Хубаво, съгласен съм, ама това какво прави в темата за вегетарианството. Тези от нас дето си хапват пържолки, пък били те само пилешки примерно да не си убиват сами птиците, особено ако сме от градовете. Купуваме си ги без кръв, пакетирани, нищо не проливаме! Какъв ни е греха, в библията не пише, че е забранено да се яде месо, нали? Да не говорим, че пише, че човека е господар на всичко и дрън, дрън други такива. С месото естествено не трябва да се прекалява, но без него на организма липсват определени вещества които няма как да се набавят по друг начин, както вече беше споменато по-горе.
Много се дразня като почнете да ми цитирате библията за щяло и нещяло. Я погледнете индианците, отиват в гората да ловуват, убиват едно животно, като му благодарят за това, че е расло, за да могат да се нахранят те и го изяждат с уважение и благодарност. И какво, това грешно ли е нещо? Няма злоба, няма желание за убийство заради самото убийство. Ще ме извините, но в Библията нещата са доста опростено май на тази тема специално. Иначе и аз не одобрявам масовото клане на пилета в заводи, почистването на перата докато са живи още и всички останали гадости в кланиците и месокомбинатите. Ама българинът това не го разбира, пък и не само той. Като му заговориха от европата за щастливи животни му стана смешно, но това е защото не знае какво става в фабрики за месо на запад, на какво са подложени животните. Вярвате или не, но тези страдания дават отражение и в самото меса и върху човека който приема това месо. За това често такова месо е и много по-вредно за тялото от животните отгледани на село, където стопаните не ги убиват масово и в никакъв случай със злоба, та те са ги гледали като собствени деца и даже им дават имена понякога, често и ги е жал като дойде време за заколването. Но са и благодарни по някакъв начин. Големият проблем не е в индивидуалното убийство на животно, за да се изхраниш, големият проблем е поставянето на животни в неживотниски условия, масовото им жестоко избиване без каквато и да е грижа или благодарност, проблемът е в конвейрността на този безличен процес, а не в това, че дядо Стоил си е заклал две пилета на село, че да изкара следващата седмица, понеже вече не му се ядат само картофи от двора.