Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 260396 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

 • Гост
Отварям тази тема с пълното съзнание, че този форум не е място за повърхностно тълкуване на сънищата от рода на "да сънуваш черна котка, значи че ще имаш неприятности" или "сънищата са резултат от хаотични ел. импулси в мозъка". Надявам се всеки да прояви разбиране и отговорност и да споделя тук преди всичко  мисли, опит и въпроси свързани с езотеричната страна на сънуването. Всеки има нужда да разказва сънищата си и да търси отговор на въпросите които възникват от тях. Но разказването на сънища има опасност да се превърне във виртуален дневник. Не би било коректно да задушаваме общите дискусии по темата с дълги разкази, освен ако не го правим за да се аргументираме, да предложим някаква алтернативна гледна точка, да подкрепим идея, да обменим опит и да потърсим отговор на въпросите си.

Една трета от живота си хората прекарват в сън. Би било голямо разхищение на време, ако в съня нямаше нещо повече от обикновени видения. Но преди да се впуснем отново в абстрактни разсъждения за устройството на вселената и същността на реалностите ми се иска от чисто практична гледна точка да ви предложа един елементарен метод за психическа защита. За мен той работи безотказно. Ще се радвам ако и вие споделите вашия опит.

Най-мощният начин за психическа защита който познавам е да излъчвам от себе си бяла светлина във всички посоки, максимално интензивно, максимално надлече, по всяко време.

Това е всичко. За моята аморфност по отношение на различни религии и убеждения,  това се оказа неочаквано добър метод и го правя от години. Имам своите разбирания за това, но ми се струва, че тук има хора, които могат да обяснят много по-добре. Ако нямате никакви други, свои начини за защита, опитайте. Особено ако сте решили да се занимавате с осъзнато сънуване и подобните му. При тези сънища имате едно предимство - че сте в състояние съзнателно да насочите светлината към атакуващата енергия. Тогава ще се случи едно от двете - или ще се разпадне, ако е мисловна форма, или ще се отдалечи от вас. И е добре да го направите преди да се събудите. В противен случай ще продължава да се връща при вас. Но добре е още с влизането в съня, астрала, (каквото там) вече да сте бронирани.Няма значение какво ни атакува - дали собствените ни мисловни форми или външни фактори и създания с различна степен на интелигентност. Когато кошмарът се изправи пред нас нямаме много време да разсъждаваме за неговия произход. Тогава имаме нужда от някакво универсално и бързо средство да се предпазим. После ще философстваме тук какво е било и защо. Но по-добре изобщо да не се стига до там. Поне не преди да се почувстваме достатъчно силни да се оставим открити за енергиите около нас за да ги познаем и неутрализираме. Същият метод за психическа защита използвам не само преди и по време на сън, но и когато съм будна. Например - винаги преди и докато чета този форум и винаги когато пиша нещо за него излъчвам от себе си светлина. Ужасно ми се иска да напиша това изречение в императивна форма, но това си е ваш избор. И все пак - изненадана съм, че в такъв форум, където негативните енергии фучат на парцали няма още отворена тема за психическата защита, а и рядко изобщо  се споменава, че има такава.
« Последна редакция: Юли 09, 2008, 16:57:07 pm от H. »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Цитат
И все пак - изненадана съм, че в такъв форум, където негативните енергии фучат на парцали няма още отворена тема за психическата защита, а и рядко изобщо  се споменава, че има такава.

Може би не с точното наименование но мисля че тази тема е подобна  ;)

http://www.xnetbg.com/new/forum2/index.php/topic,1738.0.html

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Цитат
Най-мощният начин за психическа защита, който познавам, е да излъчвам от себе си бяла светлина във всички посоки, максимално интензивно, максимално надлече, по всяко време.
Аз бих предложил тази светлина да не бъде напълно бяла, а да се приложи тънък златист нюанс. Аметисовото (между виолетово и розово) също върши могъща работа. Също, бих предложил светлината да не бъде разпръсквана берзазборно в дълбините около нас, а да се концентрира като обгръщаща ни сфера около нас или като пирамида, или... Въпрос на лично предпочитание, стил и увереност - строги и универсални правила по принцип не съществуват.

И все пак, понеже темата е за сънищата...
Чудесен и действащ способ за защита на сънуването е да култивирате намерението си преди да си легнете и във времето, когато все още сте в съзнание, но се готвите да заспите. Някои езотерици препоръчват мислено да очертаете около леглото си диамантено светли стени, или златна сфера, или каквото, което като "саркофаг" да прибере в себе си тялото ви и да го съхранява недостъпно за враждебни сили, докато спите. Също, можете да концентрирате намерението си в сходни посоки: желаете да получите хармониен, целебен и необезпокояван сън, да надмогнете враждебните сили, да се срещнете със своите духовни братя, да достигнете възвишените светове, да се учите, да се молите, да работите; желаете да се върнете на Земята готови за следващите изпитания във вашата еволюция... Тук е дадено примерно. Важно е да го съставите по вашата си мярка, съобразено с вашите вярвания, предпочитания и страхове. Тогава то ще бъде наистина могъщо, особено ако бъдете постоянни, дисциплинирани и не пропускате да го прилагате всяка вечер преди заспиване. Постепенно съзнанието свиква с този модус и става все по-лесно да го концентрирате в желаната посока, защото то придобива определен рефлекс и при заспиване автоматично си пуска защитите, а те от своя страна, тренирани и развивани, стават все по-мощни. Не е излишно да призовавате и своите защитници - тайни животни-тотеми, ангели-пазители, Бог - каквото си имате ;)
А когато отново се събудите, за да бъде цикълът логически завършен и да придобие цялост, трябва да възпитате навик веднага да се насочвате към получените от вас сънища, да ги изследвате, да благодарите за полученото и да поемате съзнателно предизвикателствата на започващия ден. По таен начин вие сте били изминалата нощ във висшите светове и там сте се подготвяли за онова, което днес ще се случи. Някои сънувачи държат тетрадка с молив до възглавницата си и щом се събудят, веднага грабват молива, за да запишат сънищата си. Минута след това 90% и повече от съновиденията ще бъдат забравени и заради това придобиването на този навик е ключово. След това безценно спуснатата информация ще може да бъде възстановена и тълкувана, и получените послания няма да бъдат прахосани, както става с повечето немистично настроени хора... Това показва и истинността на намерението ни, и мотивира висшите светове по-сериозно да ни въвеждат в своите тайни.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
stiver,

имаше нещо за бялата светлина...не помня и ще потърся - върти ми се в главата, че пак е от Тед Ендрюс, но тя е ПРОБИВАЕМА. Зависи каква защита търсиш разбира се, но е логично - бялата е композиция на всички и ако някой иска да те работи все ще успее да пробие...

stiver

 • Гост
stiver,

имаше нещо за бялата светлина...не помня и ще потърся - върти ми се в главата, че пак е от Тед Ендрюс, но тя е ПРОБИВАЕМА. Зависи каква защита търсиш разбира се, но е логично - бялата е композиция на всички и ако някой иска да те работи все ще успее да пробие...

Tina, mоже би е така и сигурно има по-сигурни методи и медитации. Не бих спорила с авторитетите в мистиката. Но предполагам, че това се отнася за извънредни случаи при необичайни условия. Разбира се има сложни медитации и упражнения, които може би биха ни направили напълно неуязвими, но целта ми беше да предложа нещо, с което да се започне. Нещо, което може да се направи още днес, още сега, още тази вечер преди сън. Понякога са нужни години човек да свикне с някои медитации и повечето хора се отказват още в началото. Но кошмарите не чакат докато станем адепти за да ни изплашат. Осъзнатото сънуване се научава много по-бързо и лесно. Излизането от тялото е нещо, което се случва на всеки, дори и да не си спомня за това. Ще се радвам ако тази нощ поне един човек по-малко е бил тероризиран в съня си, защото е заспал в своята пирамида от златиста светлина. (Флай, благодаря ти за чудесните препоръки.)

Моят опит със светлината като защита показва, че в някои случаи е достатъчно дори самото намерение да излъчваш. Изглежда, че тя има и някаква притегателна сила за други създания от светлина и ако ти самият си неспособен в момента да се концентрираш, то самото намерение действа като сигнал за помощ. Понеже темата е сънища ще разкажа за нещо, което ми се случи само преди 2-3 дни. Онази нощ имах обикновени за мен сънища когато без никаква връзка се намерих отново в леглото си, а към мен, само на около метър от мен се приближаваше тази огромна черна маса. Нямах време да се концентрирам и всичко, което можах да напрвя беше само да викам "Бяла светлина, бяла светлина!!!" Важното е че знаех точно какво искам. Тогава забелязах и друго пъстро присъствие в стаята, което сякаш помагаше. Тъмната форма започна бавно да се топи, точно като вещицата от Оз. И точно като на нея останаха само обувките и накрая  :D  Да уточня - това беше съзнателен сън.

Имам известен опит с тези неща и знам много добре, че това си беше чиста проба мисловна форма. Дали моя или чужда - не е важно за форума. Важното е, че знаех какво да правя или поне какво искам да направя. Не искам да мисля какво щеше да стане, ако не знаех.

За цвета - също не е съществен. Всъщност, да си призная, на мен винаги ми е било трудно да го регулирам. В началото все се получаваше златист. После имаше период, когато беше натрапчиво виолетов. Вероятно има някаква връзка с аурата, но пак ще кажа. Когато чудовището е на една крачка от теб - не мисли за цвета  :) :) Ако си в съзнателен сън, на спокойствие - можеш да експериментираш.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
В грешка съм - Тед също използва бяла или златна светлина, но той се е отнесъл малко към Кабала за защитите.

За да се освободя от кошмари, аз ползвах молитвичката на Дънов дето просто се молиш на Бог да ти прати защита докато спиш. Не ми помага обаче - просто заспивах с надежда. :D

stiver

 • Гост
В грешка съм - Тед също използва бяла или златна светлина, но той се е отнесъл малко към Кабала за защитите.

За да се освободя от кошмари, аз ползвах молитвичката на Дънов дето просто се молиш на Бог да ти прати защита докато спиш. Не ми помага обаче - просто заспивах с надежда. :D

Ами далеч не всички кошмари са атаки. Човекът, който ме учеше как да се справям в сънищата си (и е шаман) казва, че повечето от кошмарите са всъщност недовършени сънища. Един начин да се освободим от тях е съзнателно да се върнем в същия сън за да разберем причината за тормоза и да променим обстоятелствата. Понякога чудовището, което ни преследва може да се окаже наш приятел. Промяната влияе и на събитията после в този свят. Има и други кощмари които той наричаше "изхвърляне на боклука" и "пица кошмар"  :D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Да - връщането и продължението на сън го владея, но не ми помага за баланса в класическия смисъл. Може би защото аз отдавам прекалено значение на сънищата като връзка с невидимия свят. В смисъл...ако имам кошмари, то те са предупреждение за нещо...Ако пътувам някъде, то това е душата ми която пътува в други реалности или светове..

Неактивен optimus7

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Съществуват и така наречените сънища на ума . В тях се виждат неща за които твърде много и напрегнато мислим . Такива сънища осъществяват "изхвърляне на боклука" . Не е нужно да им придаваме голямо значение , трябва да се освободим от натрупания заряд от емоции.
За мен не е нужно да си представяме по някакъв начин защитата ни , а просто да повярваме че я има . Определени думи или ритуал засилват вярата ни , че притежаваме защита и че в нужния момент ще я "извикаме" . В определени моменти чувствам че защитата ми пасува , сякаш за да ми даде урок  :-\ Опитвал съм да си представя около мен щит от светлина , но не се получава  :-\
In the spark of the enemy there will be salvation and in the darkness hour there will be light !!!

stiver

 • Гост
За мен не е нужно да си представяме по някакъв начин защитата ни , а просто да повярваме че я има . Определени думи или ритуал засилват вярата ни , че притежаваме защита и че в нужния момент ще я "извикаме" . В определени моменти чувствам че защитата ми пасува , сякаш за да ми даде урок 

 :-\ Не бих разчитала само на вярата си и да не заключвам къщата си от крадци. Да приемем, че тялото ми е моята къща  :)

Цитат
Опитвал съм да си представя около мен щит от светлина , но не се получава 

А може би светлината никога не те е напускала  :) Питал ли си се някога от къде идва светлината в сънищата ти? Изглежда че има само един възможен източник и това си ти самият  :)  Остава само да я засилиш.

Неактивен optimus7

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Когато усещам светлината , сакъш тя идва от вън . Може би това се дъжи на непознаването на моята същност  :)
А да повярващ че светлината те пази , това не си ли е заключване  :-\ 
За да исползваш психическа защите е нужна голяма доза концентрация , което на мен ми липсва . Не мога да се съсредоточавам. :( Ако може някое съветче относно концентрацията  ???
За заключването абсолютно си права  :) По - добре превантивни мерки от колкото с крадци да се расправяме  :)
In the spark of the enemy there will be salvation and in the darkness hour there will be light !!!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Тука малко не се прави разлика между ОИТ, осъзнат сън и сън... Съответно към всеки един вид преживявания, важат различни правила. Затова и заглавието е малко спекулативно. Може би и затова съседната ни дискусия на "сънищата" и "не-толкова-сънищата" се беше вместила в темата за многоизмерните преживявания. Поради тънката граница между нещата и честата ни неспособност за класификация.

Както и да е, ще говоря първо за ОИТ, защото от другите две няма реални последици освен психични (освен ако някой много не си повярва от съня и не се самопрограмира и самокапсулира).

Бялата светлина е табу в астрала, това просто го забравете (това е моят личен съвет, а не някакъв емператив разбира се). А пък автор, който ви съветва да се обграждате с бяло, определено не ви мисли доброто. Разбира се, всичко се свежда до личното преживяване и опит, моите са такива и затова споделям. Аметистова или златна светлина, най-доброто е златно яйце. Самият Монро не е ползвал нищо друго и не е учил на нищо друго (като защита) учениците си.

Основния закон е на намерението.


Сънищата (не всички обаче) при някои хора пък, са просто интерпретация на лявото полукълбо за случило се ОИТ. Обикновено нямат никаква логика, объркани са, обстановката и персонажите често се сменят, има много нелогичности и т.н. В момента в който направите следния си себе-анализ, като този който написах (че са нелогични и т.н.) вие мислите за преживяването си с лявото полукълбо, което няма да ви е от полза. Тук идва майсторството, което владеят много наши баби (обикновено от село, където лявото полу-кълбо е в сравнително по-голям баланс с дясното, поради не толкова социалния и стресов начин на живот) да интерпретират символите в сънищата. Когато става въпрос за символизъм в сънищата съновниците почти не играят роля за мен, защото факторите са твърде субективни, за да се обективизират субективно от някой съставител/изследовател. Ползвайте ги по-скоро като насочващи систематизации, а не като учебници. Опитвайте се да тълкувате сами символите, като ги прекарвате през вътрешното си същество.

Специално Суърдлоу разделя сънищата на 2 типа. Oversoul dream (за който говоря по-горе - сън изразяващ ОИТ или спуснат от Висшия Аз символизъм за нещо) и Programming dream, който е резултат от специфично или неспецифично програмиране. Обикновено това е повтарящ се сън, или сън с определена тематика/идея, постоянно присъстващи персонажи, еднороден тип преживявания и т.н. (като всички тези не са характерна черта, може да присъстват и в другия вид сънища).

Когато се събудите, се научете да не мърдате и да останете в позицията, в която сте отворили очи за пръв път. Обикновено в тази поза сте се намирали и в самия край на съня, от което можете да си извадите допълнителни заключения. Обградете се в кафяво, за да заземите спомените си и да има по-малка вероятност краткотрайната памет да ви изиграе лоша шега (което по закона на Мърфи се случва винаги, когато сте сънували важен сън). След което размишлявайте върху символите, вържете своите метафизични връзки и час след 10-ина минути станете и запишете, ако имате такава традиция.

Аз например никога не съм записвал сън и не съм си го анализирал :P Директно съм имал знанието какво послание носи.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Аз например никога не съм записвал сън и не съм си го анализирал :P Директно съм имал знанието какво послание носи.

Точно така - символите и в съня и в дневните "видения" са строго индивидуални. Има и научно обяснение за това (аз затова бягам от такива дискусии  ;)) - че подсъзнанието представя само символи които са разбираеми за човека, който ги изпитва и ще му подскажат нещо, но външен човек или съновник само ще го объркат!

Значи и ти знаеш за бялата светлина! Аз имам смътни спомени, че само абсолютно чисто човек (или светец) може да работи с тази защита, но такива простосмъртни като нас са подложени на законите на физиката - излъчваш или се обграждаш с бяла светлина - значи се обграждаш със ЦЕЛИЯ спектър и всеки друг, вибрирайки в друг нюанс може да те пробие. Не мога да намеря източника на това - нали обичаме да цитираме тука...

stiver

 • Гост
Когато усещам светлината , сакъш тя идва от вън . Може би това се дъжи на непознаването на моята същност  :)


Може би. :) Ние в повечето случаи сме свикнали да се възприемаме само в границите на физическото си тяло, а всичко останало като външно. Дали е така наистина? :-\ :)

Цитат
А да повярващ че светлината те пази , това не си ли е заключване  :-\ 


Да. Това Е заключване от светлината. Вярата е ментална форма. На нас не ни трябва да вярваме, че ни е необходим кислород за да дишаме.


Цитат
За да исползваш психическа защите е нужна голяма доза концентрация , което на мен ми липсва . Не мога да се съсредоточавам. :( Ако може някое съветче относно концентрацията  ???


Не мога да те съветвам. Мога само да споделя с теб. Не съм убедена, че трябва да се концентрираш. По-скоро да разсееш фокусирането си. Да се опиташ някак си едновремено да констатираш всички свои енергии, емоции, мисли и усещания. Да се отдалечиш и да се разпаднеш. И тогава да остане само тази енергийна частица в теб, която да избухне като малко слънце,а енергията от него да залее всичко това. Ще видиш как, ако се намираш по средата на някакъв разгорещен спор, емоциите ти ще утихнат, мислите ти ще станат по-спокойни, а и хората около теб ще станат някак си по-сънливи.

Някои предлагат да се започне с прости визуализации. Ако това помага, сигурно е ОК. Но това иска фокусиране на съзнанието и на мен ми се струва, че така има опасност само да проектираш от себе си мисловна форма на двойника си облян във визуална светлина.

А, и едно важно предупреждение - светлината не предпазва от забременяване!  ;)

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
А, и едно важно предупреждение - светлината не предпазва от забременяване!  ;)

Не-е-е  :)  :)  ;)

Когато забременееш, те обгражда светлина!  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27