Форум за конспирации, уфология и мистика.

Духовно => Езотерика => Темата е започната от: Alien в Август 26, 2006, 19:27:43 pm

Титла: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Август 26, 2006, 19:27:43 pm
Това е един много интересн материал част от който за сега съм превел и тук там съм сложил и лек коментар. Нещата, които се изследват в него отговориха на много мои въпроси, разбира се аз съм го чел целия, надявам се да породи интерес да преведа и останалото :)
Както винаги изтеглете си прикачения файл щото е прекалено дълго да го постна. Или пък го вижте на сайта.
 

Този материал има за цел да обобщи, избистри и да обнови достъпната информация по темата за Матрицата и нейните различни агенти, особено за един клас от агенти наричан „органични портали” (“organic portals”). Ще перифразирам от публикуваните източници описани в белeжките и ще включа лични наблюдения от приятели както и от себе си.

Този материал първо дефинира органичните портали (OPs)  и хората с душа (не-OPs). След това се прави сравнение между тях базирано на физическа, психологическа и метафизична сруктура. Второ, материала проучва еволюционния произход и цел на двата типа хора. Трето тази статия описва  функцията на „оповете” (коментар на Alien – мен ако питате направо ботовете ;)) в днешното модерно общество и в частност тяхната роля като пасивни същества подсилващи и подкрепящи Матрицата. И най-накрая статията контрастира ползата от интуицията срещу интелектуалния анализ когато трябва да се определи дали някое същество е OP. Разнообразявайки дискусията ще има допълнителни сравнения между тези и други агенти на Матрицата, в частност бездушевни роботоидни хуманоиди.


Понеже прикачените файлове със статиите изчезнаха поради бъг ето линковете към тях  ;)

http://xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=18

http://xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=20


Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Mirotvorec в Август 26, 2006, 20:38:35 pm
Признавам, че ми е трудна тази статия, та да попитам-защо "портали"("органични" е ясно)?  И не е ли малко прекалена бройката им?  Честно казано все не ми се вярва, че има хора без Божествена искра в тях, ама нейсе...

Другото, което ми направи впечатление:
Цитат
Нисшите центрове се състоят от моторен център (основна чакра) нисък емоционален център (сексуална чакра) и нисък интелектуален център (гърлена чакра).Висшите центрове се състоят от  сексуален център (чакра на слънчевия сплит) висш емоционален център(сърдечна чакра) и висш интелектуален център (коронна чакра).
Този цитат ми обърка представата за чакрите  :(   Защо гърлената чакра да е нисък интелектуален център, след като спада към висшите чакри?
Защо сексуалният център (пък и висш  :o) ще бъде свързан с чакрата на слънчевия сплит, след като си има сексуална такава(втората поред) и тя спада към низшите?
Или аз не схващам, или е пълна каша  :(
Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Август 26, 2006, 21:12:01 pm
Портали предполагам защото чрез тях се източва енергия за матрицата. За висшата сексуална чакра  - ами оттам идва любовта между хората. В статията е обяснено за какво служи нисшия интелектуален център - гърлената чакра. Така или иначе в различните книги ще са обяснени по различен начин и това са подробности. Това за половината население за теб незнам ама на мен ми се вижда напълно логично! Още по- добре са обяснени някои неща в продължението.  Най вече кой каква роля изпълнява в света .
Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: IYI в Август 27, 2006, 22:38:08 pm
Тук съм в Шах!
Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Август 28, 2006, 08:59:29 am
Тук съм в Шах!

Вярно е че инфото е малко шокиращо първоначално, но обяснява някои неща от живота, които някак си не са пасвали на традиционните схващания за него.
Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: IYI в Август 29, 2006, 00:18:52 am
Трябва да се допитам, да видим, нещо не ми харесва.   :)
Титла: Отг: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Август 29, 2006, 04:13:39 am
Сега си давам сметка че направих грешка като пуснах само първата част а трябваше да изчакам да го преведа цялото защото  така отделено  определено освен че не беше пълно а дори беше по-малко от половината ! И липсваше по-глобалния мироглед на автора!  И съвсем естествено  е да има критики при това положение тъй като изглеждаше доста едностранчиво.  Особено в главата ПО-ШИРОКАТА ПЕРСПЕКТИВА нещата са представени от по-различна гледна точка. Аз дори успях да ги вържа нещата с това което пише Stewart Swerdlow .

Така че ето я  втората по-голяма част в която има много интересни моменти .  Изтеглете атачмънта или пък го прочетете от сайта

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Януари 13, 2007, 21:11:57 pm
Наскоро ми попадна информация за т.нар. хора-органични портали или хора без душа. Душа в смисъл на индивидуализираната искра божествено съзнание, която остава неизменна през различните прераждания, носейки със себе си като воал различни емоционални и ментални модели и систамата от убеждения (която е причината, когато се роди в тяло, личността да не знае, че е едно с душата).

Заради генетичното смесване, органичните портали (ОП) съществуват сред всички раси, макар и да не са разпределени поравно между тях. Докато човешките същества притежават божествената искра на съзнанието, която им дава способността на самоосъзнаването от "нивата" на личността до източника, на ОП им липсва тази искра и тяхното съзнание е затъмнено по отношение на нещо различно от физическия/материалния план. ОП са част от групова душа, подобна на тази при животните, която се развива, еволюира и се преражда колективно, а не индивидуално. Хората с душа (ХД) притежават уникална енергия, която се пропива в техните преживявания, опит и изразяване и идва директно от източника, ОП притежават анимирана енергия от вложената в материята есенция на източника.
Душата и генетиката се събират във физическото тяло и повлияват на психиката. Цел в живота на ОП е изразяването им единствено в околната среда на земята и те търсят всякакви средства да оптимизират своята външна привлекателност, вписването им в социалните отношения на всяка цена (често търсейки път към върха на пирамидата, пътя на силата и подчиняването на околните). ХД често влизат във връзка с други хора или се женят за такива, водени от цели напълно различни на физическото продължаване на рода, а поради влагането на определени качества на духа в материята. Разликите във външния вид между ОП и ХД са толкова малки, че не могат да бъдат използвани като критерий за разграничение.

Психологически, ОП са много по-просто устроени. Това е защото им липсват някои психологически компоненти (изграждани от душата). Първият главен компонент за ХД е божествената искра, позната като дух, Висше Аз, есенция, истински "Аз". Следващият компонент е съзнанието като комбинация от нервологични, психически, емоционални, ментални и телесни процеси или познат като его, личност, механичния аспект, който съдържа в себе си безброй много идентификации или по-малки азове. Третият компонент е тялото или соматичното съзнание, колективното съзнание на физическите клетки и органи.

ОП притежават само телесно съзнание и личност, но не и божествена искра или Висше Аз. Тъй като тялото и личността не познават морал и етика отвъд социалното обуславяне или само-възприятието/само-мнението, на ОП им липсва истинска емпатия или състрадание, техните импулси се свеждат до задачите на оцеляването и изтъкването в средата, в която живеят, съзнанието на хищника. Емпатията и състраданието са само роли, които те имитират. Поради своята психологическа елементарност ОП са лесно манипулируеми и предсказуеми (дори когато са в ролята на хищник).

ОП са линейна система в съзнанието. ХД са нелинейни системи, които не могат да бъдат предсказани. От тази непредсказуемост е възможно да се прояви хаос и от него да разцъфне истинска креативност.
ОП са машинно съзнание, което е способно да достигне големи върхове в постигането на целите си, докато ХД са божествено съзнание, способно да трансцедентира и да се свързва със светлината от духовните нива.

Докато нищожните физически разлики между ОП и ХД не могат да доведат до разграничаването им, има съществена разлика във фините им тела. ОП както беше посочено нямат божествена есенция. Есенцията, личността и съзнанието на тялото по правило са тези, които се обобщават като чакри или центрове на съзнанието. Духовните центрове имат независимо съзнание от телесно/емоционално/менталното и служат за събирането, трансформацията и разпределнието на информацията и светлината (светлина=информация). Те функционират като свързващи и координиращи области между тялото и душата или тялото и фините енергии.

Целта на това изложение не е да се впуска в подробности относно чакрите, но накратко при добре развито същество с душа горните три центъра в тялото (сърце, гърло, трето око) служат за приемане и трансформация на светлината от духовните нива (които също имат свои чакри/центрове, входа на които са коронната чакра и звездата на душата), а долните три (коренна, полярна/полова и слънчев сплит) работят с енергиите от ниските плътности и околната среда. Долните три центъра могат да бъдат разделени на множество области (фрагменти), докато горните са цели.

Ниският ментален център (слънчевия сплит) не е развит при повечето животни, но е изключително добре развит при ОП, които възприемат всички ментални идеи чрез него (дори да са в досег с същества, които общуват чрез висшия ментален център (гърлото). Това разбира се важи и за повечето ХД, които още не са трансцедентирали личността си. Но те поне имат път нагоре. Висшият емоционален център (сърцето) позволява на ХД да усещат кое е истина и кое не, дава им възможността да са състрадателни, емпатични и да се радват на живота безпричинно. Това е връзката с емоционалната страна на божественото в тях, Висшия Аз, чието битие е безусловна любов и състрадание, свързва ги с източника на фината духовна интуиция.

ХД притежават всички тези центрове, макар че висшите чакри са в спящо състояние или недостатъчно използвани във всекидневието. Това не означава, че Висшият Аз е неактивен, а че връзката с него не е активна или е слаба. В това отношение повечето ХД са подобни на ОП.

ОП не притежават висшите центрове, те имат само ниските три центъра и използват духовна есенция от хората с душа, за да създадат енергийна имитация на тези чакри.

Съзнанието се проявява само, когато центровете наблюдават себе си или се отразяват един в друг. Всеки център/чакра е елемент от нашето духовно тяло и когато светлината се приема съзнателно във всеки един, активността между центровете е тази, която "заземява" все по-големи фрагменти от Висшия Аз в личността, водейки до нейното трансцедентиране или анихилиране, за да се прояви истинския "Аз". Без връзка между чакрите, Висшят Аз остава неосъзнат. Тази връзка може да се наруши при вампиризъм от страна на ОП към духовната есенция на ХД.

Център на съзнанието при ОП е сексуалната чакра, която ги свързва с тяхната групова душа. Важно е да се разбере точно тази липса на висши чакри, за да се схване разликата между двата вида, раждащи се в човешки тела. Полярната чакра не отговаря само за сексуалната активност, тя също така е връзка с астралните нива и води до редица метафизични преживявания. Чрез кражба на енергия от ХД, ОП започват да формират ниския ментален център, но той е само механичен сбор от идеи, архетипи, модели на поведение, които остават несинтезирани докрай. Всичко се разглежда механично, като маски, които се поставят и свалят, аспекти се енергетизират или отслабват и разрушават. ОП смятат това за своя душа/висш аз, но тази имитация дори не е създадена от тяхна собствена енергия.

Типът енергия, която е открадната, определя метода на имитация и областта на захранване. Чрез физическа близост ОП могат да изтеглят физическа енергия от моторния център/коренната чакра, което причинява умора и изтощение, а за тях екзалтация (защото процентно силата на енергийна вместимост на ХД е фактически безкрайна и скоро тази открадната енергийна порция ще бъде заместена от връзката с източника, докато колкото и малка да е в неразвитото в енергийно отношение тяло на ОП ще предизвика взрив от енергия). Чрез заплахи, доминиране, съблазняване ниският емоционалне център е източван. Чрез лъжи и фантазии, чрез измолване на внимание, ниският ментален център е отслабван. При оргазъм на ХД енергия от трите центъра е измуквана в големи количества.

Всичко това причинява стрес в системата и прекъсва връзката с висшите центрове, които не функционират вече оптимално. Взаимодействие с ОП намапя временно креативността, индивидуалността и оригиналността. Интелектуалните способности също се намалят, което води до по-слаби способности за разпознаване, че ХД се намират в клопка и са манипулирани енергийно от същество, което е животно в човешки образ. Обикновено ОП се опитват с всякакви аргументи и фантазии да продължат времетраенето на измукването на духовна енергия от жертвата си и да изградят по-силно енергийно тяло за себе си.

Главната цел на ОП е да източи висшият емоционален център - сърцето, защото именно там се интегира душата и висшия аз в тялото. Много често ОП започват истински театър, действайки с наличните средства - огромната си връзка с астралните планове, стимулирайки полярната чакра на жертвата си с различни илюзии и илюзорни преживявания, прекалена емоционалност, неспособност да мисли и да се откъсне от тях, претендирайки през цялото време, че именно ОП са жертвите или тези, които помагат на мнимите проблеми, предлагайки фалшива емпатия и състрадание. ОП през цялото време са несъзнателни за причините за своите действия, разигравайки машинно вложено програмирано поведение, те прости имат нужда да се закачат за някого с достатъчно духовна енергия, преминавайки от емоции на силна привързаност към омраза и гняв, от измислено състрадание към опити за цялостно навреждане и обезсилване.

Органичните портали са хора-хамелеони. Когато се насочват към някого и неговата душа за манипулация, те се настройват към неговия профил и поведение. Това настройване се случва по два параграфа: интелектуално и духовно. Интелектуално пресмятане и имитация на душа.

При ОП изкуственият интелектуален център е отговорен за формиране на поведението им и подхода им към жертвата, това се отнася до това, какво да се каже и как да се поднесе, каква роля да се изиграе. Интелектуалното пресмятане изхожда само и единствено от профила на жертвата, докато при ХД отношенията се изграждат винаги двустранно, винаги се включва и собствения опит и вътрешна нагласа.

ОП са в двете крайности по отношение на кармата. Едните от тях са много близо до материалния свят и връзката им с астралните нива се осъществява само по време на сън. Тъй като не притежават душа и предишна лична опитност, те нямат акумулирани кармични отношения и живеят много свободно. На другата крайност са тези, които имат много силна връзка с астралния свят, навличайки със и през себе си огромни енергийни структури, изградени от масовото съзнание. Всичко, което е изградено от масовото човешко съзнание. Вписвайки себе си по всевъзможни начини в тези енергии и структури, на тях могат да им хрумнат всевъзможни сценарии за това къде и как са живели "преди". Като истината е, че нищо от това минало не е тяхно, те просто са портали към астрала и търпят влиянието му. Втората група ОП са малка част от тях, може би 5 или 10%, но именно те изпитват неистово влечение към метафизиката, езотериката и окултизма, страдайки от всевъзможни мании и желания да властват и манипулират, търсейки свързване с подобни на тях дори на физическо ниво в редица илюминатски или масонски ложи.

Повечето ОП са само маски, които наподобяват личност (много често срещано вътре в тях е усещането за изчезване и обезличаване и задържането на всяка цена на усещането за индивидуалност, което се набавя чрез кражба на енергия, защото зад маската няма духовна енергия или духовна цялост, а само бездна). ОП могат да действат и живеят без да се "активират", т.е. живеят от натрупаното в тях. Веднъж активирани те действат изцяло неосъзнато за "личността си", и биха реагирали драматично ако някой се оплаче от обезсилващото им и разболяващо присъствие. В интелектуалния профил, който те си изграждат за жертвата си, се опитват да влязат под кожата на другия, да спечелят доверие, да изградят "приятелство", интересуват се от личната история - какви интереси, филми, музика, хобита, работа или места предпочита или от миналото на човека, към който са се насочили. Тази информация е използвана впоследствие ако жертвата се откъсне от тях за изграждане на негативен образ пред другите, докато ОП започва да се представя като жертва. Чрез интерес към личната история ОП знаят кои бутони да натиснат ако искат по-късно да навредят или саботират, какви емоционални трикове да изиграят, за да отслабят от разстояние жертвата си.

Тъй като ОП са съзнание-кошер, веднъж набрана информация за даден човек, неговият профил е споделен с всички останали в кошера. Това прави възможно навлизането на много ОП в живота на жертвата след еднократна среща с един ОП. ОП са свързани помежду си на етерно/астрално ниво и изграждат множество тъмни йерархии или групи от празни същества. Тяхната главна област на съществуване е ниският астрал и те се стремят съзнателно или несъзнателно да научат повече за методите и средствата да манипулират другите от там, затова извън изцяло насочените към материално съществуване ОП има и такива, които насочват вниманието си към метафизиката и черпенето на енергия и сила от астрала и общуването със съзнанията там (както техният нисш ментален център е заместител на душата, така астралните планове стават заместител на духовните, а сенките там са възприемани като богове и богини, ангели и демони, връзка със светлината).

