Автор Тема: За "Пътя" и защо хората говорят за това  (Прочетена 32851 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: За "Пътя" и защо хората говорят за това
« Отговор #60 -: Януари 25, 2007, 15:12:13 pm »
На мен това ми звучи глупаво, защото онзи ден един мъж с "нееволюирало добро сърце"  уби  баща си с брадва и почти погуби  майка си (известен лекар-онколог) с нож. На следващия ден също толкова "нееволюирал добър" човек, наръга  6- годишното си момиченце и се самоуби..... :-X...
Когато се правят изказвания, касаещи нашата личностна, човешка и персонална отговорност на тази земя, трябва да умеен да наричаме нещата с истинските им имена. Иначе бягаме от себе си и ставаме щрауси, но това не помага нито на планетата нито на нас.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

anna

• Гост
« Отговор #61 -: Януари 25, 2007, 16:05:04 pm »
  ВСЯКО  ЗЛО  Е  ПРОСТО  НЕЕВОЛЮИРАЛО  ДОБРО !!! 

Де  факто  тук  става  въпрос  за  спиралите  на  ЕВОЛЮЦИЯТА, по  които  се  изкачваме...
Онези  с  малкото  светлина  в  себе  си, по  закона  на  еволюцията, също  са  под  влияние  на  трансформацията.
Изначалният  импулс, Създателят  не  е  ли  онова  неделимо  цяло, чиито  частици  са  пропити  от  градивната(съответно  положителна)  енергия: в  началото  всички  са  били  "еднакви", ако  щете; обособяването  на  полюси  става  на  по-късен  етап  от  еволюцията...дори  по-скоро  като  следствие  на  ИНволюцията. Това  за  детето  е  наистина  трагично(трябва  да  се  вземе  в  предвид  и  възможността  за  "зомбирания  човек"), така  че  вероятностите  за  мотива  не  могат  да  оправдаят  теорията  за  НЕЕВОЛЮИРАЛОТО  ДОБРО :-\
Има  какво  още  да  се  каже  по  темата, ще  поживеем  и  ще  видим ;)

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #62 -: Януари 25, 2007, 21:12:18 pm »
ВСЯКО ЗЛО Е ПРОСТО НЕЕВОЛЮИРАЛО ДОБРО!!! 

Ох, айде моля ви стига с на Ваклуш Толев глупостите... ;)

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #63 -: Януари 25, 2007, 21:38:10 pm »
Да бе и аз се изпуснах с този израз на едно място, тука някъде. Ама то Габаро много ни предизвиква.  :P

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #64 -: Януари 25, 2007, 21:50:49 pm »
Не съм сигурен дали злото е нееволюирало добро. По-точно дали всяко зло.
Тъмния маг Киприян е станал светец. Или поне са го обявили за такъв.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

anna

• Гост
« Отговор #65 -: Януари 25, 2007, 21:56:14 pm »

Ох, айде моля ви стига с на Ваклуш Толев глупостите... ;)
Човекът  има  право  да  си  говори  каквото  си  иска. :P( ;D) Просто  се  позовавам, което  не  значи  че  възприемам. 8)))

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
  • Публикации: 245
  • Джангър тайфа "Тенеке ханъм"
« Отговор #66 -: Януари 26, 2007, 00:42:35 am »
... Ама то Габаро много ни предизвиква.  :P
С това, че имам различна гледна точка ли?

Все още чакам някой да даде обоснована дефиниция на понятието "Светлина". Досега никой не го е направил. Или поне аз не съм  видял.

П.С. Яжте попара, полезно е и освен това е много вкусна. За повече ифно клик на банера подписа ми.
П.П.С. Не искам да обидя никого с това за попарата.
[/U

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #67 -: Март 08, 2007, 10:28:07 am »

Ще доведа пустотата (на сърцето) докрай.
Ще запазя пълно спокойствие.
Нещата се развиват.
Аз виждам техният кръговрат.

