Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 243733 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Всичко е невероятно субективно :) Няма никаква рецепта, която да е безотказна. Има неща, които биха имали ефект за ВАС, но не и за някого друг. Намерете това, което работи за ВАС и се пазете от авторитети. Всеки който се опитва да даде някаква безотказна рецепта е шарлатанин. Много съм се смял по форуми ;D Най-куриозният случай май беше, че диетата от варени картофи спомага до 80% излизането от тялото ;D Това са невероятни нелепости. Докато се идентифицирате с тялото си, няма как да постигнете ОИТ. Важно е дали духът е готов за това. Ако не е - ще си умрете ей така цял живот на диета от варени картофи, опитвайки :P

ОИТ е една от способностите на духа, които изискват най-много зрялост. Любопитството и искреното желание не са достатъчна (за да не кажа никаква) причина за това да предизвикате ОИТ. Астралът определено не е място за туристи. Там могат да ти се случат доста кофти неща ако не знаеш за какво иде реч.

Когато започнах да имам по-сериозни и чести излизания дори не бях чел Монро (защото ОИТ не ме вълнуваше толкова тогава), който се води основен ако си аstral traveller :P Което идва само да покаже, че няма значение колко си чел, практикувал, опитвал... Познавам хора, които са изчели всичко по въпроса и се интересуват от години, но не могат да предизвикат излизане. Други пък, които дори не са езотерично настроени излизат почти всяка нощ :P

Именно затова сме тук - защото е интересно :P Ако ме разбираш какво искам да кажа 8)
« Последна редакция: Юли 29, 2008, 13:57:06 pm от H. »

Неактивен vegan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
И аз много се интересувам от ОИТ.В книги на Монро пише едно упражнение и слушане на Хеми-синк.H. ти как си успял да предизвикаш ОИТ и какво си видял?

lexas

 • Гост
 Леле, колко пъти съм искал да питам за "магическата формула". Ок. И аз да си го напиша тогава. Хорус, моля те, не крий от нас ;) Кажи ни как излизаш, кажи си целия живот (ако може) и ние ше го повториме, че може даже и да земеме да излизаме. Това са глупости. Сега егото ми е мноооого силно и може да се усети от думите ми, но това не променя ситуацията, че H. или който и да било нищо не може да ни каже по въпроса. И не защото не знаят 100 000 методи и т.н., а защото не става дума за тях ( великите езотерици), а за теб, малко човече! Става дума за теб!!! ОК???

 Първо, забрави идеята за ОИТ, докато искрено очакваш некой "отвън" да ти помага. Няма да стане просто. Кофти, а? Аз на себе си го говоря това... да не се обърка някой.

 Второ, ще ми се все пак и аз да помогна с некой далновиден съвет ( или защо не долно-виден... или пък долно-пробен! :) А? Хем долен, хем пробен...) НЕ за друго, а защото и аз се интересувам най-вече от това. Така се гмурнах в морето на езотеричната наука и фикция. Обичам го този свят, обичам ги тия хора.

 Сега. За себе си знам следното. Има една велика фраза, която ще остане във вековете - "Познай себе си" ... е, не! Не го знам на латински как е... Та, идеята ми е, че ей от там требва да се почне. Тоест, вземи опознай малко себе си, пък тогава имай претенции да ходиш някъде другаде. Защо не се погледнем с "честните очи" и не си признаем, че независимо от тоновете литература по въпроса пак си оставаме същите. Ние не се променяме, трупайки информация. ОК? Тука требе сериозно и обективно секи да се замисли за собствената си персона, която, уверявам ви, е най-важното нещо на света за вас. Е, както каза и H. "докато се индетифицирате с физическото си тяло", можете преспокойно да забравите за екскурррррррррррррррзия до КАРИБИТЕ! :) Аз наскоро попаднах в нещо като осъзнат сън.... лелееееееееее, за първи път разбрах наистина колко съм тъп и ограничен и така нататък. Нали разбирате, попаднах в нещо-то, дето много го желая, и кво? Седях и се попитах: "Абе, аз всъщност к'во правя тука?" Нямах никаква представа какво да правя в скапания осъзнат сън! Е, признавам, че забравих да си видя ръцете, ама да ви кажа, се ми е тая за това. Нищо не помага.

 Това ми дойде като мокър парзал. Аз дори нямам представа какво правя точно в живота си наяве, камо ли пък да попадна в астрала. Бас държа, че и вие ( дето задавате въпросите на Х. и сичките там майстори на осъзнаването) сте на същия хал. Да си признаеш, че си млад и объркан е добро начало.

Това ми е идеята. Това искам да разбера за себе си. Да познаеш себе си е епохален труд. Той трае цял живот. Ако в пътя си, вие имате нужда да летите из облаците ( или астрала, или лапландия... се едно как човекът се опитва да нарече неназовими работи... както казват програмистите: "Много ти е готин синтаксиса, бейби!!!" :) ) вие ще го сторите. Толкова е просто.

