Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308390 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
Re:Вегетарианството
« Отговор #390 -: Март 18, 2007, 15:44:29 pm »
Цитат
Пак повтарям всеки сам трябва да прецени до колко и как да спази ВЪТРЕШНИЯ МОРАЛЕН ЗАКОН В СЪРЦЕТО СИ.

Добре Захари, обаче това е единственото, което ни остава в момента, защото в противен случай трябва да умрем от глад.
Няма как да гледам животни в града, а системата ме принуждава да плащам за това някой да ги убива вместо мен. Къде е моята вина, след като в сърцето си знам, че има нещо неправилно (не говоря за това, че ям месо, а за начина на убийството)? Естествено ти ще намериш някаква вина. Нека ти кажа, че когато сядам на масата съм благодарен както за месните, така и за растителните продукти които консумирам.

Я ми обясни ти разликата между това да откъснеш един домат, стрък чесън или каквото там се сетиш растително, за да го изядеш и това да убиеш едно животно. За мен убийство е и късането на едно цвете просто така, за да го вземеш с теб и да му се порадваш малко, а после да изсъхне. Така, че убийство явно трябва да е късането на ябълка, листата на някоя коприва или спанак, ваденето на картофи. Пак казвам, важното е храната да се консумира с уважение, независимо от вида и.

А за кармичните закони не ми говорете, щото карма е и да стъпчеш или откъснеш някое цвете, да откъснеш спанак и да вадиш картофи. Сега едва ли има тука някой дето да е медитирал толкоз, че вече да не трябва да се храни с биологични продукти, за това не ми се правете толкова на важни вегетарианците,  защото всъщност и вие убивате живи създания, за да се нахраните. Въпросът е, пак повтарям, това да става с благодарност и уважение. Естествено системата ви е задължила и вас да си плащате някой друг да убива растенията, а не ги гледате на терасите си, нали? За това не сме толкова различни. Вярно при вас няма кръв, но кармата не тече само кръвта.

Хранете се и се радвайте на живота. Други същества са съществували, за да можете вие да съществувате благодарение на тях. Бъдете им поне благодарни и не забравяйте, че това е в реда на нещата. Всяко нещо в тази вселена съществува с някаква цел.

zahary

• Гост
« Отговор #391 -: Март 18, 2007, 19:16:30 pm »
DreamCatcher, не познавам някой да е умрял от това, че е бил вегетарианец. Аз самия в качеството си на лекар съм правил изследвания на група  вегетарианци, всички достигнали възраст над 80 години. Уверявам те, всички са в отлично състояние и имат параметри на здраве по-добри от тези на  месоядните.

Съществува пълно и непълно вегетариянство. При пълното имаме въздържане от всякаква храна, включваща кръв. Приемат се само плодове и зеленчуци. При другата група се приемат млечни произведения, яйца, риба. Аз самият принадлежа към втората група. Рибата спада към т. нар. чисти форми на животните, при които тялото на желанието /астралното/ е не особено оформена.
Голяма е разликата между  това дали приемаш храна, съдържаща кръв или друга, растителна. В месото се съдържа една особена есенция, наречена тяло на желанието, окултистите я наричат астрално тяло. То има токсични свойства върху човешкия организъм, които се натрупват с годините. Най- близко /анатомично и физиологично/ от приеманите месни храни до човешкото е свинското.
Растителните храни не притежават астрална структура, те съдържат особени жизнени тела, които нямат увреждащо действие върху човешката аура. 
Прав си, DreamCatcher карма е това да късаш и унищожаваш безразборно растения и дървесни същества, но тук кармата произтича от желанието за увреждане, мотивирало извършеното деяние.
Уважаеми DreamCatcher, работата ми не е да съдя този или онзи за това какви храни приема, нито да търся у някого вина. Идеята ми е да представя до колкото мога все още неизяснени факти и обстоятелства, имащи своето разрешение единствено със средствата на окултното обучение и знание.
Без съмнение Радостта на живота, за която говориш е висша добродетел, към която е добре да се стреми всяко човешко същество.  Пожелавам ти Светлина по Пътя!

