Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308486 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ssass

• Четящ
  • *
  • Публикации: 71
  • Днес ще го докажа,а утре ще го опровергая
Re:Вегетарианството
« Отговор #375 -: Декември 17, 2006, 03:13:06 am »
Цитат
Крайно време  е да почне да се живее в настоящето, а не в ненастъпилото бъдеще-звездно минало.Кажи ми какво ти получи като се отказа от месото или какво ще получиш?Какво постигаш или какво ще постигнеш; или какво си постигнал с лишението си?Дай ни пример, покажи ни развитието си, придобивките си, докажи, че си се самоусъвършенствал повече от нас.
Запозна ли се с демоните си, пребори ли ги или още скришом,когато си сам отскачаш до хладилника за пърче вурстче.
Как така хем може, хем не може?
Канибализма е частен случай, дори и при животните, така че мисля, че няма какво да се обсъжда същността му.

Такаааа сега ще преведа написаното на малко по-друг език защото е аналогично и разкрива какво всъщност се пита!  :P

Защото тук очевидно става въпрос за кражба на живот на същества доста доближаващи се до нас самите авторът напрактика пита:

Като НЕ окраде оня магазин, оная банка, оня склад за муниции какво постигна ? 
Ами постигнал е това че не върши престъпление, но понеже да се краде манипулира и убива са норми в нашето общество какво остава да проявим "хуманност" спрямо бозайниците например!А повярвайте ми няма да умрете от глад ако ги оставите намира!Както не сте умрели от глад от това че не ядете кучета!

Въобще не съм имал предвид това, сещаш се - банн-а ми попречи да ти обясня това,което съм казал.
Предполагам чел си Библията, там не се забранява месото, но от определени животни - да.Не защото им крадеш нещо, а защото са "отвратитетлни" и омърсяват.Някои ще се учудат като им кажа, че редовия християнин, така както мюсюлманина, не трябва да яде свинско, а както и евреина може би, тъй като това го бише в Стария Завет.Не трябва да се яде и заешко и още много други.Въпросът ми с постиженията е заради това, щото на религиозна основа няма причини да се отказва месото, нито от здрасловна гледна точка, напротив дори е вредно.Та затова попитах вегетарианците, аджаба вие какво постигнахте, постигате или ще постигнете като не ядете месо? Или може би единственато е че пърчето месо, което не сте изяли днес е отишло при кучета или на боклука?
А който каже , че това е дори по-гадния вариант, нема да е точно така. Ако на кучетата не им го дадат, те сами ще си го набавят.
Да, ако всички хора станат вегетарианци, несъмнено клането ще намалее, така както и популацията на домашните животни, щот няма да се развъждат.НО в природата, в ествената природа месоядството не би изчезнало никога, докато има животни.
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 03:18:23 am от ssass »
Хаоса за едни е ред за други. „Summa sedes non capit duos.“ "Homo proponit, sed dei disponit." Пиян,

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #376 -: Декември 17, 2006, 13:57:43 pm »
Специално за вегетарианството аз никога не съм го разглеждал от религиозна гледна точка щото някак си моята ценностна система не се вързва точно със старозаветната такава, в която има "жертвоприношения".
И пак да подчертая за мен не става въпрос за полезно и вредно тъй като  има достатъчно много храни които не са свързани с месото и които са в пъти по-вредни. Когато обаче си дадем сметка за целия процес който извършва месопреработвателната индустрия с животни, които отново подчертвам са много блзизки до нас аз не бих искал да бъда на тяхно място. И то не в съвсем буквалния смисъл. Нещата могат да се разгледат аналогично с раса извънземни боззайници далеч в развитието си пред нас , която може да ни изпозват по същия гаден начин по който ние използваме кравите, теленцата, агънцата...... Достатъчно е че им вземаме млякото. С останалите дейности след това аз немога да се съглася  и не ми се вижда редно. Има един принцип - НЕ ПРАВИ ТОВА , КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА СТОРЯТ И НА ТЕБ! Разбира се когато става въпрос за големи разлики в еволюционното развитие нещата не стоят по точно същия начин и това че си настъпал съзнателно или несъзнателно някое насекомо не е равно на коленето на агънце например. Поне според моята ценностна система е така. И за да имаме  моралното право да не се окажем ние самите в  положението на  бозайниците които отглеждаме за заколение аз считам че трябва да спрем с тази практика.
« Последна редакция: Декември 17, 2006, 13:58:45 pm от Alien »

stiver

• Гост
« Отговор #377 -: Декември 17, 2006, 16:54:46 pm »
Изследване показва, че вегетарианците са по-интелигентни
15.12.2006

