Автор Тема: Да се събудиш парализиран  (Прочетена 59601 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lidia_pz

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Re:Да се събудиш парализиран
« Отговор #135 -: Юни 26, 2011, 16:23:54 pm »
Искам и аз да споделя преживяното от мен преди около 6 години.
Беше лятото на 2005,легнах си около 12 часа.Коремът ме болеше и се въртях постоянно,бях се онесла много леко за няколко секундии изведнъж си отворих очите,сякаш по часовник и до леглото ми на секцията видях създание-много уродливо, приличащо на човек , но с много странно тяло и цялото като на дупки. Опитах се да стана от леглото и не можах ,цялата бях парализирана,опитах се да извикам,само отворих уста ,но звук от нея не излезе,точно като по филмите.След около минута всичко отмина, отидох при родителите ми обляна в сълзи,татко дойде провери стаята и ме изпрати да спя при майка ми.Не знам какво беше съществото в стаята ми, но знам, че имаше нещо.

Неактивен pesh

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #136 -: Юни 28, 2011, 22:22:17 pm »
http://stopsleepparalysis.org/

Едно интересно нещо, което наскоро забелязох е, че английската дума nightmare и българската (която идва от френски) - кошмар, имат един и същ корен - думата мар, което означава зли духове във фолклора (специално думата "маре" идва от скандинавските митологии, в немския се ползва думата Alb(traum)). Тези същества според фолклора стояли върху гърдите на спящ човек и предизвиквали лоши сънища. Т.е в крайна сметка nightmare и кошмар не значат лош сън (защото един сън може да е много разнообразен в сюжета си), ами описват феноменът сънна парализа или усещането за нечие присъствие в стаята.
Поне аз така си го обяснявам :)
« Последна редакция: Юни 28, 2011, 22:32:23 pm от pesh »

Неактивен DAOC

• Четящ
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #137 -: Юли 01, 2011, 13:11:41 pm »
Хайде и аз да напиша моята история. Аз живея на 2-3 места. Едното е в етаж от кооперация. Преди години имаше една трагедия с насилствена смърт на долен етаж. И не знам дали от това или заради друго. Но преди години след като спях и се събудих парализиран само очите можех да си отворя. Паниката ме беше сграбчила поради невъзможността да мръдна и на милиметър. Беше нещо като ужас, гняв и с всички сили успях да мръдна и сковаването мина на секундата. Но преди това видях как една сянка която беше някъде в краката ми все едно седнала в/у мен излетя през стаята. Ако не беше светлината на уличната лампа , изобщо нямаше да я забележа. И така почнах да спя само там на лампа. Всичко беше ок, до преди миналата година. Бях легнал на лявата си страна с лице към стената и с гръб към прозореца и с главата на юг и крака на север /обратно на случката от преди/. В един момент се събуждам пак целия парализиран и гледайки бялата стена усещам нещо което е залепнало за гърба ми. Решавам да се обърна и пак не помръдвам. Усещам го все едно нещо ме е прегърнало от към гърба. В общи линии нещата се повториха, с всички сили се напънах да се обърна , направо бях разярен и мечка да беше щеше да си отнесе боя  ;D . Обърнах се и нищо. Беше светло в стаята , спокойно и тихо. Значи нещата или към 2 или към 4 часа сутринта се случват. Гадното е че за момента даже и спането на лампа не помага. Сигурно трябва да викам поп да освети стаята  :(

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #138 -: Юли 01, 2011, 22:13:47 pm »
DAOC,
на другите 2 места, на които спиш, имаш ли подобни преживявания?

Паниката

Мисля, че ти сам даваш отговор, а и начина, по който описваш нещата - получаваш паник атаки.
Случват се там, защото точно там се е случило нещо фатално - насилствена смърт. Това отключва нещата и ставаш паникьор...
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 22:29:09 pm от Iveta »
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен DAOC

• Четящ
  • *
« Отговор #139 -: Юли 01, 2011, 22:59:15 pm »
Не те разбирам точно. На други места за сега не ми се е случвало. А паниката е нормално според мен. Защото едно е да се събудиш и да не може да мръднеш , друго е да се събудиш и да усетиш нещо на гърба си , което да не ти дава да мръднеш. Въпроса е как може да се предотврати това нещо. Казват че е достатъчно да кажеш някаква молитва или даже да споменеш името на господ. Но мен ми се струва , че е по-добре изобщо да не се стига до такива моменти.

