Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307845 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Heinie

• Гост
Re:Вегетарианството
« Отговор #195 -: Март 11, 2006, 19:59:44 pm »
Кой е чувал приказката за юнака (юнак - ануннак - хахаха), който бозал 9 години, а?
И защо животните не отказват мляко, ако им дадеш?

Това, че животните не се хранят с мляко, е свързано за мен с факта, че така стават прекалено зависими от други същества.

А веганите не ядат и яйца.

coroviev

• Гост
« Отговор #196 -: Март 11, 2006, 20:04:38 pm »
Цитат
А веганите не ядат и яйца
Това за яйцата мога да го разбера от философска гледна точка . Все пак яйцата са кокоша менструация , но за млякото ,не ми го побира ума и това си е.

Heinie

• Гост
« Отговор #197 -: Март 11, 2006, 20:09:14 pm »
Цитат
кокоша менструация

Край, заради теб сигурно една седмица няма да хапна яйце. >:( >:( >:(

Е не, какво им е на яйцата - все пак от това се развива живот, значи съдържа всички необходими вещества за изграждането и функционирането на организма.

coroviev

• Гост
« Отговор #198 -: Март 11, 2006, 20:14:04 pm »
 Технически погледнато това е мезес. Но като ядене е супер и е полезно. Аз мога да правя яйца по 1000 начина. Включително и на перваз.

А щом си толкова гнуслив , ще ти кажа , че човешкия черен дроб мирише точно така ,както и животинския. :P :P :P :P

Heinie

• Гост
« Отговор #199 -: Март 11, 2006, 20:19:01 pm »
Ми да си мирише, аз черен дроб не ям. И не съм чак толкова гнуслив, ама това за мензиса прозвуча доста неприятно. Иначе и аз обичам яйца.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #200 -: Март 11, 2006, 20:20:50 pm »
coroviev, ти ме разби с това определение за яйцето  >:( >:( >:(
Не мисли като човек!-Крион

coroviev

• Гост
« Отговор #201 -: Март 11, 2006, 20:21:18 pm »
 Яж си спокойно яйца и не мисли за произхода им!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #202 -: Март 12, 2006, 05:19:17 am »
Как да не мислиш сега всеки път като ям Ица за това ще се сещам. :(
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #203 -: Март 12, 2006, 10:49:48 am »
е, все пак яйцето е вид ядка, и като такова е полезно за ядене при прехода от месоядство към веганство...
( Защото този преход се развива дълго, в период от около 15-20 години, в които първо спираш яденето на тежките меса - говеждо и тлъсто/мазно/, след това всякакви други меса - само яйца,ядки и зеленчуци, после се отказваш и от онези растителни храни, които живеят под земята - само надземни плодове,ядки и зеленчуци...)
musica universalis

преминаващ

• Гост
« Отговор #204 -: Март 12, 2006, 11:02:42 am »
е, все пак яйцето е вид ядка, и като такова е полезно за ядене при прехода от месоядство към веганство...
( Защото този преход се развива дълго, в период от около 15-20 години, в които първо спираш яденето на тежките меса - говеждо и тлъсто/мазно/, след това всякакви други меса - само яйца,ядки и зеленчуци, после се отказваш и от онези растителни храни, които живеят под земята - само надземни плодове,ядки и зеленчуци...)
А после от какво се отказваш? ;D

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #205 -: Март 12, 2006, 11:13:55 am »
от нищо...
musica universalis

coroviev

• Гост
« Отговор #206 -: Март 12, 2006, 11:14:16 am »
 Има такава практика в източните манастири.Гледах филм по "Дискавъри" , където показваха как монаси отказват всичкото ядене и пиене на този свят , минават на борова смола , и ги заравят в пещера.След известно време ги откоповат (когато вече няма шанс да са живи) и те са мумифицирани.Обличат ги като кукли ,нареждат ги на витринки и им се радват. Във филма доказваха , че диетата води до фиксиране на тъканите и затова се получава мумия , а не защото са светци.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #207 -: Март 12, 2006, 11:32:28 am »
...не става въпрос чак за това!!!
Просто човек може да набавя всички необходими му елементи от многообразието на растителния свят, само че навиците и стереотипите в мисленето се изкореняват трудно.
Всички видове зърнени култури са наситени с космична енергия, надвишаваща в хиляди пъти тази на една крехко изпечена свинска пържола... ;D
musica universalis

coroviev

• Гост
« Отговор #208 -: Март 12, 2006, 11:40:43 am »
   Ултра , съгласен съм с теб. Обаче немога да се съглася , че практикуването на такъв тип хранене е рационално и полезно при живот в град.Все пак , такъв начин на живот изисква изестно отшелничество. В противен случай се обезмисля тази философия на хранене и се оказва , че човек се окичва с етикет "суровоядец", но неговите хранителни навици са изпразнени от съдържание. Имаш китара за сумати пари , а можеш да изсвириш три акорда на кръст , нещо такова имам предвид.

П.С.Прочети "Анастасия".Доста интересно е за храненето раздела.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #209 -: Март 12, 2006, 11:51:05 am »
 ;) не говорим за отшелничество или страдание, а за енергии - промяната на планетата вече е факт, телата (клетките) ни придобиват различна честота - не можем в такъв момент да се храним с бълвочи, защото няма да издържим ускорението... Изисква се определено усилие, но то е само до преодоляване на гордостта и предразсъдъците.
 Изисква се и определена дисциплина на ума - да не се категоризират нещата, а да се усещат с дълбинните части на мозъка ( интуиция и прочее )  - но пък за сметка на това усилието си заслужава - превръщаш се в това, което си - независимо дали и в кой точно град живееш...
 :D
musica universalis

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27