Автор Тема: Да се събудиш парализиран  (Прочетена 59655 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
  • Публикации: 114
Re:Да се събудиш парализиран
« Отговор #90 -: Януари 05, 2010, 20:28:46 pm »
Здравей Red нека да се пробвам да обясня сънната парализа. Сънната парализа е напълно нормална за всеки човек и е свързана със заспиването на тялото всяко нощ тялото ни изпада в парализа но обикновено когато се събудим се събужда и тялото. В някои случаи тялото остава заспало а съзнанието се събужда тогава има сънна парализа. Сънната парализа е необходима за да може да стоим в леглото си и да не се нараним защото без нея всичко което правиш в сънят ще става и в реалния свят. Имам предвид ако си мръднеш ръката в сънят тя ще се мръдне и в реалния свят, ако полетиш в сънят си няма да летиш наистина  :P. Чувството на тежест е породено от изключителната отпуснатост на тялото. Пробвай да си отпуснеш ръката и тя натежава леко колкото по отпусната е толкова по тежка ти се струва.

Неактивен Red

• Четящ
  • *
  • Публикации: 43
« Отговор #91 -: Януари 05, 2010, 21:12:03 pm »
Благодаря ти за пояснението, именно за това ставаше дума във въпросното предаване, даже вторият път като стана така това беше първата мисъл, която ми хрумна и за това и не се притесних особенно. ;D

Неактивен eli

• Четящ
  • *
  • Публикации: 171
« Отговор #92 -: Януари 05, 2010, 22:53:43 pm »
Ken1, а как ще обясниш сомнамбулите? Спал ли си някога до спящо дете - доста се въртят и ритат във съня си? Защо тях този механизъм не действа?
Аз не съм против научното обяснение, напротив, лично на мен то ми помогна последния път да не изпитвам страх и дано да ми е помогнало така, че повече никога да не ми се случи. Но за мен само това знание не ми стига. Не обяснява например гласа, който чувах единия път, пееше: "There is no love in this world".

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #93 -: Януари 05, 2010, 22:55:50 pm »
Ken1   ;D  Здравей.Това както го обясни ,имаш знанията или просто си го чувал.Щото те и докторите още не могат а ти направо в десятката. :blush: Живи и здрави. :hi:
П.П. Ели всеизвестно е че насън се запаметява много информация,много хора умеят да ни посещават в сънищата.А какво като  информация ни залагат в съзнанието можем да гадаем,но според мене не е за наше добро.Пример-днешната младеж се държи странно и не адекватно даже се изтребват.Но истината ще излезе наяве.
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 01:23:02 am от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен eli

• Четящ
  • *
« Отговор #94 -: Януари 05, 2010, 23:37:43 pm »
Съгласна съм. Но сънната парализа не е точно сънуване. Там си буден. Една от версиите ми е, че понякога човек успява да се "събуди" и да усети опита на вкарване на информация или каквото и там друго да е. Наистина незнам каква е точната цел на "посетителите". Това за програмирането съвпада и с един осъзнат сън, който имах - влизах в някаква стая, знаех, че сънувам и се стараех да запомня всичко. Това което ми направи най-силно впечатление е, че отвън от високоговорили се чуваше някакъв глас, който хипнотизиращо и набиващо повтаря разни неща. За съжеление не помня това което казваше. Така че, meander, май си прав за съжеление. Но това се случва само в някои сънища - зависи в коя съновна реалност ще попадем или кой ще ни посети.  ;)
Иначе Кен, е обяснил точно това, което и медицината казва. Ето какво пише и в уикипедията: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #95 -: Януари 06, 2010, 00:17:51 am »
Eli Здравей. Ти поне мислиш логично нищо че си жена.Прави ли ти впечатление името "сънна парализа".Опрости информацията и ще получиш сън и парализа.
Съня знаем какво е, а парализата е нарушени функции на мозъка.Така че за мене е намеса в нашия живот.Дали е постигнато от човек или са ползвали машина. Учените си играят с хората но прошка няма и няма давност за престъпленията.Явно има и значение и вибрациите.При мене се пробват само хора защото нямам парализни усещания.Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 00:20:51 am от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #96 -: Януари 06, 2010, 00:18:10 am »
Ken1   ;D  Здравей.Това както го обясни ,имаш знаията или просто си го чувал.Щото те и докторите още не могат а ти направо в десятката. :blush: Живи и здрави. :hi:

Чак знанията нямам но имам богат опит със сънна парализа и доста експериментирам със сънна парализа като начин за постигани на ОИТ и ОС.

Вмъкни Цитат
Ken1, а как ще обясниш сомнамбулите? Спал ли си някога до спящо дете - доста се въртят и ритат във съня си? Защо тях този механизъм не действа?