Често пренебрегвани като чудаци, техните придирчиви хранителни навици имат тенденцията да ги правят непопулярни домакини и гости за за вечеря. Но сега май те ще са тези, които ще се смеят последни, след като изследване показва, че вегетарианците са по-интелигентни от своите месоядни приятели. Изучаването на хиляди мъже и жени разкрива, че коефициентът на интелигентност на тези, които се придържат към вегетаианска диета е с около 5 точки по-висок от този на хората, които редовно ядат месо. В публикацията си в British Medical Journal, изследователите пишат, че не ясно защо веганите са по-умни, но признават, че плодово-зеленчуковата вегетарианска диета може някак си да даде тласък на мозъчните способности...

Цялата статия, с подробности и статистики по изследването можете да намерите на: 

http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23378331-details/Vegetarians+are+more+intelligent%2C+says+study/article.do

Някои от веганите тук може да поиска да преведе цялата статия. Тъй като аз редовно ям месо, за мен това ще е обяснимо затруднение    ;)
От друга страна, се надявам тази статия да оправдае ниското качество и глупостите, които се промъкват понякога в постовете ми. Сега вече знаете причината и се надявам да бъдете снизходителни   :P

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #378 -: Декември 17, 2006, 18:40:06 pm »
Храненето с месо действително принизява сериозно вибрациите и по принцип би могло да доведе до по-ниска интелигентност, макар да не е задължително; говорим за случаите "при равни други условия", защото съществуват и хиляди допълнителни особености, които правят интелигентността по-ниска или по-висока... По принцип обилното хранене, съсредоточаването във въпроса за плюскането и наплюскването, принизява вибрациите. Гладът е много по-добър съветник на бодростта и раз-мислянето, докато ситостта и храносмилателната активност притегля към отпускане, ленност, застояване. Месото, както е известно, се смила най-бавно и следователно ангажира със себе си най-дълго, изземва от организма най-много енергия за своето усвояване. Ето защо, без да споменаваме останалите затлачващи резултати от приемането на месо, неговата консумация води до по-ниска склонност към интелектуална активност. И все пак, за да бъдем справедливи, както и в началото стана дума - интелигентността зависи от много фактори, така че, не е странно да бъдат срещани много месоядци, чиято интелигентност да надвишава тази у много вегетарианци. Самата склонност, прочея, да се ядат трупни остатъци от живели до скоро същества, си е доста ниско интелигентна и показва хищническия стадий на развитие, който е по-малко развит в сравнение с фотосинтезата например. (Тук биолозите и учените да не рипват да ми говорят за еволюция! - говоря за нещо духовно...)
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #379 -: Декември 31, 2006, 04:24:38 am »
Ао знаете какво се сетих.... :)
Представете си ескимос вегетарианец?
Аз съм за вегетарианството, но още не съм такъв :)
Спорад различни мнения неяденето на животински продукти е продиктувано от климатичните особености и съответно е вложено в религиозните обреди.
Това може да е така но може и да не е. Но поне е вероятно.
От доста време хората ядат трупове, ако трябва да сме точни в изразяването на ситуацията.
Ако израстваме етично и морално, рано или късно все ще прем трупоизяждането. :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #380 -: Януари 01, 2007, 17:26:45 pm »
Цитат
Представете си ескимос вегетарианец?

Да, точно по този случай Дънов беше отбелязал че вегетарианството може  да се прояви само там където има условия. Очевидно е че  в условията на ескимосите тяхното изхранване зависи от улова. Но  с днешната възможност за разменяне на стоки на големи разтояния нещата са различни. Ние живеем все пак в свят в който имаме огробен избор от неща за ядене за да си позволим да не убиваме определени видове животни.
« Последна редакция: Януари 01, 2007, 17:27:26 pm от Alien »

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #381 -: Януари 02, 2007, 04:46:15 am »
...
Но  с днешната възможност за разменяне на стоки на големи разтояния нещата са различни. Ние живеем все пак в свят в който имаме огробен избор от неща за ядене за да си позволим да не убиваме определени видове животни.
Съгласен, но какво биха дали ескимосите в замяна?
Пак продукти от животински произход.
Не е толкова проста работата, ако вземем предвид глобалноста на процеса - вегетарианство.
Някои народи в този случай са обречени на изчезване. А не познавам вегетарианец, който да е толкова агресивен и човеко ненавистен за да позволи това. ;)
Сетих се за един изход..... ескимосите да усвоят слънчевото хранене. :)
Остава ние да им подарим топли и качествени дрехи....