Подражанието на Душата е вторият метод, освен интелектуалната преценка. Докато преценката служи за напасване към личностното поведение, подражанието включва илюзията за духовна дълбочина, за присъствието на душа (макар такава да липсва и да няма духовна насока в живота, а всички събития още от раждането сякаш са случайни и накъсани, без каквато и да е връзка помежду им). Чрез събирането на енергия от висшите центрове на ХД, ОП може да я проектира към жертвата си, карайки я да смята, че това е отблясък от собствената им душа. Наивната жертва би приписала духовните качества на ОП, макар фактически това да са нейни собствени.

Способността да отразява е най-голямият плюс на ОП. Но това е и най-голямата им слабост, която ги издава. Тези, които са наблюдателни и имат вътрешно разбиране, ще разпознаят това отразяване като прекалено несръчно, прекалено странно или прекалено добро, за да бъде истинско. Един човек с душа може да има страшно общо с друг човек с душа, но е естествено да има и някой разлики или да не са идеално допълващи се, защото всеки е уникален и притежава свободна воля. Високи нива на отразяване се наблюдават само при ОП. Такива като пълни противоположности, черно-бяло, душа-близнак, всичко, което е насочено към прекалено дълбоко обвързване и размяна на енергии или принадлежност към "един път".
Титла: Относно: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Tina в Февруари 07, 2008, 23:01:15 pm
Наскоро ми попадна информация за т.нар. хора-органични портали или хора без душа....

Благодаря Алиен - точно каквото ми липсваше да отключа една мистерия, която ми коства много!

Жалко, че "Непрочетени публикации" не работи, защото ако бях прочела това, щеше много да ми помогне през миналия Яануари....

Най-доброто обяснение, което съм виждала през живота си, но и загадка която атакувам от 3 години - например защо живота на някои хора "свършва" със слънчевия сплит...

Добре, че по случайност намерих връзката в другата тема за животинските инкарнации.

Би ли споделил връзката? Кой е автора на това?
Титла: Относно: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Tina в Февруари 07, 2008, 23:28:21 pm
Би ли споделил връзката? Кой е автора на това?

Аха - намерих връзката - пак от другата тема (ама, че бъркотия в този форум!) - блога на Алиен и Хорус!  :) Почвам да чета!
Титла: Относно: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Февруари 07, 2008, 23:34:53 pm
A нещо не те разбрах какво точно питаш щото материлите съм ги качил и тука в темата с прикачени файлове а оригинала на английски и целия сайт на автора е тука  http://www.montalk.net/matrix/62/matrix-agents-profiles-and-analysis-part-i
Титла: Относно: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Max в Октомври 09, 2008, 00:29:05 am

.............................................................
ОП не притежават висшите центрове, те имат само ниските три центъра и използват духовна есенция от хората с душа, за да създадат енергийна имитация на тези чакри.
...........................................................
същество, което е животно в човешки образ.

Това, че ОП притежават само три центъра, ме навежда на мисълта, че те са нещо по- примитивно от животни.Защото животните, според мен имат повече енергийни центрове, толкова, колкото са основните им жизнени органи.Като не твърдя, разбира се, че те имат съвсем същите функции, като човешките енергийни центрове.
Докато четях статията за ОП, си спомних за някои разкази на Лафкадио Хърн.Особено  разказа за една върба.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: ton73 в Март 31, 2009, 19:33:11 pm

Доста слушах за опи-тата - наистина това обяснява много неща за много мои познати.Боже хора в какъв свят живеем, някой може ли да ми каже чувства ли се така - да се чудиш на хората, да се чувстваш че не си на мястото си ?Радвам се че прогледна , но съм малко объркана :'(
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: ThreeFaces в Април 01, 2009, 01:06:42 am
Вече съм сърдита.

От различни материали, на които попадам през последните месеци излиза, че ако съм красива жена (недай си Боже заможна и с положение) съм или рептил или ОП.

Хора, какво стана с добрите стари условия на херметиците.
Наблюдавам някаква тенденция, която налага мнението, че ако си грозноват хомосексуалист със сигурност имаш най- добрия потенциал за духовно развитие.

Сега си вдигам атрактивните пропорции и отивам да спя. :-X

Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 02:01:16 am
глупост е да се сърдиш  :o, разликата тук е, че едните имат душа, а другите нямат. странен е начина, по който са описани обаче, тези без душа са ОП, а тези с душа неОП-та (т.е. описани с отрицание). какво ти пречи да имаш духовно развитие и да си материално осигурен, каква по-хармонична комбинация и това всъщност и доказателство, че правиш нещата както трябва. ако не можеш да организираш материалния си план, закъде си тръгнал? да създадеш хаос по-нагоре?
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 02:14:59 am
с приятелчета се бъзикаме с тази тема от известно време по повод на познати, които са ОПта по 100% от признаците. та се питахме защо изобщо съществува такова нещо и май стигнахме до задоволително обяснение по доста пътища.
няма да защитавам следващите твърдения, защото някои от тях сме ги приели за даденост. та - по времето на атлантида се счита, че е имало доста експерименти с клонирането на хора и създаването на хора на зряла възраст, за да бъдат използвани по различен начин. но при клонирането, както и при нормалното раждане, трябва да има душа, която да иска да влезе в тялото и да преживее определени от нея събития и уроци. но ако някой е създаден, само за да умре в някакъв експеримент или на бойното поле след няколко месеца, подобно "прераждане" няма  духовен смисъл и съответно никоя душа няма да вземе тялото и да го оживи. затова и клонирането не е вариант, клетките работят, системите и органите работят, но няма как да има съзнателност без душа. затова и са били измислени ОПтата, астрална матрица, която да влива свои аспект в клонирано тяло и да го анимира. Затова и няма горни чакри, защото не се очаква подобна твар да има еволюция. Та тази матрица или ОПто (защото то е само едно, но с много проявления) се е приспособила и е започнала да се "ражда" не в клонирани тела, а при нормално раждане.
Може би изписах доста глупости, но утре като го прочета, ще го отдам на късния час и на благоразположението на миротворец да не го трие заради липсата на главни букви :)
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: H. в Април 01, 2009, 02:41:53 am
Браво, много ми резонира :) Но мисля че е имало и други причини, както и ъпгрейд на цялата система в последствие на астрално ниво от Тъмни същности с интерес, такъв род същества да продължават да съществуват на 3D-план. Така както го усещам е видяна възможност от по-различна перспектива за тяхната полза в даден етап и е имало някаква промяна в матрицата им. И това е станало последните 100 години.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Април 01, 2009, 02:49:51 am
И след като се е приспособила и е започнала да се ражда чрез нормален процес пак никоя душа не я предпочитала за преживявания,така ли.Защото сигурно не й е по възможностите да се справи с материята.Нали уж второто беше отражение на първото.

А според мен друга група азове също предпочитат човешки инкарнации.Това не е ли по-просто и логично.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 13:27:30 pm
нещо не се разбираме, ОПтата са ОПта, защото нямат душа. Матрицата на ОПтата не създава тела, а имитация на разум и дейност. Ти искаш да кажеш, може би, че душа трябва да влезе в тяло на ОП? Може да стане, но тогава няма да е ОП повече, както и няма да бъде същият човек, който е бил досега, ще има други спомени, друго поведение, друга енергия и т.н. Случаите на WalkINs не са редки и позволяват на духа максимално да използва материята.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Април 01, 2009, 14:02:32 pm
Тоест ако се създаде тяло без матрица, ще е просто функционираща машина без ток(образно казано).И за да мърда тази машина, трябва като се създава тялото да му се вкара и матрица(имитация на разум и фалшива дейност).

Оооок.Така вече ми е по-ясно.

Но, ако да кажем се създаде едно тяло.И някой истински разум реши да го използва, ще ли се или няма да се вкара матрица? И как по-точно стова оживяване чрез матрица или self? Предполагам, ако self иска да го ползва това тяло, той би изместил матрицата? Или пък уолк-ина би се случил едновременно с тялото и матрица просто няма да може да се сложи ли?
Или не си обяснявам още нещо...

Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Април 01, 2009, 14:09:38 pm
И положението с матрицата и имитацията на разум всъщност е сатнало ясно при първото клониране.Значи за да се премести едно съзнание от едно тяло в друго тяло, другото тяло просто трябва да е празно и оригиналната(да кажем че е оригинална) матрица, тоест истинския разум да бъде cut-paste-нат в другото тяло  :-\


И това вероятно е същото при животните? Клонираните животни фактически би трябвало да са животински ОПове, в случай че Земните инкарнации нямат полза от новата мишка да кажем?

Хмм...а има и една друга теория, за която не ми се говори сега, че фактически всички животни би трябвало да са ОПове  :-\ Освен ако не се е случило същото като с човешките преживявания.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: ThreeFaces в Април 01, 2009, 16:10:39 pm
Ако една цивилизация е достигнала възможността да клонира успешно хора, това означава, че вече има души, които са готови да приемат подобно предизвикателство.
 
На земята годишно умират няколкостотинхиляди деца- поради малформации, недохранване, лоша хигиена, некачествени ваксини... По същия пример краткият живот на клонинга не би възпряло душите да приемат тази опитност.

Не възприемам подобни материали не само защото не резонират с мен, а защото са против основни духовни принципи. Те имат едничката цел, да поставят нова разделителна линия между хората, отново да се търсят различията, а не единството.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Спорт-Здраве4 в Април 01, 2009, 16:13:35 pm
Ако една цивилизация е достигнала възможността да клонира успешно хора, това означава, че вече има души, които са готови да приемат подобно предизвикателство.
 
На земята годишно умират няколкостотинхиляди деца- поради малформации, недохранване, лоша хигиена, некачествени ваксини... По същия пример краткият живот на клонинга не би възпряло душите да приемат тази опитност.

Не възприемам подобни материали не само защото не резонират с мен, а защото са против основни духовни принципи. Те имат едничката цел, да поставят нова разделителна линия между хората, отново да се търсят различията, а не единството.


Е да, ама нашата цивилизация не е автономна.

И хората са създадени изкуствено по начало, така че души, готови да пиремат предизвикателството си има от началото.Нали затова сме на тоя хал.


П.П.
Всъщност ние нямаме цивилизация.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 16:52:59 pm
Животните нямат нужната нервна система, за да издържат по-голямо количество от енергията на душата (История на Земята, Вивамус през Джанет Маклър). В тях може да се въплъти минимална част от съзнанието на душата, но това не е достатъчно, за да се нарекат съзнателни същества. Все пак животинското царство е просто междинна стъпка преди човешкото и е опит на душите да опознаят тази реалност отвътре (каквато е причината за прераждането между впрочем).
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Април 01, 2009, 21:16:13 pm
Понеже знам със сигурност че някои от дискутиращите темата НЕ са гледали сериала Бойна Звезда Галактика - им го препоръчвам горещо защото там макар и в по-различен контекст се разглеждат точно драмите и борбите между хора и опове (силони). Накрая се подхвърли и идеята че на планетата Земя имаме смес от хора, опове, неандерталци (нещо близко до животински инкарнации) и "ангели" каквото и да означава според автора на сериала това  ;)
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 01, 2009, 21:59:27 pm
не обиждай сайлоните като ги наричаш ОП. те имаха връзка с Бог и то много по-дълбока, отколкото хората.  :D
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Alien в Април 02, 2009, 16:25:59 pm
Значи във филма има 2 типа (силони) като едните бяха типичен пример за опове и бяха създадени от други "силони"(последните 5)  - а тези с цифрите: единици, двойки, шестици  :P и т.н. - те имаха определено групово (кошерно съзнание), което много добре беше представено в 2-3 епизода.И точно това им беше  и най-големия проблем като някои от тях по пътя си решиха да жертват Кораба на възкреснението и по този начин един вид да се отделят от "кошера".


Цитат
Докато хората с душа имат божествена искра на съзнание , която им дава възможност за индивидуално собствено усещане, оповете нямат тази божествена искра и са слабо съзнателни в сравнение. Те принадлежат на животинско-подобна групова душа, която съществува, еволюира , и се инкарнира колективно вместо индивидуално.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 02, 2009, 17:42:34 pm
виж сега, аз силно вярвам, че душите могат да приемат всякакви форми, за да се изразяват, защо не и тяло на киборт, сайлон или друга купчина метал. но не мога да приема форма, в която няма душа. това е извращение за мен. дори в животинското, растителното и кристалното царство има някаква искра, както и монада над нея. над ОП не мога да усетя никаква монада и си е направо парадокс как може да съществува.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: eli в Април 02, 2009, 19:42:11 pm
над ОП не мога да усетя никаква монада и си е направо парадокс как може да съществува.

А сигурно ли е, че съществува?  :-\
На мен ми е много трудно да асимилирам тази идея, честно.
И аз като ThreeFaces, мисля, че по - скоро това е поредната теория, която поставя някакво разделение между хората. Делим се на бели и черни, на прогледнали и заслепени, на "просветени" и обикновени, сега и на ОП и хора с душа.
Иначе материала ми беше много интересен. Темата ме интересува, защото дава отговори на някои неотговорени въпроси. И все пак ми се струва, че е малко подхлъзваща и за да се нареди пъзела липсва още инфо.
Ще ми е интересно ако някой може да даде примери за ОП от свои познати и да обясни защо е решил така.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 02, 2009, 23:40:37 pm
****изтрито от TheWhiteRider***

П.П. Ще помоля админите да изтрият това мнение и мненията, свързани с него след няколко дни. Който прочел, прочел, пиша го единствено заради въпроса на Ели, не за да стои като назидание тук, а и предполагам, че много хора няма да го разберат, особено ако са затворени само в 5те си сетива и външния си аз.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: kossev в Април 03, 2009, 10:59:43 am
Аз много се съмнявам в една моя позната, че е ОП, но как да бъда сигурен?!
Има доста от горепосочените качества, но не мога да видя чакрите. Не знам дали наистина чувства някои неща или просто играе.
А и като чета почвам да се съмнявам и в себе си вече..
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: merulious в Април 03, 2009, 11:08:57 am
А и като чета почвам да се съмнявам и в себе си вече..
Хахахаха, нали?  ;D :P
Е, хубаво, де, какво ако е ОП (или не е)? Какво ще се промени тогава?
Така или иначе, аз поне лично смятам, че е хубаво и превантивно човек да спазва една своеобразна хигиена в познанствата си, като избягва (или ограничи контактите си с) тези "хора", които са му неприятни (най- общо казано).
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: eli в Април 03, 2009, 17:03:55 pm
WhiteRider, много благодаря за разказа ти. Оценявам много силно споделенето на тази лична история, заради въпроса на една непозната във форума. Наистина мерси!
Докато четях разказа ти, ми стана тъжно за този човек и си мислех, възможно ли е едно ОП да осъзнае, че е такова, и дали би могло съзнателно да спре точеното на енегрия или друга текуща програма, която има, с две думи да поработи над себе си? Предполагам, че това ще го промени и дори извиси в определен смисъл. :-\
Аз не мога да определя дали съм срещала точно такива хора, но след като прочетох разказа ти си мисля, че е по - скоро не. Има хора, които живеят живота си без да се отварят към духовното и без да се докоснат до част от душата си /такива познавам достатъчно/, но си мисля, че не всички от тях са Оп-та.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: WhiteRider в Април 03, 2009, 20:28:46 pm
разбира се, че не са. има около 2 милиарда човека, които живеят на такова ниво на съзнание, че нямат усещането за нищо извън физическото им тяло и ако някои им каже, че едно ОП няма висши чакри примерно и те не могат да усетят своите (а всъщност ги имат, но нямат сетивата да ги преживеят), ще решат, че са ОПта, а просто им трябва малко побутване нагоре, за да разцъфнат :) :) :)
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: ShadowOfSun в Април 04, 2009, 19:52:53 pm
Селянинът и Лисицата

    Веднъж лисицата се влюбила в един селянин. Отишла при него и му се обяснила в любов, а той й отговорил, че не може да я обича, защото е женен.

    - Ти си глупак, - казала лисицата - Жена ти е зла, свадлива, немарлива и грозна, не те обича и отдавна иска да се отърве от теб.
    - Е, какво да се прави, - отвърнал селянинът, - така ми било писано.
    Така разговорът свършил...

