Ken1 ;D Здравей.Това както го обясни ,имаш знаията или просто си го чувал.Щото те и докторите още не могат а ти направо в десятката.
Живи и здрави. 
Чак знанията нямам но имам богат опит със сънна парализа и доста експериментирам със сънна парализа като начин за постигани на ОИТ и ОС.
Вмъкни Цитат
Ken1, а как ще обясниш сомнамбулите? Спал ли си някога до спящо дете - доста се въртят и ритат във съня си? Защо тях този механизъм не действа?
Да се обясни сомнамбулизъма а доста трудно до колкото знам още няма официално обяснени. Бълнуването, въртенето и ритането също се отнасят към сомнамбулизъма. Имам много причини които водят до сомнамбулизъм няма смисъл да ги изреждам. В мозъка има част наречена
Pons (не знам как се казва на български

) която е отговорна за сънната парализа с няколко думи спира сънните движения да се проявят в реалния свят. Понякога не се изключва определена част на тялото и насън тази част се мърда или въобще не сработва и имаме сомнамбул ;D. Затова понякога човек рита или маха маже комбинирано

или говори. Причини поради които се получава сомнамбулизъм не ми е ясна

. Но по често се среща при децата. Провеждани са експерименти с животни на които е била отстранена частта от мозъка отговорна за сънната парализа. При тези животни се установява сомнамбулизъм освен това се вижда какво сънуват

.
П.П. Не съм доктор, психолог и не гарантирам за 100 % достоверност може да съм допуснал грешки

. Имаше филм на BBC за сънуването ще го потърся и ще дам лин да го видите