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #392 -: Март 18, 2007, 19:58:30 pm »
Благодаря!
Беше ми приятно да дискутираме. Аз лично отказвам свинското. Но от пилешкото не мога да се откажа, макар, да не го ям толкова често, предпочитам го пред другите меса. Рибата е едно добро решение, така е, но там съм малко придерчив.
За вегитарианците, знам, че са здрави, макар понякога да ми изглеждат ужасно отслабнали и съсухрени, като инидийски йоги. Даже се сещам за култов пример - "уважаемият" Иван Костов.  ;D
И още да кажа, че уважавам лекарската професия, особено когато се практикува от достойни, истински хора, а не машини за попълване на бланки и писане на рецпти. Струва ми се, че ти си такъв тип.  ;)

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #393 -: Март 18, 2007, 22:22:51 pm »
Вярно при вас няма кръв, но кармата не тече само кръвта.

DreamCatcher, кръвта е особена субстанция - точно за нея става дума, както и напълно подкрепям изказването на zahary. Кръвта се сравнява с живота, тя е символа на живота. Проливането на кръв / и отнемането на живот/  е особено тежко обременяване.
« Последна редакция: Март 18, 2007, 23:38:36 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #394 -: Март 19, 2007, 07:48:07 am »
абе позачетох се в последните мнения, и ми стана чудно,
ако всички хора (на Земята) откажат прасетата (свинското, демек), ще ги отглеждат ли хората ей така като домашни животни или това ще им бъде краят, и поединично, и като вид. Ако някой разбира и от карма, може ли да каже, това хуманно ли е, или не и защо?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

zahary

• Гост
« Отговор #395 -: Март 19, 2007, 09:43:07 am »
Първо благодаря за типлите думи на DreamCatcher, винаги съм се старал в живота си да не приличам на онези роботи - търговци от здравната система, поради това съм се насочил още от 14 годишен към изучаване на паранормални явления и хора, владеещи подобни дарби. дова ми доставя удоволствие - да изучавам поведението и мисленето им....
Ще се изкуша да кажа две думи имащи нещо общо с персоната  Иван Костов. Известно е, че когато даден човек  спре месните храни, неговите вътрешни тела започват да блестят, спектърът им се измества към бялата, а в последствие и към "невидимата" светлина. Заедно с това обаче на психично ниво  те автоматично включват нови способности- засилва се тяхната воля, ценностна система /висшите честоти/ или  астралните тела / нисши честоти/- стават горди, себелюбиви, а понякога стават жертва на астрални същества /обсебване/. Така че когато човек поема по пътя на вегетариянството, трябва да бъде особено внимателен- да притежава необходимата духовна култура за да не стане жертва на астрала.
Интересен въпрос зададе ssi- за течението на кръвта. Уважаема ssi, месечният цикъл при жената е нещо необходимо за функционирането на половата система при жените, ти знаеш добре това. В кръвта не се съдържат "гадости", които трябва да изчистваме с кръвопускане. На времето е съществувал подобен метод за лечение на високо кръвно и др. заболявания, дори самият Гален е препоръчвал този метод за универсален при лечение на болестите, прилагали са го дори за кралски особи, но резултатите са били плачевни, имало доста случаи на екзитус на пациенти след подобни процедури....Така че не е бил прав човека. Кръвта като есенция на живота ни е дадена от Небето и смятам че не е редно да я изхвърляме безцелно! Друг е въпросът при кървенето от носа примерно. Когато това става спонтанно , а не си го причиняваш сама, то това е механизъм чрез който организма отреагира, примерно при високо кръвно налягане или съществува заболяване, изискващо  квалифицирана мед. помощ. Способ за изчистване на кръвта е ВЕГЕТАРИАНСТВОТО. Съществуват и др. индуистки техники с приемане на билки, но това е вече др. тема. 
И още нещо - почувствах че трябва да го кажа- според каноните на Църквата е забранено на жена с кръвотечение да влиза в храма, дори за изповед. Трябва да изчака изчистването си и тогава. Така че от всички страни погледнато кръвта е "специална" есенция на живота.

