Автор Тема: За Егото  (Прочетена 192041 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен iti

• Четящ
  • *
  • Публикации: 123
Re:За Егото
« Отговор #90 -: Март 23, 2007, 16:46:02 pm »
Albinoni, теб съм те запомнил с триене на постове. Я кажи, какво искаш да изтриеш толкова и от живота си, защото вече ми се струва, че отрицанието при теб е в по-големи дози от нормалното. Опитай се изтриеш това което не ти харесва, да го заличиш, да го забравиш, но знай, че живота пак ще те върне към него. Той не е концерт пожелание.

А относно теорията... Ако не си рабрала, говорех за граденето й върху практиката. Опит-> мислене. Не обратното, не само едното, не липса на знак и връзка между между двете.

Мен ми е интересно следното. Върху главата на Нютон паднала ябълка и той измислил теорията за гравитацията на базата на която която се гради физиката. Обаче, как не се роди жена, на чиято глава да падне нещо и тя да не каже - "горката аз!"...

Albinoni, не се притеснявай за нас... мислещите... все ще се оправим някак... А сега си изтрий и този пост, забрави и за него и затова което съм ти отговорил... Полети с крилете на самоизмамата, дано те не изгорят когато стигнеш Слънцето към което си се отправила. Дано не паднеш толкова тежко и отвисоко след това, че да не можеш да станеш.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #91 -: Март 23, 2007, 17:24:58 pm »
Albinoni, теб съм те запомнил с триене на постове. Я кажи, какво искаш да изтриеш толкова и от живота си, защото вече ми се струва, че отрицанието при теб е в по-големи дози от нормалното. Опитай се изтриеш това което не ти харесва, да го заличиш, да го забравиш, но знай, че живота пак ще те върне към него. Той не е концерт пожелание.

Изтрих постовете, защото ценя, това което бях написала като конкретен отговор. Виждам, че се тълкува доста превратно. Не искам нещата, които мисля да бъдат овъргаляни или снижени по някакъв начин, а ти това правиш с всичко, което пишат ... жени. Нямам нищо, което бих искала да залича от живота си, не зная какъв е твоя, но моя живот е прекрасен и си го харесвам, такъв какъвто е. Моят концерт, iti, е хармоничен, богат на инструменти и  неповторим, почти като Моцартово произведение, но грешиш - пожелание е. Аз съм си избрала да звучи така и съдействам за това, защото дори и да не съм композитора, може би съм диригента.  :)

А относно теорията... Ако не си рабрала, говорех за граденето й върху практиката. Опит-> мислене. Не обратното, не само едното, не липса на знак и връзка между между двете.

Поздравявам те за логичното мислене, но това не е достатъчно за да направиш практичния си живот щастлив. Вечно ще се питаш, ще философстваш и мъдруваш, запленен от собствените си умения, но те няма да ти дадат нищо повече от теория изградена върху  - теория. Любовта е усещане, вътрешно състояние на духа - ПРИНЦИП  и  се подхранва от основният си Източник, всичко останало, което изпитваме е огледално отражение на това вливащо се в нас, преминаващо през нас и излизащо от вътре на вън от нас чувство, качество или както и да го наречеш. То е организация на духа - състояние на постоянна радост и себеусещане, съпричастност към всичко и цяло, и частно.

Мен ми е интересно следното. Върху главата на Нютон паднала ябълка и той измислил теорията за гравитацията на базата на която която се гради физиката. Обаче, как не се роди жена, на чиято глава да падне нещо и тя да не каже - "горката аз!"...

Когато се научиш да уважаваш личностите, като такива и да спреш да ги делиш непременно на елементарното кръчмарско разбиране : жени - мъже, като противопоставяне, ще прозреш много полезни за тебе неща. Имаш проблем - явно е >>> с жените! ;)  :P

Albinoni, не се притеснявай за нас... мислещите... все ще се оправим някак... А сега си изтрий и този пост, забрави и за него и затова което съм ти отговорил... Полети с крилете на самоизмамата, дано те не изгорят когато стигнеш Слънцето към което си се отправила. Дано не паднеш толкова тежко и отвисоко след това, че да не можеш да станеш.