Всички неща разцъфтяват и се връщат към своето начало.
Възвръщането към началото се нарича спокойствие.
Спокойствието се нарича завръщане към живота.
Възвръщането към живота се нарича постоянно.
Постоянното се нарича просветеност.

Който не знае постоянното,
постъпва безразсъдно - неблагополучно.
Който знае постоянното, е всеобхватен.
Всеобхватният е справедлив.
Справедливият става господар.
Господарят следва Небето.
Небето следва Дао.
Дао е вечно.
...
« Последна редакция: Март 08, 2007, 10:29:13 am от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #68 -: Март 08, 2007, 11:05:20 am »
Габаро, още ли искаш някой да ти обясни за светлината или тъмнината? Това са само
просто фигуративни определения на начин на мислене и същестуване, примерно. Още ли не си се определил като по-тъмен или по-светъл? Сяташ ли, че някой трябва да го направи вместо теб?
Касиопея, ако не си съгласна за това, че няма зло, а само нееволюирало добро, защо го споменаваш тогава?

Албиони, не мислиш ли, че много хора вършат спонтанни неща, това не значи, че са лоши хора?  Кой знае с какво трябва да те облъчат и как трябва да те обработи живота, че да извършиш нещо подобно и после да съжаляваш толкова, че да се стигне до самоубийство? Не ти ли се струва, че не трябва да съдиш така лесно, може би не е толкова просто? Утре и теб могат да те обработят или трудността на живота да те доведе до лудост и да убиеш децата си, това значи ли, че в същността си си зла. Ние пак ще си спопмним за добрата Албиони, макар по новините да кажат, че е била алкохоличка или наркоманка и затова се е стигнало до там. Това не те ли навежда на мисълта, че не трябва да се вярва на всичко, което се чуваш по телевизията или говорят хората за дадена случка? Извинявам се, че си позволявам да давам съвети под формата на въпроси.  :D ;).
« Последна редакция: Март 08, 2007, 20:28:11 pm от DreamCatcher »

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #69 -: Март 08, 2007, 13:44:05 pm »
OK Шефе! Ама аз не искам на мен да ми обясняват к'во е светлина а просто искам да чуя дефиницията на хората. Демек всеки да си каже собственото мнение. И между другото кога стана такъв голям шеф, че да раздаваш заповеди наляво-надясно а?
[/U

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
« Отговор #70 -: Март 08, 2007, 20:34:45 pm »
Спомням си, Габаро, че се жалваше, че във форума нямало с кого да се завъже хубав спор. Сега пък не ти хареса малко констурктивна критика поднесена в директен вариант. Явно в този форум хората не обичат да им се говори направо, макар да не съм влагал никакви лоши чувства. За това си редактирах горният пост, да стане някак си по мазничък и заобиколен, като повечето постове във форума, които иначе не ти харесват. Кажи сега, дали си доволен вече как е станало или да го изтрия въобще.

Между другото ти никъде не каза, че не искаш на теб да ти се обяснява, напротив от самото начало си захванал темата така сякаш искаш обяснение, за това не се сърди толкоз. А и по принцип проявяваш скептицизъм, та всички "Войни на светлината" тука се юркат да те убеждават. Айде стига си ни черпил от духовната енергия само за прищявката да чуеш на всеки мнението просто така, за удоволствие.  Чакай да сложа едно шегобийно емотиконче, че да не звуча толкоз грубо. Ето -  :P  ;)