zahary

• Гост
« Отговор #396 -: Март 19, 2007, 10:00:54 am »
А сега да отговорим и на Tangrata_ за прасетата...дали ще ги отглеждат "бъдещите" хора като домашни животни. Смятам, че когато се повдигне общата вибрация на планетата, когато се хомогенизира надстройката на обществото, в което живее човекът, тогава ще се променят и неговите параметри на общуване. За него ще станат невидими ниските слоеве на животинското царство, тъй като те не биха могли да имат връзка с новата честота на трептене на системата. Помислете сега, планетата ни е обвита с огомно количество пространствено- времеви пояси, отговарящи на битието на съществата, живеещи в тях. При промяна на битието се променя и плоскостта на възприемане.
Това е причината да се правят машини с огромна мощност на натоварване правещи канали във времето осигуряващи пътувания до отдалечени планети и сфери...
А всичко това би могло да се извърши с  далеч по-лесни и техническо изпълними техники НА УМА.....

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #397 -: Март 19, 2007, 12:42:49 pm »
абе позачетох се в последните мнения, и ми стана чудно,
ако всички хора (на Земята) откажат прасетата (свинското, демек), ще ги отглеждат ли хората ей така като домашни животни или това ще им бъде краят, и поединично, и като вид. Ако някой разбира и от карма, може ли да каже, това хуманно ли е, или не и защо?

Да бе къде къде е по- хуманно да се отглеждат за заколение и да им се продължава изкуствено популацията, а още по хуманно е сигурно да се отглеждат мишки за лабораторни опити. После хората се оплакват че и с тях се отнасят така. Друг е въпроса че малцина го виждат. А истината е, че ние също сме "лабораторни мишки" и единствения изход е да спрем това отношение към същества с ниво на съзнание от 2-ра плътност за да не се отнасят и с нас по същия начин същества от 4-та плътност на съзнание ориентирани в служба за себе си.

Heinie

• Гост
« Отговор #398 -: Март 20, 2007, 15:13:38 pm »
Не знам дали знаете, но домашно прасе (розовко). пуснато на воля за отрицателно време подивява, космясва, брадясва, изникават му бивни и така хиляди години селекция отиват на майната си. Т.е. прасето си е диво животно, инчанчено от хората и има потенциал да живее като вид сред природата. Което иде да ни подкаже, че те не са така свързани с нас, както си мислим.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #399 -: Март 20, 2007, 17:07:12 pm »
Това никак не ми звучи правдоподобно.
Как така в кочината бивните не растат, а като се разходи прасето малко и оп - трансформация а - ла - върколак.

Все едно аз като се покатеря на клоните да ми поникне маймунска опашка след месец-два.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

zahary

• Гост
« Отговор #400 -: Март 20, 2007, 17:14:17 pm »
Че не си ли го учил в училище по биология- нарича се средства за закрепване на естествения подбор.  ;D

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #401 -: Март 20, 2007, 20:56:41 pm »
Вегетарианството? Хм, нз, познавам вегетариани, които не пият мляко, не ядат яйца, риба, пилишеко, а само зеленчуци! Е пък чак такива крайности...Ми то и да късаш, режеш, вариш зеленчуците си е пак престъпление. Защо ще ги лишваш от живот? Те също живеят! Аз мисля, че някои изпадат в крайности.

Това е обсъждано по - назад в темата.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 543
« Отговор #402 -: Март 31, 2007, 22:40:14 pm »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Eon

• Гост
« Отговор #403 -: Април 01, 2007, 07:25:28 am »
 :'(

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #404 -: Април 08, 2007, 14:40:10 pm »
За всички, които днес смятат да ядат козунак  ;) и са вегетарианци ще дам следната препоръка :P

Четете етикета!!!

Разбира се ако има такъв щото на доста от козунаците няма никакъв а на тези които  има се оказа че са със Свинска мас  >:( >:( >:(
Добре че имам навика да чета етикета като ми подарят нещо  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27