Автор Тема: За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото  (Прочетена 223053 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Тина, какво правеше ти когато беше малка и те беше страх от нещо нереално?

Криех се под леглото в най-отдалечения ъгъл стискайки любима играчка.  :D Даже през лятото задължително си поддържах буркан със светулки за евакуациите.  ;D (Ай - пропуснах и гардероба. Даже се изхитрих да вкарвам нощната лампа вътре и да си чета.)

Не съм убедена, че е било нереално - за едно дете всичко си е реално!

Права си за нощната лампа, но си още по-права (и ми харесва наименованието) за ЗОНАТА. Наистина ако успееш да преминеш отиваш в един по-цветен, по-красив и по-хубав свят.

За Таита: Уилбър Смит е известен, че ВИНАГИ проучва всичко и романизира ФАКТИ. Лично е участвал в експедиции в Египет и е много заинтересуван от всичко свързано със свръхестественото, но и с чисто земни качества като умението да победиш, да оцелееш, да обичаш и да се пребориш с недъзите си...

Аз срещах и на други места - наистина главно в шаманските традиции че се практикуват умения за правене на аурата невидима (нека да си припомним приказката за шапката невидимка), но не чак толкова екстримни като да я загубиш напълно.
« Последна редакция: Март 21, 2008, 11:19:50 am от Tina »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
ПОМОЩ! Загубих си сънищата!

Увлякохте ме с тези кристали и си сложих една паница пълна с полу-скъпоцени камъни до главата и вече 3-та нощ нищо не сънувам, а и да сънувам е сякаш избледняла черно-бяла снимка без всякакви ЕМОЦИИ!

Извода - НЕ ЗНАМ! Може и това да е идеята - да не сънува човек и да си почине, ама... Или да ги отделя по видове - ще ми трябват месеци докато науча кое камъче какво е...

Мнения?

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Аз преди време практикувах по един странен начин, който сам си внуших и имах относително добър резултат. Имам шепа полускъпоценни камъчета, които пазя още от дете и дълго време съм разглеждал едно по едно. Всяко е много различно, с характерна форма и така нататък, а понеже не разбирам от камъни, дори не мога да посоча от какъв вид е, камо ли да определя езотерично значение. По едно време реших и седнах, започнах да разглеждам камъчетата и на един лист започнах да пиша: "за здраве", "за преодоляване на трудности", "за отговаряне на заплетени въпроси", "за не знам си какво"... Разви се цял пантеон от значения, асоциирани от вида на камъчетата. Всяко от тях придоби смисъл, затворих ги в сребърна кутия с мека лилава тапицерия от вътрешната страна и всяка нощ, според нуждите си, изваждах едно или повече от тези камъчета, приветствах ги с имената им и ги полагах на нещо като малък стъклен олтар до главата си, за да спя край тях... На сутринта благодарях, миех камъчетата или ги оставях на слънце, за да бъдат пречистени и ги връщах в сребърната кутия. Резултатът не беше никак лош... Важно е само да бъдеш много откровен със себе си, когато им даваш "имена" според усещането, което пораждат у теб. Но една цяла паница с камъни според мен би създала доста разностилен хаос - може би там е проблемът, Tina?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

stiver

 • Гост
Аз преди време практикувах по един странен начин, който сам си внуших и имах относително добър резултат.
Флай, това което разказа е много яко  :) :) Напомня ми, че някога правех нещо подобно с картите таро. Не знаех значенията им и затова, след дълго съзерцание, им дадох мои. Играех с тях и си създавах историйки. Постепено картите започнаха някак си да отговарят на измислените от мен значения. Животът е такъв странен сън  :)

Тина, аз почти нищо не знам за кристалите и нямам никакви. Не мога да ти дам никакво мнение. Ако на мен ми се беше случило това, сигурно щях да ги махна за една нощ, да видя какъв ще е ефекта и дали изобщо има такъв и после щях да реша какво да правя.

Лелееее - точно сега има двойна дъга над София. Толкова е красиво   ;D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Ха-ха! Сънищата се върнаха - трябвало значи да СЕ ОПЛАЧА!

Което ме подсети - понякога само като спомена, че чакам отдавна за нещо или пък нещо не става...и то се случва моментално! Случвало ли ви се е и на вас?

Значи сега трябва да ги "програмирам" - да ми дават сънища-отговори на въпроси. Да не е лошо да ги опозная, че съм забравила уроците от преди години - кое какво е. Но може и да направя като Флай - просто да си ги нарека.

Лелееее - точно сега има двойна дъга над София. Толкова е красиво   ;D

СУПЕР! Голямо щастие!

