Автор Тема: Ще подпалят Изтока, за да предизвикат пришествието на Антихриста!? - ДА  (Прочетена 32951 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
IYI, аз те подкрепям, не се сърди на другите, които не могат да си представят, че може да има малко по -различен вариант на истината от общоприетия. Сега усещаш колко е неприятно когато се отнесат с теб грубо. Надявам се, че все някога ще намериш време да ни запознаеш с идеите ВИ. Поздрави на всички :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Да, Господният ден е САМО ЕДИН.
...
Истинският християнин пази И ДЕСЕТТЕ заповеди!
Аз уважавам повече първите 6 дни. Нали тогава е било Великото Творене?
А в 7-мия гледам да кротувам за да не Го безспокоя. ;)
Иначе всички дни са негови, защото няма друг.
Да, истинския пази И ДЕСЕТТЕ, но аз не познавам такъв. :(
Причината според мен е, че всички заповеди съдържащи отрицание, или не са Негови или се възприемат превратно от човешкото подсъзнание. Това обяснява защо точно тези заповеди масово се нарушават.
Погледни в кои има отрицанието "не" и ще ти стане ясно.
Този метод е познат на онези мерзавци, които се стараят да манипулират човека и човечеството.
Основава се на това, че не е важно утвъждаване или отхвърляне се проповядва, а съдържанието на посланието.
Без Библията не може, но само с нея е опасно.
-----
IYI,
преди време за ник ползвах IYI-jorovelev. ;)
Носителите на този символ, са били водачи на трите древни империи, Хунорска, Кушанска и Хунска, както и създатели на нашата балканска България, все от рода Дуло.
Та за българите -
българин на древносемитски означавало "Син на Светлината"
Според арабиста Киряк Цонев, корена ни идва отплеме наричащо се " Синовете на Баал". Коренът на думата е семитски - ба`ал (баъл) и няма производен в българския. В индоевропейските езици този звук се преобразува в а, е или ъ. Надставката гур е от тюркски с влияние от Индия и означава племе, род, синове на еди-кой си.
...
Виждам, че имаш доста познание базирано в дясното полукълбо. :)
Опитай с медитация и хармонизиране работата на хемисферите, и ще успееш да систематизираш повече и по-ясно. ;)
Аз съм започнал....но все още имам затруднения в превода на невербалната и образна памет в дискретна, т.е. в думи, изречения, звук (музика) или образ (картини).
Само епизодични успехи.
---
Антихриста изобщо не го мислете.
Ако все за него мислите и говорите, без начение за или против, при всички случаи го зареждате с енергия. Той е типичен егрегор. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

IYI

• Гост

ochakvane

• Гост

Здравей!

Доста интересни разбирания имаш. Значи уважаваш шест дни, а седмия е ден на страх... Доста неразбираемо, ако искаш да покажеш някаква вяра. Бог е сътворил всичко за шест дни. А седмия е дал за наслада и почивка. Оставил е през  "нашите" дни да вършим всичките си дела. А седмият ден не е наш. Той е на Господа. Ти сам решаваш дали ще бъде на Бога, или ще си го присвоиш. Бог обаче е казал, че ако пазим този ден така, както Той иска, ще бъдем благословени. Аз по себе си мога да го потвърдя. И не става въпрос за материални средства, защото всеки ще насочи мислите си веднагав тази посока. Първото нещо, което човек може да получи от пазенето на Господния ден е един невероятен мир. Такова блаженство, такава неземна раост може да се изпита само в Божието присъствие. Всеки във форума се опитва да ми доказва чрез човешки измислици кое не било така, и кое не било иначе. Ами защо е необходимо да се доказва неизследимото? "Опитайте Бога", пък тогава говорете. Уповавайте се на обещанията Му и ще видите, че думите ,които са записани в Божието слово, са верни!
 Казваш, че всички заповеди били отрицателни. В оригинал те звучат така:
 "Ако Ме любиш, ти няма да имаш други богове освен Мене"
"Ако Ме любиш, ти няма да си правиш идоли, за да им се кланяш"
"Ако Ме любиш, ти няма да носиш напразно Божието име"
 и така нататък.