Вие ... мислещите /огромно его!/ - успех в мисленето, но ще ти трябват още доста животи най-вероятно  за
да го измислиш... защото не е обект, а качество - говори ли ти нещо? Качествена промяна на самото мислене. 
А за пожеланието - много ти благодаря, велико!, говори достатъчно за любовта която те "преизпълва" към ближните, към единоначалието и към теб самия, щото в крайна сметка до там стигат нещата.
Няма да отговарям повече, няма смисъл. Успех! :)
« Последна редакция: Април 20, 2007, 19:31:59 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #92 -: Март 24, 2007, 23:12:21 pm »
Мнооого теория :D, iti, изтрих си постовете, защото виждам, че си продължаваш все в този "транжорно"-философски стил. Моят съвет ;)  и към двамата с Tangrata е - действайте!, теориите няма да ви дадат опита... Написани са хиляди томове, поезия, литературни шедьоври... но опита си е личен... Това е от мен. :)

Цитат
Не искам нещата, които мисля да бъдат овъргаляни или снижени по някакъв начин, а ти това правиш с всичко, което пишат ... жени.
необяснимо е защо смяташ така. Не е ли редно всеки да каже своето мнение, дори и да се различава от друг. Не е ли редно човек да прави разлика между това което му се иска да е реалност и това, което в действителност се случва около нас.

Относно прекаленото мислене ... прекаленото мислене винаги се проявява, когато има външен стимул за това. Т.е. нещо от живота засяга човек, и той започва да мисли, защо така става. Не любов към мисленето, като абстрактен процес, а именно нуждата от друга любов провокира мисленето. Мисля това е пределно ясно, че е в сила и за мен и за Ити, а и за повечето мъже, мислещи по тези въпроси.

Че повечето жени не понасят мислещи хора, и предпочитат, и даже обичат "мъжкари", които без много мислене си взимат своето и от жени и от мъже, a дали причиняват болка или неудобство на хората около тях не се замислят много.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #93 -: Март 25, 2007, 10:50:21 am »
Интересно защо да го правя след като според теб само философствам? Един дървен философ за какъвто ме изкарваш, не изпитва чувства и емоции. Рискуваш да си помисля, че в твоята глава ток не тече. Ако бях такъв за какъвто ме опистваш можех преспокойно арогантно да те подмина, без да искам да се изяснявам. Да отида някъде където аудиторията "заслужава" моето внимание... вероятно така както ти правиш! Да ти кажа, мъжете не са злобни, това е чисто женско "качество". Мъжете обичат да се изживяват на велики и когато ги поставиш в положение да не могат да го правят, те бързо губят интерес. Тези които пък не страдат от тази мания, гледат да не спорят с жени. Знаят, че е безполезно. С жена и с телевизор не се спори... Може да ти се струва и това арогантно, но в него е събран доста житейски опит, от който натрушпах доста  и аз.

Не разбирай, че те принуждавам да ми отговориш. Пиша принципно. Не говорим само ние, тая тема я четат и други.  Всеки търси и намира различни неща.  За разлика от теб, аз оставям всеки сам да си тълкува това което се пише както от мен, така и по мой адрес, както намери за добре. Не държа авторските права, не се обиждам както и да ми отговорят, нито изкавам просто мнения без да ги обясня по някакъв начин.

Това е тема за егото, тъй че ако искаш направи си самокоментар на думите :

"Изтрих постовете, защото ценя, това което бях написала като конкретен отговор. Виждам, че се тълкува превратно. Не искам нещата, които мисля да бъдат овъргаляни или снижени по някакъв начин"

Аз пък, твърдя, че имам его, но пък нямам такива претенции към думите и усилията които хвърлям. Щом съм решил да го напрвя, това е моят избор и каквото и отношение да получа, ще го приема. Ти също снижаваш думите ми, също ги тълкуваш не в светлината която аз съм вложил в тях. Но не се чувствам обиден. Това си си ти, твоето разбиране за тях. Аз какво общо имам с него?

Единствено самооценката на ЕГОТО ми би могло да има... А моето его е надмогнало това. Не става дума за личното ми отношение към жените. Сега се сещам, че наскоро доколкото разбрах и FlyDragon бил жена. Той/Тя също не успя да пренесе спорът интелектуално, а се вживя емоционално и лично. Става дума за личното отношение на жените към мисленето. Както каза и Танграта. Не харесвате истината, не искате да я приемете. Искате да цари хармония, щастие, наслада. Но живота не е само това. Животът е и многото гадни неща които се случват всеки ден. Умиращите деца, поробените хора, изсичащите се ходи, замърсяващите се годи, въздух и океани. На лично ниво това са хилядите болести - физически и психически от които страдат хората И ГИ ПРЕДАВАТ НА ДЕЦАТА СИ. Ако имаше погледът който аз имам щеше да видиш ад скъпа, не хармония. И да се отделиш от случващото и да си гледаш твоя кеф, не е проява на любов, а на чист егоизъм. Ако все още не искаш да го разбереш, аз по-ясно не мога да го напиша.