 Ше има много интересни моменти, ако сериозно задълбаете. Светът ще се промени, законите на вселената - също. Моето виждане е, че цялостната ни личност трябва да се промени. Всяка емоция, всяко чувство трябва да бъде опознато от самите нас. Да си задаваме въпроса защо сега завиждам, защо сега се обиждам, защо обиждам и се мъча да изпъквам пред някакви лайна (???? не, сериозно това.... защо??? Може би защото сте същото? ) защо това или онова ме интересува толкова много. Защо обичам тази жена? Мисля, че е голяма илюзия, че сме наясно със себе си. Само ако можехме да видим какви роботи сме и по-колко хиляди пъти на ден реагираме абсолютно механично на въздействията от средата. Всичко това е против осъзнатостта. Съзнанието е затворено в себе си и за себе си и си действа по една програма цял живот. Егото е огромна сила, саморефлексията, мислите... какво ли не. Има много работа. Махнете  ОС-тата и ОИТ-тата от живота си. Опитайте се да промените себе си и ще видите колко си се обичате такива, каквито сте си. И най-лошото е, че ще осъзнаете, че еволюцията на духа ( или на каквото ви харесва) изисква от вас безусловно да промените целия си живот, да не остане нищо от вас, каквото е било преди. Ако се задържите достатъчно, вие несъмнено ще стигнете до този момент. Всичко е много по-сериозно, отколкото изглежда на пръв поглед, а най-шантавото е, че това никак не бива да ви прави впечатление. :) Има уникални ситуации, в които човек или ще се побърка, или ще стигне до просветление. 

Те ( ОС, ОИТ и т.н.) няма да дойдат, докато вие не се приберете вкъщи... който трябва, ще го разбере. Успех желая на всички!  :D  (сега чакам аплодисменти  :P ... виждате ли, така се самоизучавам и разбирам какво надуто прасе съм... е как да летя, когато съм 100 кила?????.... просто давам пример със себе си, за да знаете как не бива да постъпвате, ако искате да имате ОС и ОИТ)


ПС: хахахахаххаха :) сега ми хрумна да посъветвам нещо предния потребител. Приятелю мой, готин човек, ако искаш да имаш ОИТ, по-добре спри да се интересуваш от ОИТ. :) И това напълно сериозно и отговорно ти го казвам. Ще видиш, че ще ти помогне.
« Последна редакция: Юли 31, 2008, 21:49:04 pm от lexas »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Ето :) lexas е разбрал всичко :) И не е разбрал нищо (за да бъда по дзенски модерен).

Можете да научите много от горния пост на lexas. Много повече отколкото бихте научили, ако аз започна да разказвам своя опит. Именно защото моят опит важи единствено за мен и (почти) никой друг, а той ви казва горе-долу принципни неща.

(А и lexas има ОИТ без да подозира :P)

Неактивен vegan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Добре сългласен съм с почти всичко от това.Само дето защо трябва да извисиш добродетелите си за да изпиташ ОИТ.Ето например Монро въобще не е бил ''просветен'',а пълен материалист.Не трябва ли ОИТ да послужи да се извисиш духовно вместо обратното.И нали затва са всички учители да учат и да посочват пътя,иначе малцина ще са тези дето ще постигнат нещо.Ето например ако Монро не е написал на книга своята опитност извън тялото,хората изобщо нямаше да знаят за такова нещо,следователно нямаше да се сремят към това.А и учителите на изток обучават своите ученици на ОИТ в което няма нищо лошо според мен  :D
Извинявай тва последното че за да изпиташ ОИТ не трябва да се интересуваш от ОИТ малко не го разбрах,все пак признавам че съм от простите хора  :P.Поне в момента се старая да превъзмогна егото и мързела и търся истината.Пожелайте ми успех  ;D

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Добре сългласен съм с почти всичко от това.Само дето защо трябва да извисиш добродетелите си за да изпиташ ОИТ.Ето например Монро въобще не е бил ''просветен'',а пълен материалист.Не трябва ли ОИТ да послужи да се извисиш духовно вместо обратното.И нали затва са всички учители да учат и да посочват пътя,иначе малцина ще са тези дето ще постигнат нещо.Ето например ако Монро не е написал на книга своята опитност извън тялото,хората изобщо нямаше да знаят за такова нещо,следователно нямаше да се сремят към това.А и учителите на изток обучават своите ученици на ОИТ в което няма нищо лошо според мен :D

