Гал,
" Къде се губи съзнанието ни по време на сън " ?
Стори ми се, че въпросът ти не е зададен коректно. Дали от неразбиране или по друга причина, засега не знам.
Според моето разбиране, съзнание означава със знание, или ако щеш личен опит. Това, което "пътува" по време на сън вероятно е себе–то или Аз-а/личноста на човек. И понеже смятам, че тук сме в един вид споделена реалност/интерференция, породена от огледалото, и когато човек/Аз-а заспи си отиива в неговия си свят(всяка жаба в гьола си). Звездите какво са?

Този гьол също се контролира, докато спящия в един момент не се осъзнае в съня си и не поеме пълен контрол над ситуациите. Случвало ми се е един-два пъти но за съвсем кратко. Обикновено не осъзнавам че спя и се "нося по вълните" на събитията. Почти не помня сънищата, само отделни детайли, но за всеки случай си казвам на ум след като се събудя, че не съм съгласен със съня, че не съм съгласен да ми се бърка някой в живота и даже им споменавам майките.
Нещата са прости, но и многоизмерни. Трудничко е с триизмерен мозък/съзнание да разбереш примерно девет-измерна вселена, но вярвам че има начин да се обяснят, стига някой които ги разбира да се навие да го стори.
Имай предвид, че насила/с измама хубост не става. "Намигвам" ти относно питанките ти към бай ти Меандър, макар и да съм почти сигурен че го знаш и без да ти намигвам.