Изследвам илюзиите и да, забавлявам се да ги въргалям в калта. Но там е проблемът на човекът обвързан с илюзията, когато въргаляш нея в кaлта, той си мили, че това е отношението ти към него. Той се асоциира с илюзията, прави я едно със себе си, защитавая, издига я в култ, пази я като най-ценното - по-ценно от неговият живот, от живота на останалите.... Светът на идеите за повечето хора е непознат и те си мислят, че е нещо много по-висше, а той е пак само ниво на проявление. Аз също съм се заслепявал там. Но излязох, сам, трудно, защото най-накрая се примирих, че нещо ми куца, че тая реалност, за да съществува тук като такава, има причина и тя не е лоша, нито добра. Че тази причина е едно друго разбиране за живота. Но наистина, чак толкова заслешен не съм бил. След като се преборих сам със себе си видях една книжка която аз бях купи, но не бях чел - "Послания на Тибетеца". Там има глава за свтът на идеите. Ако искаш я прочети. Но се съмнявам и това да има някаква полза. Но... жените винаги са се прехласвали по авторитетите, знам ли...
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #94 -: Март 25, 2007, 11:14:41 am »
необяснимо е защо смяташ така. Не е ли редно всеки да каже своето мнение, дори и да се различава от друг. Не е ли редно човек да прави разлика между това което му се иска да е реалност и това, което в действителност се случва около нас.
Относно прекаленото мислене ... прекаленото мислене винаги се проявява, когато има външен стимул за това. Т.е. нещо от живота засяга човек, и той започва да мисли, защо така става. Не любов към мисленето, като абстрактен процес, а именно нуждата от друга любов провокира мисленето. Мисля това е пределно ясно, че е в сила и за мен и за Ити, а и за повечето мъже, мислещи по тези въпроси.
Че повечето жени не понасят мислещи хора, и предпочитат, и даже обичат "мъжкари", които без много мислене си взимат своето и от жени и от мъже, a дали причиняват болка или неудобство на хората около тях не се замислят много.
Разсъждавайте си :) , разбира се, че това няма отношение към мен, аз се изключвам от темата, не защото ми е неприятно заради вас, разсъжденията ви са много интересни. 
За мен нещата са си много ясни. Това, което съм подчертала се отнася единствено за сексуалното привличане, което, мисля че няма какво да бъде обсъждано, и не бива да бъде критерий, факт е че доста жени и мъже се ръководят от този тип привличане. Мисля, че то си има своето място в общите природни заложености, лошото е, че не се включват духовните механизми, а много от хората остават на това низшо  и чисто нагонно проявление на природата ни.  Имах нещо конкретно предвид, не виждам смисъл в противопоставянето - жените... мъжете, това виняги ми е било, извинете, но смешно. Разбира се, че съществуват хора и от двата пола, узрели за духовният си Път, с  духовни възгледи, но има и ще има и от другия тип мислене, чисто рационално, елементарно, както го наричаме ниво-животинско възприемане на  Битието.  Човек, докато е обхванат от дуалистични представи по отношение на изкуствено наложения модел на мислене, с цел наистина това жалко противопоставяне  жени-мъже да води до непрекъснат дисбаланс, не би могъл да излезе от собствените си рамки и да надрасне този етаж на мислене.
 :) Моите разбирания за използването на думичката Любов,  не  са клишета, а имат съдържателна ценностна система на личните ми убеждения. :)
« Последна редакция: Април 20, 2007, 19:29:47 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #95 -: Март 25, 2007, 11:16:53 am »
:) Флай Драгон е мъж ;)   laugh
Ето, как попадна в капана на илюзорната си представа за един човек, дори си позволи да го наместиш в "готовите рамки". Точно това исках да ти кажа през цялото време - рамкираш.... всичко, ограничаваш, приготвил си си хиляди рамки... ;) :)
« Последна редакция: Април 20, 2007, 19:27:06 pm от Albinoni »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #96 -: Март 25, 2007, 18:10:05 pm »
Към горния цитат, не само удебеленото, но според мен (а и не само ) всичко е истина. Вярно е, че е относно сексуалното привличане, но при 99.9 % от хората на базата на това привличане се оформя любовта. Казах и пак казвам, това не са някакви неразвили се хора с ниско ниво на духовно развитие и т.н., а най-обикновени хора, и са точно толкова хора, колкото и ние сме хора. И в привидно светския им и обикновен начин на живот, може да видиш (ако имаш виждането) повече духовност, и чистота на съзнанието, отколкото при повечето "духовни" хора. Затова е и хубаво човек да не се възгордява, че знае и че е духовен много.