Това, че трябва да имаш големи добродетели, за да имаш ОИТ е абсолютна глупост, творение на Светлите. Ако беше така нямаше да има Тъмни шамани и прочее. Изобщо не разчитай на този принцип. Може да си убиец и лош човек и да имаш интензивни ОИТ. Даже имаше такава серия в Досиетата Х :P

Както казах - няма абсолютно никакво значение какъв си. Селянин, ТВ-водещ, отшелник. Важно е дали Висшият ти Аз е избрал да имаш такива преживявания, или не.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
ОИТ най-лесно се постига с наркотични вещества. Да се свързва ОИТ с духовността е нелепо. Всъщност не знам някой духовен учител да препоръчва подобно нещо. От една страна съществува немалък риск за практикуващия, а от друга ползата е никаква.Окултния ученик развива своите висши тела, които са свързани със споменатите в предните постове добродетели и подобни опитности свързани с астрала и низшия ум могат само да го отклонят от тази му цел. ОИТ не трябва да бъдат цел - те сами ще се случат в подходящото за това време.

Неактивен vegan

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 47
Четох че в тибетските манастири на по висше ниво се учи ОИТ.
Мерси за отговора.Вече мога да отлитам :D

Неактивен Алис

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 43
Знаете ли, не мога да пиша често тук по две причини - едната - че уча за изпити, и втората ( тя премина, всъщност ), че последната седмица бях много болна - някакъв най-тривиален вирус уж, ама не можех да стана от леглото, непрекъснато повръщах и тн. Един от дните, май понеделника, бях много изтощена и задрямах. Беше следобед. Усетих как потъвам, но по едно време, кой знае защо, осъзнах, че съм гола! Станах да се облека, взех си дрехите от стола до тоалетката( всичко ми беше като мъгла, но все пак истинско ), и след това по навик се огледах. Трябваха ми 10-тина секунди да разбера, че нямам отражение.Вцепених се, имам чувството, че се изпразних откъм мисли, само можех да си повтарям "Аз нямам отражение!", и естествено се изплаших. После усетих странно чувство - сякаш тялото ми се издува , и се събудих в моето си легло. Не беше приятно, за момент си помислих, че ще си отида от тоя свят заради някаква си тъпа болест, като астрологът Иван Станчев, мир на праха му! ( споменавам го, защото според мен той беше най-добрият медиен астролог, и смъртта му ме потресе...)
Е, това си е ОИТ, нали? Значи - ето  един начин да се постигне - болест...Обаче много гаден начин...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Ако си имала температура е нормално. Преди много години съм имал доста излизания, докато съм бил с висока температура. Дадох си сметка за това по-късно разбира се :P

topteglo

 • Гост
Нека сега и аз да кажа малко ала бала по тая тема- току виж на някой помогнало!
За ОИТ научих от книгита на Монро. Запалих се и реших да пробвам. Много скоро ми стана ясно ,че не е лесна работа. Това дали ще е лесно или трудно си зависи от самия човек- вероятно от чувствителността му.
Та аз явно не съм от най-чувствителните и затова реших да пиша тук моя опит- сигурно ще има доста като мен дето ще искат да го пробват туй чудо на чудесата ОИТ.
Та накратко: почнах с упражненията от книгата и така след стотина провала(заспивах си сладко-сладко),след около 3 месеца успях да направя ОИТ. Беше за кратко и се изразяваше в бъркане в стената(панел) кадето в напълно съзнание опипах стериопора и някаква жица по която според мен течеше ток.
Не съм проверявал дали в стената има жица с ток или си е било неква арматура.
Продължих с опитите и след около месец се случи и второто ОИТ. То отново беше кратко - този път излетях със доста висока скорост и така преминавайки през панелите обиколих набързо апартамента- По време на полета забелязах някои детайли които проверих веднага след това- потвърдиха се.
Краткоста на ОИТ си обяснявам с голямото ми вълнение поради случващото се.
Това явно ме теглеше веднага към тялото ми.
Ето някои мисли които са ми изплували с течение на времето.
ОИТ може да се постигне от всеки- практиката му е майката. Трябват много упражнения.Някои го постигат и без да го искат- ама за тези които искат а не могат- упражнявайте се и ще стане.
Най-важен е момента преди да се заспи- ако може да не заспивате без през цялото време да си говорите наум ,то ще го направите.
филма за Буда дава интересни предложения в тази посока.
Имам и звуците на Хемисинк- не съм ги употребявал много и досега не съм постигал ОИТ с тях.
Сега ми изниква мисълта че е вероятно това да е едно от новите придобивки на следващото поколение- спонтанни всекидневни ОИТ.
Доколкото съм чел става и чрез опиати ,но нямам опит засега. Чел съм че постигането на такива ОИТ са по-опасни заради по-ниската астралност в която се озоваваш. Според физични закони би трябвало да се озоваваш в астрални нива които съответстват на духовната ти енергетика.
Но от друга страна доста учени ,художници ,музиканти и поети са направили много значими неща именно чрез ОИТ постигнато от наркотици. А за доста от тях се знае че си падат по пороците. Затуй теорията за попадането в съизмерими енергийни нива се пропуква.

