ochakvaneЗа мен всеки ден Е Божествен и Е на Бог.
Ние сме негови части и като такива дните са и наши.
Всеки ден, всеки миг е такъв - Божествен (за мен).
Той е Твореца, създал ни е по собствен образ и подобие. По-точно създали са ни, в множествено число е писано в Библията. Като Негови (Техни) подобия, ние би следвало да сме творци, или сътворци. Дарил ни е това право и способност, да сътворяваме света в който живеем. Но ни е дарил и с другата си способност - да рушим онова, което сме преценили за ненужно. (а грешни преценки колкото искаш)
Не съм споменавал никъде страх?!? Прочети отново поста ми, ако искаш. Казах "кротувам", което може да означава, спокойствие, радост, наслаждаване на свършеното дело и уникалния Свят в който съм.
Не бих нарушавал "Заповедите" Му, и ще съм добър, не защото Той е наредил, а защото аз лично съм такъв.
Формулировката им според мен е странна, и е продукт на типично човешко мислене.
Вместо "Не убивай" може да е "Пази живота!"
Всяка заповед може да се формулира и по-градивно.
На едно дете, като му кажеш "Не прави това!", дали ще се подчини (това си е заповед нали?) или не, то винаги остава в него въпроса "А какво да правя?". Нормално се подчиняват ако си им взел страха, но това не е за препоръчване.
Заповеди....
На друго място бях изразил виждането си по този въпрос.
Ако това са действително заповеди, и то на Бог, как така би могло изобщо да се случи неизпълнението им?
Той каза: "Да бъде Светлина. И биде светлина"
Той каза: "Не убивай!" а хората убиват?!?
Той каза: "Не кради!" а хората крадат?!?
Какви Божи заповеди са щом е възможно нарушаването им???
На всичко отгоре, при условие че Бог е наредил да не се убива, то той на доста места в Библията си противоречи, като директно нарежда "да се умъртви". Като е всесилен Бог и е забранил убийствата, защо той не я свърши работата? (прилича на сегашните бизнесмени, все някой друг да им върши мръсната работа)
А следното е направо показателно:
Изход 20/20
"Но Моисей рече на людете:
Не бойте се; Богъ дойде да ви опита,
и за да има всредъ васъ страхъ отъ
Него, та да не съгрешавате"

На доста хора вече е ясно, кой кого опитва и кой има нужда от страха.
На единия ред "Не бойте се" а още на следващия "за да има всред вас страх"
И още: "Да нямате други богове, освен мене" А нима има други?
И куп други неразбории в Писанието.
------
Темата е за антихриста.
За мен съществъването му е невъзможно, ако Той не е Казал. Както и Иуда не би могъл да предаде Иисус ако не е Казано. Иначе как би се изпълнило пророчеството? Как би станало Спасението и всичко последвало? Следователно Иуда си е изпълнил Божието поръчение.
Така наречения Антихрист, типичен егрегор според мен, подтиква хората да подпалят Изтока. Няма начин това да е прищявка на хората, с цел да предизвикат пришествието му.
Това не е обходна маневра на споменатия егрегор, а е фронтална офанзива, с цел да се зареди-нахрани.
Но, всеки сам избира в каква клетка и система от убеждения ще се барикадира.
Щом Бог Е Любов, нищо което предизвиква страх не е от Него.
----
Всеки луд с номера си, а аз си имам цирк. Нали? ;D