Чудя се, дали някой може
Хей, човек може да изпише няколко дебели книги само по тези въпроси

Ще ти отговоря до колкото мога от личния си опит и наблюдения.
Чудя се, дали някой може да сподели умишлени ОИТ или спонтанни (непредумишлени) излизания от физическото тяло, които пак не са сън.
Бих могла да разкажа, но ще отнеме доста време. Държиш да не са сън? Не мога да ти гарантирам. Моите възгледи се променят често. Понякога вярвам, че ОИТ са напълно реални, но в момента съм в период, когато мисля, че не само те, но и материалната ни реалност е един вид сън. Така мислех и когато бях на 13 (и бях много по-умна), след като една нощ се "събудих" от този живот/сън в друг. И онзи беше доста по-"реален" от този. Там се обърнах в леглото си, заспах и отново засънувах този живот. Според мен различна е енергията с която се създава една реалност - сънувана, астрална, етерна, физическа... не съм много добра с термините - избери си този, който ти харесва. Но не ме карай да те убеждавам дали астрала е реалност или не, защото това нито е съществено, нито ще промени нещо.
Как точно стана? Какви са физическите усещания когато се случва?
Моите ОИТ не са най-добрият пример, защото при мен изглежда се получава малко по-леко отколкото при другите. Аз нямам тези яростни вибрации за които пише Монро и не мога да медитирам за да имам ОИТ (заспивам

) Обикновено се събуждам със сънна парализа и оттам се надигам. Усещането при мен е по-скоро приятно. Да кажем, че съм направена от съвсем ситни песъчинки пясък. Когато започвам да ставам усещам сякаш половината от тези песъчинки се пресяват през останалите, но не надолу, а нагоре, в посоката, където ставам. При самото отделяне те се трият помежду си при което се усеща съвсем леко гъделичкащо вибриране и се "чува" звук като пресипване на пясъка. Понякога не е толкова лесно. Понякога се усеща, сякаш отделните частици са залепнали с миниатюрни дъвчици, които се разтягат докато се скъсат.
Какво помните от станалото впоследствие?
Когато е ОИТ или осъзнат сън - всичко.
Как става завръщането в тялото?
При мен - като обикновено загубвам фокус и онази реалност прелива в обикновен сън или се събуждам тук. Или будилникът ме ритне в мозъка.
Повечето споменават за нарочно сънуване, сън който сами си предизвикват и после помнят. Правим ли разлика между нарочен сън и пътуване с излизане от тялото и летене?
Не разбирам добре въпроса ти. Има големи спорове между отделните школи и хората дали ОИТ и осъзнатото сънуване са едно и също нещо. Темата е прекалено голяма за да засегна всички аспекти. Предлагам ти да направиш малко проучване в интернет или където, и после, ако искаш да поговорим за това.
За нарочен сън (както го наричаш) търси с lucid dreaming, active dreaming, conscious dreaming. За ОИТ - OOB, out of body experience, astral travel, etc.
В смисъл засилваш се и .. летиш или просто сам управляваш движението на астрално или ментално тяло.
Ами да, и двете са възможни. Можеш и да скочиш от прозореца и да се плъзнеш по енергийните течения

Страхотно е! Но не го прави

Първо трябва да се научиш да проверяваш в коя реалност си!

Една моя приятелка щеше така да скочи будна от балкона. Не се шегувам. И ако си решил да опиташ, моля, научи и някои прости техники за психическа защита.