Да се обясни сомнамбулизъма а доста трудно до колкото знам още няма официално обяснени. Бълнуването, въртенето и ритането също се отнасят към сомнамбулизъма. Имам много причини които водят до сомнамбулизъм няма смисъл да ги изреждам. В мозъка има част наречена Pons (не знам как се казва на български  :) ) която е отговорна за сънната парализа с няколко думи спира сънните движения да се проявят в реалния свят. Понякога не се изключва определена част на тялото и насън тази част се мърда или въобще не сработва и имаме сомнамбул  ;D. Затова понякога човек рита или маха маже комбинирано  :) или говори. Причини поради които се получава сомнамбулизъм не ми е ясна  :unknown:. Но по често се среща при децата. Провеждани са експерименти с животни на които е била отстранена частта от мозъка отговорна за сънната парализа. При тези животни се установява сомнамбулизъм освен това се вижда какво сънуват  :).

П.П. Не съм доктор, психолог и не гарантирам за 100 % достоверност може да съм допуснал грешки   :). Имаше филм на BBC за сънуването ще го потърся и ще дам лин да го видите  :drinks:    

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #97 -: Януари 06, 2010, 00:23:20 am »
Eli Здравей. Ти поне мислиш логично нищо че си жена.Прави ли ти впечатление името "сънна парализа".Опрости информацията и ще получиш сън и парализа.
Съня знае какво е а парализата е нарушени функции на мозъка.Така че за мене е намеса в нашия живот,дали е постигнато от човек или са ползвали машина. Учените си играят с хората но прошка няма и няма давност за престъпленията.Живи и здрави. :hi:

Сънната парализа е начин на тялото да се предпази от нараняване както писах в по горния пост точно поради нея не сме всички сомнамбули.

eli много често сънната парализа е съпроводена със халюцинации благодарение на факта че мозъка още е в много близко до REM

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #98 -: Януари 06, 2010, 00:48:48 am »
 Ken1 Отговарям ти с виц:Влизат двама доктори на визитация,гледат анамнезата и се питат.А ве колега тоя ще го лекуваме или ще го оставим да живее. :o Живи и здрави. :hi:  П.П.Как парализата ще предпази тялото от нараняване.Парализата е загуба на контрол от мозъка на тялото и е много опасна.Води до трайна загуба на двигателни способности или спиране функционирането на органи.Относно човешкото тяло учените са като слон в стъкларски магазин.Всичко е на налучкване.Тялото е много сложно и болестите се лекуват само в енергиен аспект.Или с плацебо  ;D
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 11:21:25 am от meander »

Неактивен eli

• Четящ
  • *
« Отговор #99 -: Януари 06, 2010, 00:54:44 am »
Eli Здравей. Ти поне мислиш логично нищо че си жена.
Ама се изказа и ти  :P Направо отивай да пишеш в онази тема "Същестува ли жената"  :P

Сега сериозно.
Кен, не ми се вярва всички ританки и въртения на сън да са сомнамбулизъм. Може би парализиращия механизъм се включва само при определена фаза на съня, а през другите фази можем да мърдаме.
Запозната съм с научините обяснения, че понеже тялото било парализирано, това предизвиквало неприятно усещане и от там идвало и усещането за застрашеност или за чувството, че има някой зад гърба ти и ти не можеш да се  обърнеш да го видиш. Но халюцинацията за мене не може да ми даде обяснение на реалното усещане, че нещо стъпва по гърба ми - беше все едно ме лази котка. Както и да е. За мен сънната парализа е неприятно приживяване и чак не искам да се сещам за случките, че да не вземат да ми се случат отново.
Интересен факт е, че майка ми и вуйчо ми започват да имат преживявания на сънна парализа след смъртта на брат им и двамата едновременно. За това също има научното обяснение - в следвствие на преживяние стрес. Но пък при мен си се получиха просто ей така - явно съм ги наследила. Майка ми го описва само така - искаш да се събудиш, а не можеш да помръднеш, не ми е казвала за страх, гласове, лазенки и други подобни екстри, които аз съм усещала.

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #100 -: Януари 06, 2010, 01:07:31 am »
eli  Виж П.П. ми по нагоре. :blush: П.П. а ти кръстена ли си? А тая работа с вашия починал близък намирисва на останала душа.Загубата на подвижност е и признак на ниска енергийност в следствие на вампирзъм.Ако е в следствие объркан ритуала и подготовката му,викнете свещенник който ги разбира тия работи.Ако не обясних ти какво да направиш. Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 01:30:44 am от meander »

Неактивен eli

• Четящ
  • *
« Отговор #101 -: Януари 06, 2010, 16:21:10 pm »
meander, влиянието от стреса ми се струва по - вероятно отколкото теорията за останала душа. Сънната парализа е доста разпространен феномен - много хора са го преживявали и не можем така с лека ръка да даваме такива обяснения от рода на останала душа, объркан ритуал и т.н. И за каква загуба на подвижност говориш и какъв енергиен вампиризъм, не мога да разбера - сънната парализа е нещо съвсем различно. Както и да е, по предния ти пост, в който пишеш какво ти се е случвало на тебе стигам до извода, че не си преживял сънна парализа и по - добре.