...един фантастичен сценарий:
Когато ескимосите спрат да ловуват бели мечки и тюлени рибата в океаните ще се увеличи. Следствие на това хищните риби като акулите ще се размножат. Те пък като много агресивни представители на морската фауна ще започнат да атакуват и китовете. Това ще доведе до увеличение на планктона.
Извода ми е, че ако ескимосите станат вегетарианци - океаните ще зеленясат (жабунясат ако има соленоводни жабчета) ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

stiver

• Гост
« Отговор #382 -: Януари 02, 2007, 11:26:48 am »
...един фантастичен сценарий:
...Извода ми е, че ако ескимосите станат вегетарианци - океаните ще зеленясат (жабунясат ако има соленоводни жабчета) ;)

Тогава ескимосите, като истински  вегетарианци ще започнат да ядат планктон и равновесието в природата ще се установи  :D

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #383 -: Януари 02, 2007, 16:52:38 pm »
Цитат
Съгласен, но какво биха дали ескимосите в замяна?

Не е задължително те да предлагат хранителни или животински продукти. Те просто могат да си внасят храната. В замяна могат да прозивеждат неща които не са свързани задължително с убиване на животни. Вариантите са много. Единствено  въпроса е с какъв потенциал разполагат най- вече интелектуален. Ирладците за десетина години от селска (фермерска) държава станаха основен производител на високи технологии.
« Последна редакция: Март 18, 2007, 02:13:55 am от Alien »

Здравчо

• Гост
« Отговор #384 -: Март 10, 2007, 00:39:42 am »
Поставям си за цел за няколко седмици ежегодно да не ям месо и се чувствам прекрасно повреме и след това.
Организмът действително се пречиства при подобни диети.

Абсолютното вегетарианство не е здравословно.

zahary

• Гост
« Отговор #385 -: Март 17, 2007, 21:26:30 pm »
Биоенергетика на човека-хибрид. Патология на програмата-убиец.

Духовният пост като функция на Посвещението в древните храмове на  мистериите представлява средство, посредством което ученикът на окултното знание успява да запази относителна чистота на душата си в сферата на материалния свят. Успешното му прилагане обаче изисква изграждането на правилни понятия за неговия механизъма на действие.

Както знаем нашата вселена е устроена така, че всички тела в нея трептят с определена чистота, с определена дължина на вълната. Трептят атомите, молекулите, йоните и всички нейни изграждащи я субединици. За да влезем обаче в честотата на вибриране на даден атом и по този начин да контролираме неговото движение, необходимо е да сведем собствената си честота на вибрация към тази на атома. По този начин ние получаваме т.нар. явление във физиката – резонанс. Знаем, че при взаимодействието на 2 вълни с подобни амплитуди се получава нова, с амплитуда по висока от тази на общата на телата в системата. При взаимодействието на 2 различни вълни се получава нова, междинна по характеристика на първоначалните. Нека приложим сега това знание от физиката в нашия обикновен бит. Приемайки храна, човек набавя необходимата му енергия за покриване на биологичните си процеси в организма. Тази храна обаче сама по себе си е вид „сглобена” енергия, която при разграждането си в стомаха и червата посредством множество биопроцеси се свежда до по-елементарна такава с цел по-ефективно усвояване от организма. Въпреки разграждането си обаче тя запазва своята биоенергоинформационна същност. Дори да бъде разградена до обикновени въглехидрати , белтъци /аминокиселини/ и мазнини тази храна продължава да носи /на едно по-ефирно равнище/ в себе си информацията и вибрацията на убитото животно /при прием на животинска храна/. Резултатът на всичко това е, че се получава припокриване на 2 вълни с различна честота на трептене- тази на човека и тази на животното. В крайна сметка на ефирно равнище /за ясновидците и хората на духопознанието това е астралното поле/ имаме една нова вълна- представляваща същество, взело в себе си всичко което може да се поеме от аурите на човека и животното. Разбира се, трудно е да си представим, подобна картинка, но това е факт в света на окултната наука. Тази енергетика е носена от полето на човека до момента, в който нейният интензитет започва постепенно да намалява и този енергиен хибрид, обвързвайки се с човешките нагони, а заедно с тях и с хормоналната му, и хомеостатична система започва да желае новата порция кръв за да съхрани своето собствено съществуване. Този процес продължава до мига, в който енергетиката на човека приемник е напълно овладяна от тази на хибридното същество. Получена е необходимата за живота на двете същества симбиоза.