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #140 -: Юли 01, 2011, 23:13:33 pm »
Съжалявам, че не ме разбираш.
Имах предвид, че според мен ти получаваш паник атака след сън. Нещата, които описваш - "парализата", "нещо на гърба ти, което не ти дава да мръднеш", а дефакто там няма нищо. Това, че спиш на лампа и т.н. Получава се именно в това жилище, защото подсъзнателно ти го свързвъш, че там е имало насилствена смърт и това един вид отключва самата атака, ти сам я викаш към себе си... Така мисля аз, не твърдя, че съм права...  :)

Иначе може да смениш матрака и възглавницата си. Да осветиш стаята си, като поставиш малко сол в ъглите за по 1 нощ и след това я събереш и изхвърлиш, след това я напръскаш със светена вода. Може да поставиш икона над леглото, ако е на изток... Това се сещам в момента  ;)
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #141 -: Юли 01, 2011, 23:30:38 pm »
DAOC, добре е да преосмислиш начина си на живот, средата, помисли добре с какви хора се събираш, хармонизират ли те или те "точат" само. Ако имаш някакви вредни навици- пиеш, пушиш или въобще живееш неприродосъобразно, не си балансиран, избухваш лесно, върху това трябва да работиш, за да не ставаш плячка.

Друга възможна причина е енергийна замърсеност на жилището. Светената вода ще помогне, молитва- също. Това не е краен вариант, както мислиш, а необходимост.
Преди да си лягаш, направи си енергийна защита- мисловна, с кристали, както ти харесва.
Виж и темата за оргонита.
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 23:33:25 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен DAOC

• Четящ
  • *
« Отговор #142 -: Юли 02, 2011, 10:02:56 am »
Благодаря на всички за съветите  :drinks: . Хубавото е че това при мен се случва много рядко през година , година и нещо. Вярно , че аз и не съм редовен посетител на жилището както преди години. Относно това което каза Иви " а дефакто там няма нищо. " не мисля че е така. Има си , веднъж го видях и веднъж го усетих. Даже първия път го взех просто на нещо като лоша случка и го бях забравил с времето, но повтарянето ме озадачи.Затова си мисля , че е обратно на това което каза Иви. Първо почнаха да се случват и след това се замислих защо, а не обратното мислийки си да предизвикам атаката. В крайна сметка май ще поръса стаята и жилището със светена вода. Незнам обаче това колко дълго трае или трябва да е през определен период!?!

Магнолия, темата за оргона ще я прочета , че преди време четох нещо за облаците, дъжда и т.н. свързани с оргона. Иначе аз не пуша , не пия, по жени не ходя  ;) условно казано де  ;D А и приятелите са ми нормални, поне на пръв поглед  :o . Преди лягане една молитва може би ще е нещо като мисловна защита, но тази с кристали не ми е ясна. Може да ми пишеш или някакъв линк, ако ти се намира  :hi:

Неактивен Mercury

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #143 -: Юли 02, 2011, 13:39:44 pm »
Бах мама му, аз ако усетя нещо лепнато на гърба си посред нощ, което не мога да махна, скачам през прозореца заедно с него.  ::) Може би трябва свещеник. И като каза, че там е имало убийство... а, извинявай за тъпия въпрос, но като се нанесе в квартирата имаше ли огледала там или не? Ако е имало, може би трябва да ги покриваш за през нощта или пък направо да ги върнеш на хазаина. Защото съм чувал, че при смърт на човек огледалата трябва да се покриват, защото душата му, може да попадне там и да се озове в капан, да не може "да премине", както се казва.
 :-X
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен DAOC

• Четящ
  • *
« Отговор #144 -: Юли 02, 2011, 23:40:30 pm »
Здравейте, съжалявам че темата стана много лична относно моите неща, но искам само да уточня. Случката за насилствената смърт не е в апартамента била нито на етажа. Просто е в същата къща два етажа под мен. Аз и преди случката съм живеял там и сега продължавам /не постоянно/, защото си е моя.  ;D В момента нищо още не съм правил и затова писах за някой съвет. Опасенията са ми , че ако оставя нещата така след година-две , ще има пак някое вълнение. А ми се иска да се приключи с това  :---

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #145 -: Юли 03, 2011, 02:05:17 am »
Съжалявам DAOC , но съм пропуснала момента с насилствената смърт в предишните ти мнения. Затова и зададох предишните въпроси.Ако това е причината за атаките върху теб, трудно ще се справиш сам. Трябва ти специализирана помощ за диагностика на теб и на жилището.
Ако пък няма общо, направи това, което вече казахме- извикай свещеник, напръскай навсякъде със светена вода, мий се и пий светена вода, носи планински кристал в себе си и/или черен турмалин ( втория се носи само от лявата страна, не се пробива, да не се носи при проблем с щитовидната жлеза!), може да отидеш да ти четат Киприановата молитва.
Ако това не помогне, свържи се с радиестезист да замери жилището. Ако има развъплътена душа, едната багета не реагира,а стои неподвижна, защото става дума за еднополюсна същност.Но дори и да не е това, ако има друг проблем, би трябвало да го "хване".
Успех!
« Последна редакция: Юли 03, 2011, 02:07:03 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен gabriella33