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Аз като ги нарекох имах интуитивно усещане за всеки един от камъните - след като е от такъв вид, форма и цвят, за мен какви ефекти би трябвало да има... Беше нещо като ритуална инициация на всеки един от камъните - да изпълнява такива и такива функции... Сред тях има много странни - според разбиранията, хералдиката и космогонията ми...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Чудя се, дали някой може да сподели  умишлени ОИТ или спонтанни (непредумишлени) излизания от физическото тяло, които пак не са сън. Как точно стана? Какви са физическите усещания когато се случва? Какво помните от станалото впоследствие? Как става завръщането в тялото? Повечето споменават за  нарочно сънуване, сън който сами си предизвикват и после помнят. Правим ли разлика между  нарочен сън и пътуване с излизане от тялото и летене? В смисъл засилваш се и .. летиш или просто сам управляваш движението на астрално или ментално тяло. Интересен форум  :)

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Чета различни работи и ми се наслагва мнението, че няма висш или низш астрал. Разбира се това си е само версия...Но може би излиза, че астрала е това преходно място между физическият и духовният свят в което осъзнато или неосъзнато съзнанието ти съгражда свят от "чудовища" или "ангели". А също така се казва, че подобните се привличат и може би всъщност това са Ада и Рая, и те са такива в зависимост от съзнанието ти. Което в крайна сметка се изгражда в земният ти живот.

Според мен си доста прав. Името с което ми харесва да наричам астрала е "Зоната" защото ми прилича на място през което само се минава. Ама какво ли само не минава от там! И ми се струва, че не е вечен.
еми тоя зпонец на който чеотх книгата, твърди, че понякога там може да се заседне за стотици или повече години. Да пример как някакъв шаман от преди 2 хил години, си избрал да остане там. Живеел си постарому както приживе. И такива примери в които ума те заклещва сред страдания. Казва, че хора умрели травмирани много често били заклещвани там заради емоцията и не осъзнавали, че ада около тях го творят самите те. Като резултат от емоционалната травма и понякога много трудно осъзнавали това, също можело да останатз аклещени за много дълго време.
Дори казва, че от астрала може да се преродиш пак на земята без да си преминал в духовният свят. Казва, че астрала също си има свой свят, където пребиваващите там водят някакъв социален живот но по правило подобните съзнания се привличат.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
А на мен пък ми се присъни Мария Шарапова  :P Явно беше някъде напред във времето, защото не изглеждаше точно така, както сега я виждаме, а беше с къса коса. Щуркаше се насам-натам и аз, нали съм по услугите  ;) предложих да я ориентирам в обстановката, а тя ме гледаше като малко дете, което не знае къде се намира. Е, какво да правя-подарих и една книга на руски език, че да се разсейва   ;)
Дали пък не е пророчески този сън, а? Така преди време сънувах и Тато, самотен и  и тъжен и след 6 месеца го свалиха, може пък и с Марето Шарапова да се...срещнем де...  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Цитат
...често били заклещвани там заради емоцията
и не осъзнавали, че ада около тях го творят самите те...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