Нека да разгледаме и един друг интересен феномен – при смъртта на животното то си съставя програма за унищожение, насочена срещу енергетиката на човека. Понеже в човешкия организъм- хибрид съществува подобна честота на вибрация /като тази на животното/ тази програма намира „кукичките”, чрез които да активира своето действие. На лице е „проклятието на животното”. В процеса на метаболизма на белтъците и мазнините се освобождават различни по вид радикали, които дават началото на първите прояви на тази ужасяваща програма- те се натрупват в ставите, причиняват т. нар. шипове, остео- артритни артрозни и изменения, от друга страна тези радикали имат своя прицелна точка и върху самата клетка, превръщайки се в един момент в онкогени, даващи началото на онкологичното заболяване. Чрез друг механизъм на постепенно отлагането на липидните плаки по съдовете се създават условия за тяхното стенотично изменение а по-късно и запушване, а това е първата крачка към появата на болести като инфаркт, инсулт и мн. др......Това са крайните зловещи резултати на програмата за унищожение от убитото животно.

zahary

• Гост
« Отговор #386 -: Март 17, 2007, 21:30:05 pm »

Драги приятели, представям на вниманието ви два урока от окултната кореспонденция на ясновидеца и духовен Учител Димитър Ганев, обучавал  около 70 окултни ученици от цялата страна по време на най-усилните години от тоталитарния режим.

Стамово, Ст. Загорско, 1976 г. Урок 3/12 за убийството Изход 20:13 и Битие 9: 5-6 ,

Убийството е смъртен грях. Който пролее човешка кръв и неговата ще се пролее. „Даже и от звяра ще я подиря”-казва Господ. “Не убивай!” се казва в Изход 20:13. Когато се говори за убийството, то не се отнася само за човека, но и за всяко живо същество! Това, което не можеш да го създадеш и да дадеш живот не трябва да унищожаваш. За всяко отнемане на живот се води сметка, било растение, животно или човек, за всичко това ще се отговаря според еволюцията му! За убийството на един човек се плаща два живота: за неговия и за убития със задължение, че ще го роди за да му създаде отнетия живот, също ще понесе да изплаща и греховете му...Животът на човека за грешните хора е определен от Бога чрез Давида в Псалом 89:10: труд, мъки и страдания. И така убиецът трябва да лежи в чистилището 80 години и то след като излезе от земния кръг на убийството. И понеже в Битие 4:15 Бог е казал убиецът да не се убива, а сам да си плаща, ще трябва да се прероди и да го убият, сам да си понесе греха...И затова е казано от И. Христос: „С каквато мярка сте мерили, с такава ще ви се отмери”. Убийството се допуска: да убиеш греха, да убиеш злото, да убиеш Дявола, да премахнеш злото от себе си. Урок 10/12 Исая 66:3 От него се учим за общото убийство, унищожение или заколване по разни начини.. Да убиеш и унищожиш нещо, значи да отнемеш живота му, който не можеш да дадеш или да го възвърнеш и за това ще носиш морална отговорност. Знайте и това, че и най-малката животинка безвредна ако унищожиш ще ти дирят отговорност, съгласно неговото ниво ще плащаш. Например: Едно врабче, птиче, което струва 7 стотинки /асария/ съгласно думите на Христа: Лука 12:6. За едно убито животно да се плаща 4 животни... Изход 22:1 и Лука 19:8. За едно четири се връща. Така че едно врабче, което струва 7 стотинки- 4 х 7= 28 /близо 30/ и живее 5 години по 30 стотинки равно 150, значи ще стои в чистилището около 150 дни взето общо за птиците. Значи за една птица кокошка, гълъб или патица ще плаща около 150- 200 дни. За убийството или клането на едър добитък се пресмята колко струва в четворен размер...та може да достигне до 10- 15 години за едно голямо животно като крава, биволица и др. животни като овци и др. А за един вол, който храни цялото семейство, убит или заклан се плаща за един- 5 съгласно Изход 22:1 и Исая 66:3. Така че за убийството се носи голяма отговорност. Затова мили приятели не проливайте ничия кръв!

