Автор Тема: Да се събудиш парализиран  (Прочетена 59667 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
  • Публикации: 114
Re:Да се събудиш парализиран
« Отговор #105 -: Януари 06, 2010, 20:00:49 pm »
Ти кога го видя  това сън да се прояви в реален свят насън.Или ти спиш и живееш.Гледай малко какво пишеш модата да се чете и цитира няма нищо с знанията ти и опита.

meander как дати обясня че ти не риташ махаш или правиш каквито и да е движения насън точно защото тялото е в сънна парализа

Цитат
Колко човека си виждал сутрин насинени при спане.  Приказвайте неща за които имате лични знания иначе словоблудството(празните приказки) са грях

Както казах вече много пъти хората не се събуждат насинени защото докато са спали са били в сънна парализа

Цитат
Тялото има достатъчни инстинкти

Ако искаш вярвай но сънната парализа е инстинкт и е нещо напълно обичайно за всичко животни и хоро които сънуват. Тя е един вид защитен механизъм.

Цитат
Не знам колко ти е акъла ма май не е много.Парализата е нарушени функции на мозъка,и посоката им е към безвъзвратност.Тези експерименти на себе си ли ги правиш или на други хора?

НЕ НЕ Е нарушена функция на мозъка (става въпрос за сънната парализа). ДА на себе си ги прилагам.

meander преди да напишеш поредната глупост моля те кажи ми какво разбираш под сънна парализа.

П.П. meander от всичките ти постове разбрах че имаш нулев опит с подобни неща и минимални знания (не се обиждай ).

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #106 -: Януари 06, 2010, 20:08:30 pm »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #107 -: Януари 06, 2010, 20:09:18 pm »
 Ken1 Здравей.Може аз да не съм наясно,но и ти си играеш с късмета.
Цитат
ДА на себе си ги прилагам.
Какво е причината, и каква полза имаш от това което правиш.Нещо което тялото ти го може,ти го правиш защото ти искаш.Не си вярваш на тялото или има друга причина.Не схващам смисъла ма може да съм прост.Не се коси,аз повече гледам да хапна, да пийна и да не си създавам сам проблеми.Присъствал съм за лечението на жена с парализа,и тя сама си я е докарала(не е за гледане).Не се обиждай.Живи и здрави. :hi: П.П. old4 Даде линк за поредната глупост на учените.Извънтелесни преживявания няма ИТП.Има една приказка - Будала човек и вързано куче го хапе.;D .Няма нищо болниците са пълни с самодейци,но всеки сам си носи кръста.Всичко което е насън и наяве е нашия живот,на който ние сме му стопаните.А на учениет им споменавам редовно майките.
Не забравяйте едно нещо-само един мозък имаме и при всяка грешка или неправилни деяния губим част от него.А той не се регенерира ,а ни е нужен.
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 20:23:00 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #108 -: Януари 06, 2010, 20:58:30 pm »
meander Здравей.
Цитат
Какво е причината, и каква полза имаш от това което правиш

Причината и проста това е най-лесния начин за достигане на ОИТ или осъзнат сън (ОИТ е същото като ИТП ). ОИТ или ИТП е напълно реално преживяване но не е мястото тук да го обсъждаме има тема във форума
- За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото
Темата е доста обемиста и там е описано всичко.

И нещо по темата ето един клип които обяснява всичко което аз се опитах
-
Клипа е на английски.

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #109 -: Януари 06, 2010, 22:52:38 pm »
meander, мисля, че объркването ти идва от заглавието на темата: "Да се събудиш парализиран". Всъщност по време на така наречената сънна парализа, ти не си буден наистина, но си мислиш, че си буден и не можеш да мърадаш. След това се будиш и ти няма нищо - не си парализиран и не си повреден по никакъв начин. Примерите ти с парализираната жена и лечението й нямат нищо общо със сънна парализа. Мисля, че те плаши думата парализа и се набираш много насреща й. Обяснявам ти, защото виждам, че раздаваш съвети за нещо, за което нямаш представа какво е.

Ken1, любопитно ми е, ти когато успееш да предизвикаш сънна парализа, усещаш ли страх или когато знаеш, че предизвикана от теб не е страшна?

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #110 -: Януари 06, 2010, 23:04:07 pm »
Ken1, любопитно ми е, ти когато успееш да предизвикаш сънна парализа, усещаш ли страх или когато знаеш, че предизвикана от теб не е страшна?

Понякога е страшна просто не може да се контролира страхът, колкото по често влизам толкова па рядко усещам страх. Първите ми няколко опита се проваляха заради силния страх, вече почти нямам този проблем. Вече дори ме е яд когато се проваля заради страхът :).   

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #111 -: Януари 06, 2010, 23:55:06 pm »
 eli Здравей.Ти наистина ли разбираш кое точно ме притеснява?А представата е относително понятие,и зависи от знанията и опитностите.Отдавна се опитвам да обясня, не си правете майтап с телата(с живота) си.В момента много са в вариант, орел,рак и щука.И се чудят каква беля да си направят.Но това си е тяхна работа,не всичко може да се каже безнаказано.Опитвам се дам съвет който може да предпази,но някой като реши да направи нещо никой не може да го спре.Единствено разума.Живота е кротък спокоен и каквото му дойде.Всеки сам си носи кръста.Живи и здрави. :hi:  П.П. Говорейки за лоши работи(ако не е за да се предпазите) вие ги викате.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 14:22:14 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Max

• Гост
« Отговор #112 -: Януари 06, 2010, 23:57:03 pm »

За какво ви е да я предизвиквате  ???
"Сънната парализа" по-скоро е едно недоразумение, дефект в процеса излизане/влизане от/в тялото  и тук се обсъжда как да бъде избегната.
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 23:58:52 pm от Raven »

