Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308510 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Re:Вегетарианството
« Отговор #360 -: Декември 06, 2006, 15:08:42 pm »
Да и аз пак да си кажа основната теза, която според мен трябва да определя защо човек трябва да бъде вегетарианец или поне да обмисли като първа стъпка да бъде бозайниконеядец  ;)

Основния мотив не бива да бъде дали е полезно или вредно. Това е донякъде много субективно. Основното е че имаме налице едно масово заколение всеки божи ден на милиони животни които се доближават значително много до човека! Тяхното масово системно избиване  за егоистични цели няма как да ни доведе до добър край като общество. След като се отнасяме по този начин към най-близко стоящите видове до нас как искате да се отнасят другите близкостоящи видове от вселената към нас които са по-напреднали в развитието си. И отново казвам процента на хората готови сами да си извършат убиването на едно агънце например е доста по-малък от готовите да го изядат във вид на агнешка пържола, които изобщо не се замислят за процеса на ужаса как се е стигнало до готовия продукт!
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 15:10:47 pm от Alien »

Antonium

• Гост
« Отговор #361 -: Декември 06, 2006, 15:36:40 pm »
Да и аз пак да си кажа основната теза, която според мен трябва да определя защо човек трябва да бъде вегетарианец или поне да обмисли като първа стъпка да бъде бозайниконеядец  ;)
Ей сега ще ме подгони службата, но по света се ядат - птици, риби, змии, гущери, насекоми, скариди, морски  и сухоземнимекотели,  и др. мърдащи твари.  Вегетарианството, кое включва от тази гама. Отново не се заяждам :)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #362 -: Декември 06, 2006, 16:15:18 pm »
Вегетарианството включва неяденето на месо изобщо  ;) За много хора обаче това им идва в повечко да направят такава голяма крачка! Затова тези, които се колебаят могат поне да спрат да участват в тази сеч спирайки консумацията на  месото от бозайници. Много по- реално е промяната да се осъществи плавно отколкото рязко и извъднъж! По-добре малък напредък в нашето развитие отколкото никакъв!
И за да се обоснова Трандев предполагам че за твойта ценностна система да си отгледаш малко кученце на 1 годинка и след това да го заколиш и да си го направиш на супа е проява на варварство! За някой виетнамец това е може би  есъщото като да си заколиш агънце! Бялата раса е еволюирала поне да счита че убиването на малки кученца за храна е нецивилизовано поведение! Невиждам причина следващата стъпка на развитието ни да не бъде убиването на малко агънце да се счита аналогично на кученцето за нецивилизовано и варварско!
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 17:20:06 pm от Alien »

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #363 -: Декември 06, 2006, 17:15:56 pm »
Цитат
Преди да се решиш да задаваш своите въпроси,
си направи труда да прочетеш темата назад;
на няколко места е отговарено подробно на тези въпроси,
от най-разнообразни гледни точки.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
  • Публикации: 169
« Отговор #364 -: Декември 07, 2006, 01:34:25 am »

Цитат
Какво лошо има в млякото и яйцата, че не ги консумираш, не разбирам?
Яицата имат мноого холестерол. :) Аз затова ги избягвам, а наблягам на други работи. :D
Млякото не присъства в чак толкова продукти. Дори сметаната за кафе е на растителна основа :)
Въпрос, а как се справяте с маргарина, който е близък роднина на пластмасите. Сериозно ви питам, без да се заяждам :)

Не ги обичам. :( С маргарина се справям лесно,в УК има соев маргарин,а също и кашкавал и крема сирене.Към млякото имам непоносимост. :( Личното ми предпочитание е да съм на хранителен режим,който не се състои от никакви животински продукти,така се чувствам по-добре.Отдавна съм заменила захарта с мед,а ако няма мед не ползвам никакъв подсладител.Предпочитам да не обременявам организма си с неща които няма да са му полезни.Колкото и да е страно има и плодове и зеленчуци които не консумирам.Не се водя от никаква мода или диета,а от това кое е добре за моя организъм и кои храни ми дават нужната енергия.Човек наистина може да живее и с малко храна,всичко е въпрос на навик.Тялото и организма се пригодяват към това. :)
« Последна редакция: Декември 07, 2006, 01:39:05 am от Mystic »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #365 -: Декември 07, 2006, 02:12:53 am »
Цитат
Личното ми предпочитание е да съм на хранителен режим,който не се състои от никакви животински продукти,така се чувствам по-добре.Отдавна съм заменила захарта с мед....

Mystic не искам да се заяждам още повече че принципно сме от същата страна на барикадата  ;) ама тука има противоречие в поста ти тъй като точно захарта е растителен продукт а меда животински  :P

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
« Отговор #366 -: Декември 07, 2006, 02:46:18 am »
Така е,но има разлика и ти знаеш това!Не го приемам като заяждане,мислила съм по въпроса,затова и взимам на капки прополис. ;)Пчелите не са животни. :P Пък и от две ''злини'',като избираш,избираш по-малката нали? :---