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #71 -: Март 09, 2007, 00:50:02 am »
Хахаахахахахахахахахахахахахахахахахахаах (демонично) ;)
Нямаше нужда да променяш поста си... така или иначе вече го беше написал. И предпочитам да е по директно, отколкото мазно. ;) Ама не го трий, та да видят хората, че някой най-накрая взе да мисли. Дали си влагал лоши чувства или не си, ако трябва да съм честен, въобще не ме вълнува. И аз греша, че реагирах малко по остро, ама не бях ти влязъл в логиката.
Всъщност темата я почнах много брутално, но шефовете казаха да я цензурирам. И се получи доста добре, смея да твърдя. Проявявам умерен скептицизъм. Има къде-къде по-големи лауреати от мен. Абе аз и защото съм скептик избягвам да пиша в уфологията и конспирациите.
Тука бъка от "войни на светлината",  ама никой не се нави да ми каже к'во е тва "светлина". Ти говориш за
Цитат
просто фигуративни определения
. Я ми го кажи това определение и да се свършва! ;)
"Прищявка за удоволствие" - ти ме изкара някакъв духовен нимфоман. Ама хубаво, че си се сетил... иначе хората изгаряха, щях като едно "бяло" вампирче огряно от "светлина" да им изцоцкам енергийката! Ама нейсе. Да не съм от някое цветно братство. Само исках да видя как реагират хората на провокация, като не за това пуснах темата де. Темата си беше сериозна. Просто съчетах двете неща. Освен това  ми помогна да видя кой ме кефи как мисли и кой ме дразни.
[/U

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #72 -: Март 09, 2007, 09:23:42 am »
Цитат
Тука бъка от "войни на светлината",  ама никой не се нави да ми каже к'во е тва "светлина".

Пътя - Исус Христос е светлина, Неговото дело е светло, Неговата Любов, Неговата справедливост, Неговата борба, Неговото учение. А тъмнината е онова, което противоречи на това, което описах - повечете хора, носят тъмнината в себе си (завист, алчност, ревност, омраза, гняв, жажда за убийство, жажда за мъст, удоволствие от това, че си наранил някой, лъжата и мноогоо други неща).

* * *    Аз се стремя да следвам Пътя на Исус...но е трудно понякога  :) * * *

:) :) :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Gabaro

• Четящ
  • *
« Отговор #73 -: Март 09, 2007, 13:36:41 pm »
Това се искаше в задачката. Май не беше толкова трудно някой да си даде определението.  :D
Определението, което си дала за мен е напълно достатъчно и изчерпателно. Въпрос на лична гледна точка е какво разбираш под "светлина". И затова питах. Ясно беше, че няма общ отговор за всички. 
Gabaro, с теб избягвам да пиша,
Ако мога да попитам защо? Ако искаш кажи на ЛС. Наречи го любопитство.
Аз се стремя да следвам Пътя на Исус...но е трудно понякога  :)
Като се замисля аз не се стремя да го правя, защото не виждам смисъл. Едва ли ще е приятно да свърша ковнат за дървен кръст. ;D Въпрос на лична гледна точка. Повтарям се май. :-\
п.с. Избухването ти може да се определи като тъмната част от теб  :)
Ако се делях на тъмна и светла част да. Обаче аз не се деля, защото може да доведе до шизофрения. Аз съм си аз. Което ме навежда на мисълта, че не съжалявам за нищо, което съм направил, защото просто няма част от мен, която да съжалява. ;) "Избухване" може би е малко силно казано, защото тук не мога да избухна,а и освен това аз като избухна и започвам да мисля нетрезво. Затова избягвам да го правя. Хъ-хъ-хъ
[/U

karutzar

• Гост
« Отговор #74 -: Март 09, 2007, 15:29:49 pm »
Цитат
ВСЯКО  ЗЛО  Е  ПРОСТО  НЕЕВОЛЮИРАЛО  ДОБРО
Мисля, че се спекулира с понятията. И че те са дуалистични. Човешките души не са създадени по едно и също време, нито имат еднакъв времеви отрязък за инволюция/еволюция. Злото и доброто са взаимозаменяеми като понятия. За инволюиращата душа злото е добро - установява и закрепва егото си. За еволюиращата - точно обратното - стреми се да възвърне истинската функция на егото си (недоминираща и подпомагаща), да се "върне" "в къщи" - там където знае, че принадлежи. И инволюцията, и еволюцията са строго индивидуални за всяка душа - сходни, но никога неповтарящи се напълно.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12894 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
73750 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
26166 Прегледи