в това, но той е само за висшите същества, които могат толкова лесно да преобразуват отрицателното в положително, че за тях няма да има значения дали ядат месо, защото те веднага ще го преобразуват. Но не мисля, че ние го можем още това. Но трябва да се опитваме. Но има и нещо друго - защо ще ми е да ям месо, че да го преобразувам, след като мога да ям направо другото.

coroviev

• Гост
« Отговор #218 -: Март 12, 2006, 14:58:04 pm »
Цитат
Значи ,живот в съвременна цивилизация и такава хранителна философия са несъвместими.

Затова ти казах, че не можем да се откажем от еволюцията, защото няма условия - тоест, няма хармония между теорията и практиката, или казано по твоя си начин - съвременност и такава философия.
Именно , въобще нямах предвид това.
Цитат
А колкото до това, че е по-важно как се храним, също има резон и в това, но той е само за висшите същества
Въобще не съм съгласен , ама пак няма да ме разберете ,ако се впусна в обяснения. Ако желаеш да водим диспут ,изброй твоитеаргументи един след друг и аз ще отговарям.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #219 -: Март 12, 2006, 15:00:57 pm »
Няма какво да споря - Земята се върти. А и какво да спорим като всеки си знае своето. Поне за мен е невъзможно да одобря в никаква степен яденето на месо! Това е! Няма половинчато приемане на нещата - или-или!

coroviev

• Гост
« Отговор #220 -: Март 12, 2006, 15:03:01 pm »
 О.К. ;D

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #221 -: Март 12, 2006, 23:52:33 pm »
Съгласна съм с coroviev аз също съм на периоди понякога месо не ми се яде( в интерес на истината съм забелязала, че като съм в такъв период и майка ми и баща ми се чувстват така-странно нали?), но понякога то просто си го иска организма. Разбира се през лятото рязко спада месоядството ми през зимата се увеличава.
Но за мен лично най-странното е, че съм имала случаи с вегетарианци, които имат подозрение че в яденето им има/ло месо. И една луда паника, едно ровене едно човъркане, казват че им става лошо-ще кажеш че са яли отрова(разбира се оказва се че е нямало месо).Да добре вече вегетрианеца има друг начин на живот и прочие, но как може дори и по погрешка да са хапнали парченце да си мислят, че едва ли не са се натровили. Това не мога да разбера.
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #222 -: Март 13, 2006, 01:43:16 am »
Ами аз ги разбирам. Веднъж имах един случай в който открих, че в салатата има шунка. Е не изаднах в изтерия, ама запратих кутията в стената. :))
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #223 -: Март 15, 2006, 08:24:37 am »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #224 -: Март 15, 2006, 09:26:58 am »
Bandwidth Limit Exceeded

- Apache/1.3.34 Server at www.rodovo-imenie.org Port 80
musica universalis

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27