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #387 -: Март 17, 2007, 21:57:48 pm »
Хубаво, съгласен съм, ама това какво прави в темата за вегетарианството. Тези от нас дето си хапват пържолки, пък били те само пилешки примерно да не си убиват сами птиците, особено ако сме от градовете. Купуваме си ги без кръв, пакетирани, нищо не проливаме! Какъв ни е греха, в библията не пише, че е забранено да се яде месо, нали? Да не говорим, че пише, че човека е господар на всичко и дрън, дрън други такива. С месото естествено не трябва да се прекалява, но без него на организма липсват определени вещества които няма как да се набавят по друг начин, както вече беше споменато по-горе.
Много се дразня като почнете да ми цитирате библията за щяло и нещяло. Я погледнете индианците, отиват в гората да ловуват, убиват едно животно, като му благодарят за това, че е расло, за да могат да се нахранят те и го изяждат с уважение и благодарност. И какво, това грешно ли е нещо? Няма злоба, няма желание за убийство заради самото убийство. Ще ме извините, но в Библията нещата са доста опростено май на тази тема специално. Иначе и аз не одобрявам масовото клане на пилета в заводи, почистването на перата докато са живи още и всички останали гадости в кланиците и месокомбинатите. Ама българинът това не го разбира, пък и не само той. Като му заговориха от европата за щастливи животни му стана смешно, но това е защото не знае какво става в фабрики за месо на запад, на какво са подложени животните. Вярвате или не, но тези страдания дават отражение и в самото меса и върху човека който приема това месо. За това често такова месо е и много по-вредно за тялото от животните отгледани на село, където стопаните не ги убиват масово и в никакъв случай със злоба, та те са ги гледали като собствени деца и даже им дават имена понякога, често и ги е жал като дойде време за заколването. Но са и благодарни по някакъв начин. Големият проблем не е в индивидуалното убийство на животно, за да се изхраниш, големият проблем е поставянето на животни в неживотниски условия, масовото им жестоко избиване без каквато и да е грижа или благодарност, проблемът е в конвейрността на този безличен процес, а не в това, че дядо Стоил си е заклал две пилета на село, че да изкара следващата седмица, понеже вече не му се ядат само картофи от двора.

« Последна редакция: Март 17, 2007, 22:20:30 pm от DreamCatcher »

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #388 -: Март 18, 2007, 01:54:11 am »
DreamCatcher, общо взето си прав, проблема е в масовостта на явлението, но насилието го има и при лова, и при селското индивидуално стопанство. А какво ще кажеш за неща като "кармична памет" и "енергетика" на кръвта и месото. И не ми казвай че в месата не остава кръв. Смъртта неизбежно поражда отрицателна енергия, и при лова сякаш тя е най-малко, но ние от градовете не ходим да ловуваме.
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

zahary

• Гост
« Отговор #389 -: Март 18, 2007, 12:01:46 pm »
Ако в Библията пишеше ДОСЛОВНО  че не бива да се яде месо, то ти , DreamCatcher оставаш директно осъден според този закон! Но на хората е определено правото сами да решават как да постъпват във всеки един момент- това е свободата на съвестта, да постъпиш по един или друг начин според като САМ решиш. Затова е казано: "С каквато мяра мериш, с такава ще ти се отмери". Всеки човек трябва САМ да отсъди как да се отнася с творенията около себе си- да убива или не. Когато купуваш месо, то част от цената на стоката покрива и действието наречено "убийство на животното". Така че ти плащаш и за убийството на животното.....
Пак повтарям всеки сам трябва да прецени до колко и как да спази ВЪТРЕШНИЯ МОРАЛЕН ЗАКОН В СЪРЦЕТО СИ.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27