    Лисицата откраднала един голям котел, напълнила го с вода и го поставила да ври на едно кръстовище. Наблизо минала жената на селянина и попитала:
    - Какво вариш тук, лисицо, лиске?
    - От всички страни на света събрах богатство, късмет, щастие и здраве, - отвърнала лисицата, - варя от тях вълшебна отвара. Който се изкъпе в нея, ще стане най-богат и най-щастлив от всички.
    - А ако аз се изкъпя, - попитала коварната жена, - ще стана ли най-красива, най-богата и най-щастлива?
    - Разбира се, че ще станеш, - отговорила лисицата, - но аз приготвям отварата за себе си и няма да позволя на никого да я докосне.
    - А готова ли е отварата? - попитала жената.
    - Отдавна е готова, - казала лисицата. - Ей сега ще си сваля кожата и ще вляза в котела.
    Лисицата не успяла да довърши думите си, когато жената на селянина рипнала в котела и се сварила. А лисицата, без много да се бави, й смъкнала кожата и се облякла в нея. После обърнала муцуна на Изток и започнала да мърмори заклинания, едно от друго по-дълги. Слънцето не се било скрило зад върховете на дърветата, когато лисицата се превърнала в прекрасно момиче, което приличало на жената на селянина толкова, колкото дъщерята-красавица на уродлива майка. Прибрал се селянинът вкъщи, а на прага го посрещнала с поклон млада жена. Влязъл вътре, а там всичко било прибрано, никъде нямало прашинка, застлано с коприна, а в сандъците проблясвали златни и сребърни монети. Селянинът се удивил и зарадвал, но не дал вид. Хапнал малко и легнал с младата си жена. Така си живели доволно и щастливо цяла година, но в една дъждовна есен на вратата им почукал странстващ даос и помолил да го пуснат да пренощува. Селянинът го приютил, на сутринта излязъл да го изпрати, а гостът му казал:
    - Ти знаеш ли с кого делиш леглото, покрива и храната си?
    Селянинът се усмихнал и попитал:
    - А ще стане ли животът ми по-добър от това знание?
    Даосът се замислил, поклатил глава и си тръгнал по пътя, без да каже нищо.

                          из "Най-известните Дао Притчи"

Поствам го тук, защото почувствах, че първата притча в тази книжка има доста интересни моменти, свързани със "странни същества", които приличат на хора, ама не са. Както виждаме, историите за тях датират от векове и точно поради този дребен факт би следвало всички ние да сме просто по-наблюдателни и внимателни в собствените си стъпки и живот. Нека ги различаваме, пък как ще си ги наричаме е все тая.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: H. в Април 05, 2009, 00:13:53 am
Селянинът и Лисицата

    Веднъж лисицата се влюбила в един селянин. Отишла при него и му се обяснила в любов, а той й отговорил, че не може да я обича, защото е женен.

    - Ти си глупак, - казала лисицата - Жена ти е зла, свадлива, немарлива и грозна, не те обича и отдавна иска да се отърве от теб.
    - Е, какво да се прави, - отвърнал селянинът, - така ми било писано.
    Така разговорът свършил...

    Лисицата откраднала един голям котел, напълнила го с вода и го поставила да ври на едно кръстовище. Наблизо минала жената на селянина и попитала:
    - Какво вариш тук, лисицо, лиске?
    - От всички страни на света събрах богатство, късмет, щастие и здраве, - отвърнала лисицата, - варя от тях вълшебна отвара. Който се изкъпе в нея, ще стане най-богат и най-щастлив от всички.
    - А ако аз се изкъпя, - попитала коварната жена, - ще стана ли най-красива, най-богата и най-щастлива?
    - Разбира се, че ще станеш, - отговорила лисицата, - но аз приготвям отварата за себе си и няма да позволя на никого да я докосне.
    - А готова ли е отварата? - попитала жената.
    - Отдавна е готова, - казала лисицата. - Ей сега ще си сваля кожата и ще вляза в котела.
    Лисицата не успяла да довърши думите си, когато жената на селянина рипнала в котела и се сварила. А лисицата, без много да се бави, й смъкнала кожата и се облякла в нея. После обърнала муцуна на Изток и започнала да мърмори заклинания, едно от друго по-дълги. Слънцето не се било скрило зад върховете на дърветата, когато лисицата се превърнала в прекрасно момиче, което приличало на жената на селянина толкова, колкото дъщерята-красавица на уродлива майка. Прибрал се селянинът вкъщи, а на прага го посрещнала с поклон млада жена. Влязъл вътре, а там всичко било прибрано, никъде нямало прашинка, застлано с коприна, а в сандъците проблясвали златни и сребърни монети. Селянинът се удивил и зарадвал, но не дал вид. Хапнал малко и легнал с младата си жена. Така си живели доволно и щастливо цяла година, но в една дъждовна есен на вратата им почукал странстващ даос и помолил да го пуснат да пренощува. Селянинът го приютил, на сутринта излязъл да го изпрати, а гостът му казал:
    - Ти знаеш ли с кого делиш леглото, покрива и храната си?
    Селянинът се усмихнал и попитал:
    - А ще стане ли животът ми по-добър от това знание?
    Даосът се замислил, поклатил глава и си тръгнал по пътя, без да каже нищо.

                          из "Най-известните Дао Притчи"

Поствам го тук, защото почувствах, че първата притча в тази книжка има доста интересни моменти, свързани със "странни същества", които приличат на хора, ама не са. Както виждаме, историите за тях датират от векове и точно поради този дребен факт би следвало всички ние да сме просто по-наблюдателни и внимателни в собствените си стъпки и живот. Нека ги различаваме, пък как ще си ги наричаме е все тая.

Случаят е малко по-различен, но все още не мога да разбера за какво точно става дума. От няколко месеца се интересувам от въпроса за лисицата (интересна синхроничност, че постваш точно по този въпрос :)), която се превръща човек, като любопитството ми възникна след като прочетох "Издирени и записани чудновати истории" от Ган Бао, където е пълно с истории за лисици, които се превръщат в хора. Като се говори само и изключително за лисици. Странно бих казал. По-интересното е, че това за лисицте го има дори и в българския фолклор, не само в източния. Което изключва вероятността това да е продукт на китайско народно суеверие. Случайно попаднах на една друга информация, според която лисиците са животните, които също могат да култивират Жизнения елексир и така придобиват способността да приемат човешка форма.
Защо точно лисиците и как - нямам представа. Ако някой е разбрал да сподели.
Но съм сигурен че няма нищо общо с ОП.
Тази (http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=22&t=37809) статия е обобщаваща - всеки който не е запознат с образа на лисицата може да добие доста добра представа.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Max в Януари 02, 2010, 17:28:00 pm
Случаят е малко по-различен, но все още не мога да разбера за какво точно става дума. От няколко месеца се интересувам от въпроса за лисицата (интересна синхроничност, че постваш точно по този въпрос :)), която се превръща човек, като любопитството ми възникна след като прочетох "Издирени и записани чудновати истории" от Ган Бао, където е пълно с истории за лисици, които се превръщат в хора. Като се говори само и изключително за лисици. Странно бих казал. По-интересното е, че това за лисицте го има дори и в българския фолклор, не само в източния. Което изключва вероятността това да е продукт на китайско народно суеверие. Случайно попаднах на една друга информация, според която лисиците са животните, които също могат да култивират Жизнения елексир и така придобиват способността да приемат човешка форма.
Защо точно лисиците и как - нямам представа. Ако някой е разбрал да сподели.
Но съм сигурен че няма нищо общо с ОП.
Тази (http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=22&t=37809) статия е обобщаваща - всеки който не е запознат с образа на лисицата може да добие доста добра представа.

Чел си Ган Бао???
Ти си невероятен!
Същото отношение към лисиците имат и в Япония.
Там ги наричат "китсуне". Статуи на лисици присъстват в храмовете.
Писал съм за това някога в блога си, но е на руски.
Това са магически същества, нямат нищо общо с ОП.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: H. в Януари 02, 2010, 19:27:50 pm
Чел съм го, да.
Знам за същите истории в Япония, даже преди няколко месеца гледах една от анимациите за HellBoy - Sword of Storms, чието действие се развива в Япония и са пльоснали в сюжета и там лисицата, която се превръща в жена. Препоръчвам го на всички интересуващи се от темата. Мисля че го има в zamunda все още (преведен е, споко).

(http://blog.screenweek.it/wp-content/uploads/2008/11/hellboy-animated-sword-of-storms-posterr.jpg)

Интересно, защо винаги в жена? Не се сещам досега история, в която да се превръща в мъж (само бегло ми се върти в главата, че използваната дума понякога в записаните истории на Ган Бао е "лисугер", което подсказва, че май имаше и няколко трансформации в мъж, но не съм сигурен).
Знам, че не са ОП, но искам да разбера повече за тези същества и дали имат общо с Планетарния дух или е някаква астрална история. Интересува ме живо тази мистерия.

Кажи за тази статия в блога? Каква информация дава?
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Jean_Valjean в Януари 02, 2010, 23:04:02 pm
Интересна статия. Според нея повечето ми познати от прогимназията са ОПове и което е по лошо един от най-старите ми приятели.

Но имам един въпрос:
Откъде мога да знам че аз или някой от близките ми не са роботойдни агенти?(За ОПове ясно)
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Max в Януари 03, 2010, 00:17:48 am
Кажи за тази статия в блога? Каква информация дава?

Няма да отговори на очакванията ти, но ти изпратих линка на л.с.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 03, 2010, 08:45:25 am
Знам, че не са ОП, но искам да разбера повече за тези същества и дали имат общо с Планетарния дух или е някаква астрална история. Интересува ме живо тази мистерия.
Странно за мен, но и аз вчера попаднах на нещо за лисиците, което ще цитирам:

"Хирологът Рашид Валиев отдавна изучава славянските Веди. Известно е, че славяните имат свой календар(за пръв път чувам за такъв???), според който в 2012г. завършва ерата на лисицата-ера на лъжите, лукавството и хитростта. Покровител на ерата на лисицата е Морена-богиня на смъртта.
След това настъпва ерата на Вълка, чийто покровител е бог Велес. Вълкът е чистач, дори го наричат "санитарят на горите". Идването на неговата ера е свързана с очистването на света."

По всичко изглежда, че лисиците имат връзка с Планетарния дух. След 2012г. явно ще има смяна на този дух и на власт ще дойдат вълците.  ;) Което пък без съмнение ни насочва към почитта на древните българи към това животно.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Max в Януари 03, 2010, 09:36:09 am
В случая с горните лисици става въпрос за необясними същества, които приемат облика на лисица, но нямат нищо общо с това животно.
Защо са избрали да приличат на него не е изяснено.
На мен ми се струва че може да е заради липсата на стадни инстинкти.
Лисицата е индивидуалист и това и придава известна тайнственост.
Пък може и да не е така.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Януари 03, 2010, 14:47:56 pm
Лисицата е хищник, при това доста ефективен който почти не използва сила, а си служи на първо място с хитрост.
Живее в дупки и тунели под земята. :)
Друго интересно е, че никой не яде месото и защото е много кисело.
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: merulious в Януари 04, 2010, 13:35:13 pm
Наистина, малко се отклонихме от темата, колеги, но да се включа и аз  :P- търсейки за лисиците в гугл, попаднах на наистина богата информация, е, на английски все пак... Ето някои от интересните сред първите, на които попаднах: http://www.coyotes.org/kitsune/myths.html (http://www.coyotes.org/kitsune/myths.html) (има истории за лисици от цял свят!), http://mynarskiforest.purrsia.com/ev29myth.htm, а тука има и за вълка малко http://www.waldwissen.net/themen/wald_gesellschaft/forstgeschichte/wsl_raubtiere_mythologie_EN И след всичко прочетено човек се обърква още повече  :lol:
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните порт&#
Публикувано от: sedere в Февруари 09, 2010, 20:39:47 pm
Според има такива хора,но може и да се объркат и с тези,които са с повече от трите чакри.Поради това,че им се промиват на хората мозъците и те придобиват подобни характеристики като ОП.И аз забелязвам,че някои хора наистина се отличават от други.Или пък някой като погледна в очите изпитвам смразяващо чувство при повечето е така.Дали има значение това?
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 18, 2010, 08:16:47 am
Абе чудя се с какви хора общувате  ::) ;D ;) 8) ??? :nea: :blush:
Смразяващи чувства, ОП-ове ...
Аз всичките хора с които общувам (да чукна на дърво) са с нормални топли очи. Хора като хора. Вярно, някои са малко по-смотани от други. Но като цяло всичките са малко или много човечни.
Пробвайте да смените средата. Идете на някое по-динамично място. Школа по бойни изкуства, по танци, фитнес зала. Там може да намерите по-малко ОПове, кой знае  :empathy:
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Max в Февруари 18, 2010, 20:06:55 pm
Стига бе, какво значи „нормални топли очи”?
А ако са студени и отнесени като моите, какво?
За да различите хората от т.н. ОП-ове  според мен трябва да си ясновидци.
Нали разбирате, че ако я карате тъй, половината от обкръжението ви ще бъде квалифицирано като нечовешко.
Разбирате ли наистина?!?
Моят поглед  рядко е насочен към външни обекти, винаги е студен и дистанциран от всичко, вече съм  попадал в графата „нехора”….
Я малко по-трезво  :)
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Blue|_Star в Април 30, 2010, 23:47:43 pm
Хареса ми статията.  :hi:
За хората с "душа" и "оповете"-аз лично отказвам да приема,че има кой знае колко голяма разлика.Да,може би така наречените "опове" са част от една колективна душа и се реинкарнират заедно,докато човекът има право на избор(ако си го е заслужил).Но като цяло,ние,хората също сме част от една колективна душа-независимо дали го осъзнаваме или не.За да се стигне до индивидуализъм в най-чистата му форма,според мен би трябвало човек първо да приеме всичко за Едно,а не просто да се разграничи от Всичкото,защото тогава само си мисли,че е индивидуалист.А най-добрият и послушен роб е този,който надали осъзнава,че е такъв.
За сексуалната чакра-съгласна съм,че е една от най-висшите,но кой ли я използва в днешно време?!Моля ви се,почти всичко е сведено до първичното и опира до възпроизвеждане,и толкоз.Най-кофти е,че доста хора с душа и то хора,които са се инкарнирали многократно,и имат невероятен опит-е,принизяват се до ниво по-бетер,и от "оп"(лично мнение и наблюдения).
П.С.:За ясновидството-няма нужда всеки да е Едгар Кейси,за да има желание да разбере някои неща.Или по-добре-да ги вижда,и разбира частично(цялостно са шепа хора и те надали ще си хабят енергията,за да учат някои,които иска да си живее постарому).
Титла: Re:Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Blue|_Star в Април 30, 2010, 23:54:50 pm
Max,по-добре с по-малко хора от обкръжението,но истински,отколкото натоварващи единици.Но аз се чудя защо,ако някой е "оп" и от това следва,че автоматично трябва да прекратя взаимоотношенията си с него?!Това,че е "оп" за мен е без особено значение.Е,зависи от "оп-а",де.
В крайна сметка има хора,които ги контролира Егото и са по-зле.
За мен един от най-добрите начини да разбера някой на какво ниво е с един простичък въпрос-"Имаш нужда да обичаш или да си обичан?!".  
Техниката на "огледалото"-изумяваше ме и все още ме.Просто всичко ми се струва толкова объркано и липсата на смисъл ме побъркваше.Тъй де,какъв е смисълът да се правиш на нещо,което не си?!Какъв е смисълът без значение дали си "оп" или човек,инкарнирал се по някаква причина-да искаш да си като другите?!Да,вярно e,че доста "души" има сега,които,дори рядко подозират какви са,но рано или късно ще се осъзнаят.И тогава какво?!Какъв е смисълът от тези "оп-ове"?Може пък и те да се стремят да получат 3,а не да си седят на 2 нива.Интересното в случая,е,че,ако един човек има духовни търсения и развити повече от няколко нива-той е като енергиен генератор за "опове" и другите "души".Да,убедила съм се,че човек замени ли духовното с материалното-в един момент има нужда да се захранва с енергия.А неосъзнатите "души",които са доста напреднали с материала са най-добри за тази цел,защото разберат ли кои са наистина-просто енергийно няма как да се храниш от такъв човек или доста трудно,макар че защо се получава така все още нямам еднозначен отговор.Но в крайна сметка се опитвам да следвам мотото-прави най-доброто,пък да става каквото ще.Макар че и най-доброто рядко е най-добро за всички.Дуалност...кога ли най-накрая ще излезем от нея...УСМИВКИ...  :)
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Schicksal в Юли 16, 2013, 21:02:51 pm
Чак пък да са без душа не ми се вярва. По-скоро е някаква обща, както вие също казвате, или просто недостигнала съвсем съзнателно ниво.