Неактивен Ken1

• Четящ
  • *
« Отговор #102 -: Януари 06, 2010, 16:21:53 pm »
Ken1 Отговарям ти с виц:Влизат двама доктори на визитация,гледат анамнезата и се питат.А ве колега тоя ще го лекуваме или ще го оставим да живее. :o Живи и здрави. :hi:  П.П.Как парализата ще предпази тялото от нараняване.Парализата е загуба на контрол от мозъка на тялото и е много опасна.Води до трайна загуба на двигателни способности или спиране функционирането на органи.Относно човешкото тяло учените са като слон в стъкларски магазин.Всичко е на налучкване.Тялото е много сложно и болестите се лекуват само в енергиен аспект.Или с плацебо  ;D

meander здравей  :hi:. Не ти схванах вица  :D. Мислех си че няма нужда да обяснявам как ще те предпази сънната парализата но специално за теб ще се повторя. Всяка нощ тялото изпада в това паралитично състояние иначе всяко движение направено на сън ще се прояви в реалния свят. Като вземем предвид факта че всички хора сънуват по няколко пъти на нощ и във всеки сън вършим нещо знаеш ли колко ще махаш и риташ. Освен че на сутринта ще се събудиш на земята и всичко около теб ще е съборено. А ако сънуваш кошмар или решиш да бягаш на сън сам си отговори какво може да стане. Ива болест при която хората не изпадат в сънна парализа ето виж какво става
-
Ето и един клип само че със куче което не е във сънна парализа
- (клипа с кучето демонстрира чудесно как може да се нараниш)
Ако я нямаше парализата така щеше да е при всички хоро.

Кен, не ми се вярва всички ританки и въртения на сън да са сомнамбулизъм. Може би парализиращия механизъм се включва само при определена фаза на съня, а през другите фази можем да мърдаме.

Но халюцинацията за мене не може да ми даде обяснение на реалното усещане, че нещо стъпва по гърба ми - беше все едно ме лази котка.

не изключвам възможност наистина нещо от астрала да е било зад теб в темата за осъзнатото сънуване lightworker беше обяснила за астралните нападения. Но е факт че и всичко за което си помислиш се сбъдва. Ако се страхуваш от нещо веднага ще се случи. Освен това усещането за полазване от нещо е доста често срещано и на мен ми си е случвало няколко пъти.    

Естествено че не всички ритания и въртения са сомнамбулизъм човек се буди след всеки REM период и тогава се завърта проста после не си спомня. Иначе това за сомнамбулизъм го гледах от wikipedia ето тук пише
- http://en.wikipedia.org/wiki/Sleepwalking

П.П. За сънна парализа мага да говоря от опит понеже експериментирам с ОИТ насам експерт но седмично правя по 3-4 опита и поне в 2 достигам до сънна парализа.

Неактивен sesiliq

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
  • ТРОЯНА
« Отговор #103 -: Януари 06, 2010, 17:10:29 pm »
Само да поясна за сонамбулите - при тях тозу център за блокиране на движенията е "повреден" и да нистина се движат докато сънуват.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #104 -: Януари 06, 2010, 17:32:38 pm »
 Ken1 Здравей
Цитат
Всяка нощ тялото изпада в това паралитично състояние иначе всяко движение направено на сън ще се прояви в реалния свят.
Много си убедителен и за това карам на право.Ти кога го видя  това сън да се прояви в реален свят насън.Или ти спиш и живееш.Гледай малко какво пишеш модата да се чете и цитира няма нищо с знанията ти и опита.Не приказвай за злото,защото го викаш.И само с прочетени неща ще ядеш оная работа.
Цитат
Като вземем предвид факта че всички хора сънуват по няколко пъти на нощ и във всеки сън вършим нещо знаеш ли колко ще махаш и риташ.
Колко човека си виждал сутрин насинени при спане. ;D Приказвайте неща за които имате лични знания иначе словоблудството(празните приказки) са грях.Живи и здрави. :hi: Тялото има достатъчни инстинкти ,и ако някой не ви "помогне" можете(при умишлени деяния или ако се бутате кадето не ви е работата) да се нараните само сами.
П.П.
Цитат
За сънна парализа мага да говоря от опит понеже експериментирам с ОИТ насам експерт но седмично правя по 3-4 опита и поне в 2 достигам до сънна парализа
Не знам колко ти е акъла ма май не е много.Парализата е нарушени функции на мозъка,и посоката им е към безвъзвратност.Тези експерименти на себе си ли ги правиш или на други хора? :o
« Последна редакция: Януари 06, 2010, 17:57:43 pm от meander »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27