Според мен, религията е изобретена, не за да помогне на хората да оцеляват, а за да ги разедини. Защо измислиха камара религии, а не само една? Не ме разбирай погрешно, не съм върл атеист, но ми се струва, че не можеш на сила да задължиш човек да вярва в нещо, пък дори и в едно зелено листенце. Има друга врътка тук с вярата и религията, ама още не съм я разконспирирал. Има много скрити от нас неща. И едно от тях е насилствената вяра в еди какво си....Когато човек е гладен сам избира храната си. Няма нужда от консултант
. Дали вярата в еди какво си, не ни е избрана от някой консултант и са ни я включили умишлено в менюто 
Нека се замислим, че повечето хора са "толерантни" към всички останали, стига да няма досег с тях самите. Засегнат ли им се интересите се превръщат в "расисти" и т.н.. Какво означава да вярваш? Да НЕ знаеш, защото знаеш ли, ти знаеш и нямаш нужда от никаква вяра! Религиите(въпреки другите становища)са си част от програмата, Играта или както искате го наречете. Иронията е, че намериш ли го-спираш да вярваш. Ама, ако е както някой е написал само 1 Религия/Учение/Секта, тогава няма да има никакъв сблъсък, за някои хора в тях самите, изразяващи го чрез фанатизъм, "пълна вяра" или атеизъм. А тогава къде отива Играта?
Когато човек е гладен-сам избира храната си, ако е достатъчно зрял, инак дебелее/слабее и се докарва до кофти здравословно състояние(естествено, ако идеята не е по-различна). За религията-независимо в какво семейство е израсъл човек, той/тя винаги може да си смени религията, но според мен това е само временно решение. Един вид, аз приемам, че всяка религия/учение е като път, който води до Целта. Намирайки целта, ти нямаш нужда вече от никой път, но пък можеш да ги видиш всичките, доста добре!

Но, ако някой иска да си смени "пътя", защото така по му харесва-има това право!