Между другото, искам да споделя за три неща, които са ми минавали през главата още преди да разбера дори за съществуването на този форум и на термина ОП.
1) Знаех, че не мога да бъда робот и компютър. Знаех, че НИКОЙ ЧОВЕК не може да бъде робот или компютър.
2)Чудех се как някои хора могат да бъдат толкова неосъзнати, неспособни и как нямат мислене, и чувствах, че не е било възможно да се родя такъв
3)Преди години ми се искаше да избия безличната маса от неспособни хора и да оставя само ред талантливи и мислещи, вкл. и себе си :) . За щастие, си остана само смътно искане :) , защото попаднах на този форум и открих какво се надяват да свършат някои "Просветени".
Аз тия останалите си ги представях на звезден фон и с полупрозрачни тела, излъчващи портокалова светлина, което пък ми напомня за "Осъзнатите сънища" на Тетевенеца.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Yoda в Юли 17, 2013, 14:37:12 pm
Чак пък да са без душа не ми се вярва. По-скоро е някаква обща, както вие също казвате, или просто недостигнала съвсем съзнателно ниво.

Между другото, искам да споделя за три неща, които са ми минавали през главата още преди да разбера дори за съществуването на този форум и на термина ОП.
1) Знаех, че не мога да бъда робот и компютър. Знаех, че НИКОЙ ЧОВЕК не може да бъде робот или компютър.
2)Чудех се как някои хора могат да бъдат толкова неосъзнати, неспособни и как нямат мислене, и чувствах, че не е било възможно да се родя такъв
3)Преди години ми се искаше да избия безличната маса от неспособни хора и да оставя само ред талантливи и мислещи, вкл. и себе си :) . За щастие, си остана само смътно искане :) , защото попаднах на този форум и открих какво се надяват да свършат някои "Просветени".
Аз тия останалите си ги представях на звезден фон и с полупрозрачни тела, излъчващи портокалова светлина, което пък ми напомня за "Осъзнатите сънища" на Тетевенеца.

Относно:

(2)... Защо да не е възможно? А и не мисля, че има хора без мислене. Какво трябва да означава това?
Осъзнатост в общи линии да кажем, че е ясно, но ти конкретно как си започнал да се самоопределяш като осъзнат и мислещ? Това, че има по-повърхностни и елементарни хора като мислене, с какво са по-лоши от теб? Струва ми се, че дискриминацията не е най-полезния подход при самоопределяне в една общност. Защото може да се окаже, че голям процент от тази общност те смята за безполезен, от там и от масата по-лесно манипулируеми, готови доброволно да са `агенти` :yes:

(3) ... Какъв конкретно талант имаш, за да се самоопределяш като `ценен` направо безценен за човечеството?

А относно по-горе коментарите ...ъм? напълно възможно е, да има действащи агенти, които да не осъзнават, че са такива. В някакви моменти на `паранормален` контакт или достъп, да изпълняват определени `задачи`/мисии. Но като цяло, да са крайно обикновени и незабелижими хора. Примерите са с камикадзетата, фанатиците-терористи и убиеца от Норвегия. Както и доста случаи с убийства в американски училища. Но `любим` ми беше снайпериста с детето, който дълго време не можеха да  хванат.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Leila в Ноември 30, 2013, 22:22:00 pm
В Тибетската книга на мъртвите,или по известна като "Bardo Thodol", е описано, че след смъртта съобразно нивото на развитието си душата преминава различни изпитания и в крайна сметка ще се прероди в едно четирите  вида съзнания които съществуват на земята- като Животно, като Човек, като Демон( в човешки облик) или като Божествено същество в човешки облик.
Последните 3 въпреки че всички изглеждат като хора, са движени от различни намерения и не могат да избягат от природата си, но могат да еволюират.

Предполагам това е интерпретацията на тибетците за не-човеците, въпреки че според тях дори демоничните хора имат душа,макар и изкривена и изродена.Докато тук в темата се твърди че Органичните портали са изцяло лишени от Божествената искра, и това е интересно.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: HomerCat в Октомври 14, 2019, 17:51:32 pm
   Тази тема е сравнително "стара",но според мен ще е актуална...поне докато има хора.
Преди години,когато я прочетох,разгледах и сайта на Монталк,но тогава съм пропуснал възможностите на автоматичния превод.Когато тук четях за различните центрове ми се натрапи асоциация с Гурджиев и Успенски,която се оказа правилна.Макар че някои неща може да се повтарят,също така може и някой нов читател на езотерични теми да открие нещо интересно за себе си.На мен тази тема ми е интересна във връзка с модела за  описание на връзката ум-тяло (и още нещо),който си сглобих за лично ползване.


Бездуховни хора

Източник:

http://montalk.net/matrix/157/spiritless-humans (http://montalk.net/matrix/157/spiritless-humans)


(Тази статия замества “Aгентите на матрицата: профили и анализ“ )

Празни хора. Куклени хора.Картонени фигури.Дронове.Органични портали... Защо тези термини изобщо съществуват? Защото поради необходимост те е трябвало да бъдат измислени от онези, които независимо един от друг са забелязали едно и също озадачаващо явление,за което няма официално име: на някои хора изглежда им липсва нещо много важно отвътре. Въпреки че те не са непременно по-малко интелигентни, успешни или физически здрави като всеки друг, те все пак не показват никакви признаци за наличието на по-високи компоненти в тяхното съзнание.
През годините получавах имейли от читатели, стигнали до същото заключение.Те забелязали, че някои хора са странно едноизмерни и кухи отвътре. Това наблюдение не е трудно да се пропусне, но е лесно да се рационализира, особено когато съвременното общество е силно подложено на мозъчно промиване с политически правилната, но нереалистична концепция, че всички са напълно равни по всякакъв начин, което игнорира функционалните различия поради фактори на средата, генетични и най-важното - метафизични фактори.

Заден план

Идеята за празните хора за пръв път се зароди в мен през 1999 г., след като направих много изследвания на социопати и психопати,чието състояние  бе известно като APD или „Антисоциално разстройство на личността.“(“Antisocial Personality Disordeр“). Интересът ми към темата нарастна от това, че дълги години бях принуждаван да страдам от някого, за когото по-късно научих, че има всички признаци на социопат. Безсърдечен и бездушен са описателни термини, но не знаех колко буквално са верни. Бях забелязал у този човек празнота зад очите и много плитка съзнателна същност, която сякаш беше в основата на поведенията, които наблюдавах.
В крайна сметка разбрах, че това същото коренно състояние е налице и в някои други, които не са външно социопатични, но чиято липса на сърце(сърдечност) е маскирана от добре адаптирана социална маска.С други думи, това, което психиатрията би диагностицирала като APD, е само по-крайното, криминално, помиярско проявление на състояние, което иначе се изразява по-широко по социално приемлив и по-малко инкриминиращ начин.Това състояние може да даде обяснение за празните хора,присъстващи сред населението.
Но какво точно липсва в тях? Отговорът е ясен, ако разгледаме техните общи поведения и качества на съзнанието.

Поведенчески и психически характеристики

Тяхното поведение има тенденция да бъде нагло,повърхностно,егоистично, нарцистично, светско, хищно и материалистично. Понякога тези черти се маскират от излъскана социална външност но всеки с взискателно око може да ги види през маскировката. Липсва им индивидуалност, независимо мислене и са силно обвързани с предразсъдъците на стадния манталитет.Нямат разбиране за нищо извън материалната сфера на петте сетива и не се интересуват от  метафизични въпроси, освен когато се кичат с тях като с аксесоари, за да засилят социалния си имидж.Също така, изглеждат напълно неспособни за съпричастност и умишлена саможертва. Независимо от това, в присъствието на други хора, те могат да имитират ярко проявление на загриженост, дистрес или алтруизъм с цел социална манипулация; например, крокодилски сълзи, за да предизвикат съчувствие или да направят нещо хубаво за друг единствено, за да изтръгнат услуга от него,вменявайки му чувство на вина.

Психическото сканиране на тяхното съзнание разкрива нещо интересно. Съществува определена простота, плоскост и инертност в тяхната същност, дори ако интелектът им е силно развит. За разлика от други хора, тяхната съзнателна енергия е по-дифузна, тъпа, непостоянна и аморфна, а не твърда, искряща, кристализирана и концентрирана. Казано по друг начин, умовете им са като пясъчни замъци, вместо истински.Има нещо анималистично и рудиментарно,управляващо телата им. Изглежда имат осъзнатост, както  растенията и животните, но не и съзнателно самосъзнание, както се предполага, че е при хората.Има важна разлика между осъзнаването и самоосъзнаването.

Дух: Липсващият компонент

Липсващият фактор трябва да е нещо,което дарява съществото със самосъзнание,воля и способност да цени трансцеденталните идеали.Това надхвърля обикновените физически фактори,като липсващи части на мозъка,дефектна генетика или лошо възпитание,тъй като последните са просто дефекти в хардуера и програмирането на биологичната машина,докато тук проблемът включва съзнанието,работещо с машината.Това,което интуитивното или ясновидското възприятие извлича за тяхното съзнание включва метафизични фактори,вместо гореизброените.
Как да наречем този по-висок компонент на съзнанието, отсъстващ при някои хора? Обикновено това би било наречено душа, но това е причинило твърде много объркване в миналото. Например случайните читатели, непознати с правилното определение на „бездушни“, смятат, че това означава „напълно лишени от съзнание“, когато в действителност означава „лишени от индивидуализирано съзнание“. Не, те имат някаква душевна енергия по силата на това, че са живи , но душата им не е пропита с по-висша искра на истинската чувствителност и самосъзнание.

Затова ще нарека тази по-висша искра „дух“ и ще я определя по следния начин: духът е ядрото на индивидуализираното съзнание, този постоянен аспект на битието, представляващо истинското Аз, което натрупва опит и духовна мъдрост през целия живот, оцелява след физическата смърт и остава непокътнато при превъплъщението си, за да продължи да расте към изпълнението на своя потенциал. Това е божествената искра,седалището на свободната воля, холографският фрагмент на Твореца, пребиваващ в самия център на вашето същество,„Азът“, който сте вие, вътрешният съзнателен наблюдател, способен да наблюдава дори собственото си самонаблюдение.
[Подчертаването е от мен.]

Изглежда, че не всички хора имат дух. Следователно те нямат самосъзнание, индивидуалност, мъдрост, съпричастност, творческа интелигентност или съвест. Това, което допълнително потвърждава тази хипотеза, е, че както ще бъде разгледано по-долу, човек може да наблюдава пълно отсъствие на съдба, синхрон, символични сънища, духовни уроци, израстване на душата и карма в живота им. Това може да се очаква, ако те нямат нищо постоянно в себе си, което да преживее смъртта и да се превъплъти, защото само дух може да спечели от такива неща. Без дух те са временни същества, чието осъзнаване се формира малко преди раждането и се разтваря малко след смъртта. И ако е така, тогава за тях уроците по духовен живот не служат на никаква цел, карма от минали животи не съществува, няма по-висш Аз, действащ като помагащ придружител, нито биха имали истински интерес към нещо, което служи на цел извън сегашното им смъртно съществуване. Следователно, трябва да се очаква те да бъдат особено материалистични и светски в амбициите си; наблюдението също потвърждава това.


 
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: HomerCat в Октомври 14, 2019, 18:30:35 pm
Други компоненти

Как можем да разберем по-добре всичко това? Разбирайки различните компоненти и как те се комбинират, за да направят цялото същество,можем да разберем многобройните разлики и прилики между одухотворени и бездуховни хора1.
Освен духа, другите компоненти са тяло и душа. Душата е нефизичният енергиен интерфейс между тяло и дух. Окултистите разделят душата на етерно и астрално тяло. Гореспоменатите „празни“ хора имат тела и души, но не и дух. По този начин е ясно, че те имат някаква съзнателна енергия, но не и постоянното ядро, което запазва приемственост чрез въплъщения.
Душата се състои от два компонента, етерен и астрален.Етерният компонент е квантово изместване на полето, което предпазва физическото тяло от ентропична дезинтеграция. Или казано по-просто, енергията на жизнената сила пази тялото да не се разпадне. Астралният компонент е по-абстрактен и нематериален.Той функционира като седалище на съзнателно изпитаните чувства и страсти. Чувствата не са само химични реакции в мозъка, нито са абстрактни мисли в ума. По-скоро те са живи енергии, пребиваващи някъде по средата и тази буферна зона между напълно физическото и напълно метафизичното, е астралната съставка на душата.

Тяло и Его

Тялото е биологичният инструмент, чрез който взаимодействаме с физическата си среда. Тялото идва със собствени наследствени предразположения, биологични нагони и инстинкти и поведенчески алгоритми, запечатани в него чрез социално програмиране. Тези детерминирани влияния се съчетават, за да създадат изкуствен интелект у човека, който[интелект] по подразбиране управлява тялото като компютър-автопилот, управляващ самолет.
Този изкуствен интелект се нарича „его“. Основната му цел е да осигури оцеляване на тялото чрез оптимизиране на поведението му към заобикалящата го физическа и социална среда. С други думи, външното кондициониране програмира егото за постигане на оцеляване в средата, от която произлиза това кондициониране.
Но егото няма истинско съзнание. Това е просто компютър, работещ на неврален (и чрез прокси, етеричен) хардуер, който симулира жива идентичност. Основното му предимство е, че след като е само компютър, той трябва само механично да изчислява и реагира на ситуации,вместо да размишлява дълбоко и съзнателно, следователно може да реагира много по-бързо на външни ситуации.За духа егото функционира като софтуерно устройство, което автоматизира взаимодействията с други хора и осигурява маска на идентичност, програмирана от раждането, подходяща за местната среда. Донякъде като аватар на играча в играта Sims, който изглежда и действа като човек и сякаш прави своето нещо, когато не е насочен от играча.

Проблемът е, че егото е изцяло продукт на миналото, а духът изцяло извън линейното време. Първото е напълно детерминирано, второто е напълно недетерминирано. Първият е нововъзникващо свойство на материята, вторият - постоянна кондензация (сгъстяване) на съзнанието.Тези два елемента имат импулси, които често са диаметрално противоположни, единият дърпа към материалността, другият към духовността. Ежедневното ни съзнание, известно още като по-ниското Себе, е смесване и на двете, а именно на частта от духа, която свети през маската на егото и се идентифицира с него, аналогично на шофьор, така погълнат от акта на шофиране, че за него колата се е превърнала в продължение на тялото му2.
Бележки:
1.В случай, че някой се чуди защо дори имаме нужда от термини като дух, душа, астрал и етер, това е така, защото те представляват най-простият модел,обясняващ голямо множество от известни наблюдения, в съответствие с Бръснача на Окам. Хората, които се подиграват с необходимостта от подобни метафизични различия и вярват само в тялото или само в тялото и душата,пропускат някои решаващи наблюдения, поради което техният свръхопростен модел е достатъчен за по-малкия им набор от дадености. Въпреки това, моделът трябва да бъде разширен, за да включва наблюдения на ясновидци, проницателни и всеки, който е изпитал паранормалното. По този начин в картината влизат допълнителните понятия за дух, душа, астрал и етер. Вярвам, че това са минималните компоненти, необходими за обяснение на бездушните хора. Но обяснява много повече, вижте само Приложение III . Тези условия обаче не са само ad hoc обяснения. Вместо да са просто теоретични, етерните и астралните тела се преживяват директно чрез астрална проекция и се виждат от ясновидците.
2.Амит Госвами обяснява с голямо прозрение как недетерминираното съзнание придобива детерминистични черти чрез кондициониране във физическото тяло, как квантовите системи могат да придобият класически характеристики. Вижте глави 13 и 14 от неговата книга "Самосъзнаващата се вселена".
 


 
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Октомври 15, 2019, 11:07:59 am
Цитат
    Изглежда, че не всички хора имат дух.     
По - скоро не всички имат Душа.