stiver

 • Гост
Чудя се, дали някой може
Хей, човек може да изпише няколко дебели книги само по тези въпроси  ;)
Ще ти отговоря до колкото мога от личния си опит и наблюдения.
Цитат
Чудя се, дали някой може да сподели  умишлени ОИТ или спонтанни (непредумишлени) излизания от физическото тяло, които пак не са сън.
Бих могла да разкажа, но ще отнеме доста време. Държиш да не са сън? Не мога да ти гарантирам. Моите възгледи се променят често. Понякога вярвам, че ОИТ са напълно реални, но в момента съм в период, когато мисля, че не само те, но и материалната ни реалност е един вид сън. Така мислех и когато бях на 13 (и бях много по-умна), след като една нощ се "събудих" от този живот/сън в друг. И онзи беше доста по-"реален" от този. Там се обърнах в леглото си, заспах и отново засънувах този живот. Според мен различна е енергията с която се създава една реалност - сънувана, астрална, етерна, физическа... не съм много добра с термините - избери си този, който ти харесва. Но не ме карай да те убеждавам дали астрала е реалност или не, защото това нито е съществено, нито ще промени нещо.
Цитат
Как точно стана? Какви са физическите усещания когато се случва?
Моите ОИТ не са най-добрият пример, защото при мен изглежда се получава малко по-леко отколкото при другите. Аз нямам тези яростни вибрации за които пише Монро и не мога да медитирам за да имам ОИТ (заспивам :-[) Обикновено се събуждам със сънна парализа и оттам се надигам. Усещането при мен е по-скоро приятно. Да кажем, че съм направена от съвсем ситни песъчинки пясък. Когато започвам да ставам усещам сякаш половината от тези песъчинки се пресяват през останалите, но не надолу, а нагоре, в посоката, където ставам. При самото отделяне те се трият помежду си при което се усеща съвсем леко гъделичкащо вибриране и се "чува" звук като пресипване на пясъка. Понякога не е толкова лесно. Понякога се усеща, сякаш отделните частици са залепнали с миниатюрни дъвчици, които се разтягат докато се скъсат.
Цитат
Какво помните от станалото впоследствие?
Когато е ОИТ или осъзнат сън - всичко.
Цитат
Как става завръщането в тялото?
При мен - като обикновено загубвам фокус и онази реалност прелива в обикновен сън или се събуждам тук. Или будилникът ме ритне в мозъка.
Цитат
Повечето споменават за  нарочно сънуване, сън който сами си предизвикват и после помнят. Правим ли разлика между  нарочен сън и пътуване с излизане от тялото и летене?
Не разбирам добре въпроса ти. Има големи спорове между отделните школи и хората дали ОИТ и осъзнатото сънуване са едно и също нещо. Темата е прекалено голяма за да засегна всички аспекти. Предлагам ти да направиш малко проучване в интернет или където, и после, ако искаш да поговорим за това.
За нарочен сън (както го наричаш) търси с lucid dreaming, active dreaming, conscious dreaming. За ОИТ - OOB, out of body experience, astral travel, etc.
Цитат
В смисъл засилваш се и .. летиш или просто сам управляваш движението на астрално или ментално тяло.
Ами да, и двете са възможни. Можеш и да скочиш от прозореца и да се плъзнеш по енергийните течения  :D Страхотно е! Но не го прави  :o Първо трябва да се научиш да проверяваш в коя реалност си! :-X Една моя приятелка щеше така да скочи будна от балкона. Не се шегувам. И ако си решил да опиташ, моля, научи и някои прости техники за психическа защита.  :)

stiver

 • Гост
Казва, че хора умрели травмирани много често били заклещвани там заради емоцията и не осъзнавали, че ада около тях го творят самите те.
Така е. А сега си представи в каква реалност попадат хората, които вярват, че след смъртта няма абсолютно нищо. И колко време остават там  :(

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Абе аз отдавна се чудя на сънищата дето съм ги имал. Не съм се срещал с експерт, да ме светне :).

Първо, имал съм още от малък спонтанни осъзнати сънища. Но не ми е представлявало чак такъв интерес. Интересно е от гледна точка да се запиташ колко е реална изобщо реалността, но друго приложение не виждам :).

По-травмиращото когато бях малък бяха неествените кошмари които имах отвреме на време. С времето стигнах до заключението, че са външна мисловна форма която някой е изпратил, макар и до сега да не знам кой и защо. Може би за пръв път започнаха когато съм бил на 4, 5. Тогава май съм имал осъзнат сън. В смисъл сънувам как излизам от стаята си и тръвам по коридора към кухнята. Що за сън е това? Там виждам някакви хора които приличат на семейството ми. . След това усещам нещо странно, което трудмо мога да опиша, особено като се има предвид изминалото време. Някакво зловещо присъствие, реално... от тях ли, от друго нещо ли, не знам. И побягвам съответно обратно към леглото си. Събуждам се вцепенен. Няколко минути не мога да помръдна. До преди година и половина съм имал подобни сънища, редки, но факт. Няма значение сюжета. Страхът не идва от нещо конкретно, а просто усещане за нещо. То няма и форма да се съпротивляваш срещу него. Мога да сънувам нещо си, и да го усетя как постепенно идва. Та като нямаше кой да ме осветли относно "светлинните атаки" :))), та действах с това което ми е налично. Разбира се без съзнателно сънуване не можеш да се изправиш срещу подобно нещо. Идеята е да можеш сам да контролираш реалността и да не му оставяш то да я контролира. Последния път не му се дадох и започна една битка за надмощие над реалността... истински екшън. Дори ми стана кеф. Друго си е да можеш да летиш и стреляш с ракети въздух земя :). Въпросът е и в това да можеш да контролираш и резултата де. Да наложиш правила на реалността. Иначе колко патрони съм изхабявал по зомбита без резултат защото не мога да се концентрирал. Разбира се има и по-пацифистки начини. Примерно съзнателно да преминеш в друг сън. Аз по такъв начин се озовах в някаква много странна бяла чисто сграда. Нищо обаче не може да се сравни с усещането, че можеш да контролираш напълно реалността. Много рядко обаче съм го постигал... не че съм се и занимавал целенасочено. Неща от рода да местиш неща с мисъл, да материализираш каквото си поискаш, да се телепортираш където си искаш... Висш пилотаж... Тогава не ти трябва програмиране преди лягане или бели светлини...Хубавото на сънищата е, че могат да са изцяло под наш контрол, обаче това не е постижимо за слабо блуждаещо съзнание. Та... това "нещо", каквото и да беше се отказа от мен... Истинко гаднярче, обича беззащитните. Иначе нямам нищо против сега да ми разнообрази някоя друга нощ. Да даде стимул да се развивам в тая област, а да не спя като пън всяка нощ... :)