За Ити, флай драгон наистина е мъж и типично по мъжки е настроен териториално опазващо.(от л.с.) Внимавай, защото само за една такава дребна грешка тука разпват.  ;D ;D ;D :D :D
Като няма друго за какво  ;)

Албиони, не се засягай толкова. Раят не може да бъде на земята. Радвам се за тебе, че си намерила своето щастие и сегашното ти съществуване те устройва, но не при всички хора е така. Едва ли единствения проблем е, че ти преди да се родиш си си пожелала щастие, докато други не, и за това и страдат. Абсолютно щастие в сегашното ни състояние не е възможна. Колкото, обаче се застояваме с някакви илюзорни форми на щастие тук, толкова по-бавно ще се придвижим до там, закъдето сме тръгнали. Не случайно някои си пожелават тежък живот, със сериозни уроци.

Между другото се прокрадва една теза, че мисленето е нещо лошо. Човек без да мисли става лесно управляем и манипулируем. Ако емоциите и любовта са двигателя, то мисленето е кормилото. Той може да предпочете и някой да го води (който изглежда знаещ) но не е сигурно, че посоката ще е правилна.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #97 -: Март 25, 2007, 22:48:48 pm »
Хаха. Ами аз нещо такова прочетох тук някъде, на това се градяха най-вече предположенията ми, може и да съм се объркал. Или пък някой да се е шегувал нещо :). Както и да е Алби, това беше най-маловжната част от писанията ми, но явно само за туй можеш да се хванеш. Значи, вижадш ли, и с мъже се заяждам, какво се оплакваш :)?

Иначе, то по едно време направо щяха да ме бият... ама вече не помня точно за какво ставаше дума. Пак някакви ексцесии създавах :).

Тъй че FlyDragon, ако четеш това, прости ми грешката... ако можеш :).  Ама нали тоя форум, всички са все духовно извисени, аз не мога да разбера какво толква се обиждат. Моите грешки са си мои, не е ли тъй? Другото е част от самомнението на егото. Вярно беше твърде интелигентен да е жена... (да му направя някоя четка да се смили над мен, то жените явно ме отписаха :)...)

Прав си Танграта, хората са си хора и всеки си живее живота по начинът по който намери за добре и от който има нужда. Това по какъв начин ще се изразяват - физически, душевно или духовно, не е определящо колко разбират живота. Обикновено по-дълбоките хора, страдат от по-големи проблеми тук. Имат много по-силни илюзии. Виждал съм го и по себе си и по познатите ми. Един по-повърхностен човек, не може да си създаде силна илюзия и да попадне толквоа дълбоко в нея. Но пък той няма особен потенциал за израстване.

Затова и относно жените, аз си мислех, че е по-лесно да се нагодиш към моделът на мъжкарят, отколкото към някой превъзнесена химера. Не е ли така? Всъщност добре е да се пробват и двете. Факт е, че срещнах повече земни жени които да ми допадат, отколкото такива с духовни и душевни претенции. Доста по-истински могат да бъдат. Това, че някой се изразява на земно ниво, не значи, че не е достатъчно развит. В никакъв случай. Но... трябва да знаеш до къде можеш да стигнеш с тях. Не бива да искаш от тях прекалено много. Наистина, макар да са заблудени, изобщо не всичи жени са толкова повърхностни.

Струва ми се, че има огромна роля колективното. И върху мъжете, и върху жените. И това осъждане на мисленето кеото казваш... това са философии които се налагат на хората. Знам за подобни източни УМОТВОРЕНИЯ, но имам съмнение, че не е само това. Някой иска на тая планета безмозъчни същества от нов тип, вероятно за нов тип контрол.

Спомням си из книгите на Плеядинците пишеше нещо по въпроса. Че ще се завърнат боговете предлагайки ни спасение и нов тип религия. Че всички ще бъдат опиянени от това и ще вярват безусловно. Но това ще се окаже поредната илюзия. Всъщност доводите им ще бъдат съвсем различни. Тези чийто мозъци не се промият, ще се почувстват излишни тук. По-нататък не уточняват. Явно не е за разправяне. И честно казано това виждам в момента да се заформя.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #98 -: Май 18, 2007, 02:09:53 am »
Прав си Танграта, хората са си хора и всеки си живее живота по начинът по който намери за добре и от който има нужда. Това по какъв начин ще се изразяват - физически, душевно или духовно, не е определящо колко разбират живота.

