Тъкмо се канех да попитам какво се има предвид под себе-анализ, защото :
"Обикновено когато обекта и субекта са две различни неща, тогава има анализ. Но, ако обекта изучава самия себе си, тогава не е възможен анализ."
В Стъпка 3 се препоръчва себе-анализ, за който се ползва ума (и то еднократно ?!?) . Същия ум, благодарение на който сме на това дередже?!? Ума чрез чиито умозаключения сме действали и до сега?!?
Следователно да направим опит чрез ума да анализираме ума?!?
Обаче "САМО НЕЩО ИЗВЪН структурите на ума може да направи анализ на ума."
Стъпка 2: ....
Твърдя, че всяко едно анализиране и преценяване на каквото и да било служи за захранването на дадена енергийна централа и пречи за постигане на чистото съзнание, което приема и РАЗБИРА нещата, без да е нужно да се чете упътване за това какво трябва да се мисли/чувства във всяка една ситуация/миг!
Стъпка 3: ...
Себе-анализ.
Защо след предупреждението в Стъпка 2 идва препоръката в Стъпка 3?
Чия енергийна централа се цели да захраним?
-------
Приятели
Когато се постулират непреживени теории се получават комични или трагични ситуации.
Ето защо попитах изключително конкретно и коректно, описаното лична опитност ли е?
Това че вярваш в нещо не го прави реалност. Нужно е да го знаеш. А знанието идва, когато лично си преживял.
Вярата, желанието и очакването са близки родственици, които изиграват мнозина по света и в астралните области.
Знанието, факта и разбирането са лъчите даващи ни яснота за Истината.
...
Като цяло интересни разсъждения в материала, но оставят у четящия чувството за угнетеност и застрашеност.
Това се наблюдава масово по света и в литературата за конспирации.
Визирам темите за НЛО, извънземни, климатични промени, манипулирането на хората, опасните храни....и безброй още теми.
Защо е така?
Защото мисълформите създавани от един или няколко човека са недостатъчни за да премоделират бъдещето.
Една шепа индивиди заливат света с помия, мислейки си, че те самите няма да се изцапат, когато подтикнат другите да им свършат мръсната работа. Ядец laugh
След миналогодишната офанзива на почти всички фронтове и езици, последва миналия месец с най-високи от почти два века температури в някои територии.
Ха познайте дали обитателите им не са заливани с апокалиптични теории, облечени в дрехите на научни "факти" и заключения!
Добре, че материята е по-инертна от мислите и настроенията ни....
----
Спирам, защото за сега не съм избрал да пиша книга.
Но след евентуалното трето прочитане..... не се знае.
"Ако не можеш да намериш истината там, където си, къде другаде смяташ да я търсиш?" - Доген
Където Съм, няма Аз Съм, няма другаде. - _ _ _ _ _