Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308224 пъти)

0 Потребители и 9 Гости преглежда(т) тази тема.

firma

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #240 -: Април 04, 2006, 01:18:19 am »
Дайте някои примери за вегитарианско меню.
Бели и черни трюфели хапвате ли си? :D

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #241 -: Април 04, 2006, 09:39:57 am »
Това за трюфелите е доста изтъркано вече - че веганите се хранели само с корени и сухари е комедиен мит, създаден за утвърждаване на установената система - "убиване за прехрана"...

Примери за меню:
- зеленчуци и плодове в пресен вид
- ядки и кълнове
- мед и пчелни продукти
- различни видове гъби
- зелени растения и треви
- вода
- вино
musica universalis

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #242 -: Април 04, 2006, 09:59:56 am »
и много други неща, имам предвид готвени
отделен въпрос, че наскоро щеше да стане скандал, когато се изказах, че гювеча е постна манджа, както и граха, ориза и боба....
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Heinie

• Гост
« Отговор #243 -: Април 04, 2006, 20:14:03 pm »
Е не е ли постна? Като няма мИсо, е постно - аз така го разбирам.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #244 -: Април 04, 2006, 21:59:20 pm »
отделен въпрос, че наскоро щеше да стане скандал, когато се изказах, че гювеча е постна манджа, както и граха, ориза и боба....

Ами че постно трябва да са - щом няма месце. Какъв е проблема?

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #245 -: Април 05, 2006, 05:38:34 am »
Въпроса е, да не е мес(т)но. Което е мес(т)но да не се консумира. Вносно може. ;)
"По-важно е не какво влиза, а какво излиза от устата"
Е, най-добре е да не хапваме трупове....колеги трупоядци?
Предлагам, всеки от нас (и аз включително), когато хапваме мръвка да си казваме. "А сега да си хапна един вкусен труп..." Така по-лесно ще се откажем от трупоядството.
Отгледано в лаборатория месо?
Ние и сега си хапваме какви ли не синтетично създадени химически и генетични комбинации-манипулации.
Ако е верно, че "ти си това което ядеш", то ние сме ходещи трупове-химически комбинати, експериментални колбички и идеална суровина за микроорганизми.
Да ни е честито научното (д)еволюиране. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #246 -: Април 05, 2006, 07:28:19 am »

Ами че постно трябва да са - щом няма месце. Какъв е проблема?
обясни го на месояден, че това въобще може да се нарече 'ядене':))
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #247 -: Април 05, 2006, 09:29:21 am »
 ;)не се предавай - месоядството е болест на времето....
musica universalis

firma

• Гост
« Отговор #248 -: Април 09, 2006, 01:35:48 am »
консумирайки месо, хората приемат в организма си цялата тази концентрация на токсични химически вещества, акумулирани през целия живот на животното. И в растенията има пестициди и други химически агенти, но в месото те са в огромни концентрации. Потвърждение за това е количеството на пестицидите в майчиното мляко – “доказано е, че нивото на пестицидите в майчиното мляко е по-ниско при майките вегетарианки.”
През последните 30 години естествените и синтетичните полови хормони бяха използвани както в животновъдството, така и в птицевъдството, за да се подпомогне по-бързият растеж и по-ефикасното асимилиране на хранителните вещества при хранене. Към тези хормони спадат андрогените (мъжките полови хормони, напривер тестостерон), прогстероните и естрогените (и двата вида са женски полови хормони, включващи прогестерон и естрадиол). Хормоналният дисбаланс, който възниква при въвеждане на хормони отвън, може да доведе до такива заболявания като затлъстяване, безплодие, диабет, дребен ръст, гигантизъм, бъбречни заболявания, хипертония, преждевременно полово съзряване, хипогликемия, маскулинизация на жените, февинизация на мъжете и дори рак.

Eon

• Гост
« Отговор #249 -: Април 09, 2006, 08:11:22 am »
Добре, яденето само на риба може ли да се разглежда като полувегетарианство и защо

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #250 -: Април 09, 2006, 10:58:01 am »
pescotarian му викат - по принцип се водят за вид вегетарианци, но лично аз не ги признавам, с какво толкова се отличава рибата от месото и защо като откажеш последното да не можеш да откажеш и първото? но все пак, не е лошо за първа стъпка:)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #251 -: Април 11, 2006, 00:45:20 am »
Ако не ядеш месо може ли да ловиш риба или не?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #252 -: Април 11, 2006, 01:05:33 am »
Ако не ядеш месо може ли да ловиш риба или не?

Зависи какъв човек си :)
Вегетарианците имат култ към всичко живо и не нараняват нищо.
Поне така е на теория :P

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #253 -: Април 11, 2006, 07:30:41 am »
лично на мен ми е ужасно противен номера с кукичките в устата или жестоката процедура по оставянето на рибата на сухо - докато спре да мърда. Затова съм против риболова. Но това е лично отношение, аз имам навика да си представям всичко на себе си, и доста развито въображение....

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #254 -: Април 13, 2006, 22:32:19 pm »
Да ти кажа по принцип си падам по риболова ама последния път като ходих и взех да се замислям.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27