Доколкото съм информиран(не казвам, че знам), всичко материално е от дух. Тялото също. Мъжката енергия/дух носи инфото за формата, а женската я пълни със съдържание. Демек се получава духовна "отливка". 3D принтиране, ако щеш.
Напоследък е доста актуално. Програмистът/Майстора чертае 3Д модел/дух на желаната форма, зареждат принтера със желаният материал/женска енергия, и воала - 3Д предметът е налице.
В жълтия форум е обсъждана темата за ОП -клонингите, и оттам ми е спомена за това, което евентуално представляват като същности.
Физическо, етерно и астрално тяло като жизнени обвивки плюс човешки Аз във функция на аниматор на телата.
Без оригинален Аз тялото не работи, но самият Аз е под пълен контрол и в трите тела. Даже вероятно става дума за различни Азове, понеже различните енергийни тела май имат собствен Аз.
"Оригиналните" хора са с девет енергийни тела/Азове, които би трябвало да "работят" заедно.(Единението прави Силата) Седем "българи"/тела/Азове плюс Той/Висш Аз/майстор, плюс Тя/Душа.
Пиша както аз съм го разбрал. Може и да не е точно така. Чедото ако има желание, да помага с разбирането.
ОП - клонинга е имитация на оригинален човек, и се ползва като обиталище/тяло/аватар на тия, дето им викаме извънземни, демони, и прочее гад, обитатели по дефолт на черното слънце/антисвят/минуса.
Вероятно са си направили сметка, че при престоящото възнесение ще преминат с тялото, което са копирали/обсебили. Хубавото е, че веднъж "влезли" в тяло, не могат вече да го напуснат както преди.
Имам инфо, че в Турция са отваряни 15 -20 годишни гробове, и телата са все едно "прясно" погребани.
И това май е масово "явление". И май не е само там.Що ли? :-X
Може би това ти звучи като "хард" езотерика, обаче на мен ми допада, а не някакви приспивни песнички за любов, светлина и прочее от сорта.
 :hi:


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: HomerCat в Октомври 15, 2019, 22:46:13 pm
Душа или Дух...изглежда ми,че различните автори влагат различен смисъл в тези думи,като определят като "по-висше" едното или другото.Така,както са на български,двете подходящо съответстват на Той и Тя.Това за различните "тела" или "обвивки" ми е интересно,но всяко "тяло" да си има "Аз" ми напомня за един сериал - "Пълна къща".Аз предпочитам в тялото ми да има един "Аз" и това да съм си Аз.Сега не си спомням точно за принципа на Окам,но беше нещо като "да не се преумножават същностите в процеса на тяхното обяснение";и да не се унищожават също.Висшият Аз е излишно преумножаване,според мен,но сега не бих се отклонявал натам.
*****

Физически или духовни влияния върху душата

Сега душата, пребивавайки между тяло и дух и посредничи между тях, се влияе и от двете. Тя поема своята организация и функция според импулсите както от духа, така и от тялото. Например, астралното тяло би реагирало както на химическо лекарство, предизвикващо чувство на еуфория през тялото, а духът волево предизвиква възвишено чувство на духовна радост, въпреки че ефектите върху астрала не са идентични.
По същия начин, етерното тяло би могло да промени структурата си от някакво нараняване на физическото тяло или от някакво блокиране или аномалия в астралното тяло, променящо влиянието му до етерното ниво. Каквито и влияния да се оказват върху душата от тялото и духа, техните ефекти продължават да задържат в душата, като чай, който продължава да циркулира след разбъркване. Ето защо казах, че егото работи както на невронния, така и на етерния хардуер. Въпреки че произлиза от физическото, егото придава инерцията на своето кондициониране върху етерното3.

Последствия от липса на дух

Имайки предвид предходното, помислете какво се случва, когато някой има тяло, его и душа, но му липсва дух. На първо място, цялата им конфигурация би била резултат от материални влияния като генетика и околна среда. Седалището на видимата им интелигентност би било егото. И без противотежестта на духа, егото им ще властва като цар. По този начин, в съответствие с функцията на егото, такива хора биха били напълно отдадени на материалното и социалното оцеляване.
Забележете, че хората с дух, които са будни към своите духовни импулси, често правят умишлен избор, който не служи на финансови, социални или егоистични печалби, които противоречат на очакванията на еволюционните принципи на Дарвин и служат само за духовни цели. Такива импулси липсват при бездуховни хора, като по този начин те са наистина оптимизирани за оцеляване във физическия свят. Без съвест, съпричастност или вътрешна битка между егото и духа, които да ги сдържат, те могат по-бързо и лесно да успеят в своята светска среда, независимо от това,какво ще струва на другите.

За да разберете по-добре техните метафизични различия, помислете какво се случва с одухотворените и бездуховните хора при физическа смърт.
Духът и душата са вложени един в друг и заедно напускат физическото тяло. След известно време етерният компонент на душата се разпада, оставяйки само дух, вложен в астралното тяло. След това астралното тяло също се разпада. Разпадането на етерни и астрални тела, което означава разтваряне или изхвърляне на душата, е известно в християнската езотерика като втора смърт4. След това освободеният дух напредва в отвъдното, преди да се превъплъти.
Превъплъщението включва духът да формира около себе си нова душа и след това да се плъзне в ново физическо тяло. При последователни прераждания, таланти, предразположения и дисбаланси, които е придобил от предишни животи, влияят върху новото въплъщение.
Превъплъщението включва духът да формира около себе си нова душа и след това да се плъзне в ново физическо тяло. При последователни прераждания, таланти, предразположения и дисбаланси, които е придобил от предишни животи, влияят върху новото въплъщение.
При бездуховните хора животът започва по следния начин. Докато тялото на плода се събира в утробата, душата се оформя за първи път, подобно на плажния пясък, събран във формата на замък, и се присъединява към тялото. Тази комбинация поражда рудиментарна осъзнатост. След като се роди, такъв човек става нищо повече от продукт на генетика и среда поради липса на дух. Без духовна противотежест,биологичните стимули и социалното програмиране се превръщат в неговите основни импулси в живота.
След физическа смърт тяхната душа се евакуира от тялото, може би съдържаща траен отпечатък на егото и след известно време се разпада и се реабсорбира в езерото от енергии, от което първоначално се е образувала.Нищо от тяхната идентичност не оцелява. За хората без дух този живот е единственият им. Те се образуват при влизане и се разтварят при напускане. Не може да бъде иначе, ако им липсва ядро от индивидуализирано съзнание.

​​По този начин всичко, което един одухотворен човек има поради непрекъснатостта на своите въплъщения, липсва в живота на бездуховния човек. Например бездуховният няма да има нужда от житейски уроци или духовни преживявания. Каква би била целта, ако всичко, което е спечелено, изчезне след смъртта? Следователно бездуховните хора са тези, които не могат да научат духовни уроци, които не могат да се възползват духовно от изпитанията на живота, които не могат да предадат това, което е получено върху техните последователни прераждания. И така те не се интересуват от уроци по смирение, съпричастност, състрадание, разбиране или прошка. Вместо да се променят като хора чрез духовно съзряване в живота, те се променят само в смисъла на по-добро адаптиране към живота чрез кондициониране. Например, докато един одухотворен човек може да види грешката на своите пътища и да стане смирен, бездуховният човек просто ще се научи да не бъде хванат следващия път.

Карма е друг метафизичен фактор, отсъстващ в живота на бездуховните хора. Има много погрешни схващания за кармата, така че първо ще обясня своето разбиране за нея, преди да покажа как отсъствието й се отразява на живота на бездуховния човек.
Карма (отрицателният тип) е просто духовен дълг или дисбаланс, придобити при нарушаване на свободната воля  на себе си или друг. Нарушаването на вашата собствена свобода се случва, когато направите избор по време на невежествено състояние, например когато се идентифицирате с егото и действате върху неговите импулси, което нарушава избор, направен по време на по-духовно трезво състояние.
При извършване на нарушение на свободната воля, по-високият свързан с духа аспект на съзнанието съжалява за грешката и се ангажира да я поправи, дори ако ниският асоцииран аспект се опитва да игнорира това. След това кармичният дисбаланс привлича преживявания, които дават урок, коригиращ това невежество, независимо дали в този или следващия живот. Наученият урок е универсален и не изисква памет за първоначалния избор, който го е провокирал, просто разбиране на урока. Самият кармичен опит не е обреченост,а поуката, следователно понякога кармата може да бъде смекчена чрез превантивно разбиране и прошка, без непременно да се налага да я научим по трудния начин чрез опит.

Но без дух няма истинска свободна воля и няма истински уроци, които да се научат. Следователно бездуховните нямат карма и вместо това живеят напълно според законите на случайността и закона на джунглата. Докато един одухотворен индивид може да се роди с кармични недъзи, за бездуховните тези недъзи биха били въпрос на случайност или наследственост и не служат на по-висша метафизична цел. Същото е с времето и начина на смъртта им; като има предвид, че одухотворените хора може да са планирали свободно живота си, преди да се въплътят, включително начина, по който ще умрат,бездуховните хора умират при случайни обстоятелства без цел или смисъл, освен ако смъртта им по някакъв начин не играе важна роля в сценария за предварително въплъщение на одухотворен индивид.

Други липсващи фактори включват значими символични сънища, синхронности, по-висши интуитивни напътствия и тяхната лична ръка на съдбата. Бездуховните хора не изпитват нищо от това, защото нито могат, нито имат нужда. Това би трябвало да е очевидно от разбирането на ролята на духа, но ще направя подробно с цел яснота.
Съзнателните сънища служат предимно за предупреждение на човек за духовни дисбаланси, които трябва да бъдат коригирани, но бездуховният човек няма нужда от подобни послания.Също така,те  нямат нищо по-високо,което да изпраща такива съобщения. Без постоянно ядро ​​на индивидуалността, те нямат „Висше Аз“ ( „Higher Self“ - „По-високо Себе“),което е усъвършенстваното бъдещо проявление на духа, достигащо назад във времето, за да помогне на разширенията на себе си,които са още в линейното минало. И без Висше Аз, те нямат вътрешни интуитивни насоки, които да осигурят определени тласъци и защита в живота. По този начин, докато един одухотворен човек може да изпитва неестествени(или необикновени) синхронности и огъване на законите на реалността,които да го спасят от ненавременна смърт, бездуховен човек, който няма такава посока и защита, би загинал според случайността.
Бележки:
3.Какво означава, че егото се отпечатва върху етерния компонент на душата? От една страна, това обвързва много от написаното от Рудолф Щайнер относно етерния двойник, допелгангер, онази тайнствена сянка страна на нас, която е антагонистична към духовното ни благополучие.Свързаное също и със споменатото от Щайнер,че в Азия, където поклонението на предци е широко разпространено,демоничните образувания могат да носят отхвърлените етерни черупки на починали лица и по този начин да получават за себе си цялата психическа енергия, дадена на тази идентичност по време на богослужението. Освен това, егото, продължаващо след смъртта в етерна форма, може да обясни някои видове призраци, както и проблема с астрални / етерни измамници при канализирането, при което отрицателно образувание може да имитира починал роднина. Всички тези явления предполагат, че някаква част от светската идентичност на човека (егото) преживява смъртта и тъй като не може да бъде чрез физическото тяло, трябва да е следващото най-близко нещо: етерният компонент на душата. И на последно място, когато става дума за истински изкуствен интелект в квантовите компютри и кибернетичните същества, трябва да се очаква, че те ще бъдат придружени от етерно поле, точно както растенията имат етерно поле, което би помогнало на изкуствения интелект да има някакво ниво на "живот" и не е само детерминирана машина с псевдослучайни изходи.
4.Терминът „втора смърт“ е библейски. „ Този, който побеждава, няма да бъде наранен от втората смърт .“ Откровение 2:11. „ И смъртта и адът бяха хвърлени в огненото езеро. Това е втората смърт. И който не се намери написан в книгата на живота, беше хвърлен в огненото езеро . ”Откровение 20: 14-15. Борис Муравиев и Касиопеите биха интерпретирали това приблизително по следния начин: „превъзмогва“ означава да има развит дух, „втората смърт“ е разтварянето на етерните и астралните компоненти на душата, а „огненото езеро“ представлява недиференцираната групова душа в която душата се разтваря. Какво прави един пожар освен да  стопи и превърне всичко в пепел, премахвайки всички следи от предишна идентифицираност? Втората смърт се случва след първата смърт. Ако първата смърт е смърт на физическото,то втората трябва да е смърт на нефизичното. Вярвам на това тълкуване, защото има смисъл.

Разлики в чакрите между одухотворените и бездуховните

Също така,има разлика между одухотворените и бездуховните в това,какви чакри имат.Чакрите са вихрови енергийни центрове, свързващи душата с тялото и свързващи духа и тялото чрез душата. Всеки център съвпада позиционно с основните жлези на физическото тяло и всеки служи на различна поведенческа функция.
Долните чакри са свързани с такива поведенчески аспекти като физически инстинкт, сексуални импулси, базови емоции, лична сила и интелектуална активност. Всеки ги притежава. Бездуховните обаче нямат нужда от висшите чакри, а именно сърдечната, коронната и чакрата на третото око, защото това са тези, които се свързват изключително с духа.
Сърдечната чакра, центърът на по-висши емоции като състрадание, съпричастност, духовно ликуване, липсва в бездуховния, защото няма дух, който да се свързва с тези емоции. Коронната чакра, чрез която се проявява по-високо интуитивно разбиране, оригиналност и креативност и връзка с обективната истина, също липсва. Чакрата на третото око, разположена между веждите, обикновено се използва за възприемане на явления и понятия отвъд материалната сфера и бездуховните хора, затворени в света на петте сетива, също нямат нужда от това.

Следователно, друга разлика между одухотворените и бездуховните е, че първите имат всичките седем чакри, докато във вторите липсват трите по-високи, сърцето, короната и третото око.Това допълнително допринася за интуитивното или ясновидското схващане, че бездуховните хора са плоски и инертни отвътре, независимо от това колко анимирани са отвън, тъй като в спектъра на техните етерни или аурични вибрации липсват определени цветове и следователно са с по-ниска обща резолюция.
Всичко по-горе следва от един прост постулат: че на някои хора им липсва дух и следователно липсват и висшите чакри. Ако задълбочено обмислите какво означава това, ще разберете как този постулат обяснява пълната гама от наблюдения, които имаме по отношение на така наречените „празни“ хора.


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Октомври 16, 2019, 12:41:44 pm
Цитат
    Това за различните "тела" или "обвивки" ми е интересно,но всяко "тяло" да си има "Аз" ми напомня за един сериал - "Пълна къща".Аз предпочитам в тялото ми да има един "Аз" и това да съм си Аз.     
Всичко е енергия, и тялото не прави изключение от правилото. Всяка енергия си има "собственик", т.е. Аз.
От тук може да заключим, че различните обвивки/тела си имат свои Азове. Чувал си предполагам фразата "Тоя е всестранно развита личност"? Ми всяко от телата явно си има предпочитания. Едното обича да ходи за риба, другото отглежда плодове и зеленчуци, третото пее и свири, четвъртото обича да готви, петото се интересува от духовни/окултни науки, шестото строи и ремонтира разни неща, и т.н.
Може и да съм пропуснал някое докато пиша това, понеже всъщност описах себе си като личност с различните ми увлечения и интереси. Иначе по принцип съм скромен. :D
Но сега като се замисля, май само по принцип... :flag_of_truce:
 :hi:

п.п. Това, дето ланкат наляво-надясно за свободната енергия е напълно безпочвено и нагло.
Предполагам вече се досещаш защо?
Няма такова нещо като свободна енергия, поради простата причина че всяка такава си има собственик.
Те и сега го правят гадините, ма не са ме питали дали съм съгласен.
Ми не съм.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: HomerCat в Октомври 16, 2019, 13:42:06 pm
Разлика между бездуховни и духовно заспали хора

В този момент може би се чудите каква е разликата между бездуховните хора и одухотворените, които духовно спят в живота или са просто незрели. В края на краищата и двамата може да са светски в своите цели и да са напълно обзети от илюзията на „Матрицата“. И двамата може да не са наясно със сънищата или синхронността, нито да проявяват много съпричастност. Например, има отрицателни хора, които са напълно под въздействието на егото си и външните отрицателни сили, които могат да извършат насилствени престъпления и дори масови убийства, без да им мигне окото. Не всички са бездуховни. Но всички те наистина са лишени от влиянието на духа, когато става въпрос за участие в такива нечовешки поведения. На някои им липсва дух, други са заспали за духа.
Разликата е, че одухотворен, но инфантилен / заспал човек все още има латентен духовен потенциал. Така те все още имат, дори и в малки количества, присъствието на онези духовни фактори и динамика, споменати по-горе. Те все още могат да понесат последствията от кармичния дълг, породени от тъпите(глупави) избори, те все още могат да получат символични сънища, опитващи се да ги предупредят за духовни дисбаланси в живота, дори и да го игнорират, те все още могат да изпитат синхронична помощ при оформянето на живота си дори да не могат да го видят.

На бездуховните хора им липсва напълно този потенциал. Те не могат да растат духовно. Това не е теоретична декларация, а болезнен урок, извлечен от справянето с твърде много такива хора, които никога не са показвали признаци на растеж или еволюция, независимо колко помощ и възможности за подобрение им е била предоставена. В най-добрия случай те се адаптират, но повече от обусловеност и пресметливост,отколкото от действително разбиране.
Има и друга важна разлика. Одухотворените имат живот, подходящ за духовните им нужди. Така че има съответствие между тяхната духовна зрялост и типа живот.Инфантилните духове ще водят суров живот, защото основното съществуване е всичко, от което се нуждаят, и всичко друго би било твърде много, за да могат да се справят.Междувременно бездуховните живеят,водени от обстоятелствата и собствената си хитрост, все едно дали са просяци, корпоративни служители  или известни автори. Без ограничения, установени от духовните нужди, бездуховните нямат духовни граници или учебни програми, структуриращи живота им. И затова "празните" хора не са просто духовно заспали или инфантилни, защото съществува клас хора, които споделят една и съща инертност зад очите си, независимо от вида им на живот, социалното им положение, интелектуалната им сила и физическият им външен вид.