Има най-различни методики за осъзнаване в сън. Макар, че най-важното е желанието. Когато нещата стигнат лош обрат, винаги може да се включи съзнанието. Аз съм се осъзнавал в сън, докато съм чел калориите на някакво шоколдче. Ех, в тоя сън бях в един голям, хубав и светъл град. Като по филмите. Обикновено подобни неща предизвикват огромно любопитство, за което е нужна и огромна концентрация, за да не се събудиш. Абе вероятно като се овладее е чудесен начин за отпускане, безплатна ваканция, приятни преживявания в една друга реалност. Но си сам... което всъщност е май и най-голямо предимиство
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
stiver, благодаря ти за описанието. Беше ми много полезно и интересно. Защото аз не знам какво е  нарочен сън, затова питах дали правим разлика между това и онова пътуване. Но явно, щом самите школи спорят кое е реално и кое не, едва ли ще можем да направим сравнението. Имам много бегли познания за lucid dreaming, но ще се поинтересувам. Нарочно питам за летенето и засилването.. Имам такива  ОИТ но ти гарантирам нещо 100% приятелката ти явно е сомнамбул. Не е възможно да паднеш от балкона с физическото си тяло, щото то си лежи спокойно в леглото. Никога не ми се е случвало нито да падам, нито да пропадам. Всичко си е като на филм, летиш си и си управляваш тялото като совалка. Скоростта е невъзможа за пресъздаване. Бързо, светкавично, са все нелепи, бледи описания. Като разгледам за нарочните сънища пак ще се включа.. За сега благодаря за отговора.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Аз мисля, че stiver имаше предвид случка, в която приятелката й не е разпознала "будното си състояние" и е тръгнала да се хвърля от терасата си, така, както може би прави в "сънното си състояние"... Сомнамбулизмът е малко по-различно състояние.

Поставям "сънно състояние" и "будно състояние" в кавички, защото искам да обърна внимание на една характерна за по-старите култури особеност. Често срещана склонност при древните народи е разлика между "сънуване" и "будност" да не се прави, или поне да не се прави по този "ясен", "категоричен" и "недвусмислен" начин, който ни налага културата днес. За траките, египтяните, елините, маите, толтеките, вавилонците и много други сънуваният "свят" бил поне толкова важен, колкото и будувания, ако не и дори повече. Това превръщало житейските им философии в една доста поетична амалгама от представи, умножаваща дълбочината и сложността на техните всекидневни преживявания. Мисля, че днес категоричното разделяне на тези възприятийни форми (будуване и сънуване) се поддържа изкуствено и обслужва користната цел на властта да задържи вниманието на хората впримчено в следните филми: "Войната с тероризма", "Индекси на фондовите борси", "Научнотехнически прогрес", "Глобална демокрация", "USA спасява света" - І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та част, "Всичко духовно е отживелица", "Бизнес, бизнес, бизнес", "Бързо, лесно, вкусно", "Ваксини за сомалийските деца" и "Чипове, демокрация и секс" :P В други цивилизации, където се прожектирали по-различни филми, отношението към реалността и различните нейни измерения е било по-различно, съответно способностите на хората са били по-различни. В някои от онези епохи може би е било възможно приятелката на stiver да скочи от терасата си и без проблеми да полети, независимо дали е будна или сънува. Днес обаче това не е възможно и нашите кинематографични приятели всячески се стараят да ни убедят, че това е Not Recommended for Your Safety. На пръв поглед те изглеждат неопровержимо прави, защото всичко изглежда да доказва, че тя би си разбила главата, ако скочи. Но ако това, което ние ще видим като размазване на мозъка й по тротоарните плочи, тя го види като облекчаващо освобождаване от една стегната и тромава жилетка, отпращащо я в един по-просторен, по-ефирен и по-лек свят? Разбира се, аз не й препоръчвам да скача от терасата, за да изпробва моите допускания! (Аз самият не бих го направил, поне не без още някакви причини.) Но със сигурност препоръчвам да се мисли за това какво би било, ако това, което ни се струва, че е будна реалност, се окаже нищо повече от един сън сред много подобни, по-ярки или по-бледи, сънувани от всички нас, будници?...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27