Тука малко не се прави разлика между ОИТ, осъзнат сън и сън... Съответно към всеки един вид преживявания, важат различни правила. Затова и заглавието е малко спекулативно. Може би и затова съседната ни дискусия на "сънищата" и "не-толкова-сънищата" се беше вместила в темата за многоизмерните преживявания. Поради тънката граница между нещата и честата ни неспособност за класификация.
Както и да е, ще говоря първо за ОИТ, защото от другите две няма реални последици освен психични (освен ако някой много не си повярва от съня и не се самопрограмира и самокапсулира).
Бялата светлина е табу в астрала, това просто го забравете (това е моят личен съвет, а не някакъв емператив разбира се). А пък автор, който ви съветва да се обграждате с бяло, определено не ви мисли доброто. Разбира се, всичко се свежда до личното преживяване и опит, моите са такива и затова споделям. Аметистова или златна светлина, най-доброто е златно яйце. Самият Монро не е ползвал нищо друго и не е учил на нищо друго (като защита) учениците си.
Основния закон е на намерението.
Сънищата (не всички обаче) при някои хора пък, са просто интерпретация на лявото полукълбо за случило се ОИТ. Обикновено нямат никаква логика, объркани са, обстановката и персонажите често се сменят, има много нелогичности и т.н. В момента в който направите следния си себе-анализ, като този който написах (че са нелогични и т.н.) вие мислите за преживяването си с лявото полукълбо, което няма да ви е от полза. Тук идва майсторството, което владеят много наши баби (обикновено от село, където лявото полу-кълбо е в сравнително по-голям баланс с дясното, поради не толкова социалния и стресов начин на живот) да интерпретират символите в сънищата. Когато става въпрос за символизъм в сънищата съновниците почти не играят роля за мен, защото факторите са твърде субективни, за да се обективизират субективно от някой съставител/изследовател. Ползвайте ги по-скоро като насочващи систематизации, а не като учебници. Опитвайте се да тълкувате сами символите, като ги прекарвате през вътрешното си същество.
Специално Суърдлоу разделя сънищата на 2 типа. Oversoul dream (за който говоря по-горе - сън изразяващ ОИТ или спуснат от Висшия Аз символизъм за нещо) и Programming dream, който е резултат от специфично или неспецифично програмиране. Обикновено това е повтарящ се сън, или сън с определена тематика/идея, постоянно присъстващи персонажи, еднороден тип преживявания и т.н. (като всички тези не са характерна черта, може да присъстват и в другия вид сънища).
Когато се събудите, се научете да не мърдате и да останете в позицията, в която сте отворили очи за пръв път. Обикновено в тази поза сте се намирали и в самия край на съня, от което можете да си извадите допълнителни заключения. Обградете се в кафяво, за да заземите спомените си и да има по-малка вероятност краткотрайната памет да ви изиграе лоша шега (което по закона на Мърфи се случва винаги, когато сте сънували важен сън). След което размишлявайте върху символите, вържете своите метафизични връзки и час след 10-ина минути станете и запишете, ако имате такава традиция.
Аз например никога не съм записвал сън и не съм си го анализирал
Директно съм имал знанието какво послание носи.