Психопати, социопати и нарцисисти

По-крайните прояви на отсъствие на дух са известни в психологията като психопатични, социопатични или нарцистични разстройства на личността. Одухотворените хора, които отговарят на това състояние, се заблуждават и държат заложници от егото си, но те могат да бъдат реабилитирани. Вместо да им липсва съпричастност, тяхната емпатия е или потисната, или изместена. Това не са истински психопати, но одухотворени хора с разстройства на личността.
Истинската психопатия и социопатия обаче не могат да бъдат излекувани, тъй като нещо е в основата на дефектите в основата на тези хора. На тях им липсва съпричастност и угризения и тези качества не могат да бъдат възстановени, защото никога не са били там. Нелечимата природа на психопатията е приет факт в психологията. Смята се, че причината е ненормалност в центровете за болка и страх на мозъка. Въпреки това, без балансиращото влияние на духа, подобни аномалии биха въвели непроверени грешки в програмирането на егото, което впоследствие действа неистово (необуздано) до момента, в който ще привлекат вниманието на правната и медицинската система. Това, което медицинската система може да диагностицира, е само екстремното проявление на състояние, което е по-широко разпространено сред населението. Други бездуховни хора с правилно функциониращи его са по-добри в това, да крият липсата си на съпричастност, замаскирани при по-усъвършенствано социално програмиране.


Защо бездуховен? Какво казват другите?


Има много теории за това,защо на някои хора им липсва по-висок компонент на тяхното съзнание и на каква цел служат в по-голямата схема на нещата. Тъй като не съм първият, който прави това наблюдение, сега ще обсъдя накратко какво са казали другите, за да можете да прецените наличните опции.
Джон Бейнс пише в книгата си „Звездният човек“, че хората, като всички животински видове, имат колективна душа, уникална за техния вид. Това колективно несъзнавано упражнява деиндивидуализиращо влияние върху хората, като ги подтиква към мафиотски манталитет, манталитета на стадото и следване на тълпата. Рупърт Шелдрейк би нарекъл това човешко морфогенетично поле. Хората, които не са развили собствената си съзнателна индивидуалност, са обикновени автомати, следващи социалното влияние на колективното несъзнавано, сякаш са разширения на кошерен ум (кошерно съзнание). Целта на езотеричното обучение е човек да се отдели от стадото, да развие собствената си воля и по този начин да се превърне в свободно същество.

Рудолф Щайнер е изразил подобни чувства. Основополагащият му труд „Философия на свободата” се занимава с този проблем. Щайнер казва, че докато хората се подчиняват на външната власт, на собствените си биологични инстинкти или на анималистичните части на себе си, които са общи с останалата част от човечеството, те не са свободни същества. Свободата идва от избора въз основа на интуитивно разбиране за това,какво включва всяка опция и какво означава. Този акт на свободна воля изисква интроспекция и духовна проницателност, за да се действа от позиция на истинско разбиране. Щайнер признава, че не всеки се взира в степента, необходима за да направи интелигентен
свободен избор. В частни дискусии Щайнер отива дори по-далеч:
Д-р Щайнер:
"Това момиченце,L.K. в първи клас,трябва да има нещо наистина много не наред вътре. Не можем да направим много.Увеличават се случаите, при които децата се раждат с човешка форма, но всъщност не са хора във връзка с най-висшия си Аз; вместо това те са изпълнени със същества, които не принадлежат към човешкия клас. Голяма част от хората са родени от деветдесетте години без „Аз“, тоест не са превъплътени, а са човешки форми, изпълнени с един вид естествен демон. Наоколо има доста голям брой възрастни хора, които всъщност не са хора, а са само естествени; те са хора само по отношение на формата си. Не можем обаче да създадем училище за демони."
Учител: "Как е възможно това?"

Д-р Щайнер:
"Космическата грешка със сигурност не е невъзможна. Връзките на индивидите, влизащи в земно съществуване, отдавна са определени. Има и поколения, в които индивидите нямат желание да влязат в земно съществуване и да бъдат свързани с физическото състояние, или веднага напускат в самото начало. В такива случаи влизат други същества, които не са съвсем подходящи. Това е нещо, което вече е доста често,наоколо обикалят хора без „Аз“; те всъщност не са хора, а имат само човешка форма. Те са същества като природните духове, които ние не признаваме(разпознаваме) като такива, защото обикалят в човешка форма. Те също са доста различни от човешките същества по отношение на всичко духовно. Например, те никога не могат да си спомнят такива неща като изречения; те имат памет само за думи, а не за изречения.
Загадката на живота не е толкова проста. Когато такова същество умира, то се връща към природата, от която е дошло. Трупът се разпада, но няма истинско разтваряне на етерното тяло и естественото същество се връща към природата. Възможно е също така да възникне нещо като автомат. Целият човешки организъм съществува и може да е възможно да се автоматизира мозъкът и да се развие един вид псевдоморалност.
Не обичам да говоря за такива неща, тъй като често сме били атакувани дори без тях. Представете си какво биха казали хората, ако чуеха да казваме, че има хора, които не са хора.
Независимо от това,такива са фактите. Нашата култура не би била в такъв упадък, ако хората почувстваха по-силно, че множество хора обикалят наоколо, които, тъй като са напълно безмилостни, са се превърнали в нещо, което не е човек, а вместо това са демони в човешка форма."

( Факултетни срещи с Рудолф Щайнер Том 2, 3 юли 1923 г., стр. 649-650)


Г.И.Гурджиев говори по същите линии. Лекциите му в „Картини (гледки) от реалния свят“ обобщават неговата позиция. Хората се раждат като празни плочи, като биологични машини без самосъзнание. В даден момент от живота човек или развива „Аз“ или се отклонява на противоположния път към по-нататъшна механизация и упадък. Според Гурджиев „празните“ хора са тези, които никога не са развивали своето самосъзнание, както би трябвало, но всички ние започваме на равни начала. Не вярвам, че това е вярно, защото има бебета и деца, които очевидно имат по-висше чувство зад очите си и очаквано поведение на самосъзнание, докато при други кърмачета и деца то липсва, което предполага фактора на прераждането при някои хора и пълна липса на дух, включително потенциал за дух в други хора.

Борис Муравиев е писал най-обширно по темата за бездуховните хора.Вижте трите му тома от поредицата „Гнозис", по-специално втория и третия том. Подходът му се основава на езотеричното християнство и поради това той цитира от писанията, като същевременно има много общо с традицията на Четвъртия път на Гурджиев, която, както изглежда,може да бъде проследена назад до Суфистичните учения. Според тълкуването на Муравиев на Книгата на Битие, преди Адам и Ева е имало хора, но само Адам и чрез пълномощник Ева и нейните потомци са получили одухотворяващия дъх от Бога. Понастоящем съществуват две смесени подраси от хора, пред-адамиците без дух и адамиците, които го имат. Муравиев обяснява, че пред-адамиците служат на целта за събиране на енергия от адамиците като част от космическата хранителна верига. Той също така изследва метафизичните различия между двете подраси, по отношение на липсата при пред-адамиците на определени „центрове“, които са аналогични на чакрите. Муравиев вярва, че пред-адамиците имат групова душа, уникална за техния колектив, и че само след по-нататъшни еони на еволюцията, тяхната колективна душа ще се диференцира в индивидуални духове, като тези, каквито адамиците вече имат.

[От мен: за рускочетящи,ако биха искали да хвърлят едно око.Като превъртите надолу,горе-долу по средата се падат линковете към трите части на "Гнозис".А втория линк е примерна извадка.Може да скролнете,поне да погледнете картинките;четенето не е задължително.]

http://fourthway.narod.ru/library.htm (http://fourthway.narod.ru/library.htm)

http://fourthway.narod.ru/lib/Gnozis/tom2/glava20.htm (http://fourthway.narod.ru/lib/Gnozis/tom2/glava20.htm)

Corpus Hermeticum , известен херметически и гностичен текст, написан преди почти две хиляди години, също така заявява, че не всички хора имат искрата на божествения разум (наречен Nous ) в тях и че без Nous човек е по-скоро като „ирационално създание ”(животно) в своите мотиви, ограничено възприятие и начин на живот. Човек ще трябва да прочете целия текст, за да разбере това в подходящ контекст. Вижте английския превод, озаглавен Пътят на Хермес: Нови преводи на Corpus Hermeticum (Вътрешни традиции, 2000 г.).
И накрая, Касиопейските преписи (Cassiopaean Transcripts ) се занимават с произведенията на Муравиев и предоставят някои ключови виждания върху разглеждания въпрос. Източникът на канализиране твърди, че някои хора са празни портали, за да могат чрез тях да работят други интелегентности, че имат еднакви аури, липсват им по-висшите чакри, могат да бъдат много умели да имитират „душевни” (одухотворени) хора, като отразяват обратно към хората собствената им душевна енергия и че в крайна сметка те служат като тръбопроводи,от които нашата енергия може да бъде отнесена за събиране от отрицателни хиперизмерни същества.
Всичко това е в съответствие с моите наблюдения и съчиненията на Муравиев и Гурджиев, само че малко по-реалистично от гледната точка на тези двама традиционалисти. Докато Джон Бейнс казва, че някои хора са разширения на човешката колективна душа, касиопейците казват, че вместо това са разширения на определени души от животински групи. Казват, че така наречените „органични портали“ служат като мост между човешкото и животинското царство, помагайки да се прехвърлят по-високи човешки енергии на тези животински групи за ускоряване на тяхната еволюция, но че тяхната функция е била „похитена“(или „заграбена“) от по-високи отрицателни сили за тяхна собствена употреба за събиране на енергия.

Така че това, което казвам в тази статия, не е без прецедент. Просто направих независимо наблюдение на „празните“ хора през 1999-2001 г. и след това преминах през различни лични спекулации и съществуващи теории, преди да се установя на сегашната, обяснена в тази статия.
Вярвам, че има няколко начина, по които хората завършват като бездуховни. Някои се раждат по този начин, защото никой дух не се е вкоренил, точно както театралните седалки, които остават празни, защото никой не е купувал билети за тях. Други може би са започнали с дух, но той „напуска“ в някакъв момент от живота.Би могъл да бъде „евакуиран“ чрез злоупотреба или внезапна екстремна травма, или да се изпари постепенно поради десетилетия на рутинни убийства на душата. Не всеки, който умре, задължително пада мъртъв. Хората могат да продължат да съществуват като кухи черупки, като ехо от бившите себе си, сега лишени от духа, който някога им е дал искра. Има и други по-мрачни явления като мъртвите хора, реанимирани от извънземни с напреднала технология, човешки клонинги и други видове изкуствени хуманоиди, които не биха имали дух, но те са сравнително редки и затова не си струва да се обсъждат в тази статия (вижте вместо това моята статия за Human Simulacra ).

http://www.montalk.net/HumanSimulacra.pdf (http://www.montalk.net/HumanSimulacra.pdf)

Тук говоря главно за по-голям дял от населението, на който естествено липсва дух, който дял винаги присъства през историята и който по силата на хищната си и светска натура гравитира към върха на социалната, икономическата и политическата йерархия и прави света антагонистичен към духовните импулси.

[В сегмента "Разлики в чакрите между одухотворените и бездуховните" по-горе съм пропуснал да сложа означение за бележка номер 5.Е,тук ще се коригирам.]
   "Следователно, друга разлика между одухотворените и бездуховните е, че първите имат всичките седем чакри, докато във вторите липсват трите по-висши (високи), сърцето, короната и третото око5."

5.„Висш“ означава по-висока функционалност, а не позиционно по-високо на тялото, така че чакрата на гърлото не е по-висша чакра, тъй като е свързана само с речта и интелектуалните функции. В системата на Четвъртия път тя корелира с „долния интелектуален център“. Вероятно се е развила или еволюирала заедно с човешкия капацитет за реч и абстрактно мислене, нещо, което при повечето животни липсва. Ето защо бездуховните хора имат и чакра в гърлото и затова могат да бъдат остри интелектуално и да нямат ограничения в говорните си способности. Така че това е една от долните чакри по отношение на функцията.

@paci1

Междувременно видях,че си написал това:"Всичко е енергия, и тялото не прави изключение от правилото."
С повече думи обяснено, същото  прочетох и в "Гнозис",докато щраках напосоки из страниците,за начален общ поглед.


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: HomerCat в Октомври 16, 2019, 16:00:08 pm
Ползите от разбирането

Както можете да видите,идеята, че на някои хора им липсва дух, обяснява много за роботизираната, анималистичната и хищната страна на човечеството. Толкова много от нас са под властта на фалшивото предположение, че всички сме еднакви отвътре, че ако ходим в чужди обувки [в смисъл,да се поставим на тяхно място],бихме разбрали напълно техните мотиви. Но не всички нечовешки действия се проследяват само до променливи от околната среда.
Има случаи, когато дори да се поставим на тяхно място, не бихме действали по същия начин. Това е така, защото причината за техните мотивации не произлиза от средата,а е  метафизична: липсата на дух и върховното царуване на егото.
Онези, които пренебрегват възможността за  наличие на бездуховни хора, ще продължат да клатят глава в неудовлетвореност от поведения, които просто не могат да изчислят и трябва или да игнорират, или да рационализират. Например,когато си имат работа с бездушен психопат, такива хора е лесно да бъдат заблудени и манипулирани.
Едва след като се опарят отново и отново, те осъзнават, че някои хора са различен вид животно, че някои хора не могат да бъдат възстановени, защото действат пълноценно и здравословно в съответствие с бездушната си хищническа природа. Това се отнася особено за психопатичния елит, който управлява тази планета затвор; те не могат да бъдат реабилитирани, накарани да видят грешката на техните пътища или да бъдат убедени чрез апели към съпричастност.

Внимание и заключение

Би било неразумно обаче да гледаме на бездуховните с презрение. Те са това, което са, живеят живота си в съответствие с конфигурацията си. С тях не трябва да се работи по различен начин от това как човек се справя с диво животно,действащо в съответствие с дивата си природа.Опитвайки се да придърпаме бездуховния към по-високи духовни стандарти,ще си ‚спечелим“ само фрустрация. Без да очакваме прекалено много от тях и като разберем защо се държат по своя начин,фрустрацията дава път на спокойно прозрение.
Нито си струва да се отклонявате от пътя си, за да опитвате да откриете кой е бездуховен, защото в нееднозначни случаи вероятно ще се заблудите и може да се поддадете на параноя. Тъй като бездуховните поведения формират подмножество от поведенията на одухотворените хора, само поведенията, уникални за одухотворените хора, могат да позволят бърза и сигурна идентификация и то само на това кой определено е одухотворен. Забелязването работи само за определяне на истински одухотворените, което се случва най-лесно с одухотворен индивид на вашата дължина на вълната. Ще усетите живота в техните очи, ясната и неповторима енергия зад думите им и оригиналността и независимостта зад техните мисловни процеси.

Приложение I: Общи въпроси


В.: Как да разбера, че не съм бездуховен човек?
О.: Ако сте изпитали дори една уникална за духа черта, значи не сте бездуховнини. Самият факт, че сте се чудили на това, че сте несигурни и желаете да знаете със сигурност, показва самосъзнание и интроспекция, което е друга черта да имате дух. Независимо от това, по-добре е да приемете, че имате дух и да работите върху развитието на неговите качества като интуиция, съпричастност и яснота,като през цялото време сте наясно с вашите по-ниски егоистични импулси и се въздържате да действате,изхождайки от тях.

В.: Подозирам, че моят (приятел, съпруг, родител) е бездуховен човек, какво да правя?
О.: Оставете за момент въпроса дали са одухотворени или не и се съсредоточете само върху това дали можете да продължите да бъдете с тях. Те са толкова манипулативни, източващи, злоупотребяващи или по друг начин вредни за вашето благосъстояние, че трябва да се измъкнете? Ако е така, тогава няма значение дали имат дух или не. Те са толкова приятелски настроени и се справяте с тях добре в живота си? Ако е така, тогава няма значение дали имат дух или не. Така че от практическа гледна точка, трябва да се занимавате само с това дали можете да се справите с това да ги имате в живота си. Там, където разграничаването между одухотворени и бездуховни има важно значение, е в отношенията с психопати, където дори след като обещаят да се променят, те продължават да се връщат към своите злоупотреби; тогава в един момент, вместо да умуваме,че те са просто заблудени и се нуждаят от още повече време и внимание,по-добре е да заключим, че може би те действат перфектно в съответствие с това,каквито всъщност са. Наивни хора, които смятат, че всички са еднакво добри вътрешно, ще продължават да рационализират и да приемат злоупотребата, но тези с по-високо ниво на разбиране,ще разпознаят по-рано предупредителните признаци на безполезността на това и ще си спестят неприятностите.