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #367 -: Декември 07, 2006, 20:03:08 pm »
Предпочитам да не обременявам организма си с неща, които няма да са му полезни. (...) Не се водя от никаква мода или диета, а от това кое е добро за моя организъм и кои храни ми дават нужната енергия. Човек наистина може да живее и с малко храна - всичко е въпрос на навик. Тялото и организмът се пригодяват към това. :)
Да, има такъв процес - повишаването на вибрацията е свързано с естествено намаляване на количествата...
Пчелите са свещени,
а маргаринът е пластмасов.
;) И аз не се заяждам!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
« Отговор #368 -: Декември 08, 2006, 12:20:50 pm »
Предпочитам да не обременявам организма си с неща, които няма да са му полезни. (...) Не се водя от никаква мода или диета, а от това кое е добро за моя организъм и кои храни ми дават нужната енергия. Човек наистина може да живее и с малко храна - всичко е въпрос на навик. Тялото и организмът се пригодяват към това. :)
Да, има такъв процес - повишаването на вибрацията е свързано с естествено намаляване на количествата...
Пчелите са свещени,
а маргаринът е пластмасов.
;) И аз не се заяждам!
Добре,а с какво би могъл да бъде заменен маргаринът,след като е пластмаса?Питам съвсем сериозно!Не съм от хората които живеят за да се хранят.Храня се за да живея!По възможност по-дълго. ;)

Eon

• Гост
« Отговор #369 -: Декември 08, 2006, 12:25:14 pm »
а с какво би могъл да бъде заменен маргаринът,след като е пластмаса
с краве масло ;)

А и не мога да разбера, какво са правели хора преди да е бил изобретен маргарина? Сигурно са умирали от глад  laugh

PS Off.Topic - с микровълновата е същото  :D

Неактивен Mystic

• Четящ
  • *
« Отговор #370 -: Декември 08, 2006, 12:34:06 pm »
а с какво би могъл да бъде заменен маргаринът,след като е пластмаса
с краве масло ;)

А и не мога да разбера, какво са правели хора преди да е бил изобретен маргарина? Сигурно са умирали от глад  laugh

PS Off.Topic - с микровълновата е същото  :D
Микровълновата не я ползвам,а към кравето масло има непоносимост. :( Наистина питах съвсем сериозно,но явно ще трябва да се откажа от тостовете,които и без това са рядкост при мен. :(Незнам какво са правили хората едно време и сега незнам какво правят,но много страдат от подути кореми или разни други неразположения само,защото консумират храна към която имат непоносимост.

Eon

• Гост
« Отговор #371 -: Декември 08, 2006, 12:39:58 pm »
Е и аз ти отговарям сериозно. Щом държиш на тези работи и имаш непоносимост, ще трябва да се откажеш от тостовете... няма как  :P

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #372 -: Декември 08, 2006, 13:41:00 pm »
Зехтинът е добър заместител на маргарина, макар че на някои тост със зехтин може да се стори "гадно"...
 :)
musica universalis

Oberon

• Гост
« Отговор #373 -: Декември 08, 2006, 15:11:48 pm »
Защо търсите заместител на маргарина, като може просто да не го консумирате :)))? Чат пат правя принцеси с кашкавал на жената, и използвам масло. Като знам какво има и в него...затова слагам по малко, за вкус дето се казва. Да не говорим пък, че дори и кашкавала е на растителна основа, защото добавят растителна мазина със съмнителен произход...И пробутват някакви идеи на хората за здравословна храна...Прадедите ни като са яли само домашно сирене и кашкавал, масло и мляко, са боледували много по-малко от нас от разни настинки, хреми и т.н

Скоро в супермаркета до нас правеха промоция на някаква еротична напитка...как се казваше...а, де...както и да е, забравих. Промоцията включваше, като си купиш една такава гадост получаваш безплатно чаша ( живея за такива подаръци ахаха ). И каката ми казва нежно и напевно: "Господине, бихте ли желали да опитате нашата бла бла..бла+ бла+блаааа, и получавате безплатно чаша". Казвам, не, не искам, благодаря. Питат ме очудени: Ама как така, защо? Ами не искам казвам, вас какво ви пука:)? Ама защо не искате - упорства упоритата студентка ( честит и празник, беше готина ). Абе хора казвам, не искам защото нямам нужда!!! Не мисля, че човек има нужда от напитки, за да си повишава либидото баси! Трябва му добра храна, повечко сън, хубава жена и липса на стрес! Каката реши че няма смисъл да се занимава с мен, и любезно се усмихна на следващият господин...

п.с как се казваше тая гадост баси....

Оберон

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #374 -: Декември 08, 2006, 17:14:46 pm »
Цитат
Крайно време  е да почне да се живее в настоящето, а не в ненастъпилото бъдеще-звездно минало.Кажи ми какво ти получи като се отказа от месото или какво ще получиш?Какво постигаш или какво ще постигнеш; или какво си постигнал с лишението си?Дай ни пример, покажи ни развитието си, придобивките си, докажи, че си се самоусъвършенствал повече от нас.
Запозна ли се с демоните си, пребори ли ги или още скришом,когато си сам отскачаш до хладилника за пърче вурстче.
Как така хем може, хем не може?
Канибализма е частен случай, дори и при животните, така че мисля, че няма какво да се обсъжда същността му.

Такаааа сега ще преведа написаното на малко по-друг език защото е аналогично и разкрива какво всъщност се пита!  :P

Защото тук очевидно става въпрос за кражба на живот на същества доста доближаващи се до нас самите авторът напрактика пита:

Като НЕ окраде оня магазин, оная банка, оня склад за муниции какво постигна ? 
Ами постигнал е това че не върши престъпление, но понеже да се краде манипулира и убива са норми в нашето общество какво остава да проявим "хуманност" спрямо бозайниците например!А повярвайте ми няма да умрете от глад ако ги оставите намира!Както не сте умрели от глад от това че не ядете кучета!
« Последна редакция: Декември 08, 2006, 17:21:11 pm от Alien »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27