Под Мода можем да разбираме всеки вкус на изразяване,начин на обличане,стремеж към вид социален статус,поведение и разбиране за естетика на хората за даден период от време.
Всеки сам избира начина си на израз в обществото, било то с дрехите си,грим,татуировки,диалект,принадлежност към определена група от хора и т.н.
Има обаче и друг избор.Той е, модата да ти бъде наложена от някой друг(комерсиалност,монопол,определени цели,пари), който да има по-различно виждане за нещата в по-мащабен план.
Разликата в двата избора е тази:
1-Ти сам подхождаш към това как и по какъв начин ще се представиш на другите(според разбиранията,мирогледа,влеченията и психиката си)
2-Дадена структура(фирма,дизайнерска къща,корпорация и т.н.)-направила проучване на психологията,изискванията,нормите(дори според програмата която е заложена в някои от нас както ще разберем след малко) на широк кръг от хора (общности,държави, глобално)- представяща им вече готовия продукт за ползване.
Консуматорското общество харесва точка 2 заради факта,че предпочита да вземе каквото се даде отколкото да изисква според нуждите и предпочитанията си.И лапаме ли лапаме каквото ни се пусне на пазара,било то дрехи,козметика,возила,бижута и др. стига разбира се опаковката да е лъскава и отговаряща на "големите" очаквания и изисквания наложени от "звезди" и популярни люде през различните периоди от време,а какво е значението и символиката никой не го интересува.
Тъй като темата може да бъде( и Е )доста обширна аз избрах да започна с модата на дрехите и тяхното окултно значение.
Надявам се да ме допълвате и представяте доказателства (не само за дрехите).Ще се опитам да огранича снимковия материал,който е огромен(все пак говорим за цяла индустрия)и да прилагам линкове с видео където ще има доста снимки,а някои дори са с обяснения

.
Начинът и причината на обличане не е само един.Той се разглежда според повода,местоработата,принадлежноста и какви ли не още причини.Аз ще разгледам само някои от причините да се обличаме по даден начин,най-вече този, който ни залива от всякаде,а именно на съвременните идоли.
Военните униформи.

Малкото езотерични и окултни познания ми позволяват да кажа, че военния начин на обличане спада към ритуалния такъв.
Кое ме води към тези мисли, ще се запитат някои.Сега ще ви кажа.
В една униформа ще открием древния култ към гъбите(виждате тази червена секси шапчица

),а нашивките и другите знаци по дрехата ни говорят къде ще премине част от енергията при смърт на война жертващ живота си,а също и към коя група на тайно общество е причислен даже без самия той да го разбира.Същото е когато се жертва живота на невинно момиче(момче) облечено в бяло.Символиката е определена от целта на ритуала.Символиката има огромно значение във всичко това.Когато гледате поредния клип на някой известен певец забележете,че и те доста налагат военните униформи, само че малко с по-фешън стил.
Масонските секти също обичат да се кипрят с много интересни и изпълнени със символика одежди.Тях ще ги пропусна защото сме запознати.
Заради правилото жена да не води църковните дела, падретата се контят с роби символизиращи женска дреха.

В дрехите на "духовниците" (по специално християнските) виждаме изобилие от "езически" символи насочващи ни към най-различни значения.Нарочно избягвам подробното обяснение на символите, просто защото има прекалено много информация тук(форума) и по света

, а там където е нужно ще дам леки обяснения.