Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308641 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Re:Вегетарианството
« Отговор #345 -: Август 25, 2006, 14:59:04 pm »
Да, но само за сведение, знаеш ли, че шимпанзетата също ядат месо, отвреме на време. Понякога убиват птици с пръчки или некое друго животно. Гледал съм филм, в който показват две групи шимпанзета в една гора. Всяка група си има определени територии и си ги защитава. Учените, казват, че са започнали да наблюдават странна тенденция при шимпанзетата. Те започват да образуват хайки и да ходят на лов. Понякога убиват птици, но понякога се организират да търсят шимпанзета от съседна група. Бяха заснели една такава група. Та няколко мъжки, се събраха и тръгнаха през гората. Веднага замлъкнаха обичайните им викове, те се подредиха в индийска нишка и тихомълком започнаха да се промъкват през гората. По - късно набараха едно шимпанзе от съседната група и буквално си го разкъсаха, беше ужасно. Хоара от този район разказват, че заради намаляването на естествените им територии шимпанзетата станали много агресивни. Една майка докато обработвала градината си, която била до гората била нападната от шимпанзе. Маймуната отвлякла детето и. Когато отишли да го търсят мъже от селото, те намерили шимпанзето върху гърдите на бебето и му ядяло лицето! Направо хората, тотално преебаха природата и тя си го връща. Но това за ловните групи е естествен процес и хората не са повлияли за възникването му.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #346 -: Август 25, 2006, 15:20:47 pm »
Joro Velev, виждам, че си запознат дълбоко с разните му там аминокиселини и други сложни понятия. Би ли обяснил, защо за едно животно като лъва, например, е съвсем естествено да преживява само от месо без това да му действа зле, а за човека да е точно обратното? Въпроса ми е и към всички вегетарианци във форума, но се обръщам към Joro, защото виждам, се аргументира добре.
Преди да се решиш да задаваш своите въпроси,
си направи труда да прочетеш темата назад;
на няколко места е отговарено подробно на тези въпроси,
от най-разнообразни гледни точки.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Sikozu®

• Четящ
  • *
  • Публикации: 144
  • Resistance is futile. You will be assimilated.
    • Aur0ra
« Отговор #347 -: Август 25, 2006, 16:09:05 pm »
Не съм чел страниците преди това, а няма и нужда просто искам да си кажа мнението. Човекът е свободен и като такъв може да яде и консумира каквото си пожелае ;) И бих искал присъствам в деня, в който някой ще убеди най-големия хищник във Слънчевата система - човека, да не яде месо :D
Тъп съм не ме слушайте.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #348 -: Август 31, 2006, 10:42:40 am »
Не ми се вярва в България да е актуално, защото нашите производители са най-вече дребни частници ::)
Потърси книгите на доктор Атанас Гълъбов....
Има една глава озаглавена "Соята- храна или пластмаса?" (цитирам по памет)
Соята и да не е модифицирана в определени ситуации и количества не е полезна.
За да се елиминират отрицателните и въздействия е нужна консумация на повечко риба. :(

Да, така е - в рибата се съдържат безценни вещества, спомагащи обмяната.. Неслучайно тя е една от най-предпочитаните котешки храни.!>
musica universalis

Дъвиан

• Гост
« Отговор #349 -: Септември 19, 2006, 21:34:50 pm »
За Хитлер ли питаш или за Костов? Ако е за Шикългрубер историята е горе-долу следната: След първата световна отказва цигарите и под влияние на окултните общества става вегетарианец и въздържател. Немога да ти цитирам менюто му ,но мисля , че си е бил баш бая тревопасен.Нищо млечно и прочие. След Сталинград взел да пийва коняк и шампанско , но по малко. Нервите хич не го държали. На приемите пиел вода и хапвал трева ,но масите били заредени с всякакви манджи.Не е налагал вижданията си на хората от неговото обкръжение. Само не е разрешавал да се пуши в негово присъствие.

Искам да оборя мита за това, че Хитлер е бил вегетарианец чрез книгата на Рин Бери "Знаменити вегетарианци и техните любими рецепти", която между другото препоръчвам на всички интересуващи се от здравословен начин на живот, защото така ще разберат как са се хранили например хора като Буда, Питагор, Платон, Леонардо, Толстой и др.:

“Хитлер от време на време е преминавал на вегетарианска диета, за да се лекува от прекомерното си изпотяване и газове в червата, но режимът му на хранене се основавал на месото... Робърт Пейн, Алберт Шпеер и други известни биографи на Хитлер, споменават за неговото предпочитание към невегетариански храни, като баварски наденички, шунка, дроб и дивеч.

В книгата си “Готварската книга на Школата по готварство за гастрономи”, издадена през 1964 година, Дион Люка, описвайки преживяванията си на главен готвач на един хотел в Хамбург през трийсетте години, си спомня, че често са я викали, за да приготви любимото ястие на Хитлер, което не било вегетарианско. “Не искам да ви развалям апетита към пирога с месо – пише тя, - но може би сте любопитни да узнаете, че той беше любим на господин Хитлер, който често вечеряше в хотела...”

Робърт Пейн, чиято биография на Хитлер, “Животът и смъртта на Адолф Хитлер”, се смята за точна, опровергава слуха, че Хитлер бил вегетарианец. Според Пейн, вегетарианството на Хитлер е измислено от неговия министър на пропагандата, Йозеф Гьобелс, за да му предаде ореол на революционер-аскет, един фашистки Ганди, така да се каже. Цитирам от биографията на Пейн:

"Аскетизмът на Хитлер играе съществена роля за образа, под който е представен пред германците. Според широко разпространяваната легенда той нито пушел, нито пиел, нито ядял месо, нито имал връзки с жени. Само първото е вярно. Той често пиел бира и затоплено вино, бил любител на баварските наденички и имал за любовница Ева Браун, която спокойно си живеела с него в Бергхоф. Имал и други дискретни връзки с жени. Аскетизмът му бил измислица, разпространена от Гьобелс, за да подчертае пълната му отдаденост на делото, неговият самоконтрол, разстоянието между него и хората. С привидния си аскетизъм той можел да претендира, че изцяло се е посветил в служба на своя народ.
В действителност той е угаждал на всичките си желания и не е изпитвал нито едно от чувствата, присъщи на аскетите. Готвачът му, един невероятно дебел човек на име Вили Каненберг, му правил изискани ястия и играел ролята на дворцов шут. Въпреки че Хитлер не обичал особено месо, с изключение на наденичките, и че никога не ядял риба, той обожавал хайвер. Бил голям любител на сладкишите, захаросаните плодове и кейковете със сметана, които консумирал в огромни количества. Пиел чай и кафе с изобилие от сметана и захар. Никой диктатор преди него не е бил толкова лаком за сладко."

С пълно основание можем да заключим, че Питагор, Леонардо да Винчи, Толстой, Шоу, Ганди и Сингер са били вегетарианци, а Хитлер - който обичал печени гълъби с плънка - не е бил вегетарианец."

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #350 -: Октомври 07, 2006, 18:46:14 pm »
musica universalis

Дъвиан

• Гост
« Отговор #351 -: Октомври 14, 2006, 09:44:36 am »
http://goveg.com/environment-globalwarming.asp?int=weekly_enews  

"The most powerful step that we can take as individuals to avert global warming is to stop eating meat, eggs, and dairy products."

"Най-мощната стъпка, която ние като индивиди можем да предприемем за предотвратяване на глобалното затопляне, е да спрем да ядем месо, яйца и млечни продукти."

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #352 -: Октомври 18, 2006, 03:42:28 am »
... И бих искал присъствам в деня, в който някой ще убеди най-големия хищник във Слънчевата система - човека, да не яде месо :D
Никой в нищо неможе да те убеди. Това е само в твоите "ръце".
Сещам се за слона.
Слона е вегетарианец. Колкото е едър толкова е спокоен. Стига да не настъпи някоя мишка. Тогава може просека в гората да направи и цяло село да заличи , барабар с хората.
Лъва сега е хищник. Как е било преди, само един Бог знае... :)
Лъва убива само за защита и когато е гладен.
А при хората е сбъркана работа....

Характера на човека зависи само относително от храната.
По тежката зависимост е в обратба посока.
Дали си вегетарианец или хищник зависи от теб самия, от характера, от същността ти.
Има и растения хищници ;)
В някакви стари книги казват пишело, че хищниците сега са хищници и това е породено от човека. Животните подражавали на човека и затова било така. Нали сме венеца на природата?  ::)
Дали е сигурно, че в Слънчевата състема няма друг по-голям хищник от човека? ;)
Малката калинка изяжда многократно повече от собственото си тегло, листни въшки примерно, на ден....
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Enigma

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #353 -: Декември 06, 2006, 11:24:33 am »
Генно модифицирано свинско месо - намалява риска от кардиологични проблеми 
27.03.2006