Всичко опира до отношението ни към Бога. Ако ние Го обичаме, ще пазим заповедите Му. Ако не Го обичаме, заповедите Му ще ни се сторят невероятно заробващи. Ще ти дам един пример. Ако любимата ти жена те помоли да ходиш на куц крак в центъра на града, вероятно няма да й откажеш. Но ако човек, който не ти е по сърце те помоли да го придружиш до края на града дали ще го направиш? Същото е по отношение на Декалога. Един човек може да пази Божиите заповеди без да усеща това "пазене", ако обича своя Създател. И да му тежи която и да е от тях, ако на първо място поставя себе си.
 Впрочем, би ли ми казал, коя от заповедите не ти харесва? Вероятно "Не убивай" ти е противна? Ако е така, то би ли имал нещо против да посегнат на живота ти, защото и на друг тази заповеди може да не му харесва. А би ли оставил да те оберат и да изпиташ удоволствие? Защото каквото искаш да правиш, трябва да може да прави и другия. А ако някой иска да спи с жена ти, ще му ръкопляскаш ли? Защото всеки има право да не харесва заповедите.
 Та ако не ти харесват заповедите, трябва и на другите да разрешиш това. А ако искаш да се отнасят с теб по правилния начин, не съди заповедите и Бога, а отношението си към тях.

Благословена събота!

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
Жоро иска да каже, че не му харесва как са формулирани тези заповеди. Докато ги четеш сънанието не регистрира частицата "Не" и какво се получава тогава? Четеш "Не убивай!", а в съзнанието се запаметява "Убивай!". Това е доказано. ;)  :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

ochakvane

• Гост
Жоро иска да каже, че не му харесва как са формулирани тези заповеди. Докато ги четеш сънанието не регистрира частицата "Не" и какво се получава тогава? Четеш "Не убивай!", а в съзнанието се запаметява "Убивай!". Това е доказано. ;)  :)

Странно!

Значи формулирането на заповедите е причина за извършването на нарушенията им!!? Тогава какво трябва да пише в Декалога? "Убивай", за да не се убива ли? Не ти ли се е случвало лично или пък да видиш у някой познат, че когато съпругата ти(му) , която обича ,да ти(му) каже, каквото и  да е, ако я обичаш(обича), си готов на всичко за да изпълниш(изпълни) желанието й. И обратното. Не е от значение начинът на изразяване.  Важно е отношението на този, към когото е отправена молбата, към автора на тази молба. Същото е по отношение на заповедите. Ако ние обичаме Бога, няма да мислим дали са приятни за слушане или не. А ще казваме:"Драго ми е , Боже мой, да изпълнявам Твоите заповеди". Ние ще ги изпълняваме с радост, защото ще знаем, че ще зарадваме нашия Творец. Ако не Го обичаме, ще правим всичко възможно да вършим точно обратното на написаното в тях. Т.е. проблемът не е в Автора, а в изпълнителя.

Благословена събота!

Неактивен Niya

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
"Ако Ме любиш, ти няма да имаш други богове освен Мене"
"Ако Ме любиш, ти няма да си правиш идоли, за да им се кланяш"
"Ако Ме любиш, ти няма да носиш напразно Божието име"

На мен това не ми звучи като заповеди.

