Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308363 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Cenestelle

• Пишещ
  • Публикации: 585
  • stargazer
Re:Вегетарианството
« Отговор #405 -: Април 14, 2007, 00:08:17 am »
аз затова си го готвих сама, иначе и аз чета етикетите, свинска мас още не съм виждала,.... но на мен и яйцата са ми достатъчно, козунаците без тях са по-редки но се намират - и не са лоши;)
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #406 -: Април 17, 2007, 20:32:30 pm »
За всички месоядци предлагам следния коментар постнат към статия за кремвиршите в DIR.Bg

(17.04.2007 г. | 16:42ч.)
Мъжът на колежка от службата където работи жена ми е служител в Областна Инспекция по Труда .Отиват на проверка в колбасарска фирма по отношение на спазване на трудовото законодателство. При преминаване през коридорите виждат склад пълен с тоалетна хартия и питат от любопитство за какво им е .Слагаме я в КРЕНВИРШИТИ отговарят чистосърдечно от фирмата .

И още едно мнение:

информирана (17.04.2007 г. | 16:59ч.)

Лично от чичо си знам, който е работил в известна месарска фирма, че на месец слагат по 5 тона тоалетна хартия. Те и затова набъбват като се попарят. Дори често се шегуваме ”дано не е употребявана”. Това е истината и всички производители много добре го знаят това. То не е тайна, то е невъзможна истина за нас непросветените в този отрасъл.
« Последна редакция: Април 17, 2007, 20:36:56 pm от Alien »

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #407 -: Април 18, 2007, 10:24:20 am »
Вярно е. Но защо да се отнася само до месоядните, че то няма 1г месо в тея КРЕНВИРШИ ( :D ) .
Не може месото да струва 10-12 лв/кг а кремвиршите да струват 3-4 лв/кг и да са от месо.
Затова се купуват филета от някой месарски магазин. По-скъпо е, но поне знаеш какво ядеш.
[/U

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #408 -: Април 18, 2007, 10:59:15 am »
Не бъди сигурен, че знаеш какво ядеш при филетата... Химическото третиране на тези животни, както и претърпеният от тях ужас от отвратителното им третиране от месопроизводствената индустрия не са отбелязани нито в етикета, нито върху външния вид на филенцето, но ти ги приемаш с месоядната си консумация и тези неща действат в организма ти, често по безвъзвратен и пагубен начин...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #409 -: Април 18, 2007, 12:06:54 pm »
Вярно е,че когато животното разбере, че ще го убиват отделя някакви кофти вещества в тялото си. Един вид отмъщението на умиращия. Но това не прави пилешкото филе по-малко вкусно например. Не че ям всеки ден филета, даже не ям много месо, но пък не отказвам. Абе по-добро от боба няма! :D
[/U

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #410 -: Април 18, 2007, 16:09:25 pm »
Едва ли отделянето на вредни токсини у животното при ужасяването му от наближаващата смърт е отмъщение. За отмъщението е необходимо да има познаване на причинно-следствените зависимости и е необходим умисъл за зло. Поне за второто, струва ми се, че то може да се намери само у някои хора, но не и у животните...

Саркастичното възхваляване на боба тук не е необходимо. Никой не коментира въпроса за това дали е вкусно месото - вкусът няма отношение (поне не винаги) към качествата на приеманата от нас храна, нито към нейното отражение върху организма (физически и духовен). Всъщност, това да се мисли за храната предимно от гледна точка на нейния вкус и удоволствието, което причинява в стомаха, е породило многото вицове за сравнявания със свинете човек.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

• Гост
« Отговор #411 -: Април 18, 2007, 16:14:05 pm »
Не мисля, че това е отмъщение. Човека си го е казал по-горе... "един вид отмъщение", то е ясно, че не е съзнателно.

anna

• Гост
« Отговор #412 -: Април 19, 2007, 14:16:22 pm »
  Това за кренвиршите, наистина, само като ги свариш и се вижда на какво приличит- на нищо. А и не само в кренвиршите- в разни наденици, карначета и темподобни(не знам и аз какво има още).
Ето, например рекламата на Леки: Не просто кренвирши, а Леки...!
 Наистина са толкова лекички, особено като използват т. хартия :D

Неактивен oider

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #413 -: Септември 11, 2007, 22:57:14 pm »
Малко стара тема като гледам, но това не и пречи да е все така хубава. Изчетох всичко написано тук по въпроса и мисля да последвам примера ви. На мен майка ми е вегитаринка почти от бебе дядо ми също беше. Това, което много ме мотивира да стана вегитарианец, е че и аз не съм съгласен с убиването на невинни животни. Нищо не ни дава право да отнемаме живот. Смятам също, че неяденето на месо човек се пречиства духовно и физически. Не мисля обаче да отказвам и животинските продукти понеже мен ме ръководи основно чувството за състадание към животните. Мисля, че да консумираш животинските продукти няма нищо лошо. МНого ми е смешно мнеието на някои, които се чудят какво трябва да се яде като си вегитариянец а не ми се струва толкова сложно. Аз мисля, че за мен неяденето на месо не би било никакъв проблем тъй като майка ми готви прекрасни вегитарински гозби и съм свикнал със седмици да не ям никакво месо. Лошото, е че живея в чужбина, но това е друга тема. Дано повече хора се осъзнаят и престанат да се захранват с невинни трупове