Не критикувай, за да не те критикуват!  :)

...защото ако ти си крачка напред в едно, другаря ти е ...в друго!  ;)

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #99 -: Май 18, 2007, 07:00:46 am »
ако се изпълнява всичко както му е реда, трябва и да не пишем по форумите, ама човещинка, гъдел малко за егото. Така и с критикуването. Разбира се, хубаво е да осъзнаваш какво правиш.

Неактивен iti

• Четящ
  • *
« Отговор #100 -: Май 19, 2007, 01:13:59 am »
Тина, не виждам в посоченият от теб цитат някаква моя критика. Просто не намирам зависимост между търсения и намерено, между намерено и разбрано. Иначе пиша каквото мисля, може това да изглежда понякога като критика. Аз лично не се притеснявам особено от критика към мен. Създавайки си врагове разбрах, че печеля хора, които ми показват слабите места. И така финно и чистосърдечно мога да ги използвам, без да знаят. Твърде глупаво е според мен човек да има еднотипно поведение. По този начин разбира толкова малко неща, но да, по-лесен събеседник е и вдъхва повече сигурност. Сигурност обаче определено не е дума от моя речник.

Спокойно, надали пак ще пиша някакви дълбокомислени неща, но виж да се позаяждам с някой... може :)

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #101 -: Май 19, 2007, 11:02:25 am »
Ити - аз те цитирах, защото си прав и поддържам мнението ти. Сигурно не съм се изписала достатъчно ясно.  :)

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #102 -: Май 19, 2007, 11:48:27 am »

Обикновено по-дълбоките хора, страдат от по-големи проблеми тук. Имат много по-силни илюзии. Виждал съм го и по себе си и по познатите ми. Един по-повърхностен човек, не може да си създаде силна илюзия и да попадне толквоа дълбоко в нея. Но пък той няма особен потенциал за израстване.

Абсолютно точно ! Дълбокомислещият е склонен да се загуби в своята самоизмама, и никога да не разбере/допусне къде и как бърка... Именно в това е и огромната заплаха на мислещото Его ( вж. концепцията на "Мислещият и Доказващият" на РАУилсън ) - в един момент жертвата дотолкова се е затлачила в мисли и пред-убеждения, че е притъпила усещанията си, емоциите и чистата Радост... :P

Ама нали тоя форум, всички са все духовно извисени, аз не мога да разбера какво толква се обиждат. Моите грешки са си мои, не е ли тъй? Другото е част от самомнението на егото.
>>>

И аз това се чудя, но явно мнозина тук имат силни и противоречиви премеждия с овладяването на егоизма си ...

Раят не може да бъде на земята. Радвам се за тебе, че си намерила своето щастие и сегашното ти съществуване те устройва, но не при всички хора е така. Едва ли единствения проблем е, че ти преди да се родиш си си пожелала щастие, докато други не, и за това и страдат. Абсолютно щастие в сегашното ни състояние не е възможна. Колкото, обаче се застояваме с някакви илюзорни форми на щастие тук, толкова по-бавно ще се придвижим до там, закъдето сме тръгнали. Не случайно някои си пожелават тежък живот, със сериозни уроци.

Така си е. Това, че не всички са открили Раят на Земята, въобще не означава, че тази идея е неприложима и невъзможна в близко бъдеще... Ако някой живее благодарен, достоен и радостен живот, то той не е повече от страдащия в мизерия и постоянен недоимък. Основанието за това се крие в масовата памет, колективното Съзнание, което всички ние развиваме. И именно на това основание, в тези смутни времена призоваваме за по-малко мисли и повече вярно чувстване ... 
Всички житейски проблеми се създават, когато се включи конструкцията на Егото, което мисли, иска и доказва собстената си значимост навред и форевър ...  ;D

musica universalis

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #103 -: Май 20, 2007, 10:05:13 am »
Дори и Бийтълс са възпяли егото в песен:

I Me Mine (Аз, мен, мое  ;))
Let It Be
(1970)

All through the day
I me mine, I me mine, I me mine
All through the night
Now they're frightened of leaving it
Everyone's weaving it
Coming on strong all the time
All through the day
I me mine

I I me me mine
I I me me mine
I I me me mine
I I me me mine

All I can hear
Even those tears
No one's frightened of playing it
Everyone's saying it
Flowing more freely than wine
All through the day
I me mine

I I me me mine
I I me me mine
I I me me mine
I I me me mine

All I can hear
Even those tears
no one's frightened of playing it
Everyone's saying it
Flowing more freely than wine
All through your life
I me mine

Неактивен Fiery

• Пишещ
  • Публикации: 543
« Отговор #104 -: Юли 10, 2007, 22:26:27 pm »
    ЕГО
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27