Oberon

• Гост
Адвент,

Стига с тоя Декалог бре!
Леле...хванал си се за 2-3 неща като питбул на крак:)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
Очакване, явно не си запознат с техниките за мозъчен контрол и програмиране, които съвсем не са отскоро. Точно за това ти говоря и аз, че каквото и отношение да имаш подсъзнателно думата "Не" не се регистрира. Това не можеш да го контролираш. И въобще не зависи от това дали са ти приятни за слушане или не. И точно проблема в случая е в автора, защото ТЕ съзнателно са решили така да са формулирани заповедите. Поредното човешко твърдение, че Библията не е писана от БОГ, а от Аннунаките, отрицателно настроени към човечеството извънземни, за които ние сме източник на храна. ;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
ochakvane
За мен всеки ден Е Божествен и Е на Бог.
Ние сме негови части и като такива дните са и наши.
Всеки ден, всеки миг е такъв - Божествен (за мен).
Той е Твореца, създал ни е по собствен образ и подобие. По-точно създали са ни, в множествено число е писано в Библията. Като Негови (Техни) подобия, ние би следвало да сме творци, или сътворци. Дарил ни е това право и способност, да сътворяваме света в който живеем. Но ни е дарил и с другата си способност - да рушим онова, което сме преценили за ненужно. (а грешни преценки колкото искаш)
Не съм споменавал никъде страх?!? Прочети отново поста ми, ако искаш. Казах "кротувам", което може да означава, спокойствие, радост, наслаждаване на свършеното дело и уникалния Свят в който съм.
Не бих нарушавал "Заповедите" Му, и ще съм добър, не защото Той е наредил, а защото аз лично съм такъв.
Формулировката им според мен е странна, и е продукт на типично човешко мислене.
Вместо "Не убивай" може да е "Пази живота!"
Всяка заповед може да се формулира и по-градивно.
На едно дете, като му кажеш "Не прави това!", дали ще се подчини (това си е заповед нали?) или не, то винаги остава в него въпроса "А какво да правя?". Нормално се подчиняват ако си им взел страха, но това не е за препоръчване.
Заповеди....
На друго място бях изразил виждането си по този въпрос.
Ако това са действително заповеди, и то на Бог, как така би могло изобщо да се случи неизпълнението им?
Той каза: "Да бъде Светлина. И биде светлина"
Той каза: "Не убивай!" а хората убиват?!?
Той каза: "Не кради!" а хората крадат?!?
Какви Божи заповеди са щом е възможно нарушаването им???
На всичко отгоре, при условие че Бог е наредил да не се убива, то той на доста места в Библията си противоречи, като директно нарежда "да се умъртви". Като е всесилен Бог и е забранил убийствата, защо той не я свърши работата? (прилича на сегашните бизнесмени, все някой друг да им върши мръсната работа)
А следното е направо показателно:
Изход 20/20
"Но Моисей рече на людете:
Не бойте се; Богъ дойде да ви опита,
и за да има всредъ васъ страхъ отъ
Него, та да не съгрешавате"
 :-X
На доста хора вече е ясно, кой кого опитва и кой има нужда от страха.
На единия ред "Не бойте се" а още на следващия "за да има всред вас страх"
И още: "Да нямате други богове, освен мене" А нима има други?
И куп други неразбории в Писанието.
------
Темата е за антихриста.
За мен съществъването му е невъзможно, ако Той не е Казал. Както и Иуда не би могъл да предаде Иисус ако не е Казано. Иначе как би се изпълнило пророчеството? Как би станало Спасението и всичко последвало? Следователно Иуда си е изпълнил Божието поръчение.

Така наречения Антихрист, типичен егрегор според мен, подтиква хората да подпалят Изтока. Няма начин това да е прищявка на хората, с цел да предизвикат пришествието му.
Това не е обходна маневра на споменатия егрегор, а е фронтална офанзива, с цел да се зареди-нахрани.

Но, всеки сам избира в каква клетка и система от убеждения ще се барикадира.
Щом Бог Е Любов, нищо което предизвиква страх не е от Него.
----
Всеки луд с номера си, а аз си имам цирк. Нали?  ;D
« Последна редакция: Август 20, 2006, 06:43:11 am от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Невъзможно е нищо
Жоро, накрая ще ти омръзне, да говориш с човек, който не слуша. Само гледай от тук какво става ;)

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
Да ми омръзне?
Та аз имам Божествено търпение. ;)
.... Казваш, че всички заповеди били отрицателни. В оригинал те звучат така:....
Не съм казвал, че всички са отрицателни.
А от къде имаш оригинала?
И защо се разпространява ментето?
Или е неточно копие?

ochakvane

• Гост

Здравей!