Неактивен DasReich

• Четящ
  • *
« Отговор #414 -: Септември 12, 2007, 01:20:05 am »
Човешкият организъм е проектиран за ядене на месо, затова и очите на хората са отпред, а не отстрани - характерно е само за хищниците, за да могат да преценяват растоянието до жертвата. Тезата за убиването на невинни същества ми прилича малко на едни психопати в Индия, които смятат, че не трябва да убиват нищо, дори буболечка, било и то случайно. Домашните животни, от които идва основно месото са знаели още в самото начало на земния експеримент в какво се забъркват и участват доброволно с всичките му последствия !  ;)
Jedem das Seine !

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #415 -: Септември 12, 2007, 12:55:13 pm »
Аз съм против убиването на животни за спорта, но това с невинните жертви е глупост. Вегетарианците да се замислят плодовете и зеленчуците не са ли невинни ;) Аз ям предимно домашни меса, тоест от животни, които не са били помпани да растат и дебелеят. Кренвирши и подобни боклуци също избягвам да ям. И не мисля, че не мога "да си пречистя душата" само защото ям месо.

Неактивен oider

• Четящ
  • *
« Отговор #416 -: Септември 13, 2007, 23:49:06 pm »
    Това да си вегитариянец според мен не бива да се разглежда само от физическата страна на нещата то е и по- различен светоглед, по- различен начин на мислене. Не всеки е дорасъл за това, но един ден може и да стане. Когато се придвижим по- напред в еволюцинно развитие. Тук говорим, че ние ядем живи същества, които са само на едно ниво по назат от нас в живата природа като телета, свине, кози и други. След това идват птиците после рибата и т.н. Така, че има разлика дали се храниш с трупове на съзнателни и интилигетни създания, които както по- долу е написано са отделили негативна енергия при убиването им и да се храниш с  растения.

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #417 -: Септември 14, 2007, 18:58:51 pm »
Аз съм против убиването на животни за спорта, но това с невинните жертви е глупост. Вегетарианците да се замислят плодовете и зеленчуците не са ли невинни ;) Аз ям предимно домашни меса, тоест от животни, които не са били помпани да растат и дебелеят. Кренвирши и подобни боклуци също избягвам да ям. И не мисля, че не мога "да си пречистя душата" само защото ям месо.

Е, те доматите са невинни, ама като има домашна ракия, с кво да я пием:)?
Разликата е, че се смята, че домата примерно няма съзнание, докато една кокошка уж има.
Ама аз смело заключавам, че доматите имат повече мозък ( в семките да речем ), отколкото пилето. Щото доматчето си седи невинно и кротко на стеблото, припича се, и се помпа с хранителни вещества. Докато пилето само ходи, гледа земята с едно око, и рови ли рови, демек пречи:)))
извода какъв е: вегетариянците убиват невинни домати!
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #418 -: Септември 14, 2007, 20:05:35 pm »
Цитат

Handle проблема е че домата докато го късаш не го чуваш как пищи от болка че му отнемаш живота за разлика от агънцето теленцето прасенцето и т.н.  Ако почнеш да го чуваш обаче тогава може да се замислиш дали не ти е време да спреш  и с неговото консумиране. Точно затова пак ще кажа отиди до животното погледни го в очите и със сърцето си прецени дали е редно да го заколиш или пък не вместо да отидеш в магазина наготово да си вземеш месото. Не е проблема самото ядене а на каква цена в моралния смисъл на думата стига това ядене под формата на пържолки и т..н на масата. И цената поне за моя начин на мислене е прекалено висока

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #419 -: Септември 14, 2007, 21:45:42 pm »
Цитат

Handle проблема е че домата докато го късаш не го чуваш как пищи от болка че му отнемаш живота за разлика от агънцето теленцето прасенцето и т.н.  Ако почнеш да го чуваш обаче тогава може да се замислиш дали не ти е време да спреш  и с неговото консумиране. Точно затова пак ще кажа отиди до животното погледни го в очите и със сърцето си прецени дали е редно да го заколиш или пък не вместо да отидеш в магазина наготово да си вземеш месото. Не е проблема самото ядене а на каква цена в моралния смисъл на думата стига това ядене под формата на пържолки и т..н на масата. И цената поне за моя начин на мислене е прекалено висока

Говориш за един отминал и безвъзвратен период, в който хората наистина можели да чуват писъка на домата.
Но това е било твърде отдавна. Може би Библията именно за това падение човешко говори...не знам. Искам само да знам кой е виновен:(
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27