Това е!

Много ми е интересно защо спим 1/3 от живота си?
И защо на човека му е нужен повече сън отколкото вода или храна?

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Не мисля,че чрез опиати се озоваваш на по-ниско ниво. Възможно е...но не  е  правило. Все пак от хиляди години се ползват именно с такава цел,и е добре известно че се случва и лошо пътуване-демек в ниските пластове.

Един опиат,който би трябвало да е сравнително достъпен е кетаминът.  По принцип се използва като упойка, но много често предизвиква отделяне от тялото. Няма пристрастяване,а Станислав Гроф има мнжество експерименти с него и потвърждава свойствата му.
Все пак ако решите да пробвате добре е да се посъветвате с лекар, на когото имате доверие, и който няма да ви насочи към клиниката за лечение на наркомани
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Не мисля, че има значение КЪДЕ попадаш  с употребата на наркотични , халюциногенни вещества.  Всеки попада там, където го отвежда съзнанието му.   Проблемът е, КОЙ  попада.  Лично мое мнение е, че  всичко се свежда до развитието на съзнанието.  Ако някой със слабо развито съзнание попадне  където и  да е, по неестествен начин, тоест ,  химически стимулирано,  опитът  от  неговото „изследване”  едва ли би бил адекватен.  Защото  насилственото му отделяне няма да е непременно съпътствано с духовното му  или умствено узряване. 

То е, като да се возиш на съответстващото на пътя превозно средство. Ако теренът е планиснки неравен,  добре е да имаш джип. Ако искаш да пътуваш извън физическото си тяло , е добре да яхнеш развито съзнание.   :)

Според мен и пристрастяването към наркотици идва от това.  Хората употребяват силни вещества, често пъти  боклуци.  Попадането им където и да е,  е  за тях почти шизофренично преживяване, защото съответстващото съзнание, което да може да   „сглоби” пъзела  - отсъства.  Те са в объркан , фантастичен свят, който не разбират и не могат да си обяснят.  Постепенно губят  представа кое е реално и кое – не. ( Не , че всичко не е една илюзия така или иначе) И наистина шизофренясват.  Моля,  специалистите  психолози,  лекари и професионалисти в тази област да ми простят,  това не е компетентно  медицинско изказване,  а лично мнение , породено от личен опит.

Аз  съм привърженик на естествения  път до достигане на ОИТ.  Не вярвам в случайностите  и ако естествено  ти се случи,  това означава нещо.   Значи ти е дошло времето и ти се показва, че можеш.  От теб зависи,  дали да отвориш вратата и да минеш през нея.   И от тук вече,  дали да използваш естествената си дарба и да я развиваш или да я игнорираш. Като това не означава, че ако ти се случи естествено , си просветлен или глупости от тоя род. Просто ти се дава сигнал, че можеш да развиваш дадена дарба.

 Ако пък, много си чел , изследвал , но нямаш естествен личен опит,  а  си любопитен  и решиш насила  да опиташ,  ( все пак си свободен да го направиш), следвайте съвета на  Gil-Galadh. Посъветвайте се със специалисти и го направете под тяхно наблюдение.
 
С  развитиетo на съзнанието, обаче, всичко се случва по обратния ред. Развиваш се и знанието, което иначе любопитството те  тегли да откриеш чрез ОИТ,  така или иначе постепенно става достъпно за теб. 
« Последна редакция: Август 27, 2008, 13:02:58 pm от July »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
В интерес на истината използването на химически агент не е точно насила...по-скоро е патерица или по-точно проходилка. А всяко дете трябва да изостави проходилката,нали?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

topteglo

 • Гост
Тука всички отговори са верни. Препоръчвам книгата ДМТ-молекулата на духа.
Правени са опити които показват че ОИТ се дължат на повишени концентрации на ДМТ(диметил триптамин) в кръвта- отделя се от епифизата. Тома вещество е виновникът за сънуването и визуализациите както и за ОИТ. Така че всичко се опира до химия. Остава обаче и другия въпрос- какво ще направиш с това изживяване. Всеки може да си купи кола- дори и този който не може да кара. Много проблеми по путищата стават от такива недоосъвършенствали се шофиори.
всеки може да предизвика ОИТ с химикали- то си става от самосебе си.
Обаче от това едва ли биха се възползвали всички практикуващи ОИТ. Има много самоубийства сред наркоманите- това говори че не на всеки се отразява добре. Към всеки силен инструмент било то материален или духовен трябва да се отнасяме внимателно. Трябва постепенно да го овладеем и да го исползваме.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27