Казвайки, че това, което е на Бога е наше, приравняваш хората с богове. Нито божието е наше, нито пък ние сме богове. Това беше една от лъжите на Сатана още в Едем, когато най-напред каза на Ева, че ако нарушат Божията заповед няма да умрат, а след това, че ще станат като Бога. Нито останаха живи, защото умряха, нито пък станаха  като Бога. Между другото, хората не са сътворени от "боговете4, защото Бог е Един. Това, че се говори в множествено число говори за Триединството, а не за броя. Бог Отец, Бог Син и Бог Свети Дух. Три лица, от които се състои Божеството.  Неправилно е разбирането, че ние сме части от Бога и че изразът "по Божии образ и подобие" означава божественост. Изразът е в смисъл, че ние сме морално отговорни същества. Можем да мислим, да разсъждаваме, да бъдем отговорни за постъпките си. Не вярвам да си мислиш, че можем с една дума да направим от нищо да произлезе каквото и да било. А именно това  би означавало, че сме богове. Както и второто: да бъдем безсмъртни. Това са Божии качества и хората нямат подобни на тях. Спекулирането с божествеността е голямата заблуда на Сатана. Ние сме само творения и това, че Бог е наш Създател, не ни прави като Него. Все едно да направиш автомобил, и той да се мисли за човек.
Казваш, че заповедите са неправилно формулирани. Заповедите не са човешка приумица. Много хора се подвеждат, като си мислят, че хората са ги измислили за да има контрол на една група управляващи над друга.  Но това, което е записано в Библията хич не е човешка приумица.   Например твърдиш, че не трябва да се пише "Не убивай", а "Пази живота". Да допуснем, че си прав. Но убийството не означава непременно физическото действие. Но също означава, че да обидиш някого, ти го убиваш с думи. Да употребяваш алкохол, наркотици, тютюн и други подобни също е убийство. Убиваш себе си.
 Казваш, че неправилна била заповедта "Да нямаш други богове ,освен Мене", защото нямало други богове. Да, Бог е Един. Но колко много богове има? Всичко, което човек поставя на първо място е бог. Например парите. Ако живееш, като се интересуваш само от тях, те се превръщат в твой бог. Ако поставяш на първо място в живота си съпругата си, тя е вече твоят бог. Други си имат спортни богове. Трети си кланят на имота си. Четвърти се смятат за нещо повече от другите и мислят славата за бог. И така нататък. Ето че Единственият Бог е заменен от "несъществуващи" богове.
 Казваш, че всичко е Божие поръчение. И Юда е изпълнил поръчение. С това определяш съдбата на Юда предварително. А не създаде ли Бог човека свободен? Защо Му беше на Исус да се опитва да превъзпитава Юда, ако всичко беше предварително решено? Всички тези разсъждения нямат нищо общо с Библията. Това, че Юда предаде Господ не беше по Божия план. Сам помисли. Кое ни спасява? Смъртта на Исус или начинът по който щеше да умре? Беше ли необходимо Господ да страда и да бъде бит и хулен? Не! Колкото и да беше бит, колкото и да се подиграваха с Него, Той нямаше да стане наш Спасител, ако не беше смъртта Му. Значи не подигравките и боят ни докарват спасението, а смъртта Му. Запознат ли си със Стария завет? Всеки, който имаше неизповядан грях, на Йом кипур умираше. Господ Исус Христос щеше да поеме греховете на всички. Можем само да предполагае какъв е бил Божият план: вероятно Исус е щял да влезе в Светая Светих и там да умре от Божието присъствие, изкупвайки вината на всеки, който Го приеме за Спасител. Но със сигурност няма логика бичуването, похулването и всичко останало, защото то НЕ СПАСЯВА! Следователно и Юда не е изпълнил никакво поръчение, а е изпълнил нашепванията на Сатана, който в омразата си се чудеше как да накара Христос да се откаже от плана Си. Вероятно Сатана искаше от една страна да види Христос разпнат, а от друга, с думите "Ако Си Божий Син, слез от кръста", да Го накара да се откаже от Спасителния план, защото хората "не се интересуват" от жертвата Му.

Никога човек не трябва да слуша какво другите му говорят, а сам да помисли върху Божието слово.

Поздрави!

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Ей оказа се че очакване е бил на планината Синай когато са давалио заповедите и знае какса били ж оригинал.

Казвайки, че това, което е на Бога е наше, приравняваш хората с богове. Нито божието е наше, нито пък ние сме богове. Това беше една от лъжите на Сатана още в Едем, когато най-напред каза на Ева, че ако нарушат Божията заповед няма да умрат, а след това, че ще станат като Бога.
Че тука няма лъжа.Истината си е казал Сатанаил.Да не говорим че Бог открито лъже

Нито останаха живи, защото умряха, нито пък станаха  като Бога. Между другото, хората не са сътворени от "боговете4, защото Бог е Един. Това, че се говори в множествено число говори за Триединството, а не за броя. Бог Отец, Бог Син и Бог Свети Дух. Три лица, от които се състои Божеството. 
Остават живи и това че не стават като бога е заради самия бог,които ги наказва.И забележи,той поставя нещата така,че  все едно ще умрат ако ядат от дървото,а не че той ще ги накаже.Колкото до многото богове-думата използвана в тази част на библията е Елохим.Произходът и е шумерски и означава "Богове" в смисъла на много богове-всичките богове.