В.: Дали тази концепция за бездуховни хора не е по някакъв начин разделяща, расистка, преследваща и противопоставяща се на идеята за човешкото равенство, единство, хармония и братство?
О.: Ако е вярна теорията, че някои хора всъщност нямат дух, тогава истината по въпроса не бива да се игнорира в името на политическата коректност. При правилно прилагане знанията могат да доведат до по-голяма стабилност и хармония в дългосрочен план. Например,всеки опит за утопично общество се е провалил, тъй като е основан на наивни предположения за грима на гражданите си; егоистични, психопатични, хищни индивиди в крайна сметка развалят утопията. Ако утопията се основаваше на пълно разбиране на подобни видове, тогава биха могли да бъдат въведени мерки за предотвратяване на корупцията. Също така, теорията не трябва да бъде обвинявана за последствията от нейното неправилно приложение; онези, които я прилагат неправилно, я използват като средство за удовлетворяване на собственото си его, вместо да я прилагат от духовна гледна точка. Вместо да се изхвърля теорията поради нейното неправилно приложение, трябва да се положат по-големи усилия то да бъде предотвратено.И накрая, единството на целия живот може да бъде разпознато без да се жертва осъзнаването на функционалното многообразие, което го включва; и само чрез правилното разбиране на всяка част от това единство, цялото може да бъде разпознато с пълна яснота вместо да се остава в невежествено блаженство.

Приложение II: Съответстващи източници

Джон Бейнс - Звездният човек
Рудолф Щайнер - Теософия
Рудолф Щайнер - Философията на свободата
Рудолф Щайнер - Очертания на окултната наука
Г.И. Гурджиев - Картини от реалния свят
П. Д. Успенски - В търсене на чудотворното
Климент Саламан и др. ... - Пътят на Хермес (Corpus Hermeticum)
Dion Fortune - Психическа самозащита
Борис Муравиев - Гнозис, томове I- III
LKJ , et al… - Касиопските преписи
Амит Госвами - Самоосъзнаващата се Вселена
За извадки от някои от тези източници вижте този PDF файл:

http://montalk.net/opsources.pdf (http://montalk.net/opsources.pdf)

Приложение III : Пермутации на метафизични компоненти

За да покажем необходимостта от понятия като дух, тяло, етер и астрал, ето списък на това как тези компоненти се комбинират, за да образуват различни видове образувания [entities - същности,единици]. Както ще видите, разликата между тези единици не може да бъде обяснена с по-малко от тези компоненти.
[По-надолу,след думите „астрален“ и „етерен“ да се подразбира и „компонент“.]

Елементарна материя:
тяло
Кристали и растения:
тяло | етерен компонент
Обикновени животни:
тяло | етерен | астрален компонент
Бездуховни хора:
тяло | его | етерен | астрален
Одухотворени хора:
тяло | его | етерен | астрален | дух
Одухотворени хора, след като са избрали да се въплъщават, първи етап:
астрален | дух
Одухотворени хора, след като са избрали да се въплъщават, втори етап:
етерен | астрален | дух
Одухотворени хора малко преди раждането:
тяло | етерен | астрален | дух
Одухотворени хора след детството:
тяло | его | етерен | астрален | дух
Одухотворени хора след физическа смърт:
его | етерен | астрален | дух
Одухотворени хора след „втората“ смърт по време на отвъдното:
дух
Бездуховни хора след образуване на ембрион:
тяло | етерен
Бездуховни хора малко преди раждането:
тяло | етерен | астрален
Бездуховни хора малко преди раждането:
тяло | етерен | астрален
Бездуховни хора след детството:
тяло | его | етерен | астрален
Бездуховни хора след физическа смърт:
его | етерен | астрален
Бездуховни хора след „втора“ смърт:
(Нищо)
Изкуствени хуманоиди:
тяло | его | етерен
Етерични мисловни форми и астрална дива природа:
етерен | астрален
Ангелски същества:
астрален | дух
Демонични същества:
его | етерен | астрален
Духовни астрални проектори:
его | астрален | дух
Етерични извънземни и трансцендирани хора:
етерен | астрален | дух

[Ако някому е любопитно как изглежда нередактиран автоматичен превод,ето тук един пример - "Human Simulakra".]

https://dox.abv.bg/download?id=27eac373f4 (https://dox.abv.bg/download?id=27eac373f4)

 
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Fiery в Ноември 15, 2019, 09:08:53 am
Едното обича да ходи за риба, другото отглежда плодове и зеленчуци...


Някой от вас да е обърнал внимание, тъй както обича (ти да видиш) да "ходи на/за риба", как рибата се ДАВИ във възДУХ?! А някой от вас да е получил нейното съгласие, или пък съгласието на плодовете и зеленчуците, които си "oтглежда" (ръга ли ръга тия семена в таз земя)?! Никой не й е обяснил надълго и нашироко (на рибата, естествено) процесът улавяне (чрез хитрост, измама), изкормване, пържене, печене и млящене, нито пък й е дал някакви гаранции, че няма да отиде зян, а ще захрани едни велики чревни дела (щото рибата много я вълнува точно тази болна тема една)! Мба...
 Всеки вид си има внедрен защитен механизъм и на нито един не виси табела с крещящ надпис "искам да се възнеса в рая на нечий стомах"! Бива надхитрен, омаломощен, заблуден... 

Службите ряпа да ядат!


Рибата имаше забавен характер, жалко че не успяхте да я О-познаете преди да се превърне в екстремент, защото никак не е сигурно, че рибешко, гарнирано със задушени зеленчуци и накълцани плодове за десерт, ще спомогнат генерирането на "възвишени" мисли и идеи! Отсъствието на риба - също! По повод вегатарианските позьорства.

Та в този ред... кой ли си отглежда човечеството?! Трябва да е голям хитрец щом е успял да внедри "само/себе/усъвършенстването" като задължителен учебен процес :D
 

Остави това, ами като писнат ония ми ти озъбени седем ли бяха, девет ли, гладни Aза - тела, че като си им и лично отговорен за глада, те тогава да видиш ти галактическо при-КЛЮЧ-е-НИЕ!

Каквото и да ви говорят, дами и господа, става дума за едно единствено нещо - храна!
Като за капак на всичко това, системата е абсолютно затворена!

 
∞ + 8 = †Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Ноември 16, 2019, 12:03:59 pm
Цитат
  Остави това, ами като писнат ония ми ти озъбени седем ли бяха, девет ли, гладни Aза - тела, че като си им и лично отговорен за глада, те тогава да видиш ти галактическо при-КЛЮЧ-е-НИЕ!

Каквото и да ви говорят, дами и господа, става дума за едно единствено нещо - храна!
Като за капак на всичко това, системата е абсолютно затворена!     

Ами нали заради това е поговорката който не работи - няма да яде.
Аз се трудя и ония ми ти озъбени си ги храня, все пак са си мои.
Интересното в случая е който не работи, ония озъбените от къде/от кого папкат и дали това не е основата на паразитизма? :-X

п.п. Fiery,
струва ми се не си наясно с правилата на Живота. Там за рибките дето се пениш. Няма да ти ги разяснявам, намери си ги сама. :nea:

Цитат
   Та в този ред... кой ли си отглежда човечеството?!     

Ако под човечество разбираш 90 и кусур процента ОП - клонинги, то въпросът ти е зададен коректно.
 :hi:


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Ноември 18, 2019, 21:20:16 pm
 
А, според мен е крайно време да се обърне внимание на лявото и дясно полукълбо на функциониране на човешкия мозък, а не на " илюзьорните му тела "

И за да получиш  ИСТИНСКО познание трябва двете ти полукълба на мозъка .. Лявото и Дясното ти полукълбо да бъдат на едно ниво  или  на една /равнина/...=  =

Атаките са не върху телата на човека  ( защото, той има само едно физическо тяло) , а върху мозъчните му полукълба.

И от там са проблемите му в " несъзнаваното", където не телата са му гладни, а атаките върху мозъчните му полукълба, рефлектират върху живота му и познанието. 
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: meander в Ноември 23, 2019, 11:02:02 am
 :D
Fiery

Цитат
Някой от вас да е обърнал внимание, тъй както обича (ти да видиш) да "ходи на/за риба", как рибата се ДАВИ във възДУХ?! А някой от вас да е получил нейното съгласие, или пък съгласието на плодовете и зеленчуците, които си "oтглежда" (ръга ли ръга тия семена в таз земя)?! Никой не й е обяснил надълго и нашироко (на рибата, естествено) процесът улавяне (чрез хитрост, измама), изкормване, пържене, печене и млящене, нито пък й е дал някакви гаранции, че няма да отиде зян, а ще захрани едни велики чревни дела (щото рибата много я вълнува точно тази болна тема една)! Мба...


https://hdrezka-ag.com/cartoons/action/32336-pervobytnyy-2019.html#t:0-s:1-e:1

Гледай всички части и ако си в ред ще видиш бая.
Между другото втората жена е вярната.А тоя,герой е българин.И аз имам талива спомени.
В пета серия ще видиш от каде почва религията и как започва кунг футо,и на какво е способен българина.
Хем са само седем.
Noris
Цитат
А, според мен е крайно време да се обърне внимание на лявото и дясно полукълбо на функциониране на човешкия мозък, а не на " илюзьорните му тела "
И мен така ми се струва.Наскоро установих че гласа не ми се е смял напразно че ми липсва тяло.Ма се оказа че първа, сърдечна, и тая на върха на главата са на една лента и на теа присмехулници им се присра яко.И на трите има змии,не знам защо? Ма има време.
Оказа се че май сме трилентови,материално,енергийно и дух който има.И всичко върви в комплект.Някои са намерили как да се месят чрез главата ма там е най голям "кура" щото главата е бая високо,и който бърка там гори.Поне това са ми впечатленията,така че чистете си сънищата със,не, и ще ви се изясни.
 :hi: :hi:
П.п.А между другото в живота всичко е едно,така че няма ляво и дясо полукълбо.В  мозъка и ако сте съгласни с двете полукълба го духате яко.В живота всичко е в цялост не го забрявайте,всяко фрагментиране
с което се съгласявате ви вреди.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Ноември 24, 2019, 21:52:25 pm
Цитат
А между другото в живота всичко е едно,така че няма ляво и дясо полукълбо.В  мозъка и ако сте съгласни с двете полукълба го духате яко.В живота всичко е в цялост не го забрявайте,всяко фрагментиране
с което се съгласявате ви вреди

Ами аз не се съгласявам , но така са го създали и ми бе показано, че сме 2 полукълба, също и как навлизат в тези полукълба по време на сън.

И как ни манипулират.

Аз лично чакам някой да проговори по тези въпроси с картинки, а не да ни занимава с Митове.

 ;)


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: meander в Ноември 25, 2019, 17:29:41 pm
 :D
 Noris
Цитат
Ами аз не се съгласявам , но така са го създали и ми бе показано, че сме 2 полукълба, също и как навлизат в тези полукълба по време на сън.

Хубу ма няма никакво значение с колко полукълба си,защото аз за себе си установих че сънищата ме предупреждават че в енергийното някой замисля вредни за мене неща.Защото независимо в коя плътност става деянието има енергийна част наречена замисъл.Която моя "мозък" улавя и ме предупреждава.Викат му сънища а някои направо си ги виждат с очите.И като не се съгласиш и прекъснеш съня деянието си остава при тях и та гледат на кръв.
Следва другата част с насилието.Но при него има пик на енергията за да те насилят,ма небето слиза надолуи всеки пик може да го докосне и става късо, и някой гори.Небето ще продължи да слиза докато не стигнем златната среда на енергийните пикове и хаоса дава фира.Да живеят реда и правилата. :drinks:
Уморително е но както бях споменал усилията да се пазиш от сънища отиват в инстинкта за самосъхранение и не ги мислиш.При мене стана така,бутат ми в устата нещо инстиктивно плюя и ги подкарвам на майка.
Има голяма файда.
И пак да повторя отвън сме недосегаеми.Проблема е вътре в нас,викам му троянски коне.
А и внимавайте с какво се съгласявате.При четене е същото ако изрично не направите разбор на четенето.Има един кофти момент че книгата е цяла и ако не внимавате се съгласявате със всичко писано вътре а то е вредно за вас.За туй ние българите си вярваме на приказките и си ги разменяме.Ако може през огън е най добре.Да ма откога в домовете ни няма жив огън?
Има и други работи но ако стане приказка може да отворим дума и за тях.
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Ноември 29, 2019, 20:51:37 pm
meandre,

A можеш ли да опишеш какво точно виждаш, когато прекъснеш съня си ?!

Тук има много хора, които го правят. И за  мен не е проблем.
Мога да го контролирам  даже.

П.п.

Въпросът е :


" Къде се губи съзнанието ни по време на сън  " ?


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Декември 01, 2019, 15:02:48 pm
Гал,
Цитат
   " Къде се губи съзнанието ни по време на сън  " ?
     

Стори ми се, че въпросът ти не е зададен коректно. Дали от неразбиране или по друга причина, засега не знам.
Според моето разбиране, съзнание означава със знание, или ако щеш личен опит. Това, което "пътува" по време на сън вероятно е себе–то или Аз-а/личноста на човек. И понеже смятам, че тук сме в един вид споделена реалност/интерференция, породена от огледалото, и когато човек/Аз-а заспи си отиива в неговия си свят(всяка жаба в гьола си). Звездите какво са? :writer:
Този гьол също се контролира, докато спящия в един момент не се осъзнае в съня си и не поеме пълен контрол над ситуациите. Случвало ми се е един-два пъти но за съвсем кратко. Обикновено не осъзнавам че спя и се "нося по вълните" на събитията. Почти не помня сънищата, само отделни детайли, но за всеки случай си казвам на ум след като се събудя, че не съм съгласен със съня, че не съм съгласен да ми се бърка някой в живота и даже им споменавам майките.
Нещата са прости, но и многоизмерни. Трудничко е с триизмерен мозък/съзнание да разбереш примерно девет-измерна вселена, но вярвам че има начин да се обяснят, стига някой които ги разбира да се навие да го стори.
Имай предвид, че насила/с измама хубост не става. "Намигвам" ти относно питанките ти към бай ти Меандър, макар и да съм почти сигурен че го знаш и без да ти намигвам.
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Декември 08, 2019, 01:28:22 am
Гал,
Ето ти ги седмината българи плюс Той и Тя:

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9a/PikiWiki_Israel_21562_Seven_Species_Menorah_in_the_Knesset.JPG/240px-PikiWiki_Israel_21562_Seven_Species_Menorah_in_the_Knesset.JPG)

(https://davidroytman.com/wp-content/uploads/2019/09/menora-1.jpg)

Седем тела/Аза в седем различни свята плюс Душата/Тя и Духът/Той.
Структурата на всичко, което е.
Поне аз така го разбирам, но може и да греша.
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: meander в Декември 09, 2019, 17:25:02 pm
 :D
paci1
 :unknown:
Уж са бараш за бая парче, ма ми събра очите.И ти ли кат галка подпитваш подмолно?
 Тоя свещник дето си го пльоснал е чифутски ритуален.Те са го направили така белим уморят няко/й/и.За сега не им се получава даже май става обратното.
Всяко знание се ползва по два начина -правилен и неправилен.Това дето си го турил е неправилния.
Пак да ви обърна внимание,всичко в живота е в цялост.Няма нагризани ябълки.
Разделяй и владей би трябвало да ви светне.Ние можем сами да се фрагментираме на принципа който дадох за дезодоранта против потене.Не той а вие си блокирате потенето.

А галка ако ми шушне на какъв принцип е призоваването и аз ще и шушна което мога.
Номера с финтовете не минава ,виждал съм я в действие/патил съм/ и знам че е наясно.
Енергийното ни тяло е една дъга,ма от седем цвята и бая нюанси,е който се е оцветил.Който е краднал боички от другите голям /к/реф.
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Декември 10, 2019, 10:31:46 am
Цитат
  И ти ли кат галка подпитваш подмолно?     
Кво ше кажеш тая мнителност да я туриш малко встрани за момент? Дал съм ти инфо за мен преди време на едно друго място, бъзльото не съм аз. Имаш име, телефон и регион. За чий да се бутам между шамарите при това условие? М?
Галка задава въпроси за чавдарчета, и заради това я посъветвах приятелски да не шикалкави.
И за да бъда честен докрай, щи шушна че не "подпитвам подмолно", а пиша провокативно когато нещо не ми е напълно ясно. Трудничко се общува с човек, който го гони параноята. Знам че имаш причини, но в крайна сметка общуването с теб е доста, как да се изразя, уморително/тегаво. Не съм ти на нивото, и не искаш да си приказваме. Никой не се е родил научен.
Свещника знам че е чифутски, обаче беше близо до това как си преставям структурата на тялото.
Дай тури някоя правилна картинка ако намериш някъде. Ако междувременно не си се обидил от мнението ми, де.