Група от университетски учени съобщи вчера, че са създали нещо като Свещен Граал в храненето: клонирани прасета, които образуват свои собствени омега-3 мастни киселини, което евентуално би довело до появата на бекон и свински пържоли, полезни за сърцето ви.
Засега, ползите от този проект са все още теоретични. Омега-3 мастните киселини, които са свързани с по-малка заболеваемост от сърдечни болести, са открити за първи път в рибите. Никой не знае дали те ще имат същия ефект, ако се приемат при консумацията на свинско.
Някои учени коментират, че откритието, публикувано в интернет-версията на списанието Nature Biotechnology, е важен предвестник на събитията в близко бъдеще. Въпреки че от овцата Доли насам повече от 10 животни са били клонирани през последното десетилетие, използването на клониране за промяна на хранителната стойност на месото от домашни животни е новаторство.
Alexander Leaf, заслужил професор по клинична медицина в Харвард, е убеден, че свинско и други храни с омега – 3 –мастни киселини ще намерят пътя си до американските потребители и ще бъдат по-добри за тях.
„Хората продължават да се хранят с некачествени храни”, казва Д-р Leaf. „Няма да има нужда да променяте хранителните си навици, но ще получавате това, от което се нуждаете”.
Години наред хората са били убеждавани да се хранят с риба, богата на омега -3-мастни киселини. Но рибата е скъпа, не всички я харесват, а омега-3-киселините изобилстват в мазната риба, напр. риба-тон, която съдържа живак.
Хранителната мистерия доведе екипа учени от Harvard Medical School, Университета на Мисури и Медицинският център към Университета в Питсбърг да планират модифицирането на прасета. В резултат се появиха пет бели прасенца с мускулни тъкани, пълни с омега-3 мастни киселини. Те живеят в Университета на Мисури. 

Източник: http://www.tchaikapharma.com/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=64
_____________________________________________________________________________________
Очаквам коментари от по-напредналите във форума. Аз лично не вярвам, че дори фабрикуването на месо с вкус и състав на маруля би премахнало недостатъците на месоядството.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #354 -: Декември 06, 2006, 11:30:47 am »
Цитат
ГЕННО модифицирано свинско месо
То ... коментарът май ще е излишен...   :-\
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
  • Публикации: 169
« Отговор #355 -: Декември 06, 2006, 12:28:41 pm »
Имам въпрос към страогите вегитарианци.Как се спрявяте с яйцата и млякото,след като ги има добавени в повечето продукти?Аз лично не ги консумирам и съм ги заменила със соеви продукти,но понякога ми се иска да изям един кроасан например. :(

Eon

• Гост
« Отговор #356 -: Декември 06, 2006, 13:32:39 pm »
Имам въпрос към страогите вегитарианци.Как се спрявяте с яйцата и млякото,след като ги има добавени в повечето продукти?Аз лично не ги консумирам и съм ги заменила със соеви продукти,но понякога ми се иска да изям един кроасан например. :(
Какво лошо има в млякото и яйцата, че не ги консумираш, не разбирам?

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
« Отговор #357 -: Декември 06, 2006, 14:24:49 pm »
има кроасанчета и без яйца и мляко, чети опаковките... само че са без пълнеж. Правят ги от многолистно тесто, а в него има само маргарин и брашно, така че ако това те устройва, просто потърси внимателно, ще намериш. Аз наскоро случайно попаднах на вегански масленки - с маргарин, само не съм пробвала дали са вкусни, но предполагам че са...

Другият вариант е да се готвят домашни, само да има време...

Еон, мисля че сам ще се сетиш какво им има на млечните продукти и яйцата. Пък и погледнато в по-широк контекст, чисто растителната храна съдържа повече Слънчева енергия без допълнително отрицателна енергия, преработка и т.н.
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Antonium

• Гост
« Отговор #358 -: Декември 06, 2006, 14:25:09 pm »
Какво лошо има в млякото и яйцата, че не ги консумираш, не разбирам?
Яицата имат мноого холестерол. :) Аз затова ги избягвам, а наблягам на други работи. :D
Млякото не присъства в чак толкова продукти. Дори сметаната за кафе е на растителна основа :)
Въпрос, а как се справяте с маргарина, който е близък роднина на пластмасите. Сериозно ви питам, без да се заяждам :)
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 15:03:53 pm от Trandev »

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #359 -: Декември 06, 2006, 14:48:34 pm »
Да, много интересно, защото маргаринът е три пъти по-вреден от маслото да речем :) Цяла тема има дори :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27