Неправилно е разбирането, че ние сме части от Бога и че изразът "по Божии образ и подобие" означава божественост. Изразът е в смисъл, че ние сме морално отговорни същества. Можем да мислим, да разсъждаваме, да бъдем отговорни за постъпките си. Не вярвам да си мислиш, че можем с една дума да направим от нищо да произлезе каквото и да било.
Щеше да пише тогава че сме моралнио отговорни същества.А то пише "по свой образ и подобие" т.е. подобни на образа му и на душата му.А ти ако не мойеш с думи да направиш нищо си е за теб...

А именно това  би означавало, че сме богове. Както и второто: да бъдем безсмъртни. Това са Божии качества и хората нямат подобни на тях.

Няколко пъти съм ти казвал да излезнеш сред природата-и сега ти го казвам-Излез и с епораджаи на пеперудите,може да те наведат на някои мисли

Казваш, че заповедите са неправилно формулирани. Заповедите не са човешка приумица. Много хора се подвеждат, като си мислят, че хората са ги измислили за да има контрол на една група управляващи над друга.  Но това, което е записано в Библията хич не е човешка приумица. 
Дай ми произволна част от Библията и аз ще ти кажа какъж е произходът и  и откъде  е произлезнала,и с кое събитие  есвързана.Както често повтарям библията е почти цялката крадена

Казваш, че неправилна била заповедта "Да нямаш други богове ,освен Мене", защото нямало други богове. Да, Бог е Един.
И на всичкото отгоре  ешизофреник. Аз лично предпочитам психически стабилният Озирис,Исида и сина им Хорус,пред някакви шантави еврейски тъпотии претендиращи за уникалност.Ако Бог беше един и Маорите щяха да са чували за него,а не да се кланят на племенни божества. А знаеш ли че богът от библията е започнал пътя си като прост планински дух?

Казваш, че всичко е Божие поръчение. И Юда е изпълнил поръчение. С това определяш съдбата на Юда предварително. А не създаде ли Бог човека свободен? Защо Му беше на Исус да се опитва да превъзпитава Юда, ако всичко беше предварително решено? Всички тези разсъждения нямат нищо общо с Библията. Това, че Юда предаде Господ не беше по Божия план
Цялата история с Юда ни говори само едно-че Юда изпълнява това,което му е поръчано.Все пак няма Юда-няма и Христос.И всъщност е по божия план е,защото нали бог ТРЯБВА да умре и после да възкръсне,ама кой да мисли.

. Сам помисли. Кое ни спасява? Смъртта на Исус или начинът по който щеше да умре? Беше ли необходимо Господ да страда и да бъде бит и хулен? Не! Колкото и да беше бит, колкото и да се подиграваха с Него, Той нямаше да стане наш Спасител, ако не беше смъртта Му. Значи не подигравките и боят ни докарват спасението, а смъртта Му. Запознат ли си със Стария завет? Всеки, който имаше неизповядан грях, на Йом кипур умираше. Господ Исус Христос щеше да поеме греховете на всички. Можем само да предполагае какъв е бил Божият план: вероятно Исус е щял да влезе в Светая Светих и там да умре от Божието присъствие, изкупвайки вината на всеки, който Го приеме за Спасител. Но със сигурност няма логика бичуването, похулването и всичко останало, защото то НЕ СПАСЯВА!
Да почнем от далеч-запознат ли си със римското законодателство? Разпването се  еполагало само на тозио,който се е разбунтувал срещу империята.И то този,който се е разбунтувал сериозно.Едва ли ще дадат подобно наказание на един религиозен лидер,особено ако казва неща от рода на "Божието-богу,цезаревото-цезарю".
 И НИКОЙ от съвременниците на Иисус не го е приемал за Бог.Това се появява едва когато Павел се появява на сцената-почети малко история

Следователно и Юда не е изпълнил никакво поръчение, а е изпълнил нашепванията на Сатана, който в омразата си се чудеше как да накара Христос да се откаже от плана Си. Вероятно Сатана искаше от една страна да види Христос разпнат, а от друга, с думите "Ако Си Божий Син, слез от кръста", да Го накара да се откаже от Спасителния план, защото хората "не се интересуват" от жертвата Му.
За Юда-помисли малко сам.Погледни и какво написах по-нагоре.Можеш и да разгледаш откритото наскоро "Евангелие на Юда",макар че и то сигурно е дело на Сатаната според теб
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ochakvane

• Гост
Мисля, че няма нужда да коментирам всичко, което си написал. Достатъчно е да те попитам кога според теб Юда е написал евангелието си? Вероятно след като се е обесил...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27