Автор Тема: Да се събудиш парализиран  (Прочетена 59658 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Max

• Гост
Re:Да се събудиш парализиран
« Отговор #120 -: Януари 07, 2010, 21:51:19 pm »
Ken1, признавам, смесил съм твето изказване с нечие друго.Поднасям ти извиненията си.
Опита ми в ОИТ е толкова нищожен, че  не си струва да го вадя на показ, но след като ме питаш за начин за излизане от тялото прескачайки „фазата на сънната парализа”, имал съм няколко не особено интересни случая без сънна парализа.Впрочем аз не я приемам като една от фазите.Не мога да и дам определение, но мисля, че може и трябва да се мине без нея.  
Каква теория съществува по въпроса не ми е известно.
Относно енергийния двойник / синия текст/ това не е мое знание.Взето е знаеш откъде.Там се твърди, че съзнанието се прехвърля върху енергийния двойник.
« Последна редакция: Януари 07, 2010, 21:52:45 pm от Raven »

Неактивен BoreTo

• Четящ
  • *
  • Публикации: 9
Излизане от тялото и чуждо присъствие
« Отговор #121 -: Януари 15, 2011, 17:46:38 pm »
Здравейте! 
Интересува ме дали на някой се е случвало нещо подобно, какво е обяснението и т.н. от знаещите.
Значи, нещата ми се случваха/или съм ги усещал/ преди около 7-8 години. Няколко вечери, през 2-3 месеца може би, след като вече съм заспал дълбоко, се "събуждам" като че ли от някакво чуждо присъствие; изпитвам някакъв неистов страх. Обаче не мога да мръдна дори с пръст, за да се боря с причинителя на страха; усещам се буден, все едно се издигам над тялото си, което ми беше най-странното - едно такова междинно състояние - буден, усещаш нещо, но не можеш да мръднеш, не можеш да накараш мускулите ти да движат скелета... Хмм...  :)
Благодаря предварително за отговорите и ако има въпроси, съм на линия.     
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 08:25:02 am от Mirotvorec »

Неактивен the_special_boy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 179
« Отговор #122 -: Януари 16, 2011, 00:45:28 am »
Здравейте пиша ви от името на моя племеник тъй като е на 7г.А етоя и случката той има същите симптоми който описвате и вие по време на сън неможе да говори и очите му стоят в едно положение.Когато му говорим например му казваме да мигне с очи или да ми стисне ръката ако ме чува и той го прави.Консултирахме се с доктори уж специалисти и те казаха,че била някаква детска епилепсия и до пубертета ще изчезне,сега го тъпчат с хапчета >:(
Всеки живее в някакъв измислен филм,но като че ли моят филм е по действителен случай!

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
  • Публикации: 200
« Отговор #123 -: Януари 16, 2011, 01:20:23 am »
Много добра тема, как не съм я видял досега?

Сънна парализа ми се е случвала 2 пъти, от първия нямам никакъв фактически спомен, втория беше преди 2-3 години. Определено не ги свързвам със сукуба, нито някакво друго чуждо присъствие. Последния път беше една юнска нощ, имаше силна гръмотевична буря, спомням си, че се бях събудил, но не можех мръдна по никакъв начин коя да е част от тялото ми, даже клепачите. Това продължи може би около 10 минути, може и да е повече, защото бях изгубил представа за време.... интересното е, че имах нетипични усещания. Чувах гръмотевиците много по-ясно и не само ги чувах , а и ги чувствах, имах усещането, че тече електричество през мен. Всеки гръм ме пронизваше. Беше супер приятно усещане, някак си зареждащо, ободряващо и не исках да свършва...
В този ред на мисли, искам пак  ;D
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 01:39:18 am от Hannibal »

Неактивен Zayl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
  • Реалността . . . просто гледна точка !
« Отговор #124 -: Януари 16, 2011, 02:27:04 am »
  Това състояние на безпомощност ми действа, като "Стартова площадка" за ОИТ, но за съжаление не може да го извикаш по желание всеки път, като си легнеш. Обикновено попадам "там", когато в съня си почна да се клатя все едно някой ме бута за рамото, но последния месец успях да стигна до това състояние по нов за мен начин.
 Става въпрос за съня, когато осъзная, че сънувам и поискам да поема контрол върху случката в която съм попаднал следвам инструкциите, които майка ми като малък ( не се фокусирай, носи се по течението) да ама не 2 минути по късно пак съм заспал ако не се фокусирам. Алтернативата да взема контрол над съня си никога не ми се е отдавала, веднага усещам, че се събуждам и една тъмнина започва да ме обгръща, при липсата на обект над който да се фокусирам, отново попадам в приятните сънища. Това можеше да продължава всеки път, когато осъзная, че сънувам, но за втори път в живота си сънувах кошмар ( първия беше, когато бях на 7 - една кукла ме гонеше и ръмжеше  :blush: много стресиращо беше  ) за мое щастие осъзнах, че съм в страната на чудесата и реших да прекратя това мъчение по познатия начин - "вземи нещата в твой ръце, то само ще те изхвърли" така се и случи, тъмнината дойде и почна унеса  за следващия сън. Тука идва разликата, за да вляза в това състояние на пълно съзнание и скованост, трябва да изляза от съня си и да не се оставям на течението, което е относително лесно - фокус, фокус фокус в момента на издърпване от съня. Освен този кошмар имах още две попадения последния месец ,което ме навежда на мисълта, че не е единичен случай, предлагам и вие да пробвате, само трябва да останете спокойни и целенасочени, страха действа приспивателно