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
« Отговор #146 -: Юли 03, 2011, 03:48:34 am »
И аз имам такава история.Но при мен продължи с години-може би 5-6.Поне в моя случай,не зависи от мястото.Завърших средното си образование в един град,после бях студентка в друг и все същото.Лягам си и наистина винаги между 2ч и 4ч се случваше едно и също нещо.
Лежа по гръб.Усещам тежест върху гърдите си и се събуждам.Цялата съм парализирана,не мога да помръдна нито да гъкна,само мигам с очи.Напрягам мускулите си да се освободя от схватката,но нищо не се получава.По някога или на прозореца или върху гърдите ми смътно виждам,че седи черно,малко същество.Като че ли има козина,с продълговати бляскави очи и уши,като на дяволче.Усещам го как ми се смее.После изчезва и аз връщам контрола на тялото си.Това не се случваше всяка вечер,но накрая така бях свикнала с него,че вече ми беше все едно.
Имах една съквартирантка обаче,която ставаше свидетел на това.Чуваше нощем подобието на звуци които се мъчех да издавам.После ми помагаше да излизам от това състояние,като ме усетеше нощем,започваше да ме разтръсква и така по-лесно свършваше всичко.
Сетих се,че не съм кръстена,а майка ми все разправяше,че и тя изпитвала същото на младини и поверието било,че дявола си търси жена(ама се случва и на мъже!).
Съквартирантката ми на своя глава отиде в черквата и записа дата за кръщене.Кръстих се точно на Гергьов ден.От тогава всичко спря.Повече от 10год. онова нещо не се е появявало.
ЮДА ПРЕДАДЕ ХРИСТОС И ТОЙ ОТИДЕ В РАЯ.ПРЕДАТЕЛ ЛИ Е ЮДА?

Неактивен Niky

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #147 -: Юли 03, 2011, 14:35:55 pm »
Здравейте! Относно парализата това е типично състояние след ОИТ, понеже медитирах дълги години ми се е случвало често. За мен работи вариантът да запазя спокойствие и като си представям, че крайниците ми се затоплят, така раздвижването става по лесно.Според мен е изключително важно да запазите спокойствие и да избягвате страха, защото той парализира.В последствие спрях медитацията понеже губя съзнание и нямам никакви спомени,което за мен не е нормално.Относно присъствието,когато усетя, че има такова веднага се обграждам със златна светлина и му заповядвам да се махне.Има нощи, когато го усещам много силно и не мога да го изгоня,тогава просто не спя.
« Последна редакция: Юли 03, 2011, 15:26:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен kambera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #148 -: Юли 08, 2011, 11:11:24 am »
DAOC преживял си спонтанно ОИТ или поне началото му, насилствената смърт в кооперацията няма нищо общо  :)Чуждото присъствие или "нещото зад гърба ти" е твоето собствено физическо тяло.При първите ми 2 спонтанни ОИТ аз също се паникьосвах и се отдавах на собствените си страхове, при мен беше отвличане от извънземни и на всичкото отгоре имах и вибрации и ми се струваше че ми пробиват главата с бургия  :)При мен се получаваше по следния начин: страдам от сериозно нарушение на съня и почти всяка вечер се въртя с часове в леглото мъчейки да заспя, но мозъкът ми не спира да си "дърдори" и да ме остави да се отдам на спокоен сън, докато в един момент тялото ми се предава и заспива, съзнанието ми работи, тогава започваха "проклетите" вибрации, които ме докарваха до лудост и въпросната парализа, която вече тотално ме паникьосваше.Първият път помислих че умирам, а втория вече че ме отвличат извънземни и ме притегля някакъв невидим лъч...Усещах и нечие присъствие  плътно зад мен, даже усещах дишането му, в последствие се оказа моето собствено физическо тяло.Да кошмарно е, почетох малко книжки, и нещата започнаха да си идват на мястото ;)  При ОИТ неизвестното те изправя пред най-големите ти страхове, демони, сенки, извънземни и т.н.Според моите наблюдение всеки 2-ри е имал въпросната парализа, което не е нищо повече от предпазна реакция на тялото, тъй като, под контрола на съзнанието в този момент, не е нито астралното нито физическото тяло и по този начин тялото ти те предпазва от контузии.Да не говорим че всяка вечер астралното ти АЗ си прави разходки но програмата "сън" поема контрола.Светената вода, свещеници(МАФИЯ!!), кръстенето като при gabriella33  и други там ритуали са един вид плацебо и само закърняват тази чудесна опция човек да преживее ОИТ и да се пребори със страховете си.
Поздрави!
Упоритостта, о, Партха, с която глупците не се освобождават от сън, страх, тъга, отчаяние и от заблу

Неактивен m2f

• Пишещ
  • Публикации: 580
  • Животът е изумително приключение
« Отговор #149 -: Юли 08, 2011, 16:19:40 pm »
Да не говорим че всяка вечер астралното ти АЗ си прави разходки но програмата "сън" поема контрола.
За мен ще е безкрайно интересно да чуя какво мислиш именно ти  :hi: точно по тази тема - може би не тук, а в съседната тема - тази за сънищата. Програмата сън какво представлява всъщност?
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27