п.п. С моята позната що са чепкате не разбрах. И тя не ще да ми каже.
Ключови думи да са сетиш: стена, люлка, чадър. :-X
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: meander в Декември 19, 2019, 14:10:25 pm
 :D
Паци.
Нали обичаш бункерите, зейни нещо за великолепната седморка.
А между другото нибируто е опразнено от можене такова.
https://hdrezka-ag.com/films/fiction/32786-prorochestvo-sudnogo-dnya-2011.html
 :hi:
П.п. Твойта приятелка се пробва да си такова майката сега.Нищо лично, но ще я такова,времето и е на кратиш.
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Декември 19, 2019, 19:06:04 pm


meandre,

питаш ме за призоваването как става?

Breitengrad: 25°03′46″ N
Längengrad: 34°53′24″ O
Meereshöhe: 32 m

 :D

Разбра ли нещо?

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: meander в Декември 19, 2019, 20:19:12 pm
 :D
Басси да ти мязам на навигация?
Итересува ме на какъв принцип е,а не как се прави.
Капиш?
 :lol:
Иначе някакви са гаврят с тебе, отмахваш това зад което се крият и им отскубваш тиквата.Ма ми омръзна щото гачи ли нямат свършване.
Обаче вече са сятам кога ще ме призовават по един мой нишан.
Нищо лично ма взеха да фъркат много глави на такива без мое участие.Само успявам да ги мярна и главата му фърка.Не знам дали е конкуренция но се задържа бая време.
Само знам че няма да е все така,явно тея неща ще оттекат в канала балабар с майсторите им.
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Декември 22, 2019, 12:49:43 pm
(http://prikachi.com/images/895/9709895b.png)

(http://prikachi.com/images/896/9709896H.png)

Открих необходимото, благодаря! Само дето тук седморката я показват като някакъв вид технология.
 :hi:


И тук има интересни подсказки:
https://filmi7.com/filmi/47062-the-room-staya-na-zhelaniyata-2019.html

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 04, 2020, 22:06:45 pm
http://Басси да ти мязам на навигация?
Итересува ме на какъв принцип е,а не как се прави.


Давам ти знак !

Сън - програма  - правоъгълник - квадрат !

 ( прекъсване на програмата)
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 04, 2020, 22:24:16 pm
Всъщност има ли някой тук, който може да контролира съзнанието си по време на  сън?!,

😀
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Януари 06, 2020, 11:45:40 am
Цитат
     Всъщност има ли някой тук, който може да контролира съзнанието си по време на  сън?!,   
Нещо много взе да подпитваш. Бъди сигурна, че който го може едва ли ще бие тъпана. Искаш да си вържеш/вържете гащите ли?
Като споменах че не мога да го правя, дали наистина е така или послъгвам умишлено?
Задачка - закачка. (Това го чопнах от бай ти Меандъра) :D

п.п. Гал, а бе за тоя наплив на сиваци напоследък причината знаеш ли я? Ами табуто върху ръкостискането?
 :-X
Не ми се сърди. Яз съм си такъв по рождение.......дивак. Даже преди време една върлина ми го каза в очите. :flag_of_truce:
 :blush:


Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 06, 2020, 15:05:41 pm
paci, просто питам , защото ми е интересно да разбера и от  други хора, как протича и при тях
 процеса на  осъзнато сънуване.
Интересува ме  сценария ( кога е от Духа и кога има и друго вмешателство). Обсъждали сме тия въпроси в една моя стара тема за " джиновете" от кого се получават сънищата и няма се повтарям и дъвча на едно място.
Също как се създава сценария с картините на съня и виденията?
Тук говоря, когато са от духове, а не от холографски изображения дело на проекти на ЦРУ, бъркащи ти директно в мозъка и отричащи  изцяло духа.
Защото е много важно да усетиш тия две разлики и да не се заблуждаваш
, Имала съм и от двата типа сънища..ОС и АП
от Духа и такива от " проектите им".
Всеки трябва сам да достигне до това и ги различава.

Също има много неща които никога няма да бъдат споменати от някой писач или преводач на тия книжки , касаещи как става предаването на истинското знание и ще продължават да разпространяват дезинформация при липса на вътрешно познание. (Тук нямам предвид ПР  , а това което съм срещала до сега из интернет пространството, като една и съща предъвкана информация, която освен че натоварва съзнанието, се повтаря ..от бот на бот из мрежата.

Истинското знание се предава индивидуално, не по медии, не в училища, сайтове или форуми , но жертвата е много голяма и аз не желая да пиша за тия неща, но знам каква е цената и как става.
""""
И понеже в последно време само за това говорим( последните 3-4 г)...да си чистим сънищата и имам много своя информация натрупана за тях
съм си концентрирала изследванията и вниманието
върху " режисьорите" на сънищата ни. Защото ако разбереш в подробности всичко за съня ще знаеш и всичко за смъртта.
Аз примерно сънувам осъзнато, тоест напълно в съзнание и винаги усещам чуждото влияние на същества от тънките светове,
когато мозъкът ми се намира в определен резонас и честота на която и те екзестират и могат да бъдат засечени. Знам че това не им харесва, защото точно тогава могат да залагат програми дълбоко в подсъзнанието ти.В последните години когато сънувам си прекъсвам съня, когато усетя че нещо ми се вкарва като сън не по моята воля, а по тяхната. Това което обаче виждам (когато си прекъсна съня),започна да ми става все повече интересно.
Т.е. сценария изписан на стената или тавана. Става въпрос за картини и рисунки вкарани като на лента
под формата на пълнометражен  филм.  Всяка  картина има много кодове,  включително рисунки и непознати йероглифи...букви. Напоследък съществото което ми режисира съня не се крие, а ми позволява да го наблюдавам как рисува и създава кадър, след кадър. Точно, като във филм.
Тоест мога да си прекъсна съня, да погледна квадрата в който е заложен сценария на съня и да реша дали да продължа да сънувам осъзнато или да го прекъсна. Ако ми е интересен съня примерно ще го оставя да продължи да си рисува кадри  , ако усетя обаче неща които не приемам със собственото си съзнание и то ми ги натрапва...му игнорирам сценария да върви по "холивудските кина" да им го предлага.

П.П. За сивите и ръкостискането не знам какво имаш точно предвид?!
Имах преди 2 г. преживяване с такива, ОС, беше в технология подобна на паяк и ми прожектира сън за починалата ми баба.Усетих чуждото присъствие и отворих очи, беше над мен и Спокойно наблюдаваше реакцията ми.След което си влезе в паяк кораба.
Тогава разбрах че имат връзка със смъртта и съхраняват информация като на лента за починалите ни близки.Но това не беше всъщност баба ми, а сивака .
Тоест изводът ми беше, че ако не можех да си прекъсна съня и видя, кой ми го праща щях да си помисля, че съм имала среща с починалата ми баба на другия ден.


( п.п.  онзи ден когато писах първия си коментар интернета  ми беше много слаб  и прекъсна. После времето ми за редакция изтече и не успях да го  редактирам. Така че ако Блек прецени да го изтрие)
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 06, 2020, 17:27:08 pm
/>
Нещо важно, което ми бе пратено от моя позната, за кванти,базови научни изследвания и запечатване на души в

" Cern"...технология!"

Ужас ! Имах с тия души среща!

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Януари 07, 2020, 12:42:08 pm
 :D
Мдааааааа...
Викаш позната го е пратила видеото? А?
Честно, не очаквах подобно падение. Пробвай с импровизация/въображение, белким ти се получи да хързулнеш някого. :XXX:
Ма който го може.
Тя кражбата до време. :flag_of_truce:
 :hi:

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Януари 07, 2020, 13:35:40 pm
Пък относно това:
Цитат
   запечатване на души в

" Cern"...технология!"   
И да не се кахъриш,
щи отговоря с цитат от Вапцаров:

" Тя е бронирана

здраво в гърдите

и бронебойни патрони

за нея

няма открити!

Няма открити!"

ТЯ се лъже/мами, но е неуловима. Виждала ли си бебенце с едни такива големи сини очи, и като те погледне с тях, чак ти се подкосяват краката!
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 07, 2020, 15:11:43 pm
паци, какво пак не разбра или подпитваш  :D
И, като си толкова любопитен ще ти кажа -Да моя позната ми го изпрати във връзка с един мой разговор за отваряне на портали, жената не е българка, чичо й е имал нещо общо със церн, като изследовател.Какво чудно има и в какво се съмняваш...какви с тия конспирации?
Става въпрос, че са отворили портал
за демонични сили, това за което тук говорим постоянно и се чудим откъде идват много неща( черното масло предполагам е също тяхно дело) . Отдолу в церн се намира храма на Аполон,  отгоре статуя на Шива ...големия андронен колайдер....100 км тунел под земята.. ( Ето ти я връзката)

 В Библията Аполон се смята за царя на бездната и е петия Ангел в откровение.  Сетих за  отваряне на бездната и излизането на скакалците, подобни на коне.

Откровение 9:1-21 прочети.
https://biblia.bg/index.php?k=66&g=9&tr1=1
....
Също не  случайно и Дан Браун ползва Церн за сценария си в Шестото клеймо . ( антиматерията и тъмната материя)
 Имала съм среща с тази тъмна материя точно при отваряне на такъв портал  и даже писах за това как душите на хора бяха прихванати в тази антиматерия и търсеха начин да се освободят. Това ми беше като ос-преживяване.Имаше и други същества прихванати в нещо, като тъмни сфери.
Сега като ми изпрати тия дни тва видео моята  позната ми просветна че става въпрос  за портал отворен в Церн..
Това е! Никой няма гаранция, че като отваря портали със съзнанието си или му е отворена Аурата няма да се сблъска с тази материя.
И на всеки трябва да е ясно, че информацията е опасна само да я знае и прочете!
Аз и затова напоследък много рядко пиша!

Ето един филм на руски за ЦЕРН

/>
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Fiery в Януари 14, 2020, 17:24:13 pm
Гал,
Стори ми се, че въпросът ти не е зададен коректно. Дали от неразбиране или по друга причина, засега не знам.
Според моето разбиране, съзнание означава със знание, или ако щеш личен опит. Това, което "пътува" по време на сън вероятно е себе–то или Аз-а/личноста на човек. И понеже смятам, че тук сме в един вид споделена реалност/интерференция, породена от огледалото, и когато човек/Аз-а заспи си отиива в неговия си свят(всяка жаба в гьола си). Звездите какво са? :writer:
Този гьол също се контролира, докато спящия в един момент не се осъзнае в съня си и не поеме пълен контрол над ситуациите. Случвало ми се е един-два пъти но за съвсем кратко. Обикновено не осъзнавам че спя и се "нося по вълните" на събитията. Почти не помня сънищата, само отделни детайли, но за всеки случай си казвам на ум след като се събудя, че не съм съгласен със съня, че не съм съгласен да ми се бърка някой в живота и даже им споменавам майките.
Нещата са прости, но и многоизмерни. Трудничко е с триизмерен мозък/съзнание да разбереш примерно девет-измерна вселена, но вярвам че има начин да се обяснят, стига някой които ги разбира да се навие да го стори.
Имай предвид, че насила/с измама хубост не става. "Намигвам" ти относно питанките ти към бай ти Меандър, макар и да съм почти сигурен че го знаш и без да ти намигвам.
 :hi:

Става, става, и още как!
Колко пъти да ти повтарям, че преди да напишеш нещо, трябва да си поглеждаш в ЧИНИЯТА!
Ти си този, който ходи за риба с цял арсенал - кукички, стръв... и не знам някоя хрилата да ти се е предложила САМА в тигана!Контролирали си били съзнателно сънищата :D Пълен контрол при това, ти да видиш!!!
 Толкова, колкото си контролирате отделителната система!
 За другите не ми се говори, че ще ви дойде много "дух овно"!

Пробвайте се да не спите, щом толкова ви притесняват, или пък осъзнато да не се събуждате изобщо! :D

Аман от контрольори!
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Януари 15, 2020, 10:07:33 am
А бе Fiery, стига си вадила неща от контекста и после да ги изопачаваш. Туй са еврейски чалъми с цигански оттенък. :blum1:
Голяма врява с тая риба, брях!
Нито аз съм щука, нито бай ти Меандър е шаран.

Цитат
    За другите не ми се говори, че ще ви дойде много "дух овно"!   

Май бая ти харесва да се изказваш като последна инстанция. Ми хубаво, дай да те видим колко си знайна.

 :hi:
 
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Януари 16, 2020, 18:26:25 pm
И аз така смятам, ако
Fiery е честна със себе си и ( знайна), би могла да сподели своето познание относно съпротивата си за ОС със нас без да ползва американски източници и филми , книги от тъмни авторитети.
Тоест споделяш себе си и връзката си с Духа!!!

Как протича процеса на осъзнаване в съня индивидуално, без да коментираш напразно мненията на хора; които не познаваш!

Това е ценното!

Да се абстрахираш от Wikipedia,  гоогле преводи от английски и американски източници,  исторически пропаганди,  и споделиш себе си в процес на осъзнаване на съня и инкарнацията ти тук на Земята !

( Надявам се да не живее в Америка и от там да ни пише)

  

Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Януари 28, 2020, 10:00:13 am
Гал, не е баш по темата, ма да зема да те ПОДпитам,  :D  както казваш, една работа, понеже си по - запозната.
Жълтурите кой ги нагласи? Братушките или краварите?
Или има вероятност бачо Илия да е слязъл да пошета насам - натам. Онзи от Йоан. Сети ли се?  :-X
Оня ден гледах интересни рисунки в облаците/астрала, та ми дойдоха на ума разни неща. :writer:
 :hi:
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: Noris в Февруари 05, 2020, 21:17:34 pm
paci, тези кравари, жълтури и тем подобни братушки ...(военни), се отнасят към расите на тъй наречените ( тъмни извънземни/ или/  духове ), които са успяли да понижат вибрациите си, поради Егото си  и за момента не  са способни  отново да се изразяват с вътрешния си Божествен Източник.( Много са и нямам намерения да ги изброявам).!

Поради многото си фрагменти, действат на принципа, разделяй и владей.
Или това е фрагмент на "душа попаднала в капан"  в по ниски плътности на астрала и за това се бунтува.
Душа, която не е способна да разчупи воала на фрагментирането, и достигне по високи нива на себето си  и Аза.
 Създава конфликти и военни действия за територии и владения, не съвсем по своя воля...!!!
 Владее човешките същества, които са лесни приемници на вибрациите им.
Изглеждат, като паразити, обхванали човешките тела и аура заедно с Егото на индивида, ако имаш способността да ги погледнеш, в ОС (осъзнато сънуване).
Това са " жълтурите, краварите, националистите и останалите.... (?).
И , Тръмп така изглежда. ...целия в паразити, аура ....т.н.н....
П.П.
Това с виденията на  пророците и Йоан  , би могло да се обсъжда само с хора, които са достигнали, техните плътности на съзнание и видения.
И са успяли да разберат  фрагментирането на душите, както и действията на " фрагментите"  !

Така, че се надявам ме разбра!

И не ме ПодПитваш повече !
@
Титла: Re: Агентите на матрицата – органичните портали
Публикувано от: paci1 в Февруари 09, 2020, 19:16:32 pm
Цитат
     И , Тръмп така изглежда. ...целия в паразити, аура ....т.н.н....   
Прави ли ви впечатление, че напоследък главните действащи лица са.....рижави? (Тръмп, Хари, Меркел, Борис Джонсън и пр.)
Лъвове/кучета/сириус? Май се наблюдава разместване във властта?
Хари си "намери" черна булка и се разграничи от "семейството", и се гушнаха с JP Morgan. Нищо че набедиха брат му за някакъв. Чедото за пореден път май позна. :drinks:
Тиражират се рептилите, пък за рижавите в нета нито дума. А Г пишеше за тях, ма му затвориха набърже устата. Не беше от страхливите, но може би му липсваше "смиреност". Не го виня в никакъв случай. Трудно е да си смирен, когато ти посягат.
 :hi: