Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307802 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:Вегетарианството
« Отговор #165 -: Март 07, 2006, 21:50:17 pm »
Мисълта ми беше дали едното пречи на другото като модел на поведение и морал. Иначе и на мен ми е ясен вица с оня вегетарианец дет избил зайците дето му ядели храната...
Аз честно казано изпитвам много по-голямо съсътрадание към повечето животни отколкото към някой хора защото тези животни ги виждам по принципш че не са зли а просто не са еволюирали за разлика от други индивиди по-напреднали еволюционно и бидейки хора са по зле и от животните - към такива хора трудно изпитвам състрадание и съпричастност.

coroviev

• Гост
« Отговор #166 -: Март 07, 2006, 21:59:43 pm »
Цитат
Мисълта ми беше дали едното пречи на другото като модел на поведение и морал.
Хитлер съвсем сериозно е бил заклет вегетарианец и трезвеник. Както виждаш не пречи едното на другото а няма и нищо общо. Освен това има една теория , че вегетарианците са склонни към полудяване(визира се Хитлер и неговото поведение) , защото растенията не съдържат всички незаменими амино киселини. Казват се незаменими , защото не се произвеждат в организма , а  се взимат на готово от месото. Така ,само ,че не се обяснява ,как кравата ги синтезира щом бозайниците немогат да го правят. :P
Цитат
Иначе и на мен ми е ясен вица с оня вегетарианец дет избил зайците дето му ядели храната...
Този виц не го знаех! :D :D :D
Цитат
Аз честно казано изпитвам много по-голямо съсътрадание към повечето животни отколкото към някой хора защото тези животни ги виждам по принципш че не са зли а просто не са еволюирали за разлика от други индивиди по-напреднали еволюционно и бидейки хора са по зле и от животните - към такива хора трудно изпитвам състрадание и съпричастност.
Тука пак сме на едно мнение!

преминаващ

• Гост
« Отговор #167 -: Март 07, 2006, 22:03:04 pm »
Мисълта ми беше дали едното пречи на другото като модел на поведение и морал.
Зависи от какви мотиви вегетарианецът е станал такъв.
Ето ти и съвсем виден пример: Според Дъвиан, той не би убил за нищо на света. Според теб, има ситуации, в които това е допустимо.
А може и дори да няма никаква връзка с мотивите за вегетарианството. Просто някои хора се страхуват да убиват, други не, трети - само определени животни и т.н.
Няма кой знае колко съществена връзка "(не)вегетарианец - убиец". Връзката е по-скоро с това докъде се простира психическата бариера за убийството.

Дъвиан

• Гост
« Отговор #168 -: Март 07, 2006, 22:23:33 pm »
А може и дори да няма никаква връзка с мотивите за вегетарианството. Просто някои хора се страхуват да убиват

Нима искаш да кажеш, че аз, който не убивам животни, го правя от страх?

преминаващ

• Гост
« Отговор #169 -: Март 07, 2006, 22:26:43 pm »
Така ли изглежда?  ;D

coroviev

• Гост
« Отговор #170 -: Март 09, 2006, 11:43:53 am »
 Не искам да изглежда все едно се заяждам , но какво му е езотеричното на вегетарианството , че се намира в тема езотерика? ::)

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #171 -: Март 09, 2006, 11:58:10 am »
остави езотериката, какво се има предвид под 'заклет вегетарианец' - веган или просто вегетарианец, но последователен
бях чувала, че е бил вегетарианец, но какъв точно, защо и колко време не знам, някой може ли да даде повече инфо?

относно полудяването... по лични наблюдения, започвам да се замислям

но дори и да е истина, основата е психологична, няма начин да е от аминокиселините, защото е ДОКАЗАНО, че ако се консумират разнообразни растителни продукти, се получават всичките необходими, да не спорим
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

coroviev

• Гост
« Отговор #172 -: Март 09, 2006, 12:12:37 pm »
 За Хитлер ли питаш или за Костов? Ако е за Шикългрубер историята е горе-долу следната: След първата световна отказва цигарите и под влияние на окултните общества става вегетарианец и въздържател. Немога да ти цитирам менюто му ,но мисля , че си е бил баш бая тревопасен.Нищо млечно и прочие. След Сталинград взел да пийва коняк и шампанско , но по малко. Нервите хич не го държали. На приемите пиел вода и хапвал трева ,но масите били заредени с всякакви манджи.Не е налагал вижданията си на хората от неговото обкръжение. Само не е разрешавал да се пуши в негово присъствие.
  Естествено , незаменимите АК се намират в растенията.Въпроса е как си балансираш диетата. И какво против имаш млякото? То е създадено за храна. Да не са те кърмили със сок от диви чушки?

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #173 -: Март 09, 2006, 12:39:56 pm »
ooo, скоро ще се заформи тема 'веганство' - ами един от основните аргументи е, кое от млекопитаещите, за които се сещаш, продължава да бозае в зряла възраст? при това мляко на друг бозайник? има си изключения наистина, но общо взето те са патология
и мерси за инфото, питах за Хитлер /предполагам него имаш предвид под 'шикългрубер'.../
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

coroviev

• Гост
« Отговор #174 -: Март 09, 2006, 13:17:49 pm »
  Шикългрубер е истинското име на Хитлер.Хитлер е фамилията на чичо му.
Цитат
има си изключения наистина, но общо взето те са патология
??? Обясни ,моля.

Ако отричаме продължаване на навиците на бебетата във времето , то трябва да отречем и плаченето ,напикаването и изпускането в гащите .Последните две , разбира се се срещат в една по-напреднала възраст , но плакането е характерно за всеки период на живота.
  Ако под бозаене имаш пред вид акта сукане ,права си.С израстванет се усвояват навиците на хранене с нож и вилица и пиенето от чаша.Тъй като в магазина свободно се продава мляко, значи има млекопитаещи които го употребяват.Освен това , полезноста на млякото , особено киселото е неоспорима!

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #175 -: Март 09, 2006, 13:36:58 pm »
имах предвид млекопитаещи от друг биологичен вид
а изключенията са тип 'коза кърми агнета' и подобни, от време на време се появяват съобщения

лично за себе си аз просто физически и психически се чувствам по-добре, когато ям само растителна храна... всъщност ако се абстрахирам от някои факти когато гладувам изобщо съм най-добре психически /не винаги физически, много спя и ми пада кръвното - едното е свързано с другото/

Неактивен zaio

• Четящ
  • *
  • Публикации: 127
« Отговор #176 -: Март 09, 2006, 14:22:56 pm »
Аз не, че съм много на ти с домашните животни обаче ми е останал един спомен от "Робинзон Крузо"-книгата- там пишеше, че понеже не успял да издои няколко дни козите си те залиняли и спрели да дават мляко.Така, че смятам, че те затова го дават това мляко не само да сучат от него малките.
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • stargazer
« Отговор #177 -: Март 09, 2006, 16:06:33 pm »
доста разпространена заблуда
като на всички бозайници млякото им спира известно време след раждане, но за промишлени цели се правят разни работи, например изкуствено оплождане, отделяне на малките от майката докато още трябва по принцип да сучат, и други подобни, само и само да се вземе млякото, което, общо взето не е много полезно и за нас

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #178 -: Март 09, 2006, 16:20:34 pm »
Аааа, за козето мляко лоша дума да не чувам  :o   Ей, много си падам по него, сутрин една попарка като метна и целият ден ми е супер!  :P
Само дето скоро не ме е спохождало такова щастие... :(
Не мисли като човек!-Крион

coroviev

• Гост
« Отговор #179 -: Март 09, 2006, 18:34:34 pm »
Цитат
з просто физически и психически се чувствам по-добре, когато ям само растителна храна
-Ми добре.
Цитат
когато гладувам изобщо съм най-добре психически
-Това вече не едобре , ама ти си знаеш....

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27