Max

• Гост
« Отговор #113 -: Януари 07, 2010, 00:14:35 am »
Ето за тази пуста сънна парализа и хората невярващи в нея   ;)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Току що прочетох текста в Уикипедията.
Не съм съглсен с определението "фалшиво събуждане", защото съм имал случай на парализиране при заспиване, тъкмо се унасям и усещам как ме завладява.
В последните два случая беше след дълго безсъние. Може би преумората е оказала влияние при мен.
В единия от тези случаи тялото ми не само  се скова, но се вледени, макар усещането за студ да не беше като обичайното. Неописуемо е.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 00:16:21 am от Raven »

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #114 -: Януари 07, 2010, 18:26:09 pm »
Raven, може би това, което се е случило с тебе, не е сънна парализа - състоянието, при което не сработва добре блокиращия механизъм.
А за мен термина "фалшиво събуждане" е много точен, защото точно това, се случва - мислиш, че си буден и не можеш да мръднеш и след това се будиш наистина.

Max

• Гост
« Отговор #115 -: Януари 07, 2010, 19:37:27 pm »
Със сънната парализа сме интимни отдавна, така че съм убеден, сънна парализа е.Независимо дали настъпва след преумора или не.
А повечето събеседници правят грешката да я изучават в Уикипедия, вместо лично "да се срещнат" с нея.
Повтарям: сънната парализа е аномалия и трябва да бъде преодолявана, по-точно избягвана.Това може би е нещо като "спиране" преди излизане или връщане в тялото.А може би парализа изобщо няма.Усещането за невъзможност да се движиш, може би идва от това, че не си в тялото си, а в енергийния двойник, а той се движи по друг начин. Помисляш за някакъв обект и се озоваваш там.
Нямам окончателен отговор, още умувам.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 23:28:34 pm от Raven »

Max

• Гост
« Отговор #116 -: Януари 07, 2010, 19:51:17 pm »
meander как дати обясня че ти не риташ махаш или правиш каквито и да е движения насън точно защото тялото е в сънна парализа

Както казах вече много пъти хората не се събуждат насинени защото докато са спали са били в сънна парализа

Ако искаш вярвай но сънната парализа е инстинкт и е нещо напълно обичайно за всичко животни и хоро които сънуват. Тя е един вид защитен механизъм.

НЕ НЕ Е нарушена функция на мозъка (става въпрос за сънната парализа). ДА на себе си ги прилагам.

meander преди да напишеш поредната глупост моля те кажи ми какво разбираш под сънна парализа.

П.П. meander от всичките ти постове разбрах че имаш нулев опит с подобни неща и минимални знания (не се обиждай ).
Тц, тц, тц….
Хем е инстинкт, хем защитен механизъм, хем нарушение на мозъка )))
На чий мозък?

Къде ли е била сънната парализа, когато като малък съм падал от леглото по време на сън?!?

П.П. На мен пък „глупостите” на meander са ми интересни.

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #117 -: Януари 07, 2010, 19:54:58 pm »
Raven Здравей.
Цитат
Повтарям: сънната парализа е аномалия и трябва да бъде преодолявана, по-точно избягвана
Това ми хареса,даже още по-добре е ако я няма.
Цитат
че не си в тялото си, а в енергийния двойник, а той се движи по друг начин.
Тука да се опитаме да опростим:
1.Каде да си ако не в собственото тяло?Навярно точка 2 ще го изясни.
2.За какъв енергиен двойник става въпрос?Хората нямаме двойници защото всеки е уникален,няма повторяемост.
3.Човек се движи само по един начин,викаме му- на собствен ход.
Това с което мога да помогна на отговора който търсиш.И един доуточняващ въпрос - пробвал ли си някаква "чуждоземна" практика? Живи и здрави. :hi: П.П. И аз съм падал от леглото като малък(за късмет не на главата си) ;D .А сериозно лягал съм здрав с а съм ставал кат "парцал" след сън като "умрял"(парализиран).Но аз го отдаван на енергиен грабеж. :(
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 19:59:47 pm от meander »

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #118 -: Януари 07, 2010, 21:06:14 pm »
Тц, тц, тц….
Хем е инстинкт, хем защитен механизъм, хем нарушение на мозъка )))
На чий мозък?

Аз къде съм казал че сънната парализа е нарушение на мозъка  :-X. Страхът също е инстинкт и защитен механизъм едновременно.

Къде ли е била сънната парализа, когато като малък съм падал от леглото по време на сън?!?

Сънна парализа има само в REM циклете. Ти може да се паднал във другите 4 фази на сънят.

Повтарям: сънната парализа е аномалия и трябва да бъде преодолявана, по-точно избягвана.Това може би е нещо като "спиране" преди излизане или връщане в тялото.А може би парализа изобщо няма.Усещането за невъзможност да се движиш, може би идва от това, че не си в тялото си, а в енергийния двойник, а той се движи по друг начин.

Raven аз още не съм експерт с ОИТ и ми трябва да премина през фаза на парализа преди да се отделя. Ако знаеш някои начин за предизвикване на ОИТ без сънна парализа пиши но ЛС или дай лин откъде да вида може и на английски. Това което съм подчертал със синьо е напълно възможно но не обяснява различните болести свързани със невъзможност да се навлезе в сънна парализа (клиповете които съм публикувал по горе).

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #119 -: Януари 07, 2010, 21:16:12 pm »
 Ken1   ;D  Бих ти помогнал ако не си карезчия.
Цитат
Ако знаеш някои начин за предизвикване на ОИТ без сънна парализа пиши
Мога такъв шамар да ти отлепя че ще направиш няколко кръгчета из ОИТ. ;D Това е кръга на майтапа.Друг начин да ти помогна не се сещам. Живи и здрави.  :hi:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27