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #125 -: Януари 16, 2011, 03:12:25 am »
била някаква детска епилепсия и до пубертета ще изчезне,сега го тъпчат с хапчета >:(

Доколкото разбирам детенцето приема силни синтетични медикаменти, защо не пробвате и с други алтернативни методи за лечение, освен алопатичния?
По принцип децата се повлияват много по-добре от този вид терапии, отколкото възрастните.

oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен sineglazka

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #126 -: Януари 17, 2011, 04:20:26 am »
Преди около 10 години ми се случваше доста често да усещам сънната парализа, но един единствен път се е запечатал в съзнанието ми.
Бях с лице към възглавницата и усещах, че се задушавам. Не мога да мръдна, а въздуха не стига. Беше наистина гадно, но бях сигурна, че скоро ще отмине, а тогава въобще не бях запозната с това, което ми се случва. Не се бунтувах, просто нямах търпение парализата да свърши, за да си поема дълбоко въздух.

Не съм съгласна с Отговор #103, където се твърди, че при сомнамбулите центъра за блокиране на движенията е "повреден". По онова време (преди 10-тина години) доста често ставах и сомнамбул (не говоря само за бълнуване), от тези, които стават нощем, разхождат се и правят странни неща. Ако въпросният център е блокиран, сънната парализа и сомнамбулизмът са несъвместими.  :)

Неактивен sambaa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #127 -: Януари 19, 2011, 02:15:51 am »
Така, изчетох темата и си обясних всичко, което ме вълнуваше.

Като по-малък често ми се случваше да се събудя парализиран и естествено ми обвземаше неистова паника. Мъчех се с всички сили да помръдна, но не успявях. И някак си установих, че ако вместо да се опитвам дълго време да се движа, направех това рязко и изведнъж, се "освобождавах". И сега го правя. Един вид чувството е, че събирам много енергия и "избухвам" :bomb: Но никога не съм чакал парализата да отмине.
Друго странно нещо е, че виждайки с очите си, мога да погледна накъдето си поискам, но естествено без да си движа главата. Според вас това реално ли е или просто "виждам" чрез съзнанието си запеметени картини и перспиктиви от положението, в което спя? Не съм сигурен как да задам въпроса най-коректно, не съм вещ в тази тема.

Поздрави
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 02:17:52 am от sambaa »

Неактивен MindOrganizer

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
За всички събуждали се с парализа.
« Отговор #128 -: Февруари 21, 2011, 11:48:14 am »
Вижте това филмче.

Дублажът е на български език.

Има интересно научно обяснение на този ефект.

Неактивен Sunny

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Re: Относно: Да се събудиш парализиран
« Отговор #129 -: Март 29, 2011, 22:52:54 pm »

Иначе пак подобно на темата някой да е преживявал леко по-различно нещо - да заспи след което да се събуди все едно е ударен от светкавица и цялото му тяло да се тресе поне минута след това, като усещането е точно все едно че си се набутал в тялото от някъде другаде ?

Цитат
Много рядко парлизата по време на сън е придружена със странно, но НЕ  неприятно усещане на протичане на мощна енергия през тялото чак до мозъка, като разтърсване от ток, като взрив.

А дали това разтърсване като от ток може да се появи без  парализа ?

Точно това ми се случи снощи.Някъде около 1:20 след полунощ.Тъкмо бях заспала и изведнъж усетх нещо като земетресение и сеедно много мощен ток преминава през тялото ми.Не беше чак толкова неприятно колко ми стана странно и малко страшно,особено след като забелязах,че не мога да помръдна,дори малкото си кутре нито да си отворя очите колкото и да се мъчех.Не можех дори и да преглъщам.Тук вече малко се стреснах и така след около 10-15 секунди се оправих.За пръв път ми се случва нещо такова мн странно
« Последна редакция: Март 29, 2011, 22:54:06 pm от Sunny »

Неактивен Аugmentum

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #130 -: Юни 09, 2011, 16:59:47 pm »
Здравейте  :)
Вчера ми се случи нещо, но не мога да определя какво беше, въпреки че съм се интересувала и съм чела по темата.
От време на време се обръщам към Висшия си Аз и си му говоря някакви неща- така беше и вчера, поисках знак, ей така неопределено. Следобед си пуснах филм,много ми се приспа, ама много, отпуснах се и заспах. Сънувах, че вървя към стаята си и много ми се спи, исках да си легна, но когато отворих вратата на стаята видях, че съквартирантката ми е легнала в моята стая, затова реших да легна в нейната. Отидох там и преди да заспя влезе стар мой познат, казах му "от толкова време не сме се засичали, че забравих че си ни съквартирант" (реално не е така). Той нищо не каза и аз излезнах от стаята, върнах се в мойта и легнах. Преди да заспя в съня си помня как си повтарях " Съзнанието будно, тялото отпуснато, съзнанието будно.." (това го четох тука във форума като упражнение) ;D В следващия момент седях права до леглото и видях себе си спяща и в тоя момент вече усещането изобщо не беше като в съня преди това. Израдвах се супер много, изпаднах в еуфория и започнах да крещя "станаа ,стана". Знаех, че съм се отделила от тялото си и видях съквъртирантката си да става от леглото и да отива към хола, исках да я последвам, в главата ми имаше мисъл, че ако искам да отида някъде трябва да си представя мястото, да мисля за него, обаче ме хвана шубето да си оставя тялото и затова реших, че спешно трябва да се събудя, за да не изпадна в обикновен сън и да забравя. Легнах върху тялото си , ама все едно само главата ми пасна, можех да си наблюдавам тялото от нивото на очите и се опитвах да си вкарам ръцете в ръцете, не ставаше и не ставаше, малко се изплаших тогава, най-силно остана усещането върху кожата ми - като изглички, чуваше се странен звук -леко пукане. Видях как съквартирантката ми излиза на терасата и се опитах да я извикам , напънах се супер много 2-3 пъти - нищо не излезна като звук само устните ми помръдваха леко. Спомням си още, че много ,ама много държах да не заспивам , а директно да се събудя, а главата ми тежеше супер много, клепачите ми тежаха... Накрая успях, станах, главата ми беше като премазана, много ми беше объркано, питах съквартирантката си дали е излизала на терасата скоро и тя каза- да преди малко .. т.е наистина съм я видяла? Друго, което ми се стори станно- охлузила съм си кожата на единия пръст и това се е случило в съня, събудих се с тази раничка .. Така от момента, в който си видях тялото усещането не беше като за сън, както казах, съдя по това ,че стаята беше абсолютно същата в детайли, цветовете си бяха същите, нямаше я тая изкривеност като в сънищата, само ми направи впечатление едно нещо-  материята, самия въздух беше по-плътен някак си.. Това беше в общи линии, малко дълго се получи  ::) Събуждала съм се и в сънна парализа, не беше същото, не знам? Някой да помага  :-X

Неактивен ети

• Четящ
  • *
  • Публикации: 152
« Отговор #131 -: Юни 10, 2011, 21:12:26 pm »
Много интересно, наистина.. :-X Явно е било неволна и дълбока медитация. Много бих искала да го постигна и аз. /Мааалко ти завиждам../. Трябва да се научиш обаче да го правиш осъзнато и най-вече да не се плашиш. Мисля, че така ще бъде далеч по-полезно за теб.

Неактивен Аugmentum

• Четящ
  • *
« Отговор #132 -: Юни 10, 2011, 23:11:22 pm »
Е как медитация на сън ?

Неактивен Castiel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 52
« Отговор #133 -: Юни 10, 2011, 23:34:15 pm »
ети-хайде стига с тия медитации и незнам си какви още глупости...това е просто OBE(out of body experience),само,че не е била в астрала,а във RTZ(real time zone).Незнам дали си мислиш,че това се постига задължително с медитация,но това определено не е така.
Аugmentum - хубаво преживяване си имала :) Страха е нормален първия път,когато не си сигурен,какво става.Надявам се да имаш още такива излизания  ;)

Неактивен Аugmentum

• Четящ
  • *
« Отговор #134 -: Юни 11, 2011, 09:59:23 am »
Имах преди много време, преди години, но тогава не го осъзнах, че е такова и беше ужасно   :( тогава пак беше сън в сън - сънувах, че спя пак, но усещах присъствие зад гърба си, от което тръпки ме побиваха, беше ме страх да се обърна и тогава явно от страх е било провокирано излизането- видях се точно  5 см над себе си, гледах се в лице как спя, после си бях в себе си, мисълта беше будна, тялото парализирано и чух чужд глас в главата си, шептеше, гласът беше злобничък и направо откачих, не си спомням вече много точно какво ми говореше, но се опитваше да ме убеди, че съм направила нещо лошо. Тогава грам си нямах идея какво става и наистина се парализирах от страх, когато се събудих ме беше страх да се обърна и да огледам стаята , да видя дали наистина съм се събудила и тнт.. Благодаря ви за отговорите, но ми беше интересно - за горния пост- възможно ли е сама да се издера на сън, защото 1во ръката, на която имам рана ми се падаше от вътрешната страна на спалнята, т.е. няма къде да я ударя, а и спомена визуалния в момента останал е точно как се опитвам много пъти да пъхна ръка в ръката, пръстче по пръстче, озорих се  ;D Абсолютно приемам, че може и да е било преди да си легна нещо, ама.. Странно.. А някой при такива излизания да е имал подобни усещания върху кожата и да е чувал това пукане, когато се е опитвал да влезе в себе си ? А, да, май забравих да спомена, момичето като го видях да излиза на терасата не бешее абсолютно като в реалността, ами катоо да снимаш човек